Pokemon640 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Εγώ πριν 200 χρόνια : μετά από τη παρόν ζωή:
johnbond Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Ναι αλλά δεν θα είσαι σε θέση ούτε και να "να μην ανησυχείς για τίποτα". Οπότε δεν θα κααλάβεις την ...ανακούφιση! 1,2,3: Βρισκόμαστε στο 2016 και η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο ώστε να γνωρίζουμε πως όταν πεθαίνουμε ...πεθαίνουμε! Δε νομίζω η επιστήμη να έχει απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα. όπως τι μας κάνει να ζωντανεύουμε, τι μας διαχωρίζει απο τους νεκρούς, τι είναι το εγώ, άρα δε μπορεί να πει και ότι το τέλος είναι στο βιολογικό θάνατο του σώματος.
V for Vagelis Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Κανεις δεν ξερει τι γινεται Τωρα πως μερικοι εδω μεσα ξερουν με τοση σιγουρια και λενε το ενα ή το αλλο ειναι φαινομενο Παντως το να εχουν γινει ολα αυτα για να καταληξουν στο τιποτα δε μου ακουγεται και τοσο λογικο Because fuck you Einstein? 1
Tigran Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Εγώ πιστεύω ότι μόλις πεθαίνουμε εδώ, ξυπνάμε σε μια αίθουσα και δίπλα μας έχουμε 2 τύπους που μας έχουν καλωδιομένους. Πριν καν καταλάβουμε τι παίζει, μας λένε, δες και μας δείχνουν σε μια τηλεόραση τις ανούσιες μ@λ@κιες με τις οποίες ασχολούμασταν και αγχωνόμασταν στη ζωή μας και γελάνε ειρωνικά του στυλ "ποσο ηλίθιος παίζει να είσαι;". Αφού τελειώνει η προβολή, τους ρωτάμε "and now what?" και εκεί μας σκοτώνουν οριστικά, γιατί δεν είμασταν ο "The One" που θα καταλάβαινε ότι ζει εικονική πραγματικότητα και άρα είμαστε άχρηστοι. True Story! 3
Super Moderators billdanos Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δε νομίζω η επιστήμη να έχει απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα. όπως τι μας κάνει να ζωντανεύουμε, τι μας διαχωρίζει απο τους νεκρούς, τι είναι το εγώ, άρα δε μπορεί να πει και ότι το τέλος είναι στο βιολογικό θάνατο του σώματος. Που τα στηρίζεις αυτά τα συμπεράσματα?
johnbond Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Που τα στηρίζεις αυτά τα συμπεράσματα? Εγώ απλά ερωτήματα θέτω,όχι συμπεράσματα,τα οποία πρέπει να απαντηθούν για να εξηγηθεί και ο θάνατος, αντιθέτως εσύ έγραψες ένα συμπέρασμα χωρίς καμία αιτιολόγηση.Λες οτι η επιστήμη έχει προχωρήσει και τέρμα,μας αφήνεις να ψάχνουμε. Μπορείς να απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα,ως κάτοχος της επιστήμης του 2016;
mech35 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δε νομίζω η επιστήμη να έχει απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα. όπως τι μας κάνει να ζωντανεύουμε, τι μας διαχωρίζει απο τους νεκρούς, τι είναι το εγώ, άρα δε μπορεί να πει και ότι το τέλος είναι στο βιολογικό θάνατο του σώματος. Πιστεύω το βλέπεις πολύ ανθρωποκεντρικά. Για μένα είμαστε απλά κινούμενα μόρια που ας πούμε έχουν την δυνατότητα να αποφασίζουν για τον εαυτό τους. Όταν πεθάνουμε χάνονται όλες αυτές οι τέλειες χημικές ισορροπίες και επιστρέφουμε στην αρχική μας κατάσταση, ακίνητα μόρια άνθρακα που θα χρησιμοποιηθούν από επόμενους οργανισμούς. Όσο για το τι είναι το εγώ, για μένα είναι απλά μια ψευδαίσθηση, είμαστε κομμάτια κάτι πολύ μεγαλύτερου που λέγεται σύμπαν. Αν ρωτήσεις τι είναι το σύμπαν γιατί υπάρχει και που βρίσκεται αυτό, θα συμφωνήσω ότι μάλλον υπάρχει και κάτι πολύ μεγαλύτερο που δεν το ξέρουμε. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι εγώ είμαι κάτι το ιδιαίτερο επειδή έχω ζωή, δημιουργήθηκα όπως και οτιδήποτε άλλο από σκόνη μέσα σε κάτι πολύ μεγάλο για το οποίο ξέρουμε πολύ λίγα, είμαι απλά κομμάτι ενός μεγαλύτερου παζλ.
groot Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Εγώ απλά ερωτήματα θέτω,όχι συμπεράσματα,τα οποία πρέπει να απαντηθούν για να εξηγηθεί και ο θάνατος, αντιθέτως εσύ έγραψες ένα συμπέρασμα χωρίς καμία αιτιολόγηση.Λες οτι η επιστήμη έχει προχωρήσει και τέρμα,μας αφήνεις να ψάχνουμε. Μπορείς να απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα,ως κάτοχος της επιστήμης του 2016; Ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν γιατί είναι τόσο άλογα που ένας σκεπτόμενος άνθρωπος πετάει μπλε οθόνη από το πλήθος της πληροφορίας που χτυπάει "Error" και πρέπει να σου εξηγήσει. Π.χ... Αυτό που εσύ ονομάζεις "ζωντανεύουμε" είναι εντελώς λάθος. Ποιος σου είπε ότι "ζωντανεύουμε"; Για να πεις "ζωντανεύουμε" (συγκεκριμένη κλήση/χρόνος/what_eva) σημαίνει ότι πριν ήμασταν σε ένα άλλο state και μετά πάμε στο state "ζωντανός". Πέρα ως πέρα λάθος (και "πέρα στους πέρα κάμπους"). Ούτε ζωντανέψαμε, ούτε θα πεθάνουμε. Είμαστε το αποτέλεσμα οργάνωσης και συνεργασίας μηχανισμών και "πρωτευόντων" στοιχείων τα οποία υπάρχουν πριν από εμάς και θα υπάρχουν μετά από εμάς. Αυτή η οργάνωση και η συνεργασία δίνει την δυνατότητα για πιο high level λειτουργίες, μία από τις οποιες είναι η κατανόηση της ίδιας της ύπαρξης και ο φόβος του θανάτου, όχι ως κίνδυνο αλλά ως φυσική κατάληξη (ως κίνδυνο τον έχουν όλα τα ζώα, δεν ξέρω μήπως και τα φυτά). Οπότε δεν "ζωντανεύουμε". Αντιθέτως, πετυχαίνει το matching των στοιχείων και αυτά οργανώνονται σε δομές οι οποίες εξελίσσονται. Οι δομές αυτές έχουν την ικανότητα για δυναμική αναδόμηση της ροής της πληροφορίας βάσει συγκεκριμένων cost/objective functions, πιο πιθανό για να ικανοποιήσουν επιταγές του reptilian μέρους, (a.k.a. brain) και προσφέρουν high level λειτουργίες έτσι ώστε να μπορείς εσύ να γράφεις σε ένα forum. Μετά από λίγο καιρό (περίπου 80 χρόνια), αυτή η συνεργασία έρχεται στο τέλος. Τα στοιχεία αυτά επιστρέφουν πάλι σε μία πρότερη κατάσταση. Το μόνο που έχει αρχή και τέλος είναι η συγκεκριμένη οργάνωση των στοιχείων που κάνει τον κάθε άνθρωπο μοναδικό ως μηχανισμό ροής και επεξεργασίας πληροφορίας. Κατά τα άλλα, όλοι τα ίδια πράματα είμαστε... με μερικές διαφορές ως προς τις λεπτομέρειες των συνδυασμών. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Εγώ απλά ερωτήματα θέτω,όχι συμπεράσματα,τα οποία πρέπει να απαντηθούν για να εξηγηθεί και ο θάνατος, αντιθέτως εσύ έγραψες ένα συμπέρασμα χωρίς καμία αιτιολόγηση.Λες οτι η επιστήμη έχει προχωρήσει και τέρμα,μας αφήνεις να ψάχνουμε. Μπορείς να απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα,ως κάτοχος της επιστήμης του 2016; Σου απάντησε ο απο πάνω. Δεν είναι ερώτημα το "τι μας κάνει να διαφέρουμε απο τους νεκρούς..." ή το "τι είναι το εγώ" (θα αρχίσουμε να ξαναδιαβάζουμε Παπανούτσο τώρα στα γεράματα?)
johnbond Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν γιατί είναι τόσο άλογα που ένας σκεπτόμενος άνθρωπος πετάει μπλε οθόνη από το πλήθος της πληροφορίας που χτυπάει "Error" και πρέπει να σου εξηγήσει. ... Επειδή δεν καταλαβαίνω τίποτα απο αυτά που λες κ απορώ αν καταλαβαίνεις και εσύ τι γράφεις, μπορείς να με παραπέμψεις σε κάποιο βιβλίο που να εξηγεί αυτά που λες; Αυτό που κάνεις είναι απλά να μεταθέτεις το πρόβλημα γράφοντας για στοιχεία και συνεργασίες στοιχείων. Δε μου απαντάς όμως τι είναι αυτό που δίνει "πνοή" στους οργανισμούς...Τι είναι αυτό που βάζει μπροστά την εγκεφαλική λειτουργία; Αυτό ορίζω ως ζωντάνεμα και θάνατο,την ύπαρξη ή μη εγκεφαλικής λειτουργίας. Απλά κανείς δεν ξέρει.Αν ήξεραν θα μπορούσαν να το αναπαράγουν στο εργαστήριο και θα μπορούσαν να αναστήσουν οποιοδήποτε νεκρό σώμα. billdanos εξακολουθείς να μη μου απαντάς πως αιτιολογείς την πρόταση σου οτι η επιστήμη έχει αποδείξει πλέον οτι ο βιολογικός θάνατος είναι και ο οριστικός θάνατος, κάνοντας με να πιστεψω οτι πρόκειται για αυθαίρετο συμπέρασμα που έχεις βγάλει.
ababapanos Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δεν ειμαι ορθόδοξος, αλλα έπεσα σε ενα άρθρο οπου μεσα απο τα φυσικά φαινόμενα του σύμπαντος αποδεικνύεται η ύπαρξη του θεού. Κάθισα και το διαβασα λοιπον και πραγματικά ειναι παρα πολλές οι συμπτώσεις που πρέπει να συμβούν για να μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λεεει με εξυπνάδα " ελα μωρε δεν υπάρχει τίποτα μετα, οτι φαμε οτι πιουμε κλπ, και τελος....) Μερικά απο αυτα: έναστρος ουρανός Το πρώτο που θαυμάζει κανείς μελετώντας το αστρικό σύμπαν είναι ο αριθμός των αστέρων. Με γυμνό μάτι μπορεί κάποιος να δει περίπου 5.000 α στέρια. Αν όμως στρέψει στον ουρανό ενα ισχυρό τηλεσκόπιο, θα δει πολύ περισσότερα, εκατομμύρια. Ο κάθε γαλαξίας αποτελείται από 100 έως 200 δισεκατομμύρια άστρα! Υπολογίζεται ότι μέσα στο σύμπαν υπάρχουν γύρω στο ένα τρισεκατομμύριο τέτοιοι γαλαξίες! Φανταστείτε λοιπόν πόσα άστρα υπάρχουν. Η διάμετρος του γαλαξία μας είναι 100.000 ετη φωτός. Δηλαδή, για να πάει το φως από τη μια άκρη του γαλαξία μέχρι την άλλη χρειάζεται να ταξιδεύει 100.000 χρόνια! Δεν μπορεί ο άνθρωπος να συλλάβει τις αποστάσεις αυτές. Ας μην προχωρήσουμε στις αποστάσεις μεταξύ των γαλαξιών και στη διάμετρο του Σύμπαντος, γιατί θα μας καταλάβει ίλιγγος. • Ένα τρίτο θέμα που προκαλεί θαυμασμό είναι τα μεγέθη των άστρων. Για παράδειγμα ο Ήλιος, που είναι ένα αστέρι μέσου μεγέθους, είναι 1.300.000 φορές μεγαλύτερος από τη Γη. Αν θεωρήσουμε τον Ήλιο σαν ενα πορτοκάλι, η Γη θα είναι κοντά του σαν κόκκος άμμου! Και υπάρχουν αστέρια πολύ μεγαλύτερα από τον Ήλιο. καταπληκτικό όμως είναι ότι όλα τα ουράνια σώματα έλκονται μεταξύ τους με μια αόρατη και μυστηριώδη δύναμι, που λέγεται παγκόσμια έλξι, ή βαρύτητα. Αν υποθέσουμε ότι για μια στιγμή σταματούσε να υπάρχει η δύναμη αυτή της βαρύτητας, όλα τα ουράνια σώματα θα ξέφευγαν από τις τροχιές τους και το Σύμπαν θα διαλυόταν. Ποιος έθεσε την θαυμαστή αυτή δύναμι που συ νέχει και περικρατεί το Σύμπαν; Ο μέγιστος των φυσικών όλων των αιώνων, που ανακάλυψε και το νόμο της παγκοσμίου έλξεως, ο βαθειά θρησκευόμενος επιστήμων και βαθύς μελετητής της Αγίας Γραφής, ο Ισαάκ Νεύτων, γράφει στο περίφημο έργο του «Principia»: «Ο μεγαλοπρεπής δεσμός που συνδέει τα άστρα μεταξύ τους είναι δυνατό να προέρχεται μόνο από τη σοφία και τη βούλησι ενός Όντος ισχυρού και λογικού. Και αυτό το ονομάζουμε Κύριο και Θεό Παντοδύναμο». Όποιος δεν βαριεται και θελει να το διαβασει ολοκληρο ειναι εδω 2
insomnia888 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Συνεχιζουμε και υπάρχουμε. Αλλά δεν ξέρω με τι τρόπο. Εμένα για παράδειγμα επικοινωνούν μαζί μου όταν κοιμάμαι χωρίς να το ελέγχω ή να το επιδιώκω κυρίως αυτοί που έχουν μόλις φύγει. Τελευταία μία κωλογρηα στην πολυκατοικία μου με την οποία είχα τεταμένες σχέσεις επειδή πέταγε φολες στα γατια, ειδικά τα νεογεννητα. Βρήκα λέει την εξώπορτα του κήπου ολανοιχτη και πήγα να την κλείσω μην μπουν τίποτα αδέσποτα. Και πρόβαλε η σιχαμερή στη βεράντα καλοντυμενη, βαμμένη με το μαλλί κομμωτήριου και μου φώναξε :"μην την κλεινεις, πρέπει να φύγω ". Όταν ξυπνησα είχαν κολλήσει το κηδειοσημο στην είσοδο. Και ήταν και μία χαρά. Εύχομαι εκεί που πήγε να την περιμένουν όλα τα γατάκια που σκότωσε και να την γρατζουνανε εις τον αιώνα!
groot Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Επειδή δεν καταλαβαίνω τίποτα απο αυτά που λες κ απορώ αν καταλαβαίνεις και εσύ τι γράφεις, μπορείς να με παραπέμψεις σε κάποιο βιβλίο που να εξηγεί αυτά που λες; Αυτό που κάνεις είναι απλά να μεταθέτεις το πρόβλημα γράφοντας για στοιχεία και συνεργασίες στοιχείων. Δε μου απαντάς όμως τι είναι αυτό που δίνει "πνοή" στους οργανισμούς...Τι είναι αυτό που βάζει μπροστά την εγκεφαλική λειτουργία; Αυτό ορίζω ως ζωντάνεμα και θάνατο,την ύπαρξη ή μη εγκεφαλικής λειτουργίας. Απλά κανείς δεν ξέρει.Αν ήξεραν θα μπορούσαν να το αναπαράγουν στο εργαστήριο και θα μπορούσαν να αναστήσουν οποιοδήποτε νεκρό σώμα. billdanos εξακολουθείς να μη μου απαντάς πως αιτιολογείς την πρόταση σου οτι η επιστήμη έχει αποδείξει πλέον οτι ο βιολογικός θάνατος είναι και ο οριστικός θάνατος, κάνοντας με να πιστεψω οτι πρόκειται για αυθαίρετο συμπέρασμα που έχεις βγάλει. Έχεις δίκιο. Κανείς δεν ξέρει. Δεν ειμαι ορθόδοξος, αλλα έπεσα σε ενα άρθρο οπου μεσα απο τα φυσικά φαινόμενα του σύμπαντος αποδεικνύεται η ύπαρξη του θεού. Κάθισα και το διαβασα λοιπον και πραγματικά ειναι παρα πολλές οι συμπτώσεις που πρέπει να συμβούν για να μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λεεει με εξυπνάδα " ελα μωρε δεν υπάρχει τίποτα μετα, οτι φαμε οτι πιουμε κλπ, και τελος....) Μερικά απο αυτα: έναστρος ουρανός Το πρώτο που θαυμάζει κανείς μελετώντας το αστρικό σύμπαν είναι ο αριθμός των αστέρων. Με γυμνό μάτι μπορεί κάποιος να δει περίπου 5.000 α[/size] στέρια. Αν όμως στρέψει στον ουρανό ενα ισχυρό τηλεσκόπιο, θα δει πολύ περισσότερα, εκατομμύρια.[/size] Ο κάθε γαλαξίας αποτελείται από 100 έως 200 δισεκατομμύρια άστρα! Υπολογίζεται ότι μέσα στο σύμπαν υπάρχουν γύρω στο ένα τρισεκατομμύ[/size]ριο τέτοιοι γαλαξίες! Φανταστείτε λοιπόν πόσα ά[/size]στρα υπάρχουν.[/size] Η διάμετρος του γαλαξία μας είναι 100.000 ετη φωτός. Δηλαδή, για να πάει το φως από τη μια άκρη του γαλαξία μέχρι την άλλη χρειάζεται να ταξιδεύει 100.000 χρόνια! Δεν μπορεί ο άνθρωπος να συλλάβει τις αποστάσεις αυτές. Ας μην προχωρήσουμε στις α[/size]ποστάσεις μεταξύ των γαλαξιών και στη διάμετρο του Σύμπαντος, γιατί θα μας καταλάβει ίλιγγος.[/size] • Ένα τρίτο θέμα που προκαλεί θαυμασμό είναι τα μεγέθη των άστρων. Για παράδειγμα ο Ήλιος, που είναι ένα αστέρι μέσου μεγέθους, είναι 1.300.000 φορές μεγαλύτερος από τη Γη. Αν θεωρήσουμε τον Ήλιο σαν ενα πορτοκάλι, η Γη θα είναι κοντά του σαν κόκκος άμμου! Και υπάρχουν αστέρια πολύ με[/size]γαλύτερα από τον Ήλιο.[/size] καταπληκτικό όμως είναι ότι όλα τα ου[/size]ράνια σώματα έλκονται μεταξύ τους με μια αόρατη και μυστηριώδη δύναμι, που λέγεται παγκόσμια έλξι, ή βαρύτητα.[/size] Αν υποθέσουμε ότι για μια στιγμή σταματούσε να υπάρχει η δύναμη αυτή της βαρύτητας, όλα τα ουράνια σώματα θα ξέφευγαν από τις τροχιές τους και το Σύμπαν θα διαλυόταν.[/size] Ποιος έθεσε την θαυμαστή αυτή δύναμι που συ[/size] νέχει και περικρατεί το Σύμπαν; Ο μέγιστος των φυ[/size]σικών όλων των αιώνων, που ανακάλυψε και το νόμο της παγκοσμίου έλξεως, ο βαθειά θρησκευόμενος επι[/size]στήμων και βαθύς μελετητής της Αγίας Γραφής, ο Ι[/size]σαάκ Νεύτων, γράφει στο περίφημο έργο του «Principia»: «Ο μεγαλοπρεπής δεσμός που συνδέει τα ά[/size]στρα μεταξύ τους είναι δυνατό να προέρχεται μόνο από τη σοφία και τη βούλησι ενός Όντος ισχυρού και λογικού. Και αυτό το ονομάζουμε Κύριο και Θεό Παντοδύναμο».[/size] Όποιος δεν βαριεται και θελει να το διαβασει ολοκληρο ειναι εδω [/size] Έχεις δίκιο. Ο θεός υπάρχει. Μόνο πες αυτού που μέτρησε τα 5000 αστέρια να μην το κάνει γιατί θα βγάλει σπυράκια. Πάντα όταν μετράς τα άστρα βγάζεις σπυράκια. (σύμπτωση και αυτό; δεν νομίζω) 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Επειδή δεν καταλαβαίνω τίποτα απο αυτά που λες κ απορώ αν καταλαβαίνεις και εσύ τι γράφεις, μπορείς να με παραπέμψεις σε κάποιο βιβλίο που να εξηγεί αυτά που λες; Αυτό που κάνεις είναι απλά να μεταθέτεις το πρόβλημα γράφοντας για στοιχεία και συνεργασίες στοιχείων. Δε μου απαντάς όμως τι είναι αυτό που δίνει "πνοή" στους οργανισμούς...Τι είναι αυτό που βάζει μπροστά την εγκεφαλική λειτουργία; Αυτό ορίζω ως ζωντάνεμα και θάνατο,την ύπαρξη ή μη εγκεφαλικής λειτουργίας. Απλά κανείς δεν ξέρει.Αν ήξεραν θα μπορούσαν να το αναπαράγουν στο εργαστήριο και θα μπορούσαν να αναστήσουν οποιοδήποτε νεκρό σώμα. billdanos εξακολουθείς να μη μου απαντάς πως αιτιολογείς την πρόταση σου οτι η επιστήμη έχει αποδείξει πλέον οτι ο βιολογικός θάνατος είναι και ο οριστικός θάνατος, κάνοντας με να πιστεψω οτι πρόκειται για αυθαίρετο συμπέρασμα που έχεις βγάλει. Η επιστήμη σου τα έχει εξηγήσει μια χαρά όλα αυτά. Απλά απο τη στιγμή που δεν δέχεσαι τις απαντήσεις έχοντας κάτι άλλο στο μυαλό σου, δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να το αναλύσουμε περισσότερο. Σκέψου μόνο πως αυτή τη στιγμή τα γράφεις και τα "νιώθεις" όλα αυτά, επειδή στον εγκέφαλό σου συμβαίνουν διάφορες ηλεκτροχημικές διαδικασίες (εσύ αυτό το λες "πνοή"). Μετά το θάνατο, οι διαδικασίες αυτές δεν υπάρχουν μιας και έρχεται η αποσύνθεση. Άμα σου κόψω το ρεύμα, τι να την κάνεις τη ...λάμπα? 2
johnbond Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Η επιστήμη σου τα έχει εξηγήσει μια χαρά όλα αυτά. Απλά απο τη στιγμή που δεν δέχεσαι τις απαντήσεις έχοντας κάτι άλλο στο μυαλό σου, δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να το αναλύσουμε περισσότερο. Σκέψου μόνο πως αυτή τη στιγμή τα γράφεις και τα "νιώθεις" όλα αυτά, επειδή στον εγκέφαλό σου συμβαίνουν διάφορες ηλεκτροχημικές διαδικασίες (εσύ αυτό το λες "πνοή"). Μετά το θάνατο, οι διαδικασίες αυτές δεν υπάρχουν μιας και έρχεται η αποσύνθεση. Άμα σου κόψω το ρεύμα, τι να την κάνεις τη ...λάμπα? Μα εγώ δε σε ρωτάω πως λειτουργεί ο εγκέφαλος...Αυτά είναι γνωστά. Τι τον εκκινεί για πρώτη φορά σε ρωτάω.Και γιατί όταν σταματήσει δεν αναστρέφεται ο εγκεφαλικός θάνατος.Τι είναι αυτό που χάνεται; Αυτό δεν μπορείς να το απαντήσεις,γιατί πολύ απλά δεν ξέρουμε. Αν γνωρίζαμε θα μπορούσαν να γίνουν αναστάσεις,ακόμη και βδομάδες μετά το θάνατο,αρκεί βέβαια να μην έχουν πειραχτεί τα όργανα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις