Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παντως ενα συμπερασμα που βγαινει απο το νημα αυτο ειναι το γεγονος οτι αυτοι που κρινουν και σε λενε τεμπελη στην πλειοψηφια τους ειναι ανθρωποι που δεν εχουν βρεθει σε τετοια θεση και ζουν στο εξωτερικο..δλδ εκτος πραγματικοτητας.

Στον αλλον του λες τι συμβαινει εκει εξω και στεκεται στο προστιμο του ΙΚΑ που το βρηκε ανακριβες οποτε ανακριβες ειναι και το υπολοιπο ποστ..αλληλουια αλληλουια ο παπας τρωει κουλουρια..αμην!

Δεν είχα πρόβλημα να βρω δουλειά στην Ελλάδα πριν φύγω έξω, εργαζόμουν όταν αποφάσισα να φύγω.

Sorry που έκανα τα πάντα όσο καλύτερα μπορούσα, πήρα δυο πτυχία και γνώριζα πολύ παραπάνω για το αντικείμενο μου πέραν από ότι διδάχτηκα στο πανεπιστήμιο οπότε βρήκα σχετικά καλά πληρωμένη δουλειά εύκολα (στην Ελλάδα) από αγγελία χωρίς κανένα μέσο η γνωριμία.. 

Θα έπρεπε να είμαι ανειδίκευτος γυρνώντας από καφετέρια σε καφετέρια παρακαλώντας για μια βάρδια για να μπορέσω να ταυτιστώ με τον δικό σου πόνο και να αποκτήσω το δικαίωμα να γράψω στο thread έτσι :D

• Like 3
  • Απαντ. 551
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μην ξεκινησουμε και 2ο γυρο χεχεχε κανεις δεν ειπε κατι τετοιο..κατι για την αξιοπρεπη διαβιωση ελεγαν και πως μπορει καποιος να σταθει στα ποδια του..κατι τετοια τρελα να πουμε!

δε το ειπες εσυ. καποιοι αλλοι ομως το ειπαν! ειπαν οτι δε θα πηγαιναν ποτε δουλοι σε μια δουλεια με 400 ευρω.

Δημοσ.
Μωρε εγω το ξερω και δε το μετανοιωσα γιατι μπορει να ηταν κουραστικο και να μην επαιρνα τα σουπερ χρηματα , αλλα εβγαλα καποια χρηματα μονη μου απο το να καθομαι και να μη κανω τιποτα περιμενοντας και να συνεχιζω να τρωω μονο τα χρηματα των δικων μου. Αμα διαβασεις ομως θα δεις πως καποιοι εδω λενε πως δε θα το εκαναν ποτε!

Βαριέμαι να τα διαβάσω όλα τωρα :P αλλά δικαιολογία για να μην εργαστείς, ενω έχεις σοβαρό θέμα, βλέπω μόνο όταν αντιλαμβάνεσαι οτι δε σε συμφέρει οικονομικά. Π.χ. αν στη περίπτωσή σου η εργασία ηταν 8ωρη, έπρεπε να δινεις 200 ευρω το μηνα σε μετακινήσεις και οι απαιτήσεις ήταν παράλογες (πχ να παιρνεις συνέχεια τηλέφωνα κτλ,) εκεί υπάρχει θέμα. Το σκεπτεσαι διπλά. Αλλά αν σου δινει ΙΚΑ το ξανασκέφτεσαι επισης

Δημοσ.

αι καλα. εγω ειδα οτι απαντησε σε μενα. χαχαχαχα!!

Δεν εβαλα εσενα σε quote, αγαπη μου. Εσυ καλα τα λες και συμφωνω μαζι σου, αν και σε μερικους δεν ειναι ευηχα.

Ουτε καν εχω παρει χαμπαρι την παρουσια σου..

Δεν 'κακο. Ας μεινουμε ετσι καλυτερα :lol:
Δημοσ.

Βαριέμαι να τα διαβάσω όλα τωρα :P αλλά δικαιολογία για να μην εργαστείς, ενω έχεις σοβαρό θέμα, βλέπω μόνο όταν αντιλαμβάνεσαι οτι δε σε συμφέρει οικονομικά. Π.χ. αν στη περίπτωσή σου η εργασία ηταν 8ωρη, έπρεπε να δινεις 200 ευρω το μηνα σε μετακινήσεις και οι απαιτήσεις ήταν παράλογες (πχ να παιρνεις συνέχεια τηλέφωνα κτλ,) εκεί υπάρχει θέμα. Το σκεπτεσαι διπλά. Αλλά αν σου δινει ΙΚΑ το ξανασκέφτεσαι επισης

Παντα υπαρχουν εξαιρεσεις , αλλα εξαιρεσεις! οταν βλεπεις μαζικα ατομα να εχουν τις ιδιες αποψεις κατι δεν παει καλα..

Δημοσ.

update. Aξιοπρεπή διαβίωση; Ανάλογα το τι θεωρει κανεις πλέον αξιοπρεπές. Ένα σπιτι με ρευμα και θέρμανση; Να έχεις φαγητό; Να έχεις ιντερνετ; Να μπορεις να αντέξεις την υπερφορολόγιση και ότι ακόμα θα μας έρθει; Να μπορεις να βγεις για ένα καφέ, να πας ένα σινεμά κ.ο.κ.

Δημοσ.

Δεν είχα πρόβλημα να βρω δουλειά στην Ελλάδα πριν φύγω έξω, εργαζόμουν όταν αποφάσισα να φύγω.

Sorry που έκανα τα πάντα όσο καλύτερα μπορούσα, πήρα δυο πτυχία και γνώριζα πολύ παραπάνω για το αντικείμενο μου πέραν από ότι διδάχτηκα στο πανεπιστήμιο οπότε βρήκα σχετικά καλά πληρωμένη δουλειά εύκολα (στην Ελλάδα) από αγγελία χωρίς κανένα μέσο η γνωριμία.. 

Θα έπρεπε να είμαι ανειδίκευτος γυρνώντας από καφετέρια σε καφετέρια παρακαλώντας για μια βάρδια για να μπορέσω να ταυτιστώ με τον δικό σου πόνο και να αποκτήσω το δικαίωμα να γράψω στο thread έτσι :D

Πω πω μας εκανες τα μουτρα κρεας.. αλλο σου λενε και αλλο απαντας.

Καλα εκανες και εφυγες και μπραβο σου για τις επιτυχιες σου λολ ,οπως ανεφερες εχεις χρονια που εχεις φυγει απο Ελλαδα οποτε καποια πραγματα ειναι λογικο να μην τα γνωριζεις οχι γιατι εισαι χαζος αλλα επειδη δεν τα βιωνεις..σου γραφει λοιπον ο φιλος παραπανω μια πραγματικοτητα και στεκεσαι στο προστιμο του ΙΚΑ (το οποιο φυσικα και ισχυει) και ακυρωνεις οτι σου εχει πει ο αλλος γιατι θεωρησες ανακριβες το θεμα του ΙΚΑ.

Λοιπον σε παρακαλω μιστερ ασε το αλλα ντ'αλλα της Παρασκευης το γαλα..να ντυνεσαι καλα εκει ψηλα στην κορυφη που εισαι γιατι εκτος απο μοναξια εχει και ψυχρα.. :P

• Like 2
Δημοσ.

Δεν εβαλα εσενα σε quote, αγαπη μου. Εσυ καλα τα λες και συμφωνω μαζι σου, αν και σε μερικους δεν ειναι ευηχα.

Ναι απο κεκτημενη ταχυτητα απαντησα σε σενα χαχα. Ξερω , αφου απο χθες εχω καραφλιασει με αυτα που γραφουν μερικοι. Το να λες οτι το τιποτα ειναι καλυτερο απο το κατι , ειναι ανεξηγητο με την λογικη.

Δημοσ.

Παλι αρχισε η κλαουρα εναντιων των ανεργων ? 

Ουτε δανεικα να σας ζητουσαν 

Προφανως και δεν ειναι εναντιον των ανεργων , αλλα εναντιον ολων αυτων που βγαινουν και το παιζουν ιστορια ενω ειναι ηδη βολεμενοι ή ειναι ανεργοι αλλα με καλο κομποδεμα απο πισω και λενε δε θα εκανα αυτο και δε θα εκανε εκεινο. μη τα βαφτιζουμε οπως να΄'ναι. τα ευκολως εννοουμενα...

Δημοσ.

Γιατι ειδες κανα ανεργο ποτε να σου πει που πας ρε ..ραγια σε αυτη την δουλεια ?

Εσεις κλαιγοσαστε εναντιων τους

Και ενταξει , ο ανθρωπος λογικο ειναι να γυρναει αμεσως  σε μια κανονικοτητα μολις προσληφθει , αλλα αυτη η κλαουρα ...

• Like 1
Δημοσ.

εγω απο τα 19 μεχρι τα 28 δεν ειχα κανενα θεμα. (παω στα πρωτα -αντα). και εχασα 3 φορες την δουλεια μου για οτι λογους νά'ναι (κλεισιμο επειδη δεν ειχαν αδεια κτλ κτλ) και μεσα στην εβδομαδα ειχα βρει παντα την επομενη εργασια (κυριολεκτικα μεσα στην εβδομαδα, περυσι μπηκα για πρωτη φορα στο ταμειο ανεργιας).

επειδη ομως μιλαμε για το τωρα που τα πραγματα ειναι δυσκολοτερα, να πω πως στα 28 που με εδιωξαν απο την τελευταια μου εργασια (επειδη κρατησανε τους -κατω των- 25 παρολο που δεν το ειπανε) δεν ειχα παλι κανενα θεμα να βρω part time εργασια και μαλιστα μου εχει προταθει πολλες φορες απο φιλους και γνωστους αν ενδιαφερομαι και για 2η δουλεια (μεχρι και πριν λιγες ημερες αυτο, αλλα μιας και εμεινα ανεργος λιγο αργά, αποφασισα -επιτελους- να ασχοληθω και λιγο με τα επαγγελματικα μου ονειρα και να γινω φοιτητης οποτε βολευομαι κυριως με part time εργασια και ιδιαιτερα οπως οι περισσοτεροι στον κλαδο μου).

ΑΛΛΑ...!

το να βρεις κανονικη δουλεια, 8ωρη, νομιμη, ειναι πλεον σαν να ψαχνεις ψυλλους στα αχυρα. αυτο ισχυει και δεν το αμφισβητω. αν ομως βαλεις λιιιιιιιιιιγο (λιγο, οχι πολυ) νερο στο κρασι που λενε, μπορεις κατι να κανεις. (εχω και εγω πραγματα που δεν κανω ουτε με σφαιρες οπως σερβιτορος ή οτιδηποτε με καφεδες που τους σιχαινομαι). ξερω ατομα που δουλευουν σε εντυποδιανομες (συνδιαζουν 2 τετοιες 3ωρες-4ωρες εργασιες, και που αν εχεις πουλ γρηγορο περπατημα μπορει να τελειωσεις σε 2 ωρες την καθεμία) και βγαζουν κοντα στα 850 ευρω απλα για να περπατανε (ειναι βεβαια και να το εχεις το περπατημα, δεν ειναι για ολους). αλλα εχω και αλλους που λενε "ασε μας μωρε που θα μοιραζω εντυπα", λες και το να εισαι πωλητης σε ενα οποιοδηποτε καταστημα εχει μεγαλυτερο κυρος. (ειδικα με τα σπαστα ωραρια που σε αναγκαζουν να χανεις συνολικα 12 ωρες απο την ημερα σου και τα 500-600 τον μηνα).

πριν 2-3 χρονια δεν ηταν που ζητουσανε 1000-2000 Ελληνες για να πανε να δουλεψουν σε χωραφια με στεγη και φαϊ πληρωμενα και 1000 ευρω μισθο και πηγαν μονο καμια 10ρια Ελληνες να κανουν αιτηση και ολοι οι αλλοι ηταν αλλοδαποι; 

• Like 1
Δημοσ.

Πω πω μας εκανες τα μουτρα κρεας.. αλλο σου λενε και αλλο απαντας.

Καλα εκανες και εφυγες και μπραβο σου για τις επιτυχιες σου λολ ,οπως ανεφερες εχεις χρονια που εχεις φυγει απο Ελλαδα οποτε καποια πραγματα ειναι λογικο να μην τα γνωριζεις οχι γιατι εισαι χαζος αλλα επειδη δεν τα βιωνεις..σου γραφει λοιπον ο φιλος παραπανω μια πραγματικοτητα και στεκεσαι στο προστιμο του ΙΚΑ (το οποιο φυσικα και ισχυει) και ακυρωνεις οτι σου εχει πει ο αλλος γιατι θεωρησες ανακριβες το θεμα του ΙΚΑ.

Λοιπον σε παρακαλω μιστερ ασε το αλλα ντ'αλλα της Παρασκευης το γαλα..να ντυνεσαι καλα εκει ψηλα στην κορυφη που εισαι γιατι εκτος απο μοναξια εχει και ψυχρα.. :P

Δεν έχω καμιά επιτυχία, αυτό έλλειπε το να δουλεύουμε να θεωρείται επιτυχία. Επίσης ζω στην Κύπρο, έχει πιο πολύ ζέστη από Ελλάδα.

Στο ποστ στο οποίο αναφέρεσαι από μόνος γράφω

Αυτή η ανακρίβεια με κάνει να αναρωτιέμαι για το υπόλοιπο post. Αν κάνω λάθος διορθώστε με γιατί λείπω από Ελλάδα χρόνια. 

Δεν καταλαβαίνω γιατί θιχτηκες εσύ ούτε που ακύρωσα κάτι, μόνος μου ζητάω να μου πείτε γιατί δεν ήμουν σίγουρος ότι γνώριζα. Διάβαζε πιο προσεκτικά αν είναι να κράξεις.

-----

Τέλος δεν αμφιβάλω για τα περισσότερα που γράφονται στο thread αλλά ο καθένας βλέπει τα πράγματα από την δική του οπτική γωνία, φυσικά είναι δύσκολα στην Ελλάδα στα όρια του απάνθρωπου και της εκμετάλλευσης σε πολλές περιπτώσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν έμενα θα καθόμουν με το χαρτζιλίκι της μαμάς και την σύνταξη της γιαγιάς, όντας 36 χρονών περιμένοντας τον τάφο μου. Από που και ως που αυτό με βάζει στο group "αυτοι που κρινουν και σε λενε τεμπελη" 

Δημοσ.

Γιατι ειδες κανα ανεργο ποτε να σου πει που πας ρε ..ραγια σε αυτη την δουλεια ?

Εσεις κλαιγοσαστε εναντιων τους

Και ενταξει , ο ανθρωπος λογικο ειναι να γυρναει αμεσως  σε μια κανονικοτητα μολις προσληφθει , αλλα αυτη η κλαουρα ...

αυτο ειναι που δε καταλαβες , εννοειται πως δε κατηγορουμε τους ανεργους μαζικα. υπαρχουν κατηγοριες ανεργων ετσι κι αλλιως. εννοειται πως ενας πραγματικα ανεργος δε θα γυρνουσε ποτε να μου πει πω ρε βουρλο πηγες κι εγινες δουλος για 400 ευρω? καποιος ομως που το παιζει ανεργος ή που εχει ηδη την δουλεια του , μια χαρα θα γυρισει να μου το πει και θα το παιξει εξυπνος. αυτο αναλυουμε στα ατελειωτα σχολια!!

Δημοσ.

πριν 2-3 χρονια δεν ηταν που ζητουσανε 1000-2000 Ελληνες για να πανε να δουλεψουν σε χωραφια με στεγη και φαϊ πληρωμενα και 1000 ευρω μισθο και πηγαν μονο καμια 10ρια Ελληνες να κανουν αιτηση και ολοι οι αλλοι ηταν αλλοδαποι; 

Γνωστό hoax που έχει καταρριφθεί προ πολλού. 

Μην πιστεύετε ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο. ΠΛΑΤΩΝ (427 π.Χ.–347 π.Χ.) :P

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...