Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παντως... οσοι λενε οτι οποιος θελει μπορει να βρει...  να ανοιξουν εταιρια να βρικουν δουλεια σε ανεργους.. με ποσοστα απο τους πρωτους μισθους...

αλλα καπου εκει κανουν λες και τους εβαλαν τα κακαλα σε μηχανη του κιμα..

• Like 4
Δημοσ.

Να αφήσω και εγώ εδώ ένα απλό παράδειγμα.

http://www.protothema.gr/greece/article/428601/finlandia-prosferei-18000-theseis-ergasias-me-misthous-6000-euro-alla-kanenas-ellinas-den-adapokrinetai/

Όπως είπα, όποιος θέλει βρίσκει. Αν όχι εδώ 100% έξω (και δεν δέχομαι το ότι η συγκεκριμένη κουβέντα είναι αποκλειστικά για την Ελλάδα).

Μπραβο την βρηκες την ''λυση''

http://www.eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/item/48869-finland-doctor

.....αρα ειναι τεμπεληδες .Σωστα ?

18.000 θεσεις  μεχρι το ....2025 αλλα  ''κανενας Ελληνας δεν παει''

Δημοσ.

παντως... οσοι λενε οτι οποιος θελει μπορει να βρει...  να ανοιξουν εταιρια να βρικουν δουλεια σε ανεργους.. με ποσοστα απο τους πρωτους μισθους...

αλλα καπου εκει κανουν λες και τους εβαλαν τα κακαλα σε μηχανη του κιμα..

Μπα, βλέπω να πηγαίνουν άπατα. Θα πρέπει να κάνουν όπως οι τηλεφωνικές για να βρούμε κάποιον άνεργο πρόθυμο να δουλέψει. πχ:

-Καλησπέρα, είστε άνεργος;

-Ευχαριστώ, δε μπορώ να μιλήσω τώρα.

-Μα, ακούστε μισό λεπτό, σας έχω δουλειά που θα σας ενδιαφέρει.

-Συγνώμη, δε μπορώ τώρα, έχω αργήσει για το φραπέ. "κλακ"

-Γεια σας, λέγομαι Μαρία Σπασοκαρύδου και σας καλώ από γραφείο εύρεσης εργασίας...

-Δεν ενδιαφέρομαι.

-Μα γιατί, πόσα σας δίνει ο πατέρας σας.

-100 ευρώ το μήνα.

-Θα σας ενδιέφερε μία δουλειά με 300 ευρώ;

-Καλά, άμα είναι θα περάσω από το γραφείο.

-Μα, τι δε σας αρέ...

-Ευχαριστώ, θα το σκεφτώ. "κλακ"

• Like 2
Δημοσ.

Το οποιος θελει να δουλεψει βρισκει δουλεια, στην γενικη του εκδοχη, ισχυει μεχρι τελειας και ειναι σωστο.

Απλουστατα ειναι παρα πολλοι οι ανεργοι πτυχιουχοι/μεταπτυχιακοι/whatever ειδικευμενοι κλπ που δεν καταδεχονται πχ να πανε να δουλεψουν λαντζα, σερβιτοροι κλπ για ενα χρονικο διαστημα, αλλα θελουν/ελπιζουν/απαιτουν/ψαχνουν μονο στο αντικειμενο των πτυχιων τους, ενιοτε και με συγκεκριμενες απαιτησεις σε μισθο , εργασιακα κλπ. Αυτοι, ειδικα αν ειναι νεοεισερχομενοι στην αγορα εργασιας, προφανως και θα δυσκολευτουν πολυ. Δε θα αναφερθω στη δυνατοτητα μεταναστευσης επι του παροντος.

Ομως αν το θεμα μας ειναι απλα η δουλεια, ναι βρισκεις. Και λαντζα θα βρεις, και τηλεφωνικο κεντρο θα βρεις, και σερβιτορος θα βρεις κι ενα σωρο τετοιες θεσεις βρισκει οποις θελει απλα να δουλεψει, πχ για βιοποριστικους λογους. Απλα πολλοι εκ των ανεργων δεν εχουν αμεσα βιοποριστικα θεματα και προτιμουν να ψαχνουν επ'αοριστον μια δουλεια οπως την θελουν, στην εταιρεια που θελουν και στην πολη που θελουν, με αποτελεσμα να μενουν ανεργοι.

Δημοσ.

όποιος θέλει να είναι είλωτας βρίσκει ναι 

εχεις δικιο φιλε μου...για να βρεις καλη δουλεια στην εποχη μας η πρεπει να σπουδασεις η να εχεις τα κονε η να ανοιξεις μια ιντερνετικη επειχηρηση...και οσο για αυτα που λεν περι γερμανιας τα ιδια σκατα αν εισε ανιδικευτος παλι ειλωτας θα σε και εκει αλλα τουλαχιστον με περισοτερα λευτα

Δημοσ.

Τηλεφωνικό κέντρο, λέει... Lol. Εντάξει, υπάρχουν αρκετές εταιρείες μαϊμού, όπως η γνωστή στη Λιοσίων, που σε κλειδώνουν για μια δυο εβδομάδες στα γραφεία τους δήθεν δοκιμαστικά και στο τέλος φεύγεις απηυδισμένος, με όση αξιοπρέπεια σου έχει μείνει, προς άγραν άλλου απατεώνα. Υπάρχουν και "κυρίες" που ζητούν κοπέλες για φύλαξη παιδιών τις ώρες που απουσιάζουν, απλώς απουσιάζουν 20ωρα, σε θέλουν 7 μέρες την εβδομάδα και σου δίνουν 200 ευρώ, αλλά έχεις ένα καινούριο σπιτικό, δες το και έτσι. Γενικώς, δουλειές υπάρχουν. Απλώς οι χιλιάδες ανέργων είναι τεμπέληδες. Έρχονται και οι ξένοι μας παίρνουν όλα τα φανάρια, ε, πόσο να αντέξει κανείς;

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το οποιος θελει να δουλεψει βρισκει δουλεια, στην γενικη του εκδοχη, ισχυει μεχρι τελειας και ειναι σωστο.

Απλουστατα ειναι παρα πολλοι οι ανεργοι πτυχιουχοι/μεταπτυχιακοι/whatever ειδικευμενοι κλπ που δεν καταδεχονται πχ να πανε να δουλεψουν λαντζα, σερβιτοροι κλπ για ενα χρονικο διαστημα, αλλα θελουν/ελπιζουν/απαιτουν/ψαχνουν μονο στο αντικειμενο των πτυχιων τους, ενιοτε και με συγκεκριμενες απαιτησεις σε μισθο , εργασιακα κλπ. Αυτοι, ειδικα αν ειναι νεοεισερχομενοι στην αγορα εργασιας, προφανως και θα δυσκολευτουν πολυ. Δε θα αναφερθω στη δυνατοτητα μεταναστευσης επι του παροντος.

Ομως αν το θεμα μας ειναι απλα η δουλεια, ναι βρισκεις. Και λαντζα θα βρεις, και τηλεφωνικο κεντρο θα βρεις, και σερβιτορος θα βρεις κι ενα σωρο τετοιες θεσεις βρισκει οποις θελει απλα να δουλεψει, πχ για βιοποριστικους λογους. Απλα πολλοι εκ των ανεργων δεν εχουν αμεσα βιοποριστικα θεματα και προτιμουν να ψαχνουν επ'αοριστον μια δουλεια οπως την θελουν, στην εταιρεια που θελουν και στην πολη που θελουν, με αποτελεσμα να μενουν ανεργοι.

Δεν ειναι οτι δεν καταδεχονται να δουλεψουν σε κατι εκτος του αντικειμενου τους. Ειναι οτι δεν καταδεχονται την εκμεταλλευση.

Γιατι οπως ειπαμε παραπανω, μιλαμε για δουλειες κατω του βασικου, σε πολλες περιπτωσεις μαυρα και με απληρωτες υπερωριες/ΣΚ. Για να μην πουμε πλεον για τη μη αμελητεα πιθανοτητα να μην πληρωθεις και καθολου και αντε βρες το δικιο σου.

Οποιος ψαχνει δουλεια με βασικο μισθο, ασφαλιση και χωρις απληρωτες υπερωριες ειναι πολυ πιθανο να μην βρει.

Ειναι θλιβερο να χαρακτηριζουμε καποιον τεμπελη επειδη ακομα δεν εχει φτασει σε τετοιο σημειο εξαθλιωσης που να δεχεται τις δουλειες που (δεν θα επρεπε να) υπαρχουν και δυστυχως ακομα δεν εχουμε πιασει πατο

Επεξ/σία από Bspus
  • Like 2
Δημοσ.

Όσο και να σιχαίνομαι το τηλεφωνικό κέντρο και δηλώνω πως δε θα ξαναδούλευα ποτέ αν δεν είχα ανάγκη επιβίωσης, οποιοσδήποτε μπορεί να βρει δουλειά σε σοβαρό τηλεφωνικό κέντρο όπως η evalue που πληρώνει κανονικά όλη την εκπαίδευση και την παραμικρή υπερωρία.

Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι οι άνεργοι είναι τεμπέληδες, τα πράγματα είναι πολύ άσχημα στην Ελλάδα. Εκεί που πιστεύω πως όλοι θα μπορούσαν να τα πάνε καλύτερα, χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν, θα βάλω ως παράδειγμα τον εαυτό μου. Θα μπορούσα να έχω προσπαθήσει περισσότερο και να έχω φροντίσει να γίνω πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας και να είχα αποκτήσει εργασιακά skills για αυτό το σκοπό. Υπάρχουν για παράδειγμα άπειρα δωρεάν και φτηνά online μαθήματα. Δεν αρκει το να πω ότι διάβασα πήρα το πτυχίο και τελείωσα αποκαταστήστε με τώρα, όπως είχα στο μυαλό μου πως είναι τα πράγματα.

• Like 2
Δημοσ.

χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν,

Σε λάθος τόπικ είσαι. Εδώ γράφουν μόνο όσοι έχουν τη διάθεση να προσβάλλουν από 1 μύριο κόσμου και άνω. Report και ignore.

• Like 1
Δημοσ.

Μένω με ένα τεράστιο ερωτηματικό. Πώς και γιατί δηλαδή θα είχε εξανεμιστεί;

Μα για αυτο δε μιλανε ολοι εδω μεσα; Οτι δηλαδη υπαρχουν δουλειές-δουλείες οι οποιες σημερα προσφερουν 300-400 ευρω και πολλες φορες μαλιστα μαυρα, αρα κανεις δεν αποφασιζει να παει, εκτος κι εχει φτασει το μαχαιρι στο λαιμο. Αν λοιπον οι μισθοι ηταν λογικοι και νομιμοι, ολοι αυτοι θα πηγαιναν χωρις καθυστερηση. Συνεπως δουλειες υπαρχουν που θα μπορουσαν να απορροφησουν ενα πολυ μεγαλο ποσοστο ανεργων, αν εδιναν αξιοπρεπη μισθο.

Δημοσ.

Αυτό που καταλαβαίνω διαβάζοντας 20 σελίδες είναι ότι υπάρχουν μόνο δουλειές των 400€ ή καθόλου δουλειές...

Δημοσ.

Τηλεφωνικό κέντρο, λέει... Lol. Εντάξει, υπάρχουν αρκετές εταιρείες μαϊμού, όπως η γνωστή στη Λιοσίων, που σε κλειδώνουν για μια δυο εβδομάδες στα γραφεία τους δήθεν δοκιμαστικά και στο τέλος φεύγεις απηυδισμένος, με όση αξιοπρέπεια σου έχει μείνει, προς άγραν άλλου απατεώνα. Υπάρχουν και "κυρίες" που ζητούν κοπέλες για φύλαξη παιδιών τις ώρες που απουσιάζουν, απλώς απουσιάζουν 20ωρα, σε θέλουν 7 μέρες την εβδομάδα και σου δίνουν 200 ευρώ, αλλά έχεις ένα καινούριο σπιτικό, δες το και έτσι. Γενικώς, δουλειές υπάρχουν. Απλώς οι χιλιάδες ανέργων είναι τεμπέληδες. Έρχονται και οι ξένοι μας παίρνουν όλα τα φανάρια, ε, πόσο να αντέξει κανείς;

Προφανως δεν μιλαω για απατεωνες. Η υπαρξη απατεωνων αλλωστε δεν αποτελει δικαιολογια για να μην βρει καποιος εργασια.

Οσον αφορα το 2ο παραδειγμα, αυτο ειναι ζητημα συνενοησης που θα κανει ο υποψηφιος εργαζομενος με τον εργοδοτη. Αυτο που εσυ βλεπεις σαν εκμεταλλευση καποιος αλλος μπορει να το βλεπει ως αναγκη. Φυσικα ομως δεν μιλαω ουτε και για περιπτωσεις εκμεταλλευσης.

Μιλαω πχ για σερβιτορο των 600+ ευρω/μηνα. Και ξερω πολλους που δεν καταδεχονται να δουλεψουν τετοια δουλεια "γιατι εχουν πτυχια". Αυτοι λοιπον, οταν θελησουν να βρουν δουλεια, μπορουν να βρουν κατι που σιγουρα δεν θα ειναι οπως τους λεγαν οι γονεις τους και οι καθηγητες τους στο πανεπιστημιο, αλλα anyway κατι που θα τους βιοπορισει εστω και προσωρινα.

Δεν ειναι οτι δεν καταδεχονται να δουλεψουν σε κατι εκτος του αντικειμενου τους. Ειναι οτι δεν καταδεχονται την εκμεταλλευση.

Γιατι οπως ειπαμε παραπανω, μιλαμε για δουλειες κατω του βασικου, σε πολλες περιπτωσεις μαυρα και με απληρωτες υπερωριες/ΣΚ. Για να μην πουμε πλεον για τη μη αμελητεα πιθανοττηα να μην πληρωθεις και καθολου και αντε βρες το δικιο σου.

Οποιος ψαχνει δουλεια με βασικο μισθο, ασφαλιση και χωρις απληρωτες υπερωριες ειναι πολυ πιθανο να μην βρει.

Ειναι θλιβερο να χαρακτηριζουμε καποιον τεμπελη επειδη ακομα δεν εχει φτασει σε τετοιο σημειο εξαθλιωσης που να δεχεται τις δουλειες που (δεν θα επρεπε να) υπαρχουν και δυστυχως ακομα δεν εχουμε πιασει πατο

Στην Ελλαδα αυτη τη στιγμη υπαρχει μια Α εργασιακη πραγματικοτητα (διαφωνω οτι ειναι εξ'ολοκληρου οπως την παρουσιαζεις, τυπου ή απατεωνες ή ραγιαδες/εκμεταλλευτες, αλλα anyway ας δεχτω οτι ειναι παντου ετσι).

Οποιος λοιπον οπως λες φτανει να εξαθλιωθει "επειδη για ολα φταινε οι εργοδοτες", κατα την ταπεινη μου κριση, δεν συνεχιζει να εξαθλιωνεται αλλα κανει κατι γιαυτο. Στα πολυ γρηγορα στο μυαλο μου ερχεται η περιπτωση μεταναστευσης. Απο την "εξαθλιωση" (οπως την αντιλαμβανομαι εγω) μαλλον αποτελει καλυτερη λυση.

Και by the way εγω προσωπικα δεν χαρακτηρισα κανεναν τεμπελη απο αυτους που δεν βρισκουν δουλεια. Ειπα οτι συμφωνω με την αποψη οτι οποιος θελει να βρει δουλεια, βρισκει. Ειναι η δικη μου γνωμη πανω στο θεμα του τοπικ και οπως εγω σεβομαι τη δικη σας, ετσι οφειλετε να σεβαστειτε τη δικη μου κι εσεις απο τη στιγμη που δεν προσβαλλω κανεναν και στοιχειωθετω τη γνωμη μου με τα επιχειρηματα που θεωρω σωστα.

Το λεω κυριως επειδη ειδα προτροπες για report/ignore προς οποιον απανταει στο ερωτημα του τοπικ αλλα δεν δινει την απαντηση που θελουν ορισμενοι.

Δημοσ.

Μιλαω πχ για σερβιτορο των 600+ ευρω/μηνα. Και ξερω πολλους που δεν καταδεχονται να δουλεψουν τετοια δουλεια "γιατι εχουν πτυχια".

600+; Δώσε τηλέφωνο, πάω εγώ. Ερώτηση, στα διάφορα πολυκαταστήματα τύπου Jumbo, Lidl κλπ ξέρετε τι μισθούς παίρνουν και για πόσες ώρες; Πηγαίνετε να ρωτήσετε και ξαναμιλάμε. Μετά θα καταλάβετε πώς προκύπτουν τα "όλα τσάμπα", "τιμές χώμα", "χτύπα σαν άντρας" κλπ.

• Like 2
Δημοσ.

Ολοι ξερουν καποιο ''τεμπελη'' αλλα κανεις δεν γνωριζει καποιο λαμογιο εργοδοτη

Επισης ολοι ''ξερουν'' για δουλειες στις οποιες δεν πανε οι ''τεμπεληδες'' αλλα δεν βλεπω να ποσταρει καποιος αυτες τις περιβοητες δουλειες στο αντιστοιχο τμημα αγγελιων του φορουμ

Την τυφλα τους δεν ξερουν

• Like 4
Δημοσ.

Και δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα με αυτό. Αν είσαι ένας από τους "πτυχιουχοι/μεταπτυχιακοι/whatever ειδικευμενοι κλπ", το να δουλέψεις λατζα και σερβιτόρος δεν θα σου προσφέρει τίποτα πέραν του βιοποριστικού. Ούτε καν στο βιογραφικό σου δεν θα το βάλεις όταν ψάχνεις κάποια δουλειά συναφή με το αντικείμενο σου. Ο χρόνος θα ξοδευτεί καλύτερα ψάχνοντας κάτι ουσιαστικό. 

Στο κάτω κάτω αν φτάσουμε σαν κοινωνία στην κατάσταση που ο λαντζέρης θέλει μεταπτυχιακό, ο ανειδίκευτος τι θα κάνει?

-----------------

Όσον αφορά την δική μου εμπειρία έχω 3-4 κοντινούς φίλους άνω των 35 που ζουν από μια σύνταξη παππούδων η ένα χαρτζιλίκι από γονείς. 

Αναγνωρίζω την θέση τους ότι "δεν αξίζει να γίνουν είλωτες για Χ ευρώ" αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως οι ίδιοι κοιμούνται το βράδυ χωρίς τους προβληματίζει το γεγονός ότι σε 3-5 χρόνια θα ψάχνουν τενεκέδες για να φάνε. (όταν οι παππούδες πεθάνουν η οι συντάξεις γίνουν μηδενικές)

Δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση το "χαρτζιλίκι" κάνει κακό γιατί προσφέρει ένα τρόπο αποφυγής της πραγματικότητας που μακροπρόθεσμα μόνο άσχημα αποτελέσματα μπορεί να έχει.

Οποιοσδήποτε λογικός "είλωτας" τουλάχιστον θα προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την κατάσταση του, να εκπαιδευτεί, να προαχθεί, να ψάχνει δουλειά κάπου καλύτερα κτλ. Ο άνθρωπος που έχει βρεθεί σε τέτοιο τέλμα (άνεργος για 5+ χρόνια και στα 35-40) και ταυτόχρονα επαναπαύεται σε ένα χαρτζιλίκι δεν έχει ελπίδα, το μέλλον είναι οι τενεκέδες και τα συσσίτια.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...