kirileman Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Ξερω , αφου απο χθες εχω καραφλιασει με αυτα που γραφουν μερικοι. Το να λες ότι τα 50 ευρώ το μήνα μισθός, δηλαδή 2 ευρώ/εργάσιμη ημέρα, είναι καλύτερο από το να κάθεσαι σπίτι και να μην κάνεις τίποτα, όταν με το που βγαίνεις από την εξώπορτα αρχίζει και γράφει το κοντέρ (εισιτήρια, πλύσιμο+σιδέρωμα ρούχων + φθορά ρούχων+παπουτσιών -δε φαντάζομαι να πηγαίνει κανείς γυμνός στη δουλειά του- φαγητό έστω από σπίτι κλπ), πραγματικά είναι ανεξήγητο με τη λογική. fixed
livefreeordie Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 fixed δε το εγραψα εγω αυτο. what the fuck?
kirileman Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 δε το εγραψα εγω αυτο. what the fuck? Τι, άλλαξες γνώμη τώρα; Δεν είναι το κάτι καλύτερο του τίποτα;
anwnymh29 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δεν έχω καμιά επιτυχία, αυτό έλλειπε το να δουλεύουμε να θεωρείται επιτυχία. Επίσης ζω στην Κύπρο, έχει πιο πολύ ζέστη από Ελλάδα. Στο ποστ στο οποίο αναφέρεσαι από μόνος γράφω Δεν καταλαβαίνω γιατί θιχτηκες εσύ ούτε που ακύρωσα κάτι, μόνος μου ζητάω να μου πείτε γιατί δεν ήμουν σίγουρος ότι γνώριζα. Διάβαζε πιο προσεκτικά αν είναι να κράξεις. Ναι αυτη η ανακριβεια σε κανει να αναρωτιεσαι για το υπολοιπο ποστ..μια χαρα ξερω να διαβαζω αν και δεν εχω τις δικες σου σπουδες. Δεν θιχτηκα συμφορουμιτη απλα με τρελαινει το γεγονος οτι εσεις ειστε αυτοι που κραζετε (οχι εσυ προσωπικα) και οταν σας λενε τι συμβαινει εκει εξω ακυρωνετε τα λεγομενα του αλλου..Τελος στην Ελλαδα η ευρεση εργασιας δεν θεωρειται απλα μια επιτυχια αλλα κατι το μεταφυσικο πια χαχα!Γεια σου!
livefreeordie Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Τι, άλλαξες γνώμη τώρα; Δεν είναι το κάτι καλύτερο του τίποτα; τι λες ανθρωπε μου ? δε το εγραψα εγω λεμε αυτο. νιωσε λιγο. εγω ειπα οτι αν επαιρνες 50 ευρω , θα ηταν αναλογα κι ολα τα υπολοιπα. δε θα γινοταν να ειναι οπως ειναι κι εσυ να παιρνεις μισθο 50 ευρω. οτι να'ναι βαζεις σε παραθεση , τουλαχιστον βαζε τα δικα μου.
kirileman Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 τι λες ανθρωπε μου ? δε το εγραψα εγω λεμε αυτο. νιωσε λιγο. εγω ειπα οτι αν επαιρνες 50 ευρω , θα ηταν αναλογα κι ολα τα υπολοιπα. δε θα γινοταν να ειναι οπως ειναι κι εσυ να παιρνεις μισθο 50 ευρω. οτι να'ναι βαζεις σε παραθεση , τουλαχιστον βαζε τα δικα μου. Το ξέρω ότι δεν το έγραψες εσύ, αλλά πάλι μιλάς/μιλάτε για κάποιο παράλληλο σύμπαν. Συνεννοηθείτε μεταξύ σας και πείτε μας τι ακριβώς εννοείτε με το "κάτι" στις σημερινές συνθήκες; 50 ευρώ; 100; 150; Ποιο από αυτά τα ποσά είναι καλύτερα του τεμπέλικου τίποτα;
pontez2 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Καλά μη σκοτώνεστε. Έιχε κάποιες αμφιβολίες ο Alex_000 και του απάντησα και εγω αλλά και άλλος συμφορουμίτης και ολα οκ. Alex Κύπρος ε; Λίγο ακριβά τα σπιτια. Είχα μια καλή προταση απο εκει προ 3ετίας αλλά ήταν μόλις ειχαν σκάσει τα capital control εκει κτλ. Ε αν την αποδεχόμουν θα με θεωρουσαν τρελό. Που να φανταστώ :P
livefreeordie Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Το ξέρω ότι δεν το έγραψες εσύ, αλλά πάλι μιλάς/μιλάτε για κάποιο παράλληλο σύμπαν. Συνεννοηθείτε μεταξύ σας και πείτε μας τι ακριβώς εννοείτε με το "κάτι" στις σημερινές συνθήκες; 50 ευρώ; 100; 150; Ποιο από αυτά τα ποσά είναι καλύτερα του τεμπέλικου τίποτα; μα καλα , ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβετε ? για να παιρνεις 50 ευρω μισθο θα επρεπε κι ο βασικος να ειναι καπου εκει γυρω. θα επρεπε οι τιμες στα παντα να πεσουν 90%. δε γινεται να ειναι ολα τιμολογημενα οπως ειναι τωρα κι εσυ να παιρνεις 50 ευρω δουλευοντας κανονικα ωραρια. τι δε καταλαβαινεις ακριβως? δεν υπαρχει καμια τετοια δουλεια εδω ουτε θα υπαρξει αν δεν πεσουν κι ολα τα υπολοιπα. το παραδειγμα ηταν απλως αστοχο και μου αρεσει που το συνεχιζετε κιολας! κανενας εργοδοτης δε θα σου δωσει κατω απο 400 στη χειροτερη αν δουλευεις κανονικα ωραρια. αυτος ειναι ο μισθος πεινας που συζηταμε. γιατι πρεπει να το γ%#%# με χαζες ερωτησεις? 1
Irene.j Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Τα παντα ειναι θεμα προτεραιοτητων. Υπαρχουν παλικαρια με πτυχιο ή χωρις,που επιλεγουν να κανουν τον "ψηστη".Υπαρχουν παλικαρια πιο επιλεκτικα. Υπαρχουν και αλλοι,που γεννηθηκαν για μεγαλεια και απαξιωνουν καθε λογης εργασια. Ολα ειναι θεμιτα. Οταν ομως υπαρχουν στοματα να θρεψεις..ε ναι λοιπον αλλαζει το πραγμα. Το να λες οτι το τιποτα ειναι καλυτερο απο το κατι , ειναι ανεξηγητο με την λογικη. Τη δικη σου λογικη ή τη δικη μου! 2
alex_000 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Καλά μη σκοτώνεστε. Έιχε κάποιες αμφιβολίες ο Alex_000 και του απάντησα και εγω αλλά και άλλος συμφορουμίτης και ολα οκ. Alex Κύπρος ε; Λίγο ακριβά τα σπιτια. Είχα μια καλή προταση απο εκει προ 3ετίας αλλά ήταν μόλις ειχαν σκάσει τα capital control εκει κτλ. Ε αν την αποδεχόμουν θα με θεωρουσαν τρελό. Που να φανταστώ :P Ακριβά συγκριτικά με Ελλάδα σίγουρα, αλλά αυτό γιατί στην Ελλάδα έχουν πατώσει. Και εδώ η αγορά σπιτιού πάντως είναι στα χαμηλά της. Πχ Λεμεσό για σπίτι κοντά 100 μέτρα μιλάμε για 150 - 200K αναλόγως κατάστασης και περιοχής. Εδώ είναι καλύτερα από Ελλάδα αλλα μην φανταστεί κανείς τον "εργασιακό παράδεισο", καμία σχέση. Από τους 15-30 Έλληνες που ξέρω να ήρθαν τα τελευταία χρόνια (ήρθαν πάρα πολλοί το 2010) μόνο 3-4 έχουν μείνει, οι υπόλοιποι την κάνανε για πίσω, και συνήθως μετά από παραίτηση. Μια κοπέλα μάλιστα που ήταν στο HR βρήκε πολύ καλύτερη δουλειά (από ότι στην Κύπρο) στην Αθήνα στον ίδιο τομέα (με καλύτερες απολαβές, συνθήκες τα πάντα). Όλα είναι πιθανα 1
kirileman Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 μα καλα , ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβετε ? για να παιρνεις 50 ευρω μισθο θα επρεπε κι ο βασικος να ειναι καπου εκει γυρω. θα επρεπε οι τιμες στα παντα να πεσουν 90%. δε γινεται να ειναι ολα τιμολογημενα οπως ειναι τωρα κι εσυ να παιρνεις 50 ευρω δουλευοντας κανονικα ωραρια. τι δε καταλαβαινεις ακριβως? δεν υπαρχει καμια τετοια δουλεια εδω ουτε θα υπαρξει αν δεν πεσουν κι ολα τα υπολοιπα. το παραδειγμα ηταν απλως αστοχο και μου αρεσει που το συνεχιζετε κιολας! κανενας εργοδοτης δε θα σου δωσει κατω απο 400 στη χειροτερη αν δουλευεις κανονικα ωραρια. αυτος ειναι ο μισθος πεινας που συζηταμε. γιατι πρεπει να το γ%#%# με χαζες ερωτησεις? Δεν καταλαβαίνω τίποτα μέχρι να ορίσετε το "κάτι" που είναι καλύτερο από το τίποτα..
YourTrueLegend Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Το ξέρω ότι δεν το έγραψες εσύ, αλλά πάλι μιλάς/μιλάτε για κάποιο παράλληλο σύμπαν. Συνεννοηθείτε μεταξύ σας και πείτε μας τι ακριβώς εννοείτε με το "κάτι" στις σημερινές συνθήκες; 50 ευρώ; 100; 150; Ποιο από αυτά τα ποσά είναι καλύτερα του τεμπέλικου τίποτα;H τεμπελια δεν εχει να κανει με ποσά. Κι ενας που δεν παει για δουλεια "επειδη εχει τα πτυχια του" δεν ειναι απαραιτητα τεμπελης. Μπορει καλλιστα να εχει ορεξη για σκληρη δουλεια (οντως να την εχει) αλλα να εχει και απαιτησεις που δεν ευθυγραμιζονται με την ελληνικη πραγματικοτητα και να κατηγορει τα παντα που παραμενει ανεργος μετα απο Χ μηνες/χρονια. Σημασια εχει λοιπον ο καθενας να αξιολογει τον εαυτο του, την αγορα εργασιας καθως και τις αναγκες του, αντοχες του, διαθεση του και να παιρνει σωστες αποφασεις για παρτη του.
Miracle Worker Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 πριν 2-3 χρονια δεν ηταν που ζητουσανε 1000-2000 Ελληνες για να πανε να δουλεψουν σε χωραφια με στεγη και φαϊ πληρωμενα και 1000 ευρω μισθο και πηγαν μονο καμια 10ρια Ελληνες να κανουν αιτηση και ολοι οι αλλοι ηταν αλλοδαποι; Κατ' αρχάς, αυτό είχε γίνει αμέσως μετά τα γεγονότα με τον πυροβολισμό των Πακιστανών στη Μανωλάδα, οι οποίοι ήταν απλήρωτοι πόσους μήνες, ζούσαν σε παραπήγματα και έπαιρναν ψίχουλα. Πρέπει να είσαι ψυχασθενής να πας να δουλέψεις εκεί, ότι και αν σου τάξουν. Κατά δεύτερον, η όλη φάση όπως είπε και πόντε είχε καταρριφθεί άμεσα. Οι συγκεκριμένες θέσεις ανέβηκαν στο site του ΟΑΕΔ για μερικές ώρες μόνο και χωρίς ενημέρωση για το ευρύ κοινό. Τρίτον, αυτά για 1000 ευρώ μισθό, στέγη και φαΐ πρώτη φορά τα ακούω. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση της Μανωλάδας, είναι ότι συγκεντρώνει όλα τα αρνητικά που λέγονται για τους ανέργους εδώ, τότε κυρίως από τη συμπαθή ομάδα των αγροτών, που με το έτσι θέλω κλείνουν τους δρόμους. Δηλαδή, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι έβγαλε ένας εργοδότης 2000 θέσεις με 1000 ευρώ, στέγη και διατροφή και κατάφερε να αντλήσει μόλις 10 εργαζόμενους από 1.500.000 ανέργους και φυσικά το συμπέρασμα είναι ότι οι άνεργοι είναι τεμπέληδες, όχι ότι φταίει ο εργοδότης. Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.
livefreeordie Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 το κατι ειναι ο μισθος των 400 ευρω (σε σταθερο ωραριο) που ειναι ο χειροτερος που μπορει να σου τυχει. αυτο ειναι το κατι!!! γκεγκε? Δεν καταλαβαίνω τίποτα μέχρι να ορίσετε το "κάτι" που είναι καλύτερο από το τίποτα.. 1
lepaterious Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Αυτή είναι δυστυχώς η επιλογές που θέλουν οι Νεο Ελληνάρες σήμερα. Δηλαδή ο Ελληνάρας σήμερα σε αυτήν την χώρα που τελεί υπό κατάρρευση πιστεύει ότι θα βρει δουλειά στο επάγγελμα του και με καλά λεφτά την επόμενη μέρα που θα αποφοιτήσει και δεν πέφτει στο επίπεδο να δουλέψει ψήστης αλλα προτιμάει να κατσικωθεί στους δικούς του μέχρι τα καλά 30. Το κακό με την Ελλάδα είναι αυτό, Θεωρούμε τον CEO σαν να είναι ο bill gates. Αλλά CEO λέγεται και αυτός που απασχολεί 3 άτομα στην εταιρία του. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι εφόσον δεν μπορεί αυτή την στιγμή να δώσει δουλειές σε νέους ανθρώπους, δεν προσπαθεί και ιδιαίτερα να δημιουργήσει δουλειές. Το υποτιμητικό της υπόθεσης που κάνετε μερικοί "αν δεν πας στην οικοδομή να γίνεις "άντρα" δεν ξέρεις τι θα πει δουλειά" είναι λάθος. Ένα από τα βασικά προβλήματα της Ελλάδας στην Επιχειρηματικότητα, δεν υπάρχουν άνθρωποι να επενδύσουν σε ιδέες, υπάρχουν άνθρωποι με λεφτά αλλά με κανένα ενδιαφέρον επένδυσης. Άντε καμιά άλλη εταιρία κοιτάει να επενδύσει και αυτό μέσω διαγωνισμού για την καλύτερη ιδέα μην τυχόν και χάσει τίποτα ευρώ. Οπότε καταλήγουμε να ανακυκλώνουμε φτηνή εργασία σε κλασσικές επιχειρήσεις(σουβλατζίδικα, καφετέριες). Τώρα αν υπήρχε αύξηση εταιριών στην Ελλάδα, με έναν αξιοπρεπή μισθό, θα υπήρχαν και δουλειές για τους πτυχιούχους και δεν θα χρειαζόταν ή να φύγει στο εξωτερικό ή να είναι άεργος/άνεργος ή να αναγκαστεί να κάνει μια δουλειά από ανάγκη. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις