livefreeordie Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Και που το ξέρεις αν είναι η οικοδομή για 400ευρώ? Όσο για την δουλειά οικοδομής που έκανες, σιγά μην έκανες και νταλικέρισα. hello , μεταφορικα το ειπα.
dimitrisOP Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Αν εγω βρω μια δουλεια 8ωρο και 400 ευρω και αρκετα μακρια πραγμα που σημαινει οτι θα εχω μεταφορικα ειτε ΜΜΜ ειτε βενζινη λες να παω για να πω οτι δουλευω?? και τι θες δηλαδή? να γίνεις ενας ακόμα τεμπέλης που κατέστρεψε την ελληνική οικονομία? βεβαίως θα πας
livefreeordie Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Αν εγω βρω μια δουλεια 8ωρο και 400 ευρω και αρκετα μακρια πραγμα που σημαινει οτι θα εχω μεταφορικα ειτε ΜΜΜ ειτε βενζινη λες να παω για να πω οτι δουλευω?? εγω παντως το εχω κανει αυτο , δηλαδη να πρεπει καθε μερα να παω και να ερχομαι με λεωφορειο. αλλα αναλογα και τις αναγκες του καθενα εννοειται παντα , δεν σε κατακρινω , το πιο λογικο ειναι να βρεις κατι κοντα που να βολευει αλλα οι δουλειες καλως ή κακως δε μπορουν να ειναι παντα διπλα στο σπιτι μας. ετσι δεν ειναι? 1
pournaras Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Αν εγω βρω μια δουλεια 8ωρο και 400 ευρω και αρκετα μακρια πραγμα που σημαινει οτι θα εχω μεταφορικα ειτε ΜΜΜ ειτε βενζινη λες να παω για να πω οτι δουλευω?? Εισαι μονη σε σπιτι που νοικιαζεις ας πουμε 250 ευρω, δεν εχεις γονεις, ή οι γονεις σου ειναι κι αυτοι σε ασχημη κατασταση οικονομικα, και εκει που ειχες τη δουλιτσα σου με τα 800 σου, απολυεσαι, καθεσαι και κανα δυο χρονια ανεργη, και τελος εισαι στα ορια να σε διωξει ο ιδιοκτητης και δεν εχεις που αλλου να μεινεις. Πας εστω με 400 ευρω (μπας και συνεχισεις να μενεις σε σπιτι), ή αποφασιζεις οτι αυτη η δουλεια ειναι εκμεταλλευση και την απορριπτεις; 1
Miracle Worker Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Και στις οικοδομές και τα χωράφια δεν είναι ότι περιμένουν πως και πως τους εργαζόμενους να παν με 400 ευρώ. Θυμάμαι ένας φίλος μου που μας έλεγε συνέχεια να πάμε στα χωράφια του να μαζέψουμε τα πορτοκάλια και μια φορά λέμε και δεν πάμε να βγάλουμε το χαρτζηλίκι, θα κάνουμε και τη γυμναστική μας. Φυσικά μας έγραψε και πήρε Αλβανούς, γιατί εμείς δε θα τα κόβαμε καλά. Δε μπορώ να φανταστώ έναν 'πτυχιούχο', που έχει μεγαλώσει στην πόλη να πάει ξαφνικά και να βρίσκει μεροκάματα στα χωράφια, έστω και 400 ευρώ. Εκτός και αν περιμένει κανείς να πιάσει όλους τους αγρότες τις περιοχής και να ζητήσει μεροκάματα. Τα πάντα θέλουν δικτύωση και οι ανειδίκευτες εργασίες δεν είναι σε καλύτερη μοίρα. 2
anwnymh29 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 εγω παντως το εχω κανει αυτο , δηλαδη να πρεπει καθε μερα να παω και να ερχομαι με λεωφορειο. αλλα αναλογα και τις αναγκες του καθενα εννοειται παντα , δεν σε κατακρινω , το πιο λογικο ειναι να βρεις κατι κοντα που να βολευει αλλα οι δουλειες καλως ή κακως δε μπορουν να ειναι παντα διπλα στο σπιτι μας. ετσι δεν ειναι? Εχεις εναν ρομαντισμο για τα παντα αυτο ειναι υπεροχο βεβαια και ευθυνεται το νεαρο της ηλικιας σου ομως αυτα που λες απεχουν απο την πραγματικοτητα..οχι η δουλεια δεν χρειαζεται να ειναι διπλα απο το σπιτι μας,μην δημιουργεις εντυπωσεις απο μια φραση,σου εβαλα ενα παραδειγμα για να υπολογισεις μισθο,μεταφορικα,να φας,να πιεις,να πληρωσεις νοικι,να να να να..οποτε βλεπεις οτι οι αναγκες του καθενα ειναι διαφορετικες απο εσενα που εισαι 25 χρονων και δεν το λεω υποτιμητικα..
livefreeordie Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Και στις οικοδομές και τα χωράφια δεν είναι ότι περιμένουν πως και πως τους εργαζόμενους να παν με 400 ευρώ. Θυμάμαι ένας φίλος μου που μας έλεγε συνέχεια να πάμε στα χωράφια του να μαζέψουμε τα πορτοκάλια και μια φορά λέμε και δεν πάμε να βγάλουμε το χαρτζηλίκι, θα κάνουμε και τη γυμναστική μας. Φυσικά μας έγραψε και πήρε Αλβανούς, γιατί εμείς δε θα τα κόβαμε καλά. Δε μπορώ να φανταστώ έναν 'πτυχιούχο', που έχει μεγαλώσει στην πόλη να πάει ξαφνικά και να βρίσκει μεροκάματα στα χωράφια, έστω και 400 ευρώ. Εκτός και αν περιμένει κανείς να πιάσει όλους τους αγρότες τις περιοχής και να ζητήσει μεροκάματα. Τα πάντα θέλουν δικτύωση και οι ανειδίκευτες εργασίες δεν είναι σε καλύτερη μοίρα. καλα οντως και για μενα τα χωραφια ειναι υπερβολη. μονο αν εχει πραγματικη κι αμμεση αναγκη !
mary Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Η ανεργια στην ελλαδα θα συνεχιστει σε τρισχειροτερα επιπεδα οσο το κρατος δεν βγαζει εξω κοσμο να γραφει τις επιχειρησεις που εχουν ανασφαλιστους και οσο ο Ελληνας αφεντικαρας ειναι σαν τον παρακατω. Ειλικρινα προτιμω να καθομαι σπιτι μου να κανω κανενα μαθημα στο edx παρα το δηθεν 4μηνο σαν δηθεν γραμματεας σε μεγαλο τεχνικο γραφειο. Ο τυπος εχει χτισει την μιση περιοχη που μενω και απο εκει που απασχολουσε ενα καρο συνεργεια, 3 γραμματεις, 2 καθαριστριες, 3 λογιστριες κλπ τωρα εχει 2 λογιστριες (μεγαλες σε ηλικια, με παιδια στα 17-19) οι οποιες κανουν τις καφετζουδες, τις καθαριστριες, το παιδι για ολες τις δουλειες, τον χαμαλη, και που και που οταν ειναι να βγει κανενας ενφια κανουν και τις λογιστριες. Ο χρονος που περναω στο σπιτι μου, πιο δημιουργικος ηταν απο το να σηκωνα 5 τηλεφωνα, τα 3 εκ των οποιων ηταν διαφημιστικες και 1 λαθος και να κανω καφεδες. Δεν εχω νιωσει πιο αχρηστη στη ζωη μου. Και στο τελος ακουσα και το περιφημο απο τη μια λογιστρια "ναι το ξερουμε οτι δεν εχουμε δουλεια εδώ αλλά θα μπορουσες να εκμεταλλευτεις τις γνωριμιες με το αφεντικο για να πας να δουλεψεις ταμιας στο ταδε σ/μ". ΝΑΙ ΓΑΜΩ ΤΗ ΤΥΧΗ ΜΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΤΑΜΙΑΣ! 5
anwnymh29 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Εισαι μονη σε σπιτι που νοικιαζεις ας πουμε 250 ευρω, δεν εχεις γονεις, ή οι γονεις σου ειναι κι αυτοι σε ασχημη κατασταση οικονομικα, και εκει που ειχες τη δουλιτσα σου με τα 800 σου, απολυεσαι, καθεσαι και κανα δυο χρονια ανεργη, και τελος εισαι στα ορια να σε διωξει ο ιδιοκτητης και δεν εχεις που αλλου να μεινεις. Πας εστω με 400 ευρω (μπας και συνεχισεις να μενεις σε σπιτι), ή αποφασιζεις οτι αυτη η δουλεια ειναι εκμεταλλευση και την απορριπτεις; Εβαλες ως παραδειγμα μια ακραια (αν και κοντινη κατασταση πια για τον καθενα μας) κατασταση,θα παω βρε φιλε μου να εχω το κεραμιδι απο πανω μου,τωρα το τι θα φαω,πως θα ντυθω,πως θα μετακινηθω με τα υπολοιπα 150 ευρω ειναι μια αλλη ιστορια.
ScorpioX777 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Εισαι μονη σε σπιτι που νοικιαζεις ας πουμε 250 ευρω, δεν εχεις γονεις, ή οι γονεις σου ειναι κι αυτοι σε ασχημη κατασταση οικονομικα, και εκει που ειχες τη δουλιτσα σου με τα 800 σου, απολυεσαι, καθεσαι και κανα δυο χρονια ανεργη, και τελος εισαι στα ορια να σε διωξει ο ιδιοκτητης και δεν εχεις που αλλου να μεινεις. Πας εστω με 400 ευρω (μπας και συνεχισεις να μενεις σε σπιτι), ή αποφασιζεις οτι αυτη η δουλεια ειναι εκμεταλλευση και την απορριπτεις; Εδω που τα λεμε 400 ευρω ειναι ξεφτιλα τι να πρωτοπληρωσει ακομα και στους γονεις να μενει, και στο λεω εγω ως αφεντικο με υπαλληλους.Και αν τους δινεις και πολυ λιγα δεν αποδιδουν οπως πρεπει. 3
bedazzled Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Να κάνω μια ερώτηση; Γιατί τις γυναίκες που λένε ότι «δεν υπάρχουν άντρες πια» τις σεβόμαστε παρόλο που υπάρχουν άντρες, απλά όχι ο Mr. Perfect που ονειρεύονται πολλές; Με την ίδια λογική, γιατί να μην σεβόμαστε και τους ανθρώπους που δεν πάνε σε μια ό,τι να'ναι δουλειά για λίγα λεφτά; Double standards or what? Και για να προλάβω κάποιους, για να είναι ένας άνθρωπος ισορροπημένος θα πρέπει να έχει και δουλειά και σεξ και διάφορα άλλα πράγματα. Για να προλάβω και το κήρυγμα για την πυραμίδα του Maslow, γνωρίζω την διαβάθμιση, αν όμως κάποιος/α είναι χωρίς δουλειά ή χωρίς σεξ για 5 χρόνια, είναι και τα 2 αρκετά επιβαρυντικά για την ψυχολογία/αυτοπεποίθηση του/της. Θα πρέπει δηλαδή κάποιος/α να δέχεται ό,τι να'ναι μέχρι να βρει κάτι καλύτερο; Λοιπόν, ούτε Mr perfect υπάρχει, ούτε perfect job, αλλά καλώς ή κακώς δεν θέλουν όλοι να ρίξουν τις απαιτήσεις τους στο πάτωμα. Να ανοίγουν τα πόδια εύκολα στον πρώτο τυχόντα επειδή έτσι βολεύει κάποιους; Αυτά από κάποιον που έχει κάνει διάφορες δουλειές και έχει σκέψεις για εξωτερικό...
livefreeordie Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Εχεις εναν ρομαντισμο για τα παντα αυτο ειναι υπεροχο βεβαια και ευθυνεται το νεαρο της ηλικιας σου ομως αυτα που λες απεχουν απο την πραγματικοτητα..οχι η δουλεια δεν χρειαζεται να ειναι διπλα απο το σπιτι μας,μην δημιουργεις εντυπωσεις απο μια φραση,σου εβαλα ενα παραδειγμα για να υπολογισεις μισθο,μεταφορικα,να φας,να πιεις,να πληρωσεις νοικι,να να να να..οποτε βλεπεις οτι οι αναγκες του καθενα ειναι διαφορετικες απο εσενα που εισαι 25 χρονων και δεν το λεω υποτιμητικα.. γιαυτο ειπα αναλογα τις αναγκες του καθενα. κι εδω τωρα αυτην την στιγμη μιλαω μονο για εμενα ,δε συγκρινω καταστασεις οποτε μη συγκρινεις κι εσυ εμενα τωρα με τον ευατο σου. κι απευθυνομαι κυριως και για τα ατομα της ηλικιας μου που ειναι μες τις δικαιολογιες. εννοειται πως εγω εχω κανει τετοιες δουλειες αλλα θελησα να βγαλω και καποια δικα μου χρηματα. δε μπορω να καταλαβω πως καποιοι και γιατι δε καταδεχονται να κανουν αυτες τις δουλειες και μετα γυρνανε και λενε δεν υπαρχει δουλεια , ειδικα τα ατομα της ηλικιας μου , δε θα σου πω τωρα για μεγαλυτερους. κι εγω εχω το πτυχιο μου πλεον αλλα δε λεω καθομαι μεχρι να βρω τη σουπερ δουλεια με τα 1000 ευρω το μηνα. ψαχνομαι κυριως για να μην καθομαι χωρις να κανω τιποτα αλλα και για να μην επιβαρυνω παραπανω τους δικους μου (ακομη κι αν μπορουν να μου δινουν χρηματα,ποσο μαλλον αν δε μπορουν κιολας εκει τι να πει κανεις!) δηλαδη εγω τι ειμαι κοροιδο που δε καθομαι να περιμενω τη δουλεια της ειδικοτητας μου ? οταν ακουω ατομα να λενε α ασε δεν υπαρχουν δουλειες και να κλαιγονται με τον φραπε στο χερι ενω δε θα πηγαιναν ποτε στο σουπερμαρκετ πχ με μισθο 400+ το μηνα γιατι απλα δε καταδεχονται γενικα να κοιταξουν για τετοιες χαμηλομισθες δουλειες , τοτε πως να μην νευριαζω? 1
Razor333 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Εισαι μονη σε σπιτι που νοικιαζεις ας πουμε 250 ευρω, δεν εχεις γονεις, ή οι γονεις σου ειναι κι αυτοι σε ασχημη κατασταση οικονομικα, και εκει που ειχες τη δουλιτσα σου με τα 800 σου, απολυεσαι, καθεσαι και κανα δυο χρονια ανεργη, και τελος εισαι στα ορια να σε διωξει ο ιδιοκτητης και δεν εχεις που αλλου να μεινεις. Πας εστω με 400 ευρω (μπας και συνεχισεις να μενεις σε σπιτι), ή αποφασιζεις οτι αυτη η δουλεια ειναι εκμεταλλευση και την απορριπτεις; Πας, αλλα πλεον εισαι εξευτελισμενος, κοινωνικα αποκλεισμενος και κατω απο τα ορια της φτωχιας, που σημαινει οτι θα καταληξεις σε ακραιες καταστασεις και δεν θα φταις κιολας, αλλα για τους εχοντες θα εισαι κατακαθι και δεν θα εχεις κανενα δικιο.
livefreeordie Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Πας, αλλα πλεον εισαι εξευτελισμενος, κοινωνικα αποκλεισμενος και κατω απο τα ορια της φτωχιας, που σημαινει οτι θα καταληξεις σε ακραιες καταστασεις και δεν θα φταις κιολας, αλλα για τους εχοντες θα εισαι κατακαθι και δεν θα εχεις κανενα δικιο. εννοειται πως θα εισαι ετσι , αλλα αυτο που θελει να πει ειναι πως δεν εχεις αλλη επιλογη θα πας και δε θα πεις α εγω δουλος για τρεις δεκαρες δε γινομαι , δε παω ...εκει θελει να καταληξει.
LongTom Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Όταν λέμε "βολεμένοι" τι εννοούμε? Δημοσίους υπαλλήλους? Δεν θεωρώ κανέναν στον ιδιωτικό τομέα να είναι "βολεμένος" είτε βγάζει 500 είτε βγάζει 5.000 (εκτός αν έχει έμμεση σχέση με το δημόσιο). Κανένας εργοδότης δεν χαρίζει λεφτά. Μετά δεν καταλαβαίνω γιατί αναρωτιέσαι. Όχι κανείς δεν θα άφηνε δουλειά γραφείου για να πάει σε οικοδομή να δουλέψει για 400 ευρώ. Επίσης Αυτός που δουλεύει στην οικοδομή για 400 ευρώ δεν θα άφηνε την οικοδομούλα του για να πάει να μαζεύει ρύζι στην Ταϊλάνδη για 50 ευρώ. And the point is.. ? Συγνώμη, αλλά αυτό είναι για λελ πραγματικά. Ιστοριούλα: Εις την Μακεδονία ξακουστή υπάρχουν τουλάχιστον 2 "σεβαστές" πολυεθνικές που έπαιρναν άτομα μέσω κομματικών συμφωνιών, από όσο ξέρω ακόμη έτσι προσλαμβάνουν ένα σοβαρό ποσοστό των υπαλλήλων των για γενναίες επιδοτήσεις και άφθονα θαλασσοδάνεια. Στην μια δούλεψα ως χαμάλης ένα τρίμηνο και δύο εκ των πρώην συμμαθητών μου ήταν εκεί και μάλιστα με το είπαν στα μούτρα με ξιπασμό ότι ήταν έξυπνοι να χωθούν και εγώ όχι(όχι ότι δεν είναι βούκινο ότι γίνεται,αλλά για το γαμώτο ρε πούστη). Από όσο ξέρω υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις και εις τας Αθήνας. Να μην αναφέρουμε το σεβαστό αριθμό παιδιών-ανιψιών-γκόμενες των ιδιωτών που τα ξύνουν στις περισσότερες μεγάλες εταιρείες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις