philos Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Ξέρετε εταιρίες που πουλάνε υπερυψωμένα κρεβάτια (σοφίτες), για ενηλίκους; ή κάποια επιχείρηση που φτιάχνει τέτοια ανάλογα με το budget που διαθέτεις και παρέχει σχέδια ή και δείγματα;Έχω βρει το Stora του ΙΚΕΑ, το οποίο είναι ό,τι χρειάζομαι σε διαστάσεις (ψάχνω και κάτι για στρώμα 200x140cm όχι x90cm) αλλά ψάχνω για κάτι ίσως πιο στιβαρό μέχρι 500-700ευρώ (χωρίς το στρώμα). Το Stora το έχω δει από κοντά, αλλά δεν μου φαίνεται αρκετά στιβαρό και μάλλον θα τρίζει πολύ! Στο κατάστημα στον Κηφισό το είχανε και "δεμένο" στον τοίχο για να μην κουνιέται πολύ, οπότε δεν το εμπιστεύομαι και πολύ. Εγώ είμαι 95kg και είχα διαβάσει επίσημη απάντηση της ΙΚΕΑ Σουηδίας στο youtube ότι μπορεί να δεχτεί μέχρι 110kg άτομο/α (προφανώς μιλάμε για μια ασφαλής τιμή και όχι οριακή). Αν το έχει ή είχε κάποιος, ας μας πει και την άποψή του. Το χρειάζομαι για να αξιοποιήσω καλύτερα το χώρο του δωματίου μου. Γενικά κάθε σχετική πληροφορία ευπρόσδεκτη!
idomeneas7 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δεν νομιζω να γίνεται να μην κουνιέται καθόλου και δεν θα σου προτεινα τέτοιο κρεβάτι αλλά καναπέ - κρεβάτι αν δεν έχεις χώρο. Δεν βολεύει καθόλου. Θες να πιείς ένα νερό ή να κατουρήσεις και πρέπει μες τη νύχτα να κατεβαίνεις σκαλιά. Θες να το στρώσεις και σου βγαίνει η πίστη. Θες να κομηθείς με κάποιον και δεν γίνεται.
kathytherion Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Μου αρεσουν πολυ αυτα τα κρεβατια , θεωρω πως ειναι πολυ πρακτικα στην αξιοποιηση του χωρου! Δυστυχως παθαινω συνεχεια μικροατυχηματα με τα ποδια κλπ οποτε πλεον τα χω αποκλεισει. Για εξοικονομηση χωρου πρακτικα ειναι και τα υπερυψωμενα κρεβατια που εχουν συρταρια απο κατω.
warlock9_0 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δε χανεις να πας να ρωτησεις στο Μορο στον Κηφισσο Φτιαχνει τα κρεβατια για Σειτανιδη κλπ Στο κανει οπως θες και ειναι τουμπανο, δεν κουναει τιποτα Απο τιμες πας και βλεπεις αναλογα τι θα του ζητησεις
Liverpool89 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 http://www.toftiaxa.gr/2015/01/26-yperipsomena-krevatia-loft-beds.html?m=1
livefreeordie Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 στο 6 ανετα εμενα , πολυ καλο. μαλλον το σπιτι ηταν πολυ μικρο και το αξιοποιησε ετσι. http://www.toftiaxa.gr/2015/01/26-yperipsomena-krevatia-loft-beds.html?m=1
philos Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Κάτι άλλο παιδιά, επειδή υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πάρω το Stora του ΙΚΕΑ. Το κρεβάτι θα μπει σε γωνία και οι δύο πλευρές του θα ακουμπάνε σε τοίχο (η πίσω και η δεξιά). Οπότε οι 3 κολώνες του θα ακουμπάνε στον τοίχο. Η ερώτησή μου: υπάρχει τρόπος να βιδώσω αυτές τις κολώνες στον τοίχο; Το βρίσκετε καλό σαν ιδέα ή με το που θα ανέβω θα κουνηθεί το κρεβάτι και θα ξεριζωθούν από τον τοίχο οι βίδες; Δεν ξέρω πολλά από βίδες και αντοχές τοίχου κτλ. Σκεφτόμουν αν υπάρχει απλή λύση με ούπα κτλ... Μια άλλη λύση επίσης είναι να βρω κάποιο υλικό (σαν τι; ) που θα μπει στην επαφή του κρεβατιού με τον τοίχο στις δύο πλευρές και με λίγο κόντρα θα το κρατάει πιο σταθερό. Στην ένωση πατώματος και τοίχου υπάρχει το γνωστό πλακάκι, οπότε μένει ένα μικρό κενό μεταξύ κρεβατιού και του τοίχου από ψηλά...
idomeneas7 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 'Ενας ξυλουργός μπορεί να σου φτιάξει δυό σφήνες να βάλεις, θα είναι σαν κυβάκια ξύλου με εγκοπές. Ούτε αυτό σώζει την κατάσταση όμως και πάλι θα κουνιέται.
leftermann Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Κάτι άλλο παιδιά, επειδή υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πάρω το Stora του ΙΚΕΑ. Το κρεβάτι θα μπει σε γωνία και οι δύο πλευρές του θα ακουμπάνε σε τοίχο (η πίσω και η δεξιά). Οπότε οι 3 κολώνες του θα ακουμπάνε στον τοίχο. Η ερώτησή μου: υπάρχει τρόπος να βιδώσω αυτές τις κολώνες στον τοίχο; Το βρίσκετε καλό σαν ιδέα ή με το που θα ανέβω θα κουνηθεί το κρεβάτι και θα ξεριζωθούν από τον τοίχο οι βίδες; Δεν ξέρω πολλά από βίδες και αντοχές τοίχου κτλ. Σκεφτόμουν αν υπάρχει απλή λύση με ούπα κτλ... Μια άλλη λύση επίσης είναι να βρω κάποιο υλικό (σαν τι; ) που θα μπει στην επαφή του κρεβατιού με τον τοίχο στις δύο πλευρές και με λίγο κόντρα θα το κρατάει πιο σταθερό. Στην ένωση πατώματος και τοίχου υπάρχει το γνωστό πλακάκι, οπότε μένει ένα μικρό κενό μεταξύ κρεβατιού και του τοίχου από ψηλά... έχω μια κουκέτα ικεα, δεν θυμάμαι πώς την λένε, 90 εκατοστά πλάτος έχει, ξύλινη. Την έχω ανυψώσει καμιά 30 εκατοστά επιπλέον (πατέντα φάση) και έχω βάλει και 3ο συρταρωτό κρεβάτι από κάτω. Πήρα 4 γωνίες μεταλλικές, 2 10άρια στρυφώνια στην κάθε γωνία, βίδωμα στον τοίχο (τούβλο παντού) και στο πλαϊνό του κρεβατιού. Δεν κουνιέται ντιπ λέμε, σταθερό σαν βουνό, ο γιος μου που κατοικεί στον πάνω όροφο είναι και ολόκληρος μούσκαρος, ανεβαίνει-κατεβαίνει ούτε τρίξιμο δεν ακούγεται. Στο δε μεσαίο διάζωμα αράζουμε συχνά-πυκνά και οι τέσσερις και διαβάζουμε παραμύθια, κοντά διακόσια κιλά όλοι μαζί, χαμπαρέμ γιοκ το κρεβάτι εν ολίγοις, μεταλλικές γωνίες, χοντρούτσικα στρυφώνια στον τοίχο, και μιά χαρά θα είσαι. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα