bluesattack Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Το ερώτημα είναι άλλο: Ποιός κάλυψε τις θέσεις εργασίας που αυτοί οι τεμπέληδες άφησαν κενές; Κανείς; Είναι ακόμα ελεύθερες; Ναι ειναι ελευθερες .Το προβλημα δεν ειναι οι θεσεις εργασιας αλλα να βγουν επιτελους οι ανεργοι απο την τεμπελικη ναρκη τους .Για αυτο οπου βλεπετε φιλο, γνωστο , ξαδελφο τεμπελη παρακινηστε τον να ανοιξε τα φτερα του , να πιασει την ζωη απο τα μαλλια, να πιασει την πετρα και να την στιψει. 2
AntiCambeR Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 "Επιασα την ζωή απο τα μαλλιά αλλά φορούσε περούκα "
παπι Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Σωστα το δραμα δεν ειναι το 25-28 % ανεργια αλλα οι αποδοχες. Οποτε αν σφιξει καποιος τα δοντια , ριξει και λιγο τα μουτρα του ψιλοβολευεται.Γιατι στο φιναλε οποιος θελει δουλεια βρισκει Αν ειχαμε 25% ανεργους που εχουν πραγματικη αναγκη να δουλεψουν, τοτε θα ειχε γεμισει ο τοπος απο αστεγους. Προσωπικα απο κοσμος που ξερω, ναι πολλοι ειναι τεμπεληδες. Προτιμανε να τους ταιζουν οι γονεις τους παρα να δουλεψουν, και ας μην εχουν ουτε 1.5ε στη τσεπη για εναν καφε. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Εγώ απλά θα συστήσω να μην είστε απόλυτοι ούτε οι μεν, ούτε οι δε. Έχω βρεθεί και στις 2 θέσεις (άνεργος -/- λίγες ώρες δουλειάς με πολύ καλά λεφτά) και πραγματικά είναι δύσκολο να αποφύγεις να σκέφτεσαι με βάση την θέση που βρίσκεσαι εσύ ο ίδιος εκείνη τη στιγμή. Και μην παίρνετε παράδειγμα ποτέ τους γύρω σας. Δεν ξέρετε ο καθένας τι έχει στο μυαλό του και τι μπορεί να σας κρύβει/να μην λέει. Γνωστός μου μέχρι τα 28 δεν είχε δουλέψει ούτε 1 ημέρα και μπήκε στο δημόσιο πάνω στον τομέα των σπουδών του λόγω πτυχίων, μεταπτυχιακών κτλ.. Μέχρι τότε ήταν ο τεμπέλης και αγοραφοβικός που δεν καταδέχεται να κάνει οτιδήποτε εκτός αυτού που έχει σπουδάσει και τώρα είναι ο μάγκας που επέμενε και κατάφερε αυτό που ήθελε. Γνωστός της πρώην μου είχε τελειώσει πληροφορική και ήξερε προγραμματισμό, αλλά δεν έψαχνε καν δουλειά, γιατί δεν τον ικανοποιούσαν τα χρήματα στην Ελλάδα και γκρίνιαζε. Μετά από 3 χρόνια καθισιό και συντήρηση από τους γονείς, του σηκώθηκε μια μέρα κι άρχισε να στέλνει βιογραφικά εξωτερικό. Τώρα δουλεύει Πολωνία και παίρνει 1000€ το μήνα. Απίστευτα λεφτά για Βαλκανική χώρα. Ανάλογα με το ποια χρονική στιγμή θα πετύχεις τέτοια παραδείγματα, θα έχεις και αντίθετη εκτίμηση επί του θέματος. Η Ελλάδα είναι προβληματική χώρα από πολλές απόψεις στον εργασιακό τομέα και δεν είναι σωστό να φανατίζεστε με την μεν ή την δε άποψη. 1. Υπαρχουν ακομα ανθρωποι που εχουν στοχο ζωης να μπουν στο δημοσιο; 2. Η Πολωνια δεν ειναι Βαλκανικη χωρα. Ωστοσο εχω ακουσει οτι το κοστος ζωης ειναι χαμηλοτερο απο τη δυτικη Ευρωπη οποτε πιθανον τα 1000 ευρω να ειναι αρκετα να ζησεις αξιοπρεπως.
bluesattack Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Αν ειχαμε 25% ανεργους που εχουν πραγματικη αναγκη να δουλεψουν, τοτε θα ειχε γεμισει ο τοπος απο αστεγους. Μπραβο , τον εφτιαξες τον συλλογισμο.Δεν εχουμε 25 % αστεγους => αρα 25 % τεμπελχαναδες ανεργοι και οχι πραγματικοι Και τα κομπλεξ εχουν τα ορια τους νομιζω. Δηλαδη καπου το πραγμα ξεφευγει απο το μικροαστικο κομπλεξ ανωτερωτητας και αγγιζει τον ανθελληνισμο
Tigran Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 1. Δεν ήταν το όνειρο του να μπει στο δημόσιο, αλλά ήθελε να μπει κάπου χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τις γνώσεις και τα πτυχία του, χωρίς να φύγει έξω. Πόσες επιλογές είχε; Μια χαρά χαρούμενος είναι πάντως. 2. Έχεις δίκιο για τα Βαλκάνια. My mistake.
Miracle Worker Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Διάβασα όσα πιο πολλά ποστ μπορούσα. Αυτό που θέλω να σχολιάσω, αν και αργά, είναι ότι συζητάμε για το αν κάποιος καταδέχεται να δουλέψει για 300 ευρώ. Κοινώς, αφήνουμε στην άκρη, ότι μιλάμε για δουλειές παράνομες, αφού είναι αρκετά κάτω του κατώτατου μισθού. Αυτό δημιουργεί δύο καίρια ζητήματα: 1) Εφόσον μιλάμε για παράνομη δουλειά, με ποιους τρόπους βρίσκει ο εργοδότης τους εργαζόμενους; 2) Σε μια παράνομη δουλειά, ποια ασφάλεια έχει ο εργαζόμενος; Πόσο φερέγγυος είναι εργοδότης; Ποιος μπορεί να του εγγυηθεί ότι θα πληρωθεί; Ποιος μπορεί να τους εγγυηθεί ένα υποτυπώδες* εργασιακό περιβάλλον; Για μένα λοιπόν, για να μιλήσουμε για τεμπέληδες, πρέπει να δούμε τι παίζει σε δουλειές σκληρές, δύσκολες, αλλά παρ' όλα αυτά νόμιμες, από κανονικές εταιρίες, προσβάσιμες στο ευρύ κοινό και με τον κατώτατο μισθό. Παραδείγματος χάρη όπως αναφέρθηκε εργάτης αποθήκης στο Μασούτη. Τότε ναι, να πω είναι κάποιος τεμπέλης. Όμως όταν όπως επίσης αναφέρθηκε, θες πολιτικό βύσμα για να δουλέψεις αποθήκη στο Βασιλόπουλο επειδή έχει κάνει όλη η πόλη αίτηση, είναι ακραίο να μιλάμε για τεμπέληδες. *Πχ θυμάμαι που είχε γίνει ένας χαμός, όταν δεν είχαν πάει Έλληνες στην Μανωλάδα, μετά τα συμβάντα. Είχε ανοίξει και θρεντ μάλιστα. Ε όχι, δε θα πας να δουλέψεις με επιστάτη τον γύφτο με την καραμπίνα 1. Υπαρχουν ακομα ανθρωποι που εχουν στοχο ζωης να μπουν στο δημοσιο; Φυσικά. Πέρα από το ότι υπάρχουν μερικές χιλιάδες πτυχιούχοι που στοχεύουν σχεδόν αποκλειστικά στο δημόσιο, δάσκαλοι, κοινωνικοί λειτουργοί, γυμναστές κλπ, το δημόσιο είναι ζωάρα, άσχετα με το ότι λένε μερικοί. Τα έχω δει εκ των έσω. 1
bedazzled Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Βάζω το παρακάτω για όσους ενδιαφέρονται:https://www.ted.com/talks/nick_hanauer_beware_fellow_plutocrats_the_pitchforks_are_coming?language=en Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά παγκόσμιο σε γενικές γραμμές... 1
bluesattack Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Εγω βαζω το παρακατω http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eftase-sto-xaidari-h-poreia-apo-patra-athhna-gia-thn-anergia.4000523.html και προκαλω οποιοδηποτε απο τους βολεμενους μικρομεσοαστουληδες που ειπαν οτι οι ανεργοι ειναι στην πλειοψηφια τους τεμπεληδες να παει να τους το πει καταμουτρα
JohnTehGreek Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Εγώ απλά θα συστήσω να μην είστε απόλυτοι ούτε οι μεν, ούτε οι δε. Έχω βρεθεί και στις 2 θέσεις (άνεργος -/- λίγες ώρες δουλειάς με πολύ καλά λεφτά) και πραγματικά είναι δύσκολο να αποφύγεις να σκέφτεσαι με βάση την θέση που βρίσκεσαι εσύ ο ίδιος εκείνη τη στιγμή. Και μην παίρνετε παράδειγμα ποτέ τους γύρω σας. Δεν ξέρετε ο καθένας τι έχει στο μυαλό του και τι μπορεί να σας κρύβει/να μην λέει. Γνωστός μου μέχρι τα 28 δεν είχε δουλέψει ούτε 1 ημέρα και μπήκε στο δημόσιο πάνω στον τομέα των σπουδών του λόγω πτυχίων, μεταπτυχιακών κτλ.. Μέχρι τότε ήταν ο τεμπέλης και αγοραφοβικός που δεν καταδέχεται να κάνει οτιδήποτε εκτός αυτού που έχει σπουδάσει και τώρα είναι ο μάγκας που επέμενε και κατάφερε αυτό που ήθελε. Γνωστός της πρώην μου είχε τελειώσει πληροφορική και ήξερε προγραμματισμό, αλλά δεν έψαχνε καν δουλειά, γιατί δεν τον ικανοποιούσαν τα χρήματα στην Ελλάδα και γκρίνιαζε. Μετά από 3 χρόνια καθισιό και συντήρηση από τους γονείς, του σηκώθηκε μια μέρα κι άρχισε να στέλνει βιογραφικά εξωτερικό. Τώρα δουλεύει Πολωνία και παίρνει 1000€ το μήνα. Απίστευτα λεφτά για Βαλκανική χώρα. Ανάλογα με το ποια χρονική στιγμή θα πετύχεις τέτοια παραδείγματα, θα έχεις και αντίθετη εκτίμηση επί του θέματος. Η Ελλάδα είναι προβληματική χώρα από πολλές απόψεις στον εργασιακό τομέα και δεν είναι σωστό να φανατίζεστε με την μεν ή την δε άποψη. Το μάγκας πως το εννοείς; Γιατί εγώ δεν θεωρώ τόσο μάγκα αυτόν που θα ξοδέψει τόσο χρόνο από την ζωή του για μεταπτυχιακά κτλ και μετά θα πάει να χωθεί στο Ελληνικό δημόσιο και να ξύνεται. Το άλλο δεν το βρίσκω τόσο σοβαρό παράδειγμα... Έφυγε από την Ελλάδα για να πάει στην Πολωνία που για κάποιον "περίεργο" λογο οι Πολωνοί έχουν εγκαταλείψει μαζικά τα τελευταία χρόνια.
Ψιτ Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 εξωτερικο θα φευγουν οσοι δεν εχουν στον ηλιο μοιρα εδω οποτε ποιες δουλειες θα ανοιξουν? αυτες που τοση ωρα λεμε οτι δε θελει κανεις να κανει? Δεν ισχύει αυτό. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα. Σχετικά / άσχετα : Η Πολωνία δεν είναι στα Βαλκάνια. Αγνοήσετε τους φασίστες.
JohnTehGreek Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Εγω βαζω το παρακατω http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eftase-sto-xaidari-h-poreia-apo-patra-athhna-gia-thn-anergia.4000523.html και προκαλω οποιοδηποτε απο τους βολεμενους μικρομεσοαστουληδες που ειπαν οτι οι ανεργοι ειναι στην πλειοψηφια τους τεμπεληδες να παει να τους το πει καταμουτρα Να αφήσω και εγώ εδώ ένα απλό παράδειγμα. http://www.protothema.gr/greece/article/428601/finlandia-prosferei-18000-theseis-ergasias-me-misthous-6000-euro-alla-kanenas-ellinas-den-adapokrinetai/ Όπως είπα, όποιος θέλει βρίσκει. Αν όχι εδώ 100% έξω (και δεν δέχομαι το ότι η συγκεκριμένη κουβέντα είναι αποκλειστικά για την Ελλάδα). Δεν ισχύει αυτό. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα. Βασικά πιστεύω ότι το οικονομικό είναι πια το μικρότερο κριτήριο για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα αυτήν την στιγμή. Σήμερα φεύγει όποιος θέλει να πάει σε μια όμορφη χώρα, με σοβαρό κράτος που να φροντίζει τους πολίτες, αξιοπιστία κ.α πολλά.
bedazzled Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Να αφήσω και εγώ εδώ ένα απλό παράδειγμα. http://www.protothema.gr/greece/article/428601/finlandia-prosferei-18000-theseis-ergasias-me-misthous-6000-euro-alla-kanenas-ellinas-den-adapokrinetai/ Όχι και τόσο καλό παράδειγμα τελικά: https://www.google.gr/search?q=%CF%86%CE%B9%CE%BD%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1+%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF&oq=%CF%86%CE%B9%CE%BD%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1+%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF&aqs=chrome..69i57.3725j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Καλύτερα εκτός ευρωζώνης... το αγγούρι θα το φάνε όλες οι ευρωχώρες σιγά-σιγά. ΥΓ: Πάντως αν κρίνω από τα σχόλια, μόνο «τεμπέληδες» δεν βλέπω.
Anorymous Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Τί εννοείς Βίρνα; Μίλα ξεκάθαρα. Θες να πεις ότι δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας να πληρωθούν από αυτούς τους 800.000 (καταγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ) ανέργους; Και άρα δεν είναι τεμπέληδες; Μίλα Βίρνα! Εν το μεταξυ αν εξαιρεσεις τα κοινωφελη που ειναι ανακυκλωση της ανεργειας και τα βαουτσερ που ειναι σκλαβια, υπαρχει ενας ιδιωτης που θα παρει ανεργο απο τον ΟΑΕΔ χωρις να θελει να τον εχει τσαμπα ? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις