Sthol Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει τι παίζει με alibaba. Επειδή η παραγγελία πρέπει να είναι μεγάλη ποσότητα θα περάσει από τελωνείο; Επίσης τα μεταφορικά πως υπολογίζονται;
kfyros Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Αν υπάρχει διαθέσιμος, επέλεξε κάποιο τρόπο αποστολής που να σου προτείνει και εκτελωνιστικά κόστη.Σπάνια πέφτουν έξω. Τα εκτελωνίζουν οι ίδιοι τις περισσότερες φορές.Χοντρικά θα πρέπει να υπολογίζεις ότι θα πληρώσεις τελωνείο λίγο παραπάνω απ' τον αναλογούντα ΦΠΑ.Τα μεταφορικά στα δίνει ο alibabas ανάλογα τον τρόπο αποστολής που επιλέγεις.Το αν θα περάσουν τελωνείο, νομίζω αν δεν είναι μικροδέματα, σπάνιο να μην περάσουν και να έρθουν με απλό ταχυδρομείο.ΕΑΝ το τιμολόγιο λέει αξίες κουτουρού και το εκτελωνίσουν, το πιο πιθανό είναι να αποφασίσουν στο τελωνείο την αξία και με βάση αυτή να χρεώσουν δασμούς - φόρους κλπ.Θέλει λίγο προσοχή εκεί.Αν κάποιος άλλος έχει διαφορετική εμπειρία ας ενημερώσει. 1
Sthol Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Αν υπάρχει διαθέσιμος, επέλεξε κάποιο τρόπο αποστολής που να σου προτείνει και εκτελωνιστικά κόστη. Σπάνια πέφτουν έξω. Τα εκτελωνίζουν οι ίδιοι τις περισσότερες φορές. Χοντρικά θα πρέπει να υπολογίζεις ότι θα πληρώσεις τελωνείο λίγο παραπάνω απ' τον αναλογούντα ΦΠΑ. Τα μεταφορικά στα δίνει ο alibabas ανάλογα τον τρόπο αποστολής που επιλέγεις. Το αν θα περάσουν τελωνείο, νομίζω αν δεν είναι μικροδέματα, σπάνιο να μην περάσουν και να έρθουν με απλό ταχυδρομείο. ΕΑΝ το τιμολόγιο λέει αξίες κουτουρού και το εκτελωνίσουν, το πιο πιθανό είναι να αποφασίσουν στο τελωνείο την αξία και με βάση αυτή να χρεώσουν δασμούς - φόρους κλπ. Θέλει λίγο προσοχή εκεί. Αν κάποιος άλλος έχει διαφορετική εμπειρία ας ενημερώσει. Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση σου. Με βοήθησες αρκετά! Και κάτι ακόμα μήπως ξέρεις. Αν για παράδειγμα αυτό που αγοράζω εγώ δεν έχω κάποια επιχείρηση ώστε να το πουλήσω, περνάει κανονικά τελωνείο κτλ; Ή για να φέρω μεγάλες ποσότητες πρέπει να είμαι επαγγελματίας;
Tigran Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δεν ξέρω για τι ποσό μιλάμε, αλλά προσπάθησε να τα φέρεις μέσω ταχυδρομείου ή EMS. Οι εταιρίες τύπου DHL, FEDEX κτλ. έχουν δικό τους εκτελωνιστή και ξεκινάς με ταρίφα γύρω στα 80€ έξοδα εκτελωνιστή + τους νόμιμους δασμούς κτλ. κτλ. Περνάει κανονικά τελωνείο και σου δίνουν τα απαραίτητα έγγραφα ότι πληρώθηκε ο φόρος, οι δασμοί κτλ. Το αν θα τα πουλήσεις εσύ ή όχι είναι αλλού παπά ευαγγέλιο. Προσοχή τα προϊόντα να φέρουν όλες τις απαραίτηες ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις και να μην καταπατούν νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων κτλ.
kfyros Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση σου. Με βοήθησες αρκετά! Και κάτι ακόμα μήπως ξέρεις. Αν για παράδειγμα αυτό που αγοράζω εγώ δεν έχω κάποια επιχείρηση ώστε να το πουλήσω, περνάει κανονικά τελωνείο κτλ; Ή για να φέρω μεγάλες ποσότητες πρέπει να είμαι επαγγελματίας; 1. Αν σε πιάσουν να πουλάς χωρίς παραστατικά (δηλαδή χωρίς επιχείρηση) , θα σε τσεκουρώσουν (διαφυγόντα ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές, φόρος εισοδήματος κλπ.) . Ο όρος "συστηματική πώληση" είναι η λέξη κλειδί. Αν πουλήσεις κάτι δικό σου, μεταχειρισμένο ή καινούργιο (πχ. που το πήρες αλλά δεν σου αρέσει) , μία στο τόσο , είσαι νόμιμος. 2. Ποιος θα αγοράσει από εσένα χωρίς παραστατικό - εγγύηση; Σε αγγελίες μόνο , και ίσως. 3. Για να φέρεις μεγάλες ποσότητες δεν πρέπει να είσαι επαγγελματίας υποχρεωτικά. Έχεις όμως άλλα προβλήματα. Πώς θα πληρώσεις ; (capital controls). Γιατί να χάσεις το ΦΠΑ που θα πληρώσεις στο τελωνείο ; (ο ΦΠΑ των εισαγωγών είναι εκπιπτόμενος κατά μεγάλο μέρος). Λεπτομέρειες για αυτά θα πάρεις από εκτελωνιστή - λογιστή.
idomeneas7 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Αν φέρεις μεγάλη ποσότητα από οτιδήποτε, θα περάσει σίγουρα τελωνείο. Και άντε να τους πείσεις πως τα 1.000 κινέζικα σκατολοϊδια τα θέλεις για δώρα στους φίλους σου. Είχα πετύχει μια φορά έναν σε τελωνείο του αεροδρομίου που του είχαν κατασχέσει 6 σκουφιά γιατί λέει τα ήθελε να τα πουλήσει και δεν ήταν έμπορος. Η δικαιολογία πως είναι για δώρο δεν έπεισε κανέναν και μετά από ώρες ή πλήρωσε κάτι τρελά λεφτά και τα πήρε ή τα παράτησε κι έφυγε, δεν θυμάμαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα