adi32 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Την αθανασία θα την πετύχουμε με την επιστήμη. Σε μερικές δεκαετίες, άντε αιώνα, όταν ο άνθρωπος πεθαίνει θα ψηφιοποιείται η συνείδηση του και θα μεταφέρεται σε μια τεχνητή νοημοσύνη η οποία θα υπάρχει αιώνια. Οπότε αυτά τα ερωτήματα ενδεχομένως να μην έχουν νόημα σε πενήντα-εξήντα χρόνια από σήμερα. μα ηδη υπαρχει αυτο στηνεις σε ενα συστημα με ηλιακη ενεργεια μια συνομιλια bot και αυτοκτονουμε ολοι και μενει αυτο στους αιωνες των αιωνων
Lucifer Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Ισως ένα αιώνιο κενό που δε μπορει να το συλλάβει ο νους διοτι μιλάμε για αιωνιότητα; Υποτιθεται πως ναι , αυτο υπηρχε... φανατισμος ειναι οταν πιστευεις πεισματικα οτι η επιστημη τα ξερει ολα και δεν υπαρχει τιποτα που δεν εχει εξηγηθει. Φανατισμός είναι επίσης να βγάζεις δόγματα, ακόμα και δόγματα μετριοπάθειας, σχετικά με πράγματα τα οποία δε γνωρίζεις. Όπως αυτός ο πεταμένος ιμάμης (?) που έλεγε πως η γη είναι επίπεδη και δεν περιστρέφεται φέρνοντας για παράδειγμα ένα αεροπλάνο: είναι λογικό να θεωρεί την επιστήμη ανεπαρκή όταν πραγματεύεται ζητήματα που δεν έχει μελετήσει επαρκώς ή αδυνατεί να καταλάβει. Αντίστοιχα όταν ακούγεται η φράση "πριν το big bang" "πριν τη δημιουργία του σύμπαντος" και "αιώνιο κενό". 3
Skylined Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Βασίζομενος στην πορεία της γνώσης και της επιστήμης ιστορικά,όπου η συντριπτικη πλειοψηφια των "ανεξηγητων",εξηγηθηκε, παραδέχεσαι οτι η πιο λογικη εξελιξη ειναι να εξηγηθούν και τα υπόλοιπα? Φυσικά. Απλά είμαι σίγουρος ότι δε θα εξηγηθούν με την τωρινή λογική. Διάβασε παρακατω για να δεις γιατί το λέω αυτό Όταν λέω ότι δεν είναι όλοι για όλα.... Φυσικά και την ανέτρεψε την νευτώνεια φυσική. Πλέον τα μήλα όταν φεύγουν από το δέντρο πάνε προς τα πάνω και οι τένσορες του Αϊνστάιν στις θεωρίες του δεν ισχύουν. Έχεις δίκιο στην πρώτη πρόταση. Έγραψα ότι η μία θεωρία ανέτρεψε την άλλη και εσύ διάβασες ότι ανέτρεψε τους νόμους της φύσης. Προσπαθώντας να καταλάβουμε το σύμπαν κατασκευάζουμε θεωρίες οι οποίες αλλάζουν την οπτική μας. Αν έλεγε κάποιος στο Νεύτωνα ότι η βαρυτική έλξη οφείλεται σε καμπύλωση του χωρου θα τον περνούσε για παλαβό. Το αστείο είναι ότι πριν το Νεύτωνα δεν είχαμε ιδέα ότι υπήρχε η βαρύτητα, ενώ βιώνουμε τη δύναμή της κάθε στιγμή, για την ανθρωπότητα δεν υπήρχε η βαρύτητα μέχρι κάποιος να συλλάβει την ιδέα της. Με το Νεύτωνα η ανθρωπότητα έκανε αντιληπτικό άλμα. Όλοι οι υλιστές θεωρούν, ασυνείδητα, ότι τα αντιληπτικά άλματα έχουν τελειώσει, ότι η επιστήμη θα λύσει όλα τα μυστήρια κρατώντας λίγο πολύ ανέπαφη την τωρινή άποψή μας για τον κόσμο.
Lucifer Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Ναι, αυτό ακριβώς συμβαίνει ανάμεσα σε αυτούς που σφάζονται για το αν στον πάτο βρίσκουμε κβαντικό αφρό ή υπερχορδές, τα κλασσικά στανταράκια που συζητάνε οι υλιστές στα καφενεία. Επίσης οι θεωρίες δεν κατασκευάζονται, ανακαλύπτονται. Άλλο υπόθεση και άλλο θεωρία στην επιστήμη.
Skylined Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 εμείς εδώ είμαστε καφενείο, όχι με κακή έννοια
Dare-Devil Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Και υστερα εγω ειμαι ο περιεργος? Εδω υπαρχουν ατομα που ισχυριζονται οτι ξερουν τι γινετε μετα απο αυτο που αποκαλουμε θανατο. Δε ξέρω για σας εγώ ξέρω τι θα γίνω μετά το θάνατο μου ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ! ΛΙΠΑΣΜΑ !!! 1
iordanis77 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 φανατισμος ειναι οταν πιστευεις πεισματικα οτι η επιστημη τα ξερει ολα και δεν υπαρχει τιποτα που δεν εχει εξηγηθει. Αυτο που εγω ειπα ειναι οτι η επιστημη δεν τα ξερει ολα, τα μαθαινει σιγα-σιγα οπως εξελισσεται. Δεν υπαρχει τιποτα που δεν ΘΑ εξηγηθει. Εσυ γνωριζεις κατι αλλο που μπορει να εξηγει τα ανεξηγητα? Και υστερα εγω ειμαι ο περιεργος? Εδω υπαρχουν ατομα που ισχυριζονται οτι ξερουν τι γινετε μετα απο αυτο που αποκαλουμε θανατο. Πηγαν απο κει, γυρισαν πισω και τα εξιστορισαν? Αληθινες μαρτυριες δηλαδη.
suffocater Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Φυσικά. Απλά είμαι σίγουρος ότι δε θα εξηγηθούν με την τωρινή λογική. Η (ορθο)λογική σκέψη δεν αλλάζει,όσο καιρός και να περάσει. Η γνώση,ναι,μπορεί να μεταβληθεί με την προσθήκη νέων δεδομένων. 2
suffocater Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Όλοι οι υλιστές θεωρούν, ασυνείδητα, ότι τα αντιληπτικά άλματα έχουν τελειώσει, ότι η επιστήμη θα λύσει όλα τα μυστήρια κρατώντας λίγο πολύ ανέπαφη την τωρινή άποψή μας για τον κόσμο. Eπίσης,αυτο που λες ειναι αυθαίρετο. Και τι θα πει ,αντιληπτικά άλματα? Το όριο αντιληψης ενος υλιστή ειναι η επιστημονικη απόδειξη. Πως μπορεις να μην αντιληφθεις κάτι που σου εξηγείται? Το να μην εχεις το επιπέδο γνωσης που απαιτείται για να το καταννοήσεις,ειναι άλλο θέμα.
opera Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Υπάρχουν πολλοί που γνωρίζουν αλλά δε ζούν για να μας πούνε.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Υπάρχουν πολλοί που γνωρίζουν αλλά δε ζούν για να μας πούνε. Υπάρχει μια αντίφαση... Δεν γίνεται να γνωρίζουν και να μη ζουν ταυτόχρονα... Με την απορία έμειναν! (βασικά ούτε με την απορία μιας και η απορία προϋποθέτει και λειτουργία εγκεφάλου). 1
talos_2002 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Νομίζω ότι απλώς θα μετανιώνουμε για όσα δεν κάναμε όσο ήμασταν ζωντανοί.
groot Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Υπάρχει μια αντίφαση... Δεν γίνεται να γνωρίζουν και να μη ζουν ταυτόχρονα... Με την απορία έμειναν! (βασικά ούτε με την απορία μιας και η απορία προϋποθέτει και λειτουργία εγκεφάλου). Έχει ειπωθεί χιλιετίες τώρα αυτό το argument. Σε φάση: Με τον θάνατο δεν έχουμε κάποια σχέση. Γιατί όσο ζούμε αυτός δεν υπάρχει και όταν αυτός έρθει δεν υπάρχουμε εμείς. Ή κάπως έτσι τεσ'πα.
Lucifer Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Ή κάπως έτσι τεσ'πα. Τὸ φρικωδέστατον οὖν τῶν κακῶν ὁ θάνατος οὐθὲν πρὸς ἡμᾶς͵ ἐπειδήπερ ὅταν μὲν ἡμεῖς ὦμεν͵ ὁ θάνατος οὐ πάρεστιν͵ ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵ τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν. Οὔτε οὖν πρὸς τοὺς ζῶντάς ἐστιν οὔτε πρὸς τοὺς τετελευτηκότας͵ ἐπειδήπερ περὶ οὓς μὲν οὐκ ἔστιν͵ οἳ δ΄ οὐκέτι εἰσίν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις