Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας θέλω μια συμβουλή , προ ολίγων ημερών αγόρασα μια actioncam , λόγο του οτι κάνω εντουρο αποφάσισα να αγοράσω μια πολύ καλη κάμερα και συγκεκριμένα την Sony Fdrx 1000 πριν την αγοράσω φυσικά μπήκα στο official site της sony για να μαθω περισσότερα για τον σταθεροποιητή ο οποιος τραβάει σε 120 μοιρες μονο με το standy ενεργοποιημένο , ολα καλά λοιπον παραγγέλνω την κάμερα κάρτουλα που υποστηρίζει 4κ και τα συναφή οπως και παρελκόμενα και ενώ στο official αναγραφει σχετικα με τον σταθεροποιητή οτι δεν υποστηρίζει σε 4κ  και για του λόγου του αληθές παραθετω και screen και ανακαλύπτω οτι η κάμερα δεν υποστηρίζει εκτος του 4κ που αναγράφει ούτε σε φορμα hd στις ακολουθες αναλύσεις (720p 240 fps , 1080p 120fps, mp4 480 & 720p 120 & 240 fps... )  δηλαδή εκτος απο το οτι δεν εχω σταθεροποιητή δεν εχω και επιλογή 120-170 μοιρες φακού μιας και 120 τραβαει αυτόματα μονο με σταθεροποιητή δηλαδή αν ήταν θα πήγαινα απευθειας σε go pro 4..

και η ερώτηση τώρα τι κάνω? Μπορώ να ζητήσω τα χρήματα μου πίσω? Τι γίνετε σε αυτή την περίπτωση? Eχω επικοινωνίσει με την sony και με εχουν στο περίμενε..

post-56242-0-21471600-1459970148_thumb.jpg

Δημοσ.

Ελαττωματικό Προϊόν

Σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα (άρθρα 534 και 535), ένα προϊόν θεωρείται ελαττωματικό είτε όταν έχει πραγματικό ελάττωμα είτε όταν δεν έχει τις συμφωνημένες με τον πωλητή ιδιότητες (συνομολογημένες ιδιότητες). Αν για παράδειγμα μπείτε σε ένα κατάστημα και ο πωλητής σας δηλώσει πως ένα κινητό έχει GPS και διαπιστώσετε αφού το αγοράσετε πως τελικά δεν έχει, δικαιούστε να το επιστρέψετε ως ελαττωματικό. Το ίδιο ισχύει και για τις περιγραφές προϊόντων σε δικτυακά καταστήματα, σε διαφημίσεις, φυλλάδια κτλ. Στην περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος έχετε το δικαίωμα κατ'επιλογή σας (σύμφωνα με το άρθρο 540 του Α.Κ).:

Α. Να απαιτήσετε, χωρίς επιβάρυνσή σας, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες

Β. Να μειώσετε το τίμημα

Γ. Να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα.

• Like 1
Δημοσ.

Γειά σας θέλω μια συμβουλή , προ ολίγων ημερών αγόρασα μια actioncam , λόγο του οτι κάνω εντουρο αποφάσισα να αγοράσω μια πολύ καλη κάμερα και συγκεκριμένα την Sony Fdrx 1000 πριν την αγοράσω φυσικά μπήκα στο official site της sony για να μαθω περισσότερα για τον σταθεροποιητή ο οποιος τραβάει σε 120 μοιρες μονο με το standy ενεργοποιημένο , ολα καλά λοιπον παραγγέλνω την κάμερα κάρτουλα που υποστηρίζει 4κ και τα συναφή οπως και παρελκόμενα και ενώ στο official αναγραφει σχετικα με τον σταθεροποιητή οτι δεν υποστηρίζει σε 4κ  και για του λόγου του αληθές παραθετω και screen και ανακαλύπτω οτι η κάμερα δεν υποστηρίζει εκτος του 4κ που αναγράφει ούτε σε φορμα hd στις ακολουθες αναλύσεις (720p 240 fps , 1080p 120fps, mp4 480 & 720p 120 & 240 fps... )  δηλαδή εκτος απο το οτι δεν εχω σταθεροποιητή δεν εχω και επιλογή 120-170 μοιρες φακού μιας και 120 τραβαει αυτόματα μονο με σταθεροποιητή δηλαδή αν ήταν θα πήγαινα απευθειας σε go pro 4..

και η ερώτηση τώρα τι κάνω? Μπορώ να ζητήσω τα χρήματα μου πίσω? Τι γίνετε σε αυτή την περίπτωση? Eχω επικοινωνίσει με την sony και με εχουν στο περίμενε..

που γράφει ότι υποστηρίζει της παραπάνω αναλύσεις στις συχνότητες αυτές; λέει δηλαδή κάπου ότι υποστηρίζει 240 frames per second σε κάποια ανάλυση;

Δημοσ.

γράφει οτι η λειτουργία δεν υποστηρίζεται σε 4κ αναλυση αρα αφήνει να εννοηθεί οτι σε hd /mp4 υπαρχει η λειτουργία, έτσι καταλαβα εγώ τουλαχιστο αν λεει οτι δεν υποστηρίζει σε 4κ γιατί δεν λεει και ολες τις αλλες που δεν υποστηρίζει? Με αυτή τη λογική εγω την αγόρασα.

Δημοσ.

γράφει οτι η λειτουργία δεν υποστηρίζεται σε 4κ αναλυση αρα αφήνει να εννοηθεί οτι σε hd /mp4 υπαρχει η λειτουργία, έτσι καταλαβα εγώ τουλαχιστο αν λεει οτι δεν υποστηρίζει σε 4κ γιατί δεν λεει και ολες τις αλλες που δεν υποστηρίζει? Με αυτή τη λογική εγω την αγόρασα.

Το μόνο πράγμα που λέει το screenshot ότι δεν υποστηρίζεται σε 4Κ είναι το steadyshot. Steadyshot = 240 fps? Το όνομα παραπέμπει σε τελείως άλλο πράγμα.

Γενικά η σελίδα για σελίδα προδιαγραφών είναι για το πέος και σίγουρα θα έπρεπε να έχεις βρει κάτι με hard facts (δεν είναι και τόσο δύσκολο) πριν αγοράσεις, αλλά δε νομίζω πως υπόσχεται κάτι που δεν ισχύει.

Δημοσ.

Σε τι παραθέτει το ονομα δηλαδή?  Δεν είναι δηλαδή ο σταθεροποιητής το steadyshot τι είναι τότε? Τι εννοείς, οτι λογο 240 fps θα παω σε slowmotion οπωσδήποτε οποτε δεν χρειάζεται σταθεροποιητής?  και αν εγώ ασπουμε θελω να τραβήξω σε 120 fps και 120 μοιρες τι κάνω?

Γενικά η σελίδα για σελίδα προδιαγραφών είναι για το πέος και σίγουρα θα έπρεπε να έχεις βρει κάτι με hard facts (δεν είναι και τόσο δύσκολο) πριν αγοράσεις, αλλά δε νομίζω πως υπόσχεται κάτι που δεν ισχύει.

Αναλόγος απο ποια πλευρά θα το δείς.. τώρα για hard facts ουτε ξερω τι ειναι αυτά και γιατί να ξέρω? Το πολύ πολύ η sony να χασει εναν πολύ καλό πελάτη γιατί δεν δεχομαι να με κοροιδευει καμια εταιρία με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο!

Δημοσ.

δεν ειναι οτι σου λενε ψεματα,ειναι οτι δεν σου λενε την αληθεια.την πατησα με την nikon σειρα j.γραφουν για 1200 fps αλλα σε πολυ λιγες σελιδες γραφουν οτι ειναι για γελοια αναλυση,και σε σχεδον καμια,οτι ειναι για διαρκεια 3 δευτερολεπτων.δωσε την πισω και παρε αλλη.αν εισαι μεσα στην βδομαδα,δεν πιστευω να εχουν θεμα.

Δημοσ.

Απο ποιο μαγαζί την πήρες;

Κάποια μεγάλα καταστήματα κάνουν επιστροφή χρημάτων,για online αγορές συνήθως μέσα σε 14 μέρες,αν δεν έχεις καταστρέψει κουτιά κτλ.

Δημοσ.

Νόμος 2251/94, όπως τροποποιήθηκε με την Υ.Α 891/2013, άρθρο 3ε. Αν την αγόρασες εξ αποστάσεως και δεν έχουν περάσει 14 ημέρες την επιστρέφεις αναιτιολόγητα και παίρνεις τα χρήματά σου.

Υ.Α 891.2013.pdf

Δημοσ.

Σε τι παραθέτει το ονομα δηλαδή?  Δεν είναι δηλαδή ο σταθεροποιητής το steadyshot τι είναι τότε? Τι εννοείς, οτι λογο 240 fps θα παω σε slowmotion οπωσδήποτε οποτε δεν χρειάζεται σταθεροποιητής?  και αν εγώ ασπουμε θελω να τραβήξω σε 120 fps και 120 μοιρες τι κάνω?

Αναλόγος απο ποια πλευρά θα το δείς.. τώρα για hard facts ουτε ξερω τι ειναι αυτά και γιατί να ξέρω? Το πολύ πολύ η sony να χασει εναν πολύ καλό πελάτη γιατί δεν δεχομαι να με κοροιδευει καμια εταιρία με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο!

Τι σχέση έχει η ανάλυση λήψης (720p) και η ταχύτητα λήψης (240 fps) με την γωνία λήψης; 720p= 720 pixels οριζόντιο μέγεθος εικόνας, 240 fps = 240 εικόνες το δευτερόλεπτο, συνήθως το hd είναι 1080p, τα 30 ή 60 fps που χρησιμοποιούνται συνήθως δεν είναι μέρος ούτε του HD ούτε του 4Κ. Υπάρχει μαι σύγχυση με τις προδιαγραφές ή απλά χρειάζεσαι χρόνο να ηρεμήσεις και να μας εξηγήσεις καλύτερα. Προς το παρόν από τα λεγόμενα σου δεν βλέπω κάποια κοροϊδία αλλά αν άλλαξες γνώμη και θες να πάρεις την καλύτερη μηχανή δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα να στην αντικαταστήσουν (πληρώνοντας την διαφορά φυσικά).

Δημοσ.

Τι σχέση έχει η ανάλυση λήψης (720p) και η ταχύτητα λήψης (240 fps) με την γωνία λήψης; 720p= 720 pixels οριζόντιο μέγεθος εικόνας, 240 fps = 240 εικόνες το δευτερόλεπτο, συνήθως το hd είναι 1080p, τα 30 ή 60 fps που χρησιμοποιούνται συνήθως δεν είναι μέρος ούτε του HD ούτε του 4Κ. Υπάρχει μαι σύγχυση με τις προδιαγραφές ή απλά χρειάζεσαι χρόνο να ηρεμήσεις και να μας εξηγήσεις καλύτερα. Προς το παρόν από τα λεγόμενα σου δεν βλέπω κάποια κοροϊδία αλλά αν άλλαξες γνώμη και θες να πάρεις την καλύτερη μηχανή δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα να στην αντικαταστήσουν (πληρώνοντας την διαφορά φυσικά).

Εχω παρει την ναυαρχίδα της sony οποτε το θεμα να παρω καλυτερο μοντελο δεν παίζει .. , τα fps τα γράφω για να αποδείξω σε ποιες αναλυσεις δεν παιζει ο σταθεροποιητής δεν λεω οτι εχει σχέση..  , η κάμερα εχει επιλογή φορματ 4k / hd /mp4 οταν μου λεει εμενα στο official οτι ο σταθεροποιητής δεν υποστηρίζει 4κ άρα εννοεί οτι υποστηρίζει hd format και mp4 οταν λοιπόν σκαω 500 ευρώ για την κάμερα και ανακαλύπτω οτι σταθεροποιητή εκτός απο  4κ φορματ δεν εχει και στο hd φορμάς εξακολουθείς να πιστευεις οτι δεν ειναι κοροιδία? Δεν μπορώ να το καταλάβω πραγματικά... και απο πότε το να σου ασποκρυπτουν την αλήθεια με μαρκετιστικα τρικ είναι νόμιμο? 

υ.π επίσης για της μοιρες του φακού δεν το είπα τυχαία γιατί δεν εχει επιλογή να διαλέξεις 120/170 fov άλλα αν αλλαζει αυτόματα το fov αναλογα αν μπορεις να ενεργοποιήσεις τον σταθεροποιητή δηλαδή δεν μπορώ να τραβήξω 1080 120 fps με 120 fov! άλλα μονο με 170 τιγκα στην παραμορφωση.

Δημοσ.

Όταν λέει ότι δεν υποστηρίζει 4k εννοεί ότι δεν υποστηρίζει 4κ. Τίποτα άλλο. Αυτό λέει, αυτό εννοεί.

Τα άλλα είναι δικά σου συμπεράσματα.

Δημοσ.

Κατανοώ το να έχεις δυσφορία εφόσον, τελικά, δεν σε καλύπτει η αγορά σου. Αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι το ότι κατηγορείς άλλους για τα δικά σου συμπεράσματα.

Όταν κανείς γράφει κάτι, εννοεί αυτό που γράφει. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Από την στιγμή που γράφει ότι δεν υποστηρίζει 4k σημαίνει ότι δεν υποστηρίζει 4k. Δεν εννοεί ότι υποστηρίζει κάτι άλλο ή ότι ψήνει καφέ.

Εσύ έβγαλες συμπέρασμα ότι εννοεί κάτι άλλο.

Οπότε, παραπλανήθηκες μεν αλλά από τον εαυτό σου δε.

Τα περί marketing και "δεν εξηγείται" αλλιώς, είναι απλά δικαιολογίες για να ρίξεις κάπου αλλού το φταίξιμο πέρα από τον ίδιο σου τον εαυτό.

• Like 3
Δημοσ.

Παραπλανηθικα απο τον εαυτό μου! Μάλιστα καλό αυτό, τι θα ακούσουμε άλλο σε αυτή την ζωή να δούμε! Δηλαδή δεν παραπλανήθικα απο τα χαρακτηριστικά προιοντος στο site της sony που αποκρυπτει ηθελημένα οτι θελει και αναγράφει οτι θέλει επιλεκτικά ε??,  παραπλανηθικα απο μονος μου και καταλαβα  λαθος συμφωνα απο απο αυτά που  αναγράφουν τα χαρακτηριστικά έτσι? Τετοια δικαιολογία ουτε η sony δε μου την είπε παντως! χαχαχα να σε καλά με έκανες και γέλασα!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...