V for Vagelis Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 αν και προσωπικες σκεψεις κι αποψεις λεμε εδω περα , δε νομιζω πως εχουν απαντηθει αυτα τα ερωτημα αλλιως θα το ξεραμε ολοι. οποτε δε νομιζω πως πρεπει να ψαξω πουθενα. Σωστά, όλοι θα τα ήξεραν, τα σπάει το κατηχητικό άλλωστε... :Ρ dat's it, i am outta here!
livefreeordie Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Σωστά, όλοι θα τα ήξεραν, τα σπάει το κατηχητικό άλλωστε... :Ρ dat's it, i am outta here! οτι να'ναι λες. εννοειται πως θα τα ξεραμε αν η επιστημη ειχε βρει τις απαντησεις και τις ειχε δημοσιευσει στο ευρυ κοινο γιατι αυτα ειναι ερωτηματα που βασανιζουν ολον τον πλανητη. τεσπα ετσι κι αλλιως δε συννενοουμαστε οποτε καλυτερα καντην
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 αν και προσωπικες σκεψεις κι αποψεις λεμε εδω περα , δε νομιζω πως εχουν απαντηθει αυτα τα ερωτημα αλλιως θα το ξεραμε ολοι. οποτε δε νομιζω πως πρεπει να ψαξω πουθενα. εσυ δηλαδη που λες οτι η επιστημη εχει πλεον ολες τις απαντησεις εχεις κανει τοσο εκτενεις αναζητησεις ?Εγώ πάλι νομίζω ότι στην εποχή μας βρέχει επιστημονική γνώση αλλά κάποιοι επιμένουν να κρατάνε ομπρέλα
anwnymh29 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Αν ποθανω θα στοιχειωσω το φορουμ!!Και αντε να μπαναρουν μετα ενα πνευμα!!Αααα ρε τι εχετε να τραβηξετε! 3
livefreeordie Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Εγώ πάλι νομίζω ότι στην εποχή μας βρέχει επιστημονική γνώση αλλά κάποιοι επιμένουν να κρατάνε ομπρέλα αυτο που νομιζετε καποιοι οτι η επιστημη εχει βρει τις απαντησεις στα παντα... με ξεπερναει !
mech35 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Εμένα προσωπικά με ξεπερνάει το πόσο εγωκεντρικοί είστε κάποιοι. Γιατί πρέπει η ζωή σας να είναι τόσο ξεχωριστή; Γιατί πρέπει να έχει κάποιο τρελό νόημα; Απλά αποδεχτείτε ότι υπάρχετε , όπως υπάρχει και μια πέτρα δίπλα σου και ένα άστρο κάπου εκεί έξω. Και στο κάτω κάτω δηλαδή αυτά δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο σκοπό ; Γιατί δημιουργήθηκαν ; Και αν εμείς είμαστε τόσο σημαντικοί ώστε κάποιος να ασχολήθηκε και να μας έδωσε αυτό που αποκαλείς ψυχή γιατί να ασχοληθεί και να φτιάξει τόσα άχρηστα πράγματα έξω στο σύμπαν, από τα οποία σχεδόν όλα δεν θα επηρεάσουν ποτέ την σημαντική ύπαρξη μου. Απλά υπάρχουμε όπως υπάρχουν και τα πάντα, όπως μπορούν να δημιουργηθούν μαύρες τρύπες, κβάζαρ, ήλιοι, σούπερ νόβα κτλ έτσι απλά υπάρχουμε και μεις. Είμαστε ένας ακόμα από τους εκατομμύρια πιθανούς συνδυασμούς των δομικών στοιχείων του κόσμου. Ειλικρινά δεν ξέρω πως μπορείς να το αρνήσε ακόμα αυτό και να επιμένεις ότι είμαστε ξεχωριστοί με κάποιο τρελό σκοπό στην ύπαρξη μας.
livefreeordie Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Εμένα προσωπικά με ξεπερνάει το πόσο εγωκεντρικοί είστε κάποιοι. Γιατί πρέπει η ζωή σας να είναι τόσο ξεχωριστή; Γιατί πρέπει να έχει κάποιο τρελό νόημα; Απλά αποδεχτείτε ότι υπάρχετε , όπως υπάρχει και μια πέτρα δίπλα σου και ένα άστρο κάπου εκεί έξω. Και στο κάτω κάτω δηλαδή αυτά δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο σκοπό ; Γιατί δημιουργήθηκαν ; Και αν εμείς είμαστε τόσο σημαντικοί ώστε κάποιος να ασχολήθηκε και να μας έδωσε αυτό που αποκαλείς ψυχή γιατί να ασχοληθεί και να φτιάξει τόσα άχρηστα πράγματα έξω στο σύμπαν, από τα οποία σχεδόν όλα δεν θα επηρεάσουν ποτέ την σημαντική ύπαρξη μου. Απλά υπάρχουμε όπως υπάρχουν και τα πάντα, όπως μπορούν να δημιουργηθούν μαύρες τρύπες, κβάζαρ, ήλιοι, σούπερ νόβα κτλ έτσι απλά υπάρχουμε και μεις. Είμαστε ένας ακόμα από τους εκατομμύρια πιθανούς συνδυασμούς των δομικών στοιχείων του κόσμου. Ειλικρινά δεν ξέρω πως μπορείς να το αρνήσε ακόμα αυτό και να επιμένεις ότι είμαστε ξεχωριστοί με κάποιο τρελό σκοπό στην ύπαρξη μας. ειπε κανεις οτι επιμενουμε ? αυτο που λεμε ειναι οτι δε γινεται να εισαι απολυτος σε αυτα τα ζητηματα. εγω δεν ειπα οτι ισχυει σιγουρα ή το ενα ή το αλλο. οι εγωιστες ειστε ολοι εσεις που με τοσο απολυτο τροπο λετε οτι ξερετε τι σημαινει η υπαρξη σας και γενικα οτι εχετε απαντησεις σε ολα τα αναπαντητα ερωτηματα του συμπαντος!
adi32 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Εμένα προσωπικά με ξεπερνάει το πόσο εγωκεντρικοί είστε κάποιοι. Γιατί πρέπει η ζωή σας να είναι τόσο ξεχωριστή; Γιατί πρέπει να έχει κάποιο τρελό νόημα; Απλά αποδεχτείτε ότι υπάρχετε , όπως υπάρχει και μια πέτρα δίπλα σου και ένα άστρο κάπου εκεί έξω. Και στο κάτω κάτω δηλαδή αυτά δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο σκοπό ; Γιατί δημιουργήθηκαν ; Και αν εμείς είμαστε τόσο σημαντικοί ώστε κάποιος να ασχολήθηκε και να μας έδωσε αυτό που αποκαλείς ψυχή γιατί να ασχοληθεί και να φτιάξει τόσα άχρηστα πράγματα έξω στο σύμπαν, από τα οποία σχεδόν όλα δεν θα επηρεάσουν ποτέ την σημαντική ύπαρξη μου. Απλά υπάρχουμε όπως υπάρχουν και τα πάντα, όπως μπορούν να δημιουργηθούν μαύρες τρύπες, κβάζαρ, ήλιοι, σούπερ νόβα κτλ έτσι απλά υπάρχουμε και μεις. Είμαστε ένας ακόμα από τους εκατομμύρια πιθανούς συνδυασμούς των δομικών στοιχείων του κόσμου. Ειλικρινά δεν ξέρω πως μπορείς να το αρνήσε ακόμα αυτό και να επιμένεις ότι είμαστε ξεχωριστοί με κάποιο τρελό σκοπό στην ύπαρξη μας. Τίποτα δεν είναι άχρηστο στο σύμπαν το οποίο διεπεται από νόμους που ανακαλυπτονται σιγά σιγά από την επιστήμη Ο άνθρωπος ανέκαθεν αναρωτιοταν για την ύπαρξη του. Αν ξαφνικά δείς στο σπίτι σου ένα περίεργο αντικείμενο δε θα αναρωτηθείς ποιος το έφερε από τι είναι φτιαγμένο κλπ? Θα πεις έλα μωρέ τυχαία εμφανίστηκε από το πουθενά χωρίς λόγο? Αν εσένα σε καλύπτει ότι όλα αυτά είναι φτιαγμένα τυχαία για πλάκα και χωρίς κανένα σκοπό μπορείς να μην προβληματιζεσαι καθόλου και μπορεί να είναι και καλό για τον εαυτό σου.
FJ_12 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Ο άνθρωπος μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι κάτι φθαρτό. Γεννιέται μεγαλώνει αναπαράγεται και πεθαίνει όπως και οι άλλοι ζωντανοί οργανισμοί. Άν κάτι αλλάξει στο μέλλον σίγουρα θα γίνει απόλυτα αντιληπτό. 1
mech35 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Τίποτα δεν είναι άχρηστο στο σύμπαν το οποίο διεπεται από νόμους που ανακαλυπτονται σιγά σιγά από την επιστήμη Ο άνθρωπος ανέκαθεν αναρωτιοταν για την ύπαρξη του. Αν ξαφνικά δείς στο σπίτι σου ένα περίεργο αντικείμενο δε θα αναρωτηθείς ποιος το έφερε από τι είναι φτιαγμένο κλπ? Θα πεις έλα μωρέ τυχαία εμφανίστηκε από το πουθενά χωρίς λόγο? Αν εσένα σε καλύπτει ότι όλα αυτά είναι φτιαγμένα τυχαία για πλάκα και χωρίς κανένα σκοπό μπορείς να μην προβληματιζεσαι καθόλου και μπορεί να είναι και καλό για τον εαυτό σου. προβληματίζομαι αλλά προβληματίζομαι για άλλα πράγματα. Δεν με απασχολεί που πάω και τι κάνω εγώ σαν άνθρωπος σαν να είμαι κάτι το ξεχωριστό, με απασχολεί η μεγαλύτερη εικόνα. Με απασχολεί το γιατί υπάρχει ο κόσμος ,πώς υπάρχει ,ποιοι είναι οι κανόνες που τον διέπουν,πώς δημιουργήθηκε και τα βήματα που θα κάνω σαν ανθρωπότητα για να απαντήσω αυτά τα ερωτήματα. Αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ ως σκοπό της ύπαρξης, να απαντήσω σε αυτά ερωτήματα. Μόλις γίνει αυτό θα μάθουμε αν γίνονται όλα τυχαία ή αν υπάρχει άλλος σκοπός. Μέχρι τότε όμως δεν μπορώ να δεχτώ τίποτα απ'όσα μου λέτε παρά μόνο να συνεχίσω να ψάχνω για τις απαντήσεις. Αυτό σας συνιστώ να κάνετε και σεις, ψάξτε τις απαντήσεις και μόλις τις βρείτε μιλήστε για ό,τι θέλετε. Προς το παρόν πάντως μιλάμε με όσα ξέρουμε και μέσα σε αυτά δεν υπάρχει τίποτα από όσα λέτε. P.S. Προβάλετε σαν επιχείρημα ότι από το τίποτα δημιουργήθηκε το κάτι, στην δικιά σας εκδοχή το ίδιο δεν έγινε; Μπορεί βέβαια να θεωρείς ότι οι ψυχές και τα πνεύματα υπήρχαν από πάντα, οπότε και εγώ θα σου μιλήσω για επαναλαμβανόμενα inflations και big bangs. Αν δέχεσαι το ένα σαν πιθανότητα είσαι αναγκασμένος να δεχτείς και το άλλο. Δεν στέκει αυτό το επιχείρημα. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Το αυτό βασικά. 7668.jpg Κάποιος failαρε στην ημερομηνία βέβαια 1
fsbmaniac Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Οποιος αφιερωσει χρονο απο την ζωη του και διαβασει για τις θρησκειες ανα την γη (γενικα...) , ανθρωπολογια αλλα και κοσμολογια θα βγαλει πιστευω ασφαλη συμπερασματα ...η πιστη του καθενος...ειναι καθαρα σε εξαρτηση της χρονολογιας γεννησης, του τοπου , των ηθων και εθιμων της περιοχής. Απο την αποδεδειγμενη ιστορια που κατεχουμε σημερα σιγουρα γνωριζουμε οτι ΟΛΕΣ οι θρησκειες ειναι ανθρωπινα απολυτως κατασκευασματα... το θαυμα συναντατε σε ολες... αλλα παντα με μυστηριο και αποκρυφισμο και ποτε σε κοινη θεα. Το συμπαν διεπετε απο δυναμεις φυσικης βαρυτητας και χρονου οπου ακομα δεν μπορουμε να εξηγησουμε απο που παιρνουν ολα αυτα συγχρονισμο. Οπως το 1700 δεν ηξεραν για τα μικροκυμματα και την κοσμικη ακρινοβολια ετσι και σημερα εχουμε αναπαντητα ερωτηματα. Οι θρησκειες ειναι ενα μεσο επιβολης συγκεκριμενης συμπεριφορας στους ανθρωπους. Ειναι η ελπιδα οτι καποιος μας προσεχει και οταν πιστευεις κατι εγκεφαλικα δημιουργεις καταστασεις και ερμηνευεις καταστασεις. Η ψυχη και το πνευμα ειναι εννοιες ανθρωπινες με την οποια εξηγηση στην καθε μια λεξη για να ερμηνευσει τις αντιληπτικες δυνατοτητες του εγκεφαλου αλλα και αλλες ανωτερες καταστασεις αυτου οι οποιες ειναι πληρως επιβεβαιωμενο γεγονος οτι συμβαινουν ιατρικα και επιστημονικα. Στην τενχολογια αιχμης που αναπτυσεται λεγεται οτι σε 50-70 χρονια οι δυνατοτητες ανισχνευσης αλλα και μετρησης επακριβως τιμων του ηλεκτρικου- νευρωνικου δικτυου του εγκεφαλου μας θα δωσουν πολλες απαντησεις σε πολλα ζητηματα.
deesnider Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 αυτο που νομιζετε καποιοι οτι η επιστημη εχει βρει τις απαντησεις στα παντα... με ξεπερναει ! Εμένα πάλι, ξέρεις τι με εντυπωσιάζει ιδιαιτέρως; Το ότι κάποιοι θεωρούν, πως η επιστήμη ψάχνει για απαντήσεις, ακόμα κι εκεί όπου δεν υπάρχουν καν ερωτήσεις. Πεθαίνει ο άλλος, γίνεται για κάποιο λόγο μια εκταφή, το βλέπει με τα ίδια του τα μάτια ο κόσμος, ότι τον τύπο τον έχουν αφοδεύσει τα σκουλήκια και, εκεί, η επιστήμη μπορεί να εξηγήσει - σ' αυτόν που δεν τού αρκεί αυτό που βλέπει μπροστά του - το λόγο για τον οποίο το κουφάρι είναι γεμάτο τρύπες, ή και το γιατί, μετά από κάποιο καιρό, δεν υφίσταται καν κουφάρι, αλλά μόνο χώμα ανακατεμένο με χώμα. Τις αμπελοφιλοσοφίες τού καθενός, καθώς και τις «μεταφυσικές» τρίχες που λιβανίζει - για να μην αναφερθούμε στην επιτομή τής ηλιθιότητας ορισμένων, οι οποίοι ζητούν αποδείξεις για τη ...μη ύπαρξη(!) των αποκυημάτων τού κάλου στο μυαλό τους - γιατί να τις θεωρήσει αντικείμενο άξιο διερεύνησης, ώστε να ασχοληθεί με το να απαντήσει; Δεν το κάνει, πράττει απολύτως ορθά και - υποτιμημένη αλλά σημαντική λεπτομέρεια - σύμφωνα με τους νόμους τού υγιούς ανταγωνισμού: Αν απαντήσει και σ' αυτά, δε θα έχει ψωμάκι να φάει η Λίτσα Πατέρα και ο Νίκος Χορταρέας. Αμαρτία είναι... 4
iordanis77 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Γιατί πρέπει η ζωή σας να είναι τόσο ξεχωριστή; Γιατί πρέπει να έχει κάποιο τρελό νόημα; Απλά αποδεχτείτε ότι υπάρχετε , όπως υπάρχει και μια πέτρα δίπλα σου Εξομοιωνεις τη ζωη σου με μια... πετρα? Εχω ακουσει πολλους "ζωοφιλους" που εξομοιωνουν την ανθρωπινη ζωη με αυτη των ζωων(κατα προτιμηση τα κατοικιδια), αλλα με πετρες πρωτη φορα το ακουω Δυστυχώς δε θα υπάρξει ποτέ απάντηση για φιλοσοφικά ερωτήματα πχ http://enallaktikidrasi.com/2015/07/8-themeliwdi-filosofika-erwtimata/ Η λογικη λεει οτι καποια στιγμη η επιστημη θα λυσει και το μυστηριο του θανατου. Τι εννοεις οτι πεθανες? Κι εγω το εχει δει πολλες φορες αλλα δεν ειδα οτι πεθανα,δηλαδη να βλεπω το σωμα μου νεκρο. Την στιγμη που υποτιθεται πως πεθαινω επειδη πχ επεσα απο εναν γκρεμο,ξυπναω αυτοματα. Aυτο νομιζω πως συμβαινει συνηθως με ολους και πιστευω ευθυνεται στο οτι ουτε υποσυνειδητα με την φαντασια δε μπορουμε να δωσουμε μια εξηγηση στο τι συμβαινει ακριβως την στιγμη που θα πεθανεις κι επειτα. Για ονειρα μιλαω. Δε βλεπω το σωμα μου νεκρο, βλεπω οτι πεθανα ή οτι εφτασε η ωρα να πεθανω... Και δεν ξυπναω αποτομα. Στα ονειρα μπορεις να δεις οτιδηποτε, δεν ειναι απαραιτητα καποια ευθυνη του υποσυνειδητου σου ή κατι που χρειαζεται ερμηνεια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις