gnsX Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Ότι να ναι Πας να εξισώσεις δημόσιο με ιδιωτικό,γελάνε και τα χαλίκια 1
alex_000 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Συγνώμη, αλλά αυτό είναι για λελ πραγματικά. Ιστοριούλα: Εις την Μακεδονία ξακουστή υπάρχουν τουλάχιστον 2 "σεβαστές" πολυεθνικές που έπαιρναν άτομα μέσω κομματικών συμφωνιών, από όσο ξέρω ακόμη έτσι προσλαμβάνουν ένα σοβαρό ποσοστό των υπαλλήλων των για γενναίες επιδοτήσεις και άφθονα θαλασσοδάνεια. Στην μια δούλεψα ως χαμάλης ένα τρίμηνο και δύο εκ των πρώην συμμαθητών μου ήταν εκεί και μάλιστα με το είπαν στα μούτρα με ξιπασμό ότι ήταν έξυπνοι να χωθούν και εγώ όχι(όχι ότι δεν είναι βούκινο ότι γίνεται,αλλά για το γαμώτο ρε πούστη). Από όσο ξέρω υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις και εις τας Αθήνας. είπα όχι έμμεση σχέση με το δημόσιο και μου αναφέρεις τα κομματικά σαν παράδειγμα?
bedazzled Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Αυτό που είπε ο Long Tom ισχύει... υπάρχει τρελή διαπλοκή ιδιωτικών εταιριών με κομματικούς παράγοντες στην Ελλάδα, χώρια η κρατικοδίαιτη οικονομία μας που θρέφει μπόλικες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Εδώ στον Σκλαβενίτη λέει για να μπεις θες βύσμα... έχει βέβαια και πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον, γι'αυτό και έχει υψηλή ζήτηση, μαζί με τον Καρέλια (από τους λίγους ευσυνείδητους εργοδότες στην Ελλάδα, με αρκετά bonus στους εργαζόμενους). Γνωρίζω λούνα παρκ κάπου στην Πειραιώς στο οποίο κάποιος δήμαρχος έχει χώσει αβέρτα κόσμο, δίνοντας και κάποιες διευκολύνσεις στον επιχειρηματία... Ότι κάποιες δημόσιες επιχειρήσεις είναι δυσλειτουργικές ισχύει (πχ ΟΣΕ), αλλά αν το όνειρο κάποιων από εσάς είναι να γίνει ιδιωτικός για να κάνετε τα ρουσφέτια σας πιο εύκολα και χωρίς έλεγχο (με την δικαιολογία/ευλογία της ιδιωτικής επιχείρησης), τότε λυπάμαι, αλλά δεν διαφέρετε καθόλου από τους πολιτικάντηδες στα πολιτικά γραφεία που τάζουν διάφορα. Αν θέλουμε να είμαστε 100% δίκαιοι και αντικειμενικοί, ας συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα: όσο θα υπάρχουν άνθρωποι σε καίρια πόστα, πάντα θα υπάρχει δικτύωση. Όταν και αν βάλουν human AI enabled robots στα HR τμήματα (όπως επίσης και στα δικαστήρια για ευνόητους λόγους), τότε και μόνον τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για πλήρη αξιοκρατία χωρίς ούτε ένα βύσμα πουθενά. Βέβαια με τόσο εξελιγμένα ρομπότ, δεν θα υπάρχει η ίδια ζήτηση για ανθρώπινη εργασία, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία... 3
lepaterious Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Και αν τους δινεις και πολυ λιγα δεν αποδιδουν οπως πρεπει. Υπάρχουν τα αφεντικά που θα πουν "χάρη του κάνω του μαλάκα που έρχεται και δουλεύει σε μένα", υπάρχουν τα αφεντικά που θα πουν "400 ευρώ? Απαιτώ να είσαι superman για αυτά τα λεφτά", και υπάρχουν αφεντικά που αντιλαμβάνονται ότι δίνουν λίγα και απαιτούν λίγα. Το τελευταίο σπάνια γίνεται στην Ελλάδα. Αν σου έδινε λίγα κάποιος αλλά υπήρχε η ευκαιρία να κάνεις καριέρα σε μια εταιρία και να αυξήσεις τον μισθό σου γιατί παλεύεις εκεί μέσα αλλάζει το πράγμα.... Λίγες εταιρίες λειτουργούν έτσι στην Ελλάδα. Οπότε και ο εργαζόμενος το βλέπει σαν κάτι ευκαιριακό, ξέρει ότι πότε δεν θα ανεβεί, δεν τον ενδιαφέρει εκεί που δουλεύει που θα πάει η εταιρία, οπότε δεν τον ενδιαφέρει να αποδώσει 100%, αυτό δυστυχώς δεν το βλέπουν οι εργοδότες. Όσο σε βλέπει ένας εργοδότης σαν δούλο, άλλο τόσο βλέπει ο εργαζόμενος ότι κάνει τον δούλο. 1
gnsX Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Αυτό που είπε ο Long Tom ισχύει... υπάρχει τρελή διαπλοκή ιδιωτικών εταιριών με κομματικούς παράγοντες στην Ελλάδα, χώρια η κρατικοδίαιτη οικονομία μας που θρέφει μπόλικες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Εδώ στον Σκλαβενίτη λέει για να μπεις θες βύσμα... έχει βέβαια και πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον, γι'αυτό και έχει υψηλή ζήτηση, μαζί με τον Καρέλια (από τους λίγους ευσυνείδητους εργοδότες στην Ελλάδα, με αρκετά bonus στους εργαζόμενους). Γνωρίζω λούνα παρκ κάπου στην Πειραιώς στο οποίο κάποιος δήμαρχος έχει χώσει αβέρτα κόσμο, δίνοντας και κάποιες διευκολύνσεις στον επιχειρηματία... Ότι κάποιες δημόσιες επιχειρήσεις είναι δυσλειτουργικές ισχύει (πχ ΟΣΕ), αλλά αν το όνειρο κάποιων από εσάς είναι να γίνει ιδιωτικός για να κάνετε τα ρουσφέτια σας πιο εύκολα και χωρίς έλεγχο (με την δικαιολογία/ευλογία της ιδιωτικής επιχείρησης), τότε λυπάμαι, αλλά δεν διαφέρετε καθόλου από τους πολιτικάντηδες στα πολιτικά γραφεία που τάζουν διάφορα. Αν θέλουμε να είμαστε 100% δίκαιοι και αντικειμενικοί, ας συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα: όσο θα υπάρχουν άνθρωποι σε καίρια πόστα, πάντα θα υπάρχει δικτύωση. Όταν και αν βάλουν human AI enabled robots στα HR τμήματα (όπως επίσης και στα δικαστήρια για ευνόητους λόγους), τότε και μόνον τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για πλήρη αξιοκρατία χωρίς ούτε ένα βύσμα πουθενά. Βέβαια με τόσο εξελιγμένα ρομπότ, δεν θα υπάρχει η ίδια ζήτηση για ανθρώπινη εργασία, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία... Με λίγα λόγια, προσπαθείς να δικαιολογήσεις την σαπίλα του δημοσίου λέγοντας ότι αυτή η σαπίλα έχει εισχωρήσει στον ιδιωτικό τομέα; Πολλά θα μπορούσα να γράψω, αλλά δεν θα χε νόημα
The_Judas Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 ποια η άποψη σας; έχω ακούσει αυτή την ατάκα από μερικά άτομα και όπως καταλάβατε τη λένε άτομα που δουλεύουν. και συνήθως όταν τη λένε το πετάνε σαν σπόντα σε κάποιον που είναι άνεργος. πριν κάποιο καιρό ένας γνωστός την ανέφερε για να σχολιάσει κάποιον ο οποίος εδώ και καιρό είναι άνεργος και υποτίθεται ότι ψάχνει για δουλειά. το ίδιο άτομο λοιπόν έτυχε να απολυθεί και τώρα απ ότι φαίνεται αρχίζει να αλλάζει απόψεις, ίσως τελικά και να θες δεν είναι εύκολο να βρεις δουλειά. βρε βρε πως αλλάζουν οι καιροί.... βασικά άνοιξα αυτό το θέμα διότι μου τη δίνει αυτή η συμπεριφορά από μερικούς που παρουσιάζουν τους άλλους σαν τεμπέληδες και ότι αν θέλανε θα δουλεύανε, επειδή αυτοί έτυχε να βρούνε δουλειά εύκολα νομίζουν ότι ισχύει παντού. υπάρχουν βέβαια και άτομα που περιμένουν ακόμα και τώρα τη θέση διευθυντή. δεν είμαι άνεργος αλλά ξέρω πολύ καλά ότι δουλειά δε βρίσκεις εύκολα. Συνήθως όταν κάποιος δουλεύει πολλά χρόνια σε μια εταιρεία, αποκτά μια ψευδή υπεροψία, ότι είναι αναντικατάστατος. Προσωπικά γνωρίζω ότι αν χάσω τη δουλειά μου, η μόνη εναλλακτική με αξιόλογες συνθήκες είναι το εξωτερικό. Αλλά ακόμη και εκεί πλέον είναι πιο σφικτοί και επιλεκτικοί. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν βέβαια και αρκετοί άνεργοι που σνομπάρουν δουλειές και περιμένουν να τους έρθει ουρανοκατέβατη η τέλεια δουλειά. Στην Ελλάδα μέρος του προβλήματος είναι οι γονείς που στηρίζουν υπερβολικά τα παιδιά τους, για να σπουδάζουν 10+ χρόνια και να τους δίνουν χαρτζιλίκι για να βγούν έξω. Σίγουρα, αν κάποιος έχει μια αμοιβή από τους γονείς, δύσκολα θα καταδεχτεί να δουλέψει με 400 ευρώ. Βάζω το παρακάτω για όσους ενδιαφέρονται: https://www.ted.com/talks/nick_hanauer_beware_fellow_plutocrats_the_pitchforks_are_coming?language=en Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά παγκόσμιο σε γενικές γραμμές... Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί πλούσιοι επενδυτές όπως στις ΗΠΑ που τους περισσεύουν για να μοιράσουν ούτε υπάρχει ανθούσα οικονομία. Εδώ έχουν αποχωρήσει σωρηδόν οι ξένες πολυεθνικές και εμείς ως πολίτες κάνουμε πόλεμο στο κεφάλαιο. Να αφήσω και εγώ εδώ ένα απλό παράδειγμα. http://www.protothema.gr/greece/article/428601/finlandia-prosferei-18000-theseis-ergasias-me-misthous-6000-euro-alla-kanenas-ellinas-den-adapokrinetai/ Όπως είπα, όποιος θέλει βρίσκει. Αν όχι εδώ 100% έξω (και δεν δέχομαι το ότι η συγκεκριμένη κουβέντα είναι αποκλειστικά για την Ελλάδα). Βασικά πιστεύω ότι το οικονομικό είναι πια το μικρότερο κριτήριο για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα αυτήν την στιγμή. Σήμερα φεύγει όποιος θέλει να πάει σε μια όμορφη χώρα, με σοβαρό κράτος που να φροντίζει τους πολίτες, αξιοπιστία κ.α πολλά. Οι Ελληνες γιατροί προτιμάνε Αγγλία-Γερμανία. Επίσης δεν είναι και κλάδος με τεράστια ανεργία. 1
bluesattack Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 εισαι απο τους βολεμενους ή απο τους τεμπεληδες που μιξοκλαιγονται οτι δεν υπαρχει τιποτα εκει εξω σαν δικαιολογια επειδη δε καταδεχονται τα 400 ευρω ? ΞΑΝΑΛΕΩ εισαι απο τους βολεμενους ή απο τους τεμπεληδες που μιξοκλαιγονται οτι δεν υπαρχει τιποτα εκει εξω σαν δικαιολογια επειδη δε καταδεχονται τα 400 ευρω ? μιλας τωρα ή σε καποιον αρχιτεμπελη ή σε καποιον τερμα βολεμενο που μπηκε εδω να το παιξει επαναστατης. αστο! δηλαδη εγω τι ειμαι κοροιδο που δε καθομαι να περιμενω τη δουλεια της ειδικοτητας μου ? οταν ακουω ατομα να λενε α ασε δεν υπαρχουν δουλειες και να κλαιγονται με τον φραπε στο χερι ενω δε θα πηγαιναν ποτε στο σουπερμαρκετ πχ με μισθο 400+ το μηνα γιατι απλα δε καταδεχονται γενικα να κοιταξουν για τετοιες χαμηλομισθες δουλειες , τοτε πως να μην νευριαζω? Ο 25 χρονος που εφαγε την ζωη με το κουταλι , ελιωσε απο την σκληρη εργασια και αγανακτησε με την τεμπελικη συμπεριφορα των αλλων 1
bedazzled Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δεν δικαιολογώ καμία σαπίλα. Απλά δεν μπορώ την υποκρισία. Κανένα βύσμα πουθενά, ούτε σε ιδιωτικό, ούτε σε δημόσιο. Γιατί κάποιοι θέλουν ιδιωτικά βύσματα; Όσο για τον ΟΣΕ, κανένα πρόβλημα δεν έχω να τον δίναμε σε Ιάπωνες (που έχουν τρελή τεχνογνωσία σε σιδηροδρόμους), αλλά με Ιαπωνικό μάνατζμεντ. Ούτε ένας ξεφτιλισμένος Ελληνάρας μανατζαρέος να κάνει ρουσφέτια και να μας το παίζει και νεοφιλελεύθερος, τρομάρα του... Διαφωνεί κανείς; 1
YourTrueLegend Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 H αχρηστη πληροφορια της ημερας και τροφη για σκεψη: Ακριβως οι ιδιες κουβεντες εδω μεσα γινονταν και προ κρισης με ανεργια στο 12% (ισως και χαμηλοτερα), βασικο μισθο "πεινας" (ετσι τον ειχαν βαφτισει τοτε) 800, πολυ χαμηλοτερη φορολογια κλπ. Και ειμαι σχεδον βεβαιος οτι η ιδια κουβεντα θα γινοταν και αν η ανεργια ηταν στο 5% με 1000 βασικο μισθο. Γιατι; Γιατι παντα στον αγωνα που λεγεται εργασια, καποιοι θα μενουν πισω για διαφορετικους λογους (οχι απαραιτητα η τεμπελια). Και για αυτους παντα θα φταινε ολοι οι αλλοι για ολα. Απλα οσο η ανεργια αυξανεται και οι μισθοι πεφτουν ολο και περισσοτερος κοσμος επηρεαζεται και περνα στην ασχημη πλευρα. Το θεμα ειναι ποιοι εχουν το σθενος, τη δυναμη, την επιμονη και τις ικανοτητες να ανταπεξελθουν στις συνθηκες. Οσοι αρκουνται στο να κατηγορουν την μοιρα, τους πολιτικους και τα αφεντικα καταληγουν στο να παραιτουνται απο τον αγωνα/πολεμο της εργασιας (χωρις να το παραδεχονται) και η αληθεια ειναι οτι θα χρειαστουν αρκετη δοση τυχης υπο αυτες τις συνθηκες για να ανταπεξελθουν. Και πολυ φοβαμαι οτι ειναι αρκετοι. 1
bluesattack Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Οχι δεν γινονταν πριν την κριση.Τωρα εχουν αποθρασυνθει μερικοι .
YourTrueLegend Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Οχι δεν γινονταν πριν την κριση.Τωρα εχουν αποθρασυνθει μερικοι .Απο εσενα συγκεκριμενα ανετα βρισκω ποστς απο τοτε που ο μισθος ηταν στα 800 που μιλαγες ασταματητα για τα αφεντικα που εκμεταλλευονται τον ιδρωτα σου. Για να ειμαι ειλικρινης, δικα σου ποστ διαβασα εδω και μου ηρθε στο μυαλο οτι εσενα εβλεπα να λες και τοτε τα ιδια πραγματα με τωρα
ScorpioX777 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Υπάρχουν τα αφεντικά που θα πουν "χάρη του κάνω του μαλάκα που έρχεται και δουλεύει σε μένα", υπάρχουν τα αφεντικά που θα πουν "400 ευρώ? Απαιτώ να είσαι superman για αυτά τα λεφτά", και υπάρχουν αφεντικά που αντιλαμβάνονται ότι δίνουν λίγα και απαιτούν λίγα. Το τελευταίο σπάνια γίνεται στην Ελλάδα. Αν σου έδινε λίγα κάποιος αλλά υπήρχε η ευκαιρία να κάνεις καριέρα σε μια εταιρία και να αυξήσεις τον μισθό σου γιατί παλεύεις εκεί μέσα αλλάζει το πράγμα.... Λίγες εταιρίες λειτουργούν έτσι στην Ελλάδα. Οπότε και ο εργαζόμενος το βλέπει σαν κάτι ευκαιριακό, ξέρει ότι πότε δεν θα ανεβεί, δεν τον ενδιαφέρει εκεί που δουλεύει που θα πάει η εταιρία, οπότε δεν τον ενδιαφέρει να αποδώσει 100%, αυτό δυστυχώς δεν το βλέπουν οι εργοδότες. Όσο σε βλέπει ένας εργοδότης σαν δούλο, άλλο τόσο βλέπει ο εργαζόμενος ότι κάνει τον δούλο. Δεν το επαιξα πριν καλο αφεντικο, εχω πολλες απαιτησεις, οταν αγριευω δεν ειμαι καθολου ευχαριστος, αλλα παιρνουν τα λεφτα τους στην ωρα τους(βασικο)τα οποια ειναι ικανοποιητικα για την εποχη, τους εχω χρονια μου λενε τα προβληματα τους και παντα βρισκουμε μια λυση.
livefreeordie Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Ο 25 χρονος που εφαγε την ζωη με το κουταλι , ελιωσε απο την σκληρη εργασια και αγανακτησε με την τεμπελικη συμπεριφορα των αλλων ποιος ξερει τι αχρηστος βολεψακιας εισαι και του λογου σου... και μιλας κι απο πανω. κατι τετοιοι σαν εσενα καταντησαν την χωρα εδω που ειναι. Απο εσενα συγκεκριμενα ανετα βρισκω ποστς απο τοτε που ο μισθος ηταν στα 800 που μιλαγες ασταματητα για τα αφεντικα που εκμεταλλευονται τον ιδρωτα σου. Για να ειμαι ειλικρινης, δικα σου ποστ διαβασα εδω και μου ηρθε στο μυαλο οτι εσενα εβλεπα να λες και τοτε τα ιδια πραγματα με τωρα χαχαχα. γιατι δε μου φαινεται περιεργο ?
bluesattack Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Που να γινεις και 35 .Οχι καλαμι θα καβαλησεις , σε τροχια θα τεθεις
gnsX Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 ποιος ξερει τι αχρηστος βολεψακιας εισαι και του λογου σου... και μιλας κι απο πανω. κατι τετοιοι σαν εσενα καταντησαν την χωρα εδω που ειναι. χαχαχα. γιατι δε μου φαινεται περιεργο ? Λοιπόν man θέλω, 1 coca cola 2 pringles παπρικα 1 Malboro (χωρίς r) 1 μπιγκ μπάμπολ Σε μισή ώρα, μένω Άγιο Στέφανο. Θα σε δώκω 2 ευρώ. Θα τα φερς ή είσαι βολεμένος; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις