defacer Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Εφόσον λοιπόν δε συμβαδίζει απαραίτητα με το κόστος διαβίωσης ( το οποίο είναι και τόσο "φλου" άλλωστε ) υποθέτω δε σημαίνει και πολλα για κάποιον που καλείται να πάρει μια απόφαση για το αν αξίζει να πάει να δουλέψει για ένα ποσό του οποίο την αξία ο ίδιος ξέρει για τον εαυτό του και τις ανάγκες του καλύτερα από κάθε άλλο έτσι; άρα τι μας νοιάζει αν είναι "νόμιμο" στη προκειμένη; Δεν πιστεύω πάντως πως οι κυβερνήσεις πέφτουν με το που χαθεί η λαϊκή εμπιστοσύνη αν το πας εκεί. Ο λαός στήριξε τόσο πολύ το μνημόνιο επί Παπανδρεόυ για να στηθεί οικουμενική στα γρήγορα στην υποψία δημοψηφίσματος. Ψήφισε αργότερα Σαμαρά με την πρώτη ευκαιρεία "επαναδιαπραγμάτευσης" για να ψηφίσει μετά από 3 χρόνια τον επόμενο στη λίστα που θα του πετάξει αντιμνημονιακό πρόγραμμα. Είναι φανερό πια πως ο κόσμος τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά αντίθετος σε κάθε κυβερνητική πολιτική τα τελευταία χρόνια κι όμως ποτέ καμία κυβέρνηση δεν έπεσε γιατί έγιναν 2-3 μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις. Πιο πολύ νομίζω πως είναι θέμα του ότι ο κόσμος δεν θέλει για το χ-ψ λόγο να κινητοποιηθεί λόγω στερεοτύπων σχετικά με τον ακτιβισμό ή ό,τι άλλο παρά για το αν συτμφωνίε ή όχι με την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική. Την ανέφερα νωρίτερα τη σημασία του νόμιμου: είναι απλά ένα αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης για να έχουμε ένα κοινό σημείο αναφοράς στη συζήτηση ανεξαρτήτως προσωπικών απόψεων. Πιστεύω επίσης ότι αν κάποιος είναι διατεθειμένος να βάλει νερό στο κρασί του όσον αφορά το τι σημαίνει "διαβίωση" τότε ο βασικός συν βοήθεια από όπου μπορεί να προκύψει (οικογένεια, κοινωνικές παροχές κλπ) στην πλειοψηφία των περιπτώσεων θα είναι μια προσωρινή έστω λύση στο πρόβλημα της διαβίωσης. Θα είχε ενδιαφέρον να το ψάχναμε λίγο σ' αυτή τη διάσταση, I could be wrong. Για την πτώση κυβέρνησης, δεν το πάω "απλώς" στην απώλεια λαϊκής εμπιστοσύνης. Το χαριτωμένο νούμερο των 50 ευρώ για το οποίο συζητάμε είναι λίγο παρακάτω από το 10% του χαμηλότερου βασικού σήμερα. Εκτίμησή μου είναι ότι αν έβγαινε οποιοσδήποτε πρωθυπουργός να πει ψηφίζουμε νόμο να πάει ο βασικός από 510 στα 50 θα διαλυόταν η κυβέρνησή του στα χέρια του (σκέψου απώλειες στυλ Λαφαζάνη αλλά 20 φορές περισσότερες), πριν καν φτάσουμε στο σημείο να βγουν οι πυρσοί και οι τζουγκράνες. Μα για αυτο δε μιλανε ολοι εδω μεσα; Οτι δηλαδη υπαρχουν δουλειές-δουλείες οι οποιες σημερα προσφερουν 300-400 ευρω και πολλες φορες μαλιστα μαυρα, αρα κανεις δεν αποφασιζει να παει, εκτος κι εχει φτασει το μαχαιρι στο λαιμο. Αν λοιπον οι μισθοι ηταν λογικοι και νομιμοι, ολοι αυτοι θα πηγαιναν χωρις καθυστερηση. Συνεπως δουλειες υπαρχουν που θα μπορουσαν να απορροφησουν ενα πολυ μεγαλο ποσοστο ανεργων, αν εδιναν αξιοπρεπη μισθο. Προσωπικά νομίζω ότι αν αυτές οι δουλειές έπρεπε να είναι νόμιμες με 800 ευρώ μισθό, απλά δε θα υπήρχαν (τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος τους), εν μέρει επειδή είναι λίγο η κότα έκανε το αυγό. Δε θα πάρει ο άλλος το ρίσκο να μπει μέσα άσχημα κάνοντας "ανοίγματα" σ' αυτό το οικονομικό κλίμα, και το κλίμα δε θα βελτιωθεί αν δε γίνουν ανοίγματα, κλπ. Επομένως με πρακτικούς όρους αυτό το "αν" που λες στο τέλος μου φαίνεται σαν "αν πετούσε ο γάιδαρος".
torq Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Εγώ γενικότερα έχω να πω για το θέμα ότι οι συντάξεις μας έχουν καταστρέψει. Έχω 3-4 κοντινούς φίλους άνω των 35 που ζουν από μια σύνταξη κάποιου παππούδων η ένα χαρτζιλίκι από γονείς. φίλε μου κάπου κάνεις λάθος, ξανα μέτρα τους. δεν είναι μόνο 3-4. είναι περισσότεροι. γιατί και με τους δικούς μου γνωστούς το ίδιο συμβαίνει. ελάχιστα τα άτομα που βασίζονται αποκλειστικά στον εαυτό τους. όλοι οι άλλοι, έστω και σε ελάχιστο βαθμό παίρνουν την προμήθεια τους από γονείς -παππούδες. και μιλάμε για ηλικίες >30. γι αυτό λέω ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα. όταν αυτοί πεθάνουν τότε να δω τι θα γίνει. τότε θα αρχίσει το πάρτυ 1
bluesattack Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Αναγνωρίζω την θέση τους ότι "δεν αξίζει να γίνουν είλωτες για Χ ευρώ" αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως οι ίδιοι κοιμούνται το βράδυ χωρίς τους προβληματίζει το γεγονός ότι σε 3-5 χρόνια θα ψάχνουν τενεκέδες για να φάνε. (όταν οι παππούδες πεθάνουν η οι συντάξεις γίνουν μηδενικές) Δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση το "χαρτζιλίκι" κάνει κακό γιατί προσφέρει ένα τρόπο αποφυγής της πραγματικότητας που μακροπρόθεσμα μόνο άσχημα αποτελέσματα μπορεί να έχει. Οποιοσδήποτε λογικός "είλωτας" τουλάχιστον θα προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την κατάσταση του, να εκπαιδευτεί, να προαχθεί, να ψάχνει δουλειά κάπου καλύτερα κτλ. Ο άνθρωπος που έχει βρεθεί σε τέτοιο τέλμα (άνεργος για 5+ χρόνια και στα 35-40) και ταυτόχρονα επαναπαύεται σε ένα χαρτζιλίκι δεν έχει ελπίδα, το μέλλον είναι οι τενεκέδες και τα συσσίτια. Οι συνταξεις αυτη την στιγμη και η ιδιοκατοικηση ειναι οι μονες υπευθυνες για το οτι υπαρχει ακομα μια σχετικη κοινωνικη συνοχη. Εχουν φυγει πανω απο 200.000 πτυχιουχοι.Επισης οι αλλες χωρες ζητανε συγκεκριμενες ειδικοτητες, δεν ειναι ανοιξαμε και σας περιμενουμε, ουτε βρισκομαστε στο '50 , βαλε και θεματα γλωσσας βιζας κλπ. Η καταστροφη που εχει συντελεστει ειναι ανυπολογιστη , και μπορει να συνεβη τοσα γρηγορα ωστε καποιες νοοτροπιες να παραμενουν , αλλα αλλο αυτο , αλλο το ποιημα μερικων για τους τεμπεληδες. 2
Soufesis Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Και δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα με αυτό. Αν είσαι ένας από τους "πτυχιουχοι/μεταπτυχιακοι/whatever ειδικευμενοι κλπ", το να δουλέψεις λατζα και σερβιτόρος δεν θα σου προσφέρει τίποτα πέραν του βιοποριστικού. Ούτε στο βιογραφικό σου δεν θα το βάλεις όταν ψάχνεις κάποια δουλειά συναφή με το αντικείμενο σου. ----------------- Εγώ γενικότερα έχω να πω για το θέμα ότι οι συντάξεις μας έχουν καταστρέψει. Έχω 3-4 κοντινούς φίλους άνω των 35 που ζουν από μια σύνταξη κάποιου παππούδων η ένα χαρτζιλίκι από γονείς. Αναγνωρίζω την θέση τους ότι "δεν αξίζει να γίνουν είλωτες για Χ ευρώ" αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως οι ίδιοι κοιμούνται το βράδυ χωρίς τους προβληματίζει το γεγονός ότι σε 3-5 χρόνια θα ψάχνουν τενεκέδες για να φάνε. (όταν οι παππούδες πεθάνουν η οι συντάξεις γίνουν μηδενικές) Δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση το "χαρτζιλίκι" κάνει κακό γιατί προσφέρει ένα τρόπο αποφυγής της πραγματικότητας που μακροπρόθεσμα μόνο άσχημα αποτελέσματα μπορεί να έχει. Οποιοσδήποτε λογικός "είλωτας" τουλάχιστον θα προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την κατάσταση του, να εκπαιδευτεί, να προαχθεί, να ψάχνει δουλειά κάπου καλύτερα κτλ. Ο άνθρωπος που έχει βρεθεί σε τέτοιο τέλμα (άνεργος για 5+ χρόνια και στα 35-40) και ταυτόχρονα επαναπαύεται σε ένα χαρτζιλίκι δεν έχει ελπίδα, το μέλλον είναι οι τενεκέδες και τα συσσίτια. Με τις συντάξεις και το comfort zone που παρέχουν συμφωνώ απόλυτα. Στο θέμα του βιογραφικού διαφωνώ. Καλύτερα ένα βιογραφικό που περιλαμβάνει έστω και 5 δουλειές του ποδαριού παρά καμία περιμένοντας την ιδεατή δουλειά.
Bspus Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Στην Ελλαδα αυτη τη στιγμη υπαρχει μια Α εργασιακη πραγματικοτητα (διαφωνω οτι ειναι εξ'ολοκληρου οπως την παρουσιαζεις, τυπου ή απατεωνες ή ραγιαδες/εκμεταλλευτες, αλλα anyway ας δεχτω οτι ειναι παντου ετσι). Οποιος λοιπον οπως λες φτανει να εξαθλιωθει "επειδη για ολα φταινε οι εργοδοτες", κατα την ταπεινη μου κριση, δεν συνεχιζει να εξαθλιωνεται αλλα κανει κατι γιαυτο. Στα πολυ γρηγορα στο μυαλο μου ερχεται η περιπτωση μεταναστευσης. Απο την "εξαθλιωση" (οπως την αντιλαμβανομαι εγω) μαλλον αποτελει καλυτερη λυση. Καταρχην τα περι χαρακτηρισμου ανεργων ως τεμπεληδων δεν πηγαιναν σε σενα αλλα γενικα. Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν και δουλειες που δεν ειναι εκμεταλλευση, αλλα ειναι λιγοτερες απο τον κοσμο που ειναι προθυμος να δουλεψει και πλεον οπως αναφερθηκε θελει και βυσμα. Αρα δεν ειναι προσβασιμες σε ολους. Η μεταναστευση που λες ειναι οντως λυση για καποιους, παλι οχι για ολους. Τωρα το κατα ποσο φταιει καποιος που δεν ξερει πχ τελεια μια ξενη γλωσσα η δεν εχει πτυχιο η και τη δυνατοτητα να ρισκαρει να ζησει για λιγο στο εξωτερικο χωρις να ξερει αν τελικα θα βρει δουλεια ειναι αλλη μεγαλη συζητηση. Και αυτοι οι ανθρωποι θεωρω οτι θα επρεπε να εχουν δικαιωμα σε αξιοπρεπεις συνθηκες εργασιας αλλα δεν θα επιμεινω. Τελος, δεν νομιζω να χρειαζεται να εξηγησω γιατι η μεταναστευση ειναι μια λυση για τους ανθρωπους που καταφερνουν να μεταναστευσουν αλλα μακροπροθεσμα βλαβερο για τη χωρα.
alex_000 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 φίλε μου κάπου κάνεις λάθος, ξανα μέτρα τους. δεν είναι μόνο 3-4. είναι περισσότεροι. δεν αμφιβάλω απλά δεν έχω πολλούς φίλους είμαι μισάνθρωπος Στο θέμα του βιογραφικού διαφωνώ. Καλύτερα ένα βιογραφικό που περιλαμβάνει έστω και 5 δουλειές του ποδαριού παρά καμία περιμένοντας την ιδεατή δουλειά. Κανένας δεν πρέπει να "περιμένει" την ιδεατή δουλειά. Μιλάω για ανθρώπους ενεργητικούς που συνεχώς προσπαθούν και ψάχνουν , ενώ ταυτόχρονα παίρνουν πιστοποιήσεις και αυτο-εκπαιδεύονται στον κενό χρόνο (ότι έκανα και εγώ στο 5μηνο διάστημα που μεσολάβησε από την ορκωμοσία μέχρι την δουλειά) 1
pontez2 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Καταρχήν η αγορά μετά την επιβολή των capital control έχει παγώσει. Χιλιάδες απολύσεις και ελάχιστες προσλήψεις. Οι περισσότερες από αυτές είναι με 400-500 ευρώ το πολύ καθαρά και να λες αμην αν υπάρχει ΙΚΑ. Μεγαλοστελέχη, προην οικονομικοί διευθυντές κτλ, έχουν σοβαρότατο προβλημα ευρεσης εργασίας. Οι περισσότερες θέσεις καλύπτονται εσωτερικά από τις εταιρίες, ενώ οι ελάχιστες που ανοιγουν, καλύπτονται από εξειδικευμένες εταιρίες εύρεσης προσωπικού, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις καλύπτουν ακομα και 18μηνα project. Κατά τα άλλα, αν κάποιος είναι τυχερός και βρει να εργαστεί, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ίσως να τον κάνουν να το ξανασκεφθεί. 1. Μισθός. Το 8αωρο στα 400 ευρω έχει γινει must πλέον σε «ανειδίκευτους ή μη» 2. Απόσταση. Αν μένει Κερατσίνι και η δουλειά σου είναι στον Γέρακα ή στη Μαγούλα, είτε έχεις αυτοκίνητο ή έχεις, είναι σοβαρότατος προβληματισμός. Γενικά αν η δουλειά είναι σε τέτοια περιοχή έχεις προβλημα, αφού τα έξοδα στη βενζινη αλλά και των ΜΜΜ είναι εξοντωτικά πλέον 3. Εργασίες που δίνουν μαυρα. Τα ντου από το ΙΚΑ είναι πολλά πλέον και σε πολλές περιπτώσεις την πληρώνουν οι εργαζόμενοι 4. Υπερβολικές απαιτήσεις που σε καμια περιπτωση δεν ανταποκρίνονται στον μισθό (δουλειά τα ΣΚ που δεν πληρωνονται (αυτά τα κάνουν και σοβαρές εταιρίες, χρόνια τωρα), απαιτήσεις να πηγαίνεις στη δουλειά όποτε σε θέλουν, στόχοι που δε μπορουν να επιτευχθουν, υποχρεωτικές παραιτήσεις με την ελπίδα ότι θα σε ξαναπάρουν και πολλά άλλα τέτοια) Συνοψίζοντας και συγγνώμη αν θα φανει υπερβολή, το να εργαστείς αυτή την εποχή είναι μια πραγματικά πολύ δύσκολη υπόθεση και όποιος υποστηρίζει το αντιθετο, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Η κατάσταση αυτή θα πρέπει να τονιστεί ότι ήταν πολύ δυσκολη ούτως η αλλιώς από το 2011 και μετά αλλά από το 14 έχουν ξεφύγει τα πράγματα. 3
alex_000 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 3. Εργασίες που δίνουν μαυρα. Τα ντου από το ΙΚΑ είναι πολλά πλέον και σε πολλές περιπτώσεις την πληρώνουν οι εργαζόμενοι Δεν έχω ακούσει περίπτωση που εργαζόμενος (υπάλληλος) τιμωρήθηκε από ΙΚΑ επειδή πληρωνόταν μαύρα. Ο υπάλληλος ποτέ δεν στοχεύεται με αυτό τον τρόπο. Οι υπηρεσίες θεωρούν ότι ο υπάλληλος θα κάνει τα πάντα για να δουλέψει και οι ποινές αφορούν τον εργοδότη για αυτή και συναφείς παραβάσεις. Αυτή η ανακρίβεια με κάνει να αναρωτιέμαι για το υπόλοιπο post. Αν κάνω λάθος διορθώστε με γιατί λείπω από Ελλάδα χρόνια.
Aggeluska Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Πρόσφατα ένας με αποκάλεσε προδότη και ανθέλληνα επειδή φεύγω έξω για μόνιμα και δεν είναι πρωτη φορά που το ακούω, σε κάτι τέτοιους τι απαντάνε? χριστοπαναγιες? και μενα μου το ειπαν καποιοι οταν εφυγα εξω. μην δινεις σημασια. συνηθως αυτοι ειναι ειτε τεμπελιδες , που δικαιολογουν την ανεργια τους στην κριση κλπ με αποτελεσμα να μην ψαχνουν καν δουλεια, ειτε εθνικιστες ,ειτε απλα δεν εχουν τα @@ να κανουν μια τετοια κινηση οπως εσυ. και συνηθως ειναι το τελευταιο.
YourTrueLegend Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Και δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα με αυτό. Αν είσαι ένας από τους "πτυχιουχοι/μεταπτυχιακοι/whatever ειδικευμενοι κλπ", το να δουλέψεις λατζα και σερβιτόρος δεν θα σου προσφέρει τίποτα πέραν του βιοποριστικού. Ούτε καν στο βιογραφικό σου δεν θα το βάλεις όταν ψάχνεις κάποια δουλειά συναφή με το αντικείμενο σου. Ο χρόνος θα ξοδευτεί καλύτερα ψάχνοντας κάτι ουσιαστικό.Mα το ερωτημα του τοπικ ειναι κατα ποσο ισχυει το "αν καποιος θελει δουλεια βρισκει" και απαντησα το ιδιο γενικα με το οσο γενικο ειναι και το ερωτημα. Στα υπολοιπα που λες δεν διαφωνω. Τελος, δεν νομιζω να χρειαζεται να εξηγησω γιατι η μεταναστευση ειναι μια λυση για τους ανθρωπους που καταφερνουν να μεταναστευσουν αλλα μακροπροθεσμα βλαβερο για τη χωρα.Το αν ειναι βλαβερο για τη χωρα ειναι το τελευταιο που πρεπει να μας απασχολει σε μια παντελως... βλαμμενη χωρα. Δεν ειμαι εγω που θα κατσω να δουλευω λαντζερης μια ζωη για το καλο της χωρας. Θα βγω εξω θα ψαξω δουλεια στο αντικειμενο μου και θα προσπαθησω να κανω το καλυτερο για εμενα και την οικογενεια μου. Ατομισμος θα μου πεις. Πιθανως. Αλλα γιατι πρεπει να προσφερω εγω στη χωρα που με κλεβουν οι παντες, απο πολιτικους εως συμπολιτες; Για λαθος ηρωες ας ψαξουν αλλου. Οπως και να 'χει "το καλο της χωρας" υπο τις παρουσες συνθηκες δεν ειναι λογος ουτε για να μοιρολατρει κανεις μενοντας ανεργος, ουτε και για να μην μεταναστευει επειδη σωνει και καλα πρεπει να επιμεινει "ελληνικα". Εν πασει περιτπωση ο καθενας πρεπει να κανει τις επιλογες του. Ειτε γινεται ηρωας και κοιταει το καλο της χωρας ( ; ) μενοντας σε αυτην και αποδεχομενος μεχρι τελειας την πραγματικοτητα (που επιτασσει οσα γραφετε), ειτε αφηνει τον ηρωισμο στους αλλους και αναζητα αλλου πραγματικοτητες που να καλυπτουν στο ελαχιστο τα "θελω" του. 1
pontez2 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δεν έχω ακούσει περίπτωση που εργαζόμενος (υπάλληλος) τιμωρήθηκε από ΙΚΑ επειδή πληρωνόταν μαύρα. Ο υπάλληλος ποτέ δεν στοχεύεται με αυτό τον τρόπο. Οι υπηρεσίες θεωρούν ότι ο υπάλληλος θα κάνει τα πάντα για να δουλέψει και οι ποινές αφορούν τον εργοδότη για αυτή και συναφείς παραβάσεις. Αυτή η ανακρίβεια με κάνει να αναρωτιέμαι για το υπόλοιπο post. Αν κάνω λάθος διορθώστε με γιατί λείπω από Ελλάδα χρόνια. Σωστά, δεν το διευκρίνισα. Αναφέρομαι στον εργοδότη, όπου έχουμε πολλές περιπτώσεις που απαιτεί από τον εργαζόμενο να πληρώσει μέρος του πρόστιμου από τον μισθό του, το γεγονός ότι ο εργαζόμενος κατά 90% θα χάσει τη δουλειά του ή θα υποστεί περικοπή μισθου λόγω του προστίμου και φυσικά η επίπληξη που θα φάει από το ΙΚΑ (δεν ξέρω αν προβλέπεται, προστιμο κατά του ανασφάλιστου εργαζόμενου, αλλά μονο στον εργοδότη. Παρόλαυτα το μαυρο χρήμα είναι ούτως η αλλιως παράνομο) Τα υπόλοιπα νομίζω ότι μπορεί να σου τα επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε ζει στην Ελλάδα. 1
pournaras Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δεν έχω ακούσει περίπτωση που εργαζόμενος (υπάλληλος) τιμωρήθηκε από ΙΚΑ επειδή πληρωνόταν μαύρα. Ο υπάλληλος ποτέ δεν στοχεύεται με αυτό τον τρόπο. Οι υπηρεσίες θεωρούν ότι ο υπάλληλος θα κάνει τα πάντα για να δουλέψει και οι ποινές αφορούν τον εργοδότη για αυτή και συναφείς παραβάσεις. Αυτή η ανακρίβεια με κάνει να αναρωτιέμαι για το υπόλοιπο post. Αν κάνω λάθος διορθώστε με γιατί λείπω από Ελλάδα χρόνια. Ο νομος οριζει, προστιμο 10000 ευρω στον εργοδοτη και 500 ευρω στον υπαλληλο. 1
Soufesis Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 δεν αμφιβάλω απλά δεν έχω πολλούς φίλους είμαι μισάνθρωπος Κανένας δεν πρέπει να "περιμένει" την ιδεατή δουλειά. Μιλάω για ανθρώπους ενεργητικούς που συνεχώς προσπαθούν και ψάχνουν , ενώ ταυτόχρονα παίρνουν πιστοποιήσεις και αυτο-εκπαιδεύονται στον κενό χρόνο (ότι έκανα και εγώ στο 5μηνο διάστημα που μεσολάβησε από την ορκωμοσία μέχρι την δουλειά) Πολλές φορές η υπερεξειδίκευση είναι δίκοπο μαχαίρι και αντί να είσαι προτιμητέος υπάλληλος καταλήγεις να γίνεσαι το ακριβώς αντίθετο. Στην Ελλάδα αυτό το φαινόμενο έχει απωθήσει αρκετό κόσμο να κάνουν έστω και μια σκατένια δουλειά για ένα μικρό διάστημα συλλέγοντας εμπειρία. Εργασιακή εμπειρία δεν είναι απαραίτητα να εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου αλλά να μάθεις να λειτουργείς σε μια δουλειά με κόσμο που δεν ξέρεις και ποτέ δεν θα είχες συναναστροφή, να μαθαίνεις να φυλάγεσαι από τον ρουφιάνο, να κάνεις ένα δικό σου κύκλο κτλ. Παίζει να είμαστε η χώρα που οι περισσότεροι κάνουν μεταπτυχιακό πριν πιάσουν δουλειά και απο τα 25 να είναι έχουν προδιαγράψει στο μυαλό τους το career path τους.
anwnymh29 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Παντως ενα συμπερασμα που βγαινει απο το νημα αυτο ειναι το γεγονος οτι αυτοι που κρινουν και σε λενε τεμπελη στην πλειοψηφια τους ειναι ανθρωποι που δεν εχουν βρεθει σε τετοια θεση και ζουν στο εξωτερικο..δλδ εκτος πραγματικοτητας. Στον αλλον του λες τι συμβαινει εκει εξω και στεκεται στο προστιμο του ΙΚΑ που το βρηκε ανακριβες οποτε ανακριβες ειναι και το υπολοιπο ποστ..αλληλουια αλληλουια ο παπας τρωει κουλουρια..αμην! 1
Miracle Worker Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Και τα σεμινάρια μία κουβέντα είναι, όταν δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Εγώ πχ έχω στο βιογραφικό μου κάποια πολύ καλά θεωρώ skills, όπως C++, Python, SQL, R, πολύ καλή γνώση Γερμανικών, που το καθένα από αυτά το είχα δουλέψει αρκετά κάποια περίοδο, αλλά ούτε καν με κάλεσαν σε κάποια συνέντευξη να δείξω τι ξέρω, με αποτέλεσμα να χάσω το ενδιαφέρον μου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις