snow22 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Θέλω βοήθεια στην συγκεκριμένη άσκηση: Να κατασκευάσετε παιχνίδι φρουτακια που να διαβάζει τρεις αριθμόυς α,β,γ και Α)αν οι τρεις αριθμόι είναι ίσοι οι ο παίχτης κερδίζει δέκα ευρώ Β)αν οι δύο αριθμοί είναι ίσοι και ο τρίτος είναι το 1000 ο παίκτης να κερδίζει πέντε ευρώ Γ)αν οι τρεις αριθμοί είναι ίσοι με 1000 τότε ο παίχτης να κερδίζει 1000 ευρώ
PostHelper Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Θέλω βοήθεια στην συγκεκριμένη άσκηση: Να κατασκευάσετε παιχνίδι φρουτακια που να διαβάζει τρεις αριθμόυς α,β,γ και Α)αν οι τρεις αριθμόι είναι ίσοι οι ο παίχτης κερδίζει δέκα ευρώ Β)αν οι δύο αριθμοί είναι ίσοι και ο τρίτος είναι το 1000 ο παίκτης να κερδίζει πέντε ευρώ Γ)αν οι τρεις αριθμοί είναι ίσοι με 1000 τότε ο παίχτης να κερδίζει 1000 ευρώ Αυτος που εβαλε το παραπανω προβλημα για να λυθει(να φτιαχτει αλγοριθμος), ειναι κοιμισμενος. Μην το λυσεις και πες του οτι ειναι λαθος. 1
snow22 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Αυτος που εβαλε το παραπανω προβλημα για να λυθει(να φτιαχτει αλγοριθμος), ειναι κοιμισμενος. Μην το λυσεις και πες του οτι ειναι λαθος. Έγινε!!!α φίλε μήπως ξές πώς θα γράψω την ώρα σε μορφή 24ωρου κάτι με div kai mod πρέπει να παίζει αλλά και εδώ κόλλησα ρε γμτ Λέει συγκεκριμένα να γράφει ο αλγόριθμος που θα αναπαριστά την ώρα σε μορφή 24ωρου και θα....(το άλλο το έχω)
Alithinos Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Θέλω βοήθεια στην συγκεκριμένη άσκηση: Να κατασκευάσετε παιχνίδι φρουτακια που να διαβάζει τρεις αριθμόυς α,β,γ και Α)αν οι τρεις αριθμόι είναι ίσοι οι ο παίχτης κερδίζει δέκα ευρώ Β)αν οι δύο αριθμοί είναι ίσοι και ο τρίτος είναι το 1000 ο παίκτης να κερδίζει πέντε ευρώ Γ)αν οι τρεις αριθμοί είναι ίσοι με 1000 τότε ο παίχτης να κερδίζει 1000 ευρώ int α, β, γ; α = Random.Int(); β = Random.Int(); γ = Random.Int(); Αν ( (α == β == γ) & γ != 9) { Δώσε 10 ευρώ. } Αλλιώς Αν ( ((α == β) & γ == 9) | ((α == γ) & β == 9) | ((β == γ) & α == 9)) { Δώσε 5 ευρώ } Αλλιώς Αν (α == β == γ == 9) { Δώσε 1000 ευρώ } Αλλιώς { Δεν κερδίζει τίποτα! } 1
snow22 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 int α, β, γ; α = Random.Int(); β = Random.Int(); γ = Random.Int(); Αν ( α == β == γ) { Δώσε 10 ευρώ. } Αλλιώς Αν ( ((α == β) & γ == 9) | ((α == γ) & β == 9) | ((β == γ) & α == 9)) { Δώσε 5 ευρώ } Αλλιώς Αν (α == β == γ == 9) { Δώσε 1000 ευρώ } Αλλιώς { Δεν κερδίζει τίποτα! } Να σε καλά <3 1
Alithinos Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Να σε καλά <3 Τον ανανέωσα γιατί πριν έκανα ένα λαθάκι! Δες ξανά τη νέα σωστή μορφή. Υ.Γ. Τέτοιες ερωτήσεις θα ήταν καλύτερα να τις έκανες εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/15-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/ Υ.Γ.2. Χρησιμοποίησα ψευδοκώδικα εμπνευσμένο από συντακτικό των C,C#,Java. Πιθανώς η συνάρτηση Random.Int() να γράφεται αλλιώς στη γλώσσα σου. 1
snow22 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Ναι όντως έπρεπε να ελέγξω αν υπάρχει σχετικό νήμα Και πάλι ευχαριστώ Σε ψευδογλώσσα είναι Παίζει να ξες και το άλλο με το 24ωρο ?
Alithinos Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Πως παίρνεις την ώρα, και σε τι μορφή ? Δηλαδή σου δίνει κάποιος πχ 05.30μμ και πρέπει να το μετατρέψεις σε 17:30 ?
snow22 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Πως παίρνεις την ώρα, και σε τι μορφή ? Δηλαδή σου δίνει κάποιος πχ 05.30μμ και πρέπει να το μετατρέψεις σε 17:30 ? Όχι πχ από 7-11 εμφάνισε πρωί Όμως στην αρχή που διάβασα την μεταβλητή ώρα λέω μήπως πρέπει να πω ότι η ώρα θα έχε την μορφή 24ωρου αλλά μπορεί να το έχει στην εκφώνηση και για να με μπέρδεψει
Alithinos Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Για το παράδειγμα που ανέφερα, θα λυνόταν έτσι: float rawTime = 05.30; bool μεσημβρία = true; // Το false αντιστοιχεί σε προ μεσημβρίας, και το true σε μετά μεσημβρίας. float newTime; Αν (pmam = false) { newTime = rawTime } Αλλιώς { newTime = rawTime + 12; } Τύπωσε ("Η ώρα είναι: ", newTime); 1
PostHelper Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Αλλιώς Αν ( ((α == β) & γ == 9) | ((α == γ) & β == 9) | ((β == γ) & α == 9)) { Δώσε 5 ευρώ } Αλλιώς Αν (α == β == γ == 9) { Δώσε 1000 ευρώ } Πρακτικα θα λειτουργει διοτι εχεις γραψει 3ο(2ο στην παραθεση μου) την συγκριση για ολα να ειναι 9(1000 βασικα επρεπε να βαλεις αλλά τελος παντων), οποτε αν ολα ειναι 9 αρχικα θα δωσει 5 ευρω αφου θα ειναι αληθης η 2η συγκριση(1η στην παραθεση μου) και μετα θα δωσει 1000 ευρω, αλλά για διδακτικους λογους ειναι τραγικο γραψιμο κωδικα αυτο. Το σωστο θα ηταν: Αλλιώς Αν ( ((α == β) & γ == 9 & α!=9) | ((α == γ) & β == 9 & α!=9) | ((β == γ) & α == 9 & β!=9)) { Δώσε 5 ευρώ } Αλλιώς Αν (α == β == γ == 9) { Δώσε 1000 ευρώ } Έγινε!!! Επειδη ισως δεν καταλαβες γιατι το ειπα οτι ειναι λαθος η εκφωνηση του προβληματος που σου ζηταει, το σωστο θα ηταν κατι σαν(προσθετω με κοκκινα τα συμπληρωματικα στοιχεια που το κανουν σωστο: Θέλω βοήθεια στην συγκεκριμένη άσκηση: Να κατασκευάσετε παιχνίδι φρουτακια που να διαβάζει τρεις αριθμόυς α,β,γ και Α)αν οι τρεις αριθμόι είναι ίσοι και διάφοροι απο το 1000, οι ο παίχτης κερδίζει δέκα ευρώ Β)αν οι δύο αριθμοί είναι ίσοι και διάφοροι απο το 1000 και ο τρίτος είναι το 1000 ο παίκτης να κερδίζει πέντε ευρώ Γ)αν οι τρεις αριθμοί είναι ίσοι με 1000 τότε ο παίχτης να κερδίζει 1000 ευρώ 1
Alithinos Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Πρακτικα θα λειτουργει διοτι εχεις γραψει 3ο(2ο στην παραθεση μου) την συγκριση για ολα να ειναι 9(1000 βασικα επρεπε να βαλεις αλλά τελος παντων), οποτε αν ολα ειναι 9 αρχικα θα δωσει 5 ευρω αφου θα ειναι αληθης η 2η συγκριση(1η στην παραθεση μου) και μετα θα δωσει 1000 ευρω, αλλά για διδακτικους λογους ειναι τραγικο γραψιμο κωδικα αυτο. Το σωστο θα ηταν: Αλλιώς Αν ( ((α == β) & γ == 9 & α!=9) | ((α == γ) & β == 9 & α!=9) | ((β == γ) & α == 9 & β!=9)) { Δώσε 5 ευρώ } Αλλιώς Αν (α == β == γ == 9) { Δώσε 1000 ευρώ } Το 9 το έβαλα με το σκεπτικό του ότι συμβολίζει το index στο οποίο βρίσκεται η τιμή 1000, όχι το ίδιο το 1000! Βασικά δεν ξέρω ο κάθε κύλινδρος φρουτακίων πόσες διαφορετικές ζωγραφιές έχει, και έτσι υπέθεσα πως θα έχει τον ίδιο αριθμό με τους φυσικούς αριθμούς 1~9. Και είπα αυθαίρετα ότι στο 9 'κουτάκι' του συνόλου n, υπάρχει ο αριθμός 1000! Αυτό που είπες, ναι έχεις δίκιο δεν το πρόσεξα. Αν κάποιος τελικά έβρισκε τα 3 1000άρια θα του έδινε 1005! Και μετά το αφεντικό του καζίνου θα απορούσε που πάνε τα λεφτά... Να απλά ακολούθησα πιστά την εκφώνηση... Που όπως διόρθωσες και συ με κόκκινα γράμματα, παρέβλεπε το ενδεχόμενο αυτό.
kaliakman Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Άμα μπει στο δευτερο if θα πάρει 5 και δεν θα μπει ποτε στο τρίτο για να πάρει τα 1000. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα