Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Τον τελευταίο χρόνο μετακόμισα σε μια καινούργια σχεδόν πολυκατοικία. Την διαχείριση την έχει ο κατασκευαστής της πολυκατοικίας που έχει την πλειοψηφία τω διαμερισμάτων, και δεν θέλει να παραδώσει Την διαχείριση σε άλλον. Λοιπόν,μετά από αρκετές προστριβές, κατάφερα να τον αναγκασω να αναρτά τις αποδείξεις των κοινόχρηστων στον πίνακα Ανακοινώσεων.

Παρατήρησα τα εξής:

1) αποδείξεις με μουτζούρες στην ημερομηνία.

2) κάνει δήθεν εργασίες...Και επειδή λέει δε μπορεί να κόψει απόδειξη, τα αναφέρει ως αποθεματικό.

3) αποδείξεις εργασιών Που δεν έχουν αριθμό, και δεν αναφέρουν καν αφμ.(μιλάμε για ποσά 1000 ευρώ)

4) αποδείξεις που είναι στο όνομα του και όχι στην διαχείριση της πολυκατοικίας.

5) αγορά ιδιού εξοπλισμού 2,3 φορές τον χρόνο.π.Χ.το αυτόματο πότισμα λέει το κλέβουν και πάει και αγοράζει ξανά.

6) βλάβες, βλάβες, βλάβες Συνέχεια...π.Χ. Σε καυστήρα 3 ετών, άλλαξε κάτι, ενώ υδραυλικός με ενημέρωσε ότι κανονικά έχει εγγύηση 5 χρόνια

Έκανα την βλακεία, και πριν κάνω τη καταγγελία στην εφορία, τον ενημέρωσα.... Και απείλησε την σωματική μου ακεραιότητα (Μου είπε οτι είναι απο το ΕΛ ΜΠΑΣΑΝ,Και θα φροντίσει ο ίδιος να μετανίωσω που πάτησα στην πολυκατοικία του,οταν τον ρώτησα τρομαγμένη αν με απειλεί, μου απάντησε θετικά)

Το ίδιο έκανε και σε άλλη ενοικο της πολυκατοικίας.

Τι με συμβουλεύεται; Σκέφτομαι να του κάνω καταγγελία στο ΣΔΟΕ,προκειμένου να του γίνει έλεγχος.

Αλλα και πρόστιμο να του ρίξουν, νομίζω δε θα βγάλω άκρη.

Την άλλη εβδομάδα ,εχουμε ραντεβού σε δικηγόρο 2 ιδιοκτητρίες, προκειμένου να του κάνουμε μύνηση,αγωγη, εξώδικο, ασφαλιστικά μέτρα....οτι χρειαστεί τέλωςπάντων.

Επειδή δε γνωρίζω καθόλου τον δικηγορό,και επειδή με αυτά που ακούω καθημερινά, έχω γίνει δυστυχώς καχύποπτη.

Υπάρχει κάποιος εδώ, που να Μπορει να με ενημερώσει παρακαλώ για το πως θα μπορούσα να κινηθώ νομικά? Και ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα έχουν αποτέλεσμα οι νομικές κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσω?

Έχω 3 επιλογές:

α)να συνεχίσω να πληρώνω οτι μου ζητάει...

β)να αρνηθώ την πληρωμή κοινοχρήστων μεχρι να παρει αλλος την διαχείρηση. Και αν θέλει ας μου κανει εκεινος αγωγή για να πληρώσω κοινόχρηστα για τα οποία δεν υπάρχουν τιμολόγια.(θα είναι τρελος να κάνει κάτι τέτοιο)

γ)να κινηθώ νομικά.

Η επιλογή α , δεν είναι λύση. Και για τις τελευταίες 2 επιλογές ,για να ειμαι ειλικρινής ...φοβάμαι την αντίδραση του,αφου με έχει ηδη απειλήσει.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχει την πλειοψηφία...Όπως μας λέει,η Γενική Συνέλευση είναι περιττή Γιατί εκείνος Αποφασίζει Και διατάζει. Και 3,4 ακόμα που έχουν πρόβλημα μαζί του,φοβούνται να μπλέξουν ...Και δε μιλάνε καθόλου.

Δημοσ.

Άστα το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ και ακόμα δεν έχω αντιδράσει. Πιστεύω ότι οφείλεις να ενημερώσεις άμεσα το αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου. Δεν γίνεται να φοβάσαι για την σωματική σου ακεραιότητα μέσα στο ίδιο σου το σπίτι. Αυτοί θα σου πουν τί μπορεί να γίνει. Εγώ μιας και δεν έχω απειληθεί σωματικά έχω σταματήσει να πληρώνω κοινόχρηστα. Μπορώ οποιαδήποτε στιγμή να τον καταγγειλω ότι δεν έχει αναρτήσει πίνακα κοινόχρηστων όπως είναι υποχρεωμένος από το νόμο και θα πληρώσει χοντρό πρόστιμο. Αν θέλει ας μου κάνει αγωγή και ας παρουσιάσει τους λογαριασμούς ΕΥΔΑΠ των ....900 ευρώ στο δικαστήριο. Εγώ πονηρευτηκα όταν άκουσα διευθυντή μεγάλου carrefour να ανησυχεί μήπως έχει διαρροή το κατάστημα επειδή ήρθε το νερό 100 ευρώ.

Δημοσ.

φυσικα και δεν πληρώνεις τιποτα χωρίς νομιμα παραστατικά, και εφόσον απειλησε την σωματική ακεραιότητα σου εννοείτε θα πας στο αστυνομικό τμήμα για γνωστοποιήση του γεγονότος αυτού. Επίσης αφου εμπλεξες έτσι, θεώρησε αυτονόητο οτι θα προβεί σε δολιοφθορες σε αμάξι-σπίτι οποτε και λάβε τα μέτρα σου (καμερες, μικτή ασφάλεια, κλπ) και αν κάνει το λάθος την πάτησε...

Ακομα και να σας παρουσιάσει αποδειξεις, θα πρεπει να ειστε ψιλιασμένοι και να ελεγξετε πληρως την ορθοτητα του γεγονοτους και των ποσών. Επισης συνηθιζεται να ερωτούνται οι ενοικοι για εργασιες.. ειδικα οταν ειναι τετοια ποσά, μονο μετα απο συνελευση. 

• Like 1
Δημοσ.

επίσης εφόσον είσαι σίγουρη ότι τα παραστατικά είναι πλαστά, σταμάτα να πληρωνεις χρήματα που το πιθανότερο είναι να μην τα πάρεις πίσω. Όπως σου είπα, τρεχα στο τμήμα.

Δημοσ.

φυσικα και δεν πληρώνεις τιποτα χωρίς νομιμα παραστατικά, και εφόσον απειλησε την σωματική ακεραιότητα σου εννοείτε θα πας στο αστυνομικό τμήμα για γνωστοποιήση του γεγονότος αυτού. Επίσης αφου εμπλεξες έτσι, θεώρησε αυτονόητο οτι θα προβεί σε δολιοφθορες σε αμάξι-σπίτι οποτε και λάβε τα μέτρα σου (καμερες, μικτή ασφάλεια, κλπ) και αν κάνει το λάθος την πάτησε...

Ακομα και να σας παρουσιάσει αποδειξεις, θα πρεπει να ειστε ψιλιασμένοι και να ελεγξετε πληρως την ορθοτητα του γεγονοτους και των ποσών. Επισης συνηθιζεται να ερωτούνται οι ενοικοι για εργασιες.. ειδικα οταν ειναι τετοια ποσά, μονο μετα απο συνελευση. 

έκανε συνέλευση ..χωρίς πρακτικά . χωρίς τίποτα...και απλώς μας ενημέρωσε ότι θα κάνει εργασίες 6000 ευρώ, χωρίς παραστατικά. Του πρότεινα να πάρουμε προσφορές ,εννοείτε αρνήθηκε, και την επόμενη μέρα άρχισε τις εργασίες που η πραγματική τους αξία δεν είναι ούτε 3.000 ευρώ. 

Οσον αφορά τις κάμερες...ρώτησα δικηγόρο και με  ενημέρωσε οτι καμία καταγραφή απειλής δε γίνεται δεκτή στο δικαστήριο. Άρα ακόμα και να τον καταγράψω να με απειλεί δε θα κερδίσω τίποτα.

Επίσης , αν ξεκινήσω τις μηνύσεις , θα πρέπει να περιμένω οτι θα ξεκινήσει και αυτός τις μηνύσεις σε έμενα π.χ. για εξυβριση.

Ξέρει κανείς αν οι καταγγελίες στο ΣΔΟΕ διερευνώνται σωστά?  ίσως αν του ρίξει πρόστιμο η σδοε , τότε να βάλει μυαλό.

πήγα στο αστυνομικό τμήμα και το ανάφερα...δεν έκαναν καμία καταγραφή του γεγονότος. θα έπρεπε λεει να καλέσω εκείνη τη στιγμή το 100 να πάει αυτοφόρω. Απλώς τον κάλεσαν στο τηλ για σύσταση, αλλά εκείνος δε το σήκωσε ποτέ. 

Δημοσ.

Πάνε αστυνομία θα σε καθοδηγήσουν.

Update: τώρα το διάβασα για την αστυνομία. Ότι νάναι.

Ίσως να μπορείς να απευθυνθείς στο εκβιαστων.

Δημοσ.

Δεν βαζεις κανεναν φιλο σου να του ριξει ένα χέρι ξυλο ???

Πες του η υπομονη αρχιζει και εξαντλειται αν δεν βάλεις μυαλο την επομενη φορά θα φάς περισσοτερο ξύλο.

Βάλε τις αποδειξεις στο κώλο σου και μην με ενοχλησεις ξανά για τέτοια θεματα.

Δημοσ.

βρηκε τροπο να βγαζει χρημα ο τυπακος.μαγκας.κριμα να μην εμενα σε εκεινη την πολυκατοικια......

• Like 1
Δημοσ.

έκανε συνέλευση ..χωρίς πρακτικά . χωρίς τίποτα...και απλώς μας ενημέρωσε ότι θα κάνει εργασίες 6000 ευρώ, χωρίς παραστατικά. Του πρότεινα να πάρουμε προσφορές ,εννοείτε αρνήθηκε, και την επόμενη μέρα άρχισε τις εργασίες που η πραγματική τους αξία δεν είναι ούτε 3.000 ευρώ. 

Οσον αφορά τις κάμερες...ρώτησα δικηγόρο και με  ενημέρωσε οτι καμία καταγραφή απειλής δε γίνεται δεκτή στο δικαστήριο. Άρα ακόμα και να τον καταγράψω να με απειλεί δε θα κερδίσω τίποτα.

Επίσης , αν ξεκινήσω τις μηνύσεις , θα πρέπει να περιμένω οτι θα ξεκινήσει και αυτός τις μηνύσεις σε έμενα π.χ. για εξυβριση.

Ξέρει κανείς αν οι καταγγελίες στο ΣΔΟΕ διερευνώνται σωστά?  ίσως αν του ρίξει πρόστιμο η σδοε , τότε να βάλει μυαλό.

πήγα στο αστυνομικό τμήμα και το ανάφερα...δεν έκαναν καμία καταγραφή του γεγονότος. θα έπρεπε λεει να καλέσω εκείνη τη στιγμή το 100 να πάει αυτοφόρω. Απλώς τον κάλεσαν στο τηλ για σύσταση, αλλά εκείνος δε το σήκωσε ποτέ. 

καταγραφή απειλής οχι... δεν θα γινει δεκτή... βεβαια μπορείς να πας με κανα επιμαχο βιντεο στον εισαγγελεα να το γνωστοποιησεις. Δεν θα μπορει να αρνηθει τι ειδε ή τι ακουσε. Ομως αν κανει ζημια και εχει καταγραφή να σαι σίγουρη οτι μια χαρα θα περάσει στο δικαστήριο.

Δημοσ.

το διαμερισμα το νοικιασες? η το αγορασες απο αυτον? καλο θα ειναι να κινηθειτε με δικηγορο οπως και να χει, αυτος ξερει καλυτερα πως να σας προστατεψει, η αστυνομια ειναι γτπ

μονο αν σας απειλησει εκεινη την ωρα τηλ 100 κ αυτοφωρο

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς, το αγόρασα από αυτόν... Για την αστυνομία έχεις απόλυτο δίκιο..δε κάνουν τίποτα.

Την άλλη εβδομάδα έχω ραντεβού με δικηγόρο μαζί με μια άλλη ιδιοκτήτρια,

Δεν έχουμε άλλη επιλογή.. Δε γίνεται κάθε μήνα να του πληρώνουμε τα εξτρα του, για μια ζωή... Αγόρασα το σπίτι για να μην έχω ενοίκιο...Και τώρα το πληρώνω στα κοινόχρηστα...

Το θέμα είναι ότι ξέρω αρκετές περιπτώσεις, γνωστών που έχουν μπλέξουν με δικομανεις δικηγόρους.... Που τους τρέχουν Χρόνια, με αγωγές, εξώδικα, μηνύσεις απλώς για να βγάλουν λεφτά, χωρίς να νοιάζονται να λυθεί η υπόθεση.

Γι αυτόν ψάχνω κάποιον να με συμβουλέψει νομικά, πριν πάω δικηγόρο, να είμαι κάπως ψαγμένη για το πως θα έπρεπε να κινηθώ νομικά.

Δημοσ.

Ποιός σου είπε οτι η αστυνομία δεν κάνει τίποτα? Θα πας στο τμήμα και θα αναφερεις ότι σε απειλεί να σε τσακίσει στο ξύλο λόγω κοινόχρηστων. Κάνε μία βόλτα, δεν έχεις να χάσεις κάτι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...