pontez2 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Λαμβανοντας υποψη τα σημερινα δεδομενα και χωρις βοηθεια απο τους γονεις σας, ποσο ειναι ενας ικανοποιητικος μισθος για εσας.Το 400 ειπαμε το βγαζουμε απεξω. Aνάλογα. Είσαι μόνος σου; Έχεις δικό σου σπίτι; Εχεις οικογένεια; Εργάζεται η σύζυγος; Έχεις παιδί/α; Yπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας στην οικογένεια; Διευκρίνισε αν θέλεις το target group που κάνεις το ερώτημα
ScorpioX777 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Χωρις δικο σας σπιτι, και χωρις οικογενεια.
YourTrueLegend Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 "τακτοποιημενος " στον ιδιωτικο τομεα πως μπορει να ειναι καποιος? Πραγματικα ακατανοητη η σταση μακροχρονια ανεργων που προτιμουν το μηδεν ευρω και να τα ξυνουν ολη μερα απο τα 500 η' τα 400 ... Ειναι προφανες πως εχουν αλλες πηγες εσοδων η' στηριζονται στους γονεις αλλιως δεν βγαζει καν νοημα μονο μπουρδολογια επι θεωρητικου επιπεδου ... Οι μισοι που ποσταρουν σε αυτο το τοπικ για ανεργιες, κακα αφεντικα, μισθους εκμεταλλευσης κλπ ειναι ακριβως οι ιδιοι που ποσταραν ακριβως τα ιδια πραγματα , σε αυτο εδω το φορουμ προ κρισης με διπλασιο βασικο μισθο και υποτριπλασιο ποσοστο ανεργιας. Πχ τουλαχιστον 2 απο αυτους που εννοω, εχουν ποσταρει μολις στην προηγουμενη σελιδα του τοπικ αυτα που ποσταραν εδω και πριν 6 χρονια. Τι συζηταμε απορω Απλως εχουν αυξηθει τωρα σε σχεση με τοτε οι αντιστοιχης φιλοσοφιας, διοτι αλλοι εκει που η ζωη τους πηγαινε κομπλε ξαφνικα ανατραπηκε και αδυνατουν να προσαρμοστουν στις νεες συνθηκες εδω και καμια 6ετια με αποτελεσμα να τους φταινε ολοι και ολα και υπαρχουν και οι νεοεισερχομενοι στην αγορα εργασιας που προφανως φανταζονταν αλλιως τον εαυτο τους οταν σπουδαζαν και χρειαζονται το χρονο τους μεχρι να συνειδητοποιησουν την πραγματικοτητα. Ως αποτελεσμα, 30 σελιδες το τοπικ σημερα, αντι για 10 τοτε. Ως επι τον πλειστον απο ατομα ιδιας φιλοσοφιας, αν οχι τα ιδια ατομα. 4
bedazzled Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Κατι ειχε παρει το αυτι μου οτι στα συσσιτια παιζουν και κατι καλα γκομενακια. Ισχυει; Ποιός στο είπε αυτό; Τα καλά γκομενάκια πάντα μπορούν να βρουν κάποιον να τα ταΐσει καλά, οπότε γιατί να έχουν ανάγκη τα συσσίτια;
Pa0ki Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Χωρις δικο σας σπιτι, και χωρις οικογενεια.Θες 600€ minimum μόνο για ενοίκιο-λογαριασμούς-φαγητό-ΜΜΜ, απλώς να επιβιώνεις δηλαδήΑπό εκεί και πέρα, για να φτάσουμε στον "ικανοποιητικό", το ποσό ανεβαίνει, ανάλογα με τα γούστα 5
alex_000 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι όσοι λέτε πως ξέρετε τύπους 35+ να τη βγάζουν με συντάξεις και χαρτζιλίκια γονέων αυτοί οικογένεια δεν έχουν; Δεν κατακρίνω φυσικά κανένα αλλά το βλέπω να περιγράφεται σαν μια καθημερινότητα... δηλαδή έτσι όπως το πάμε σε 20 χρόνια θα χουμε μείνει οι μισοί σε αυτή τη χώρα ( και ελπίζω ο α' πληθυντικός να με διαψεύσει Αυτοί που αναφέρθηκα εγώ φυσικά δεν έχουν. Πλάκα πλάκα λίγοι κοντινοί μου φίλοι έχουν οικογένεια.. 2-3 από τους 10 1
kirileman Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 "τακτοποιημενος " στον ιδιωτικο τομεα πως μπορει να ειναι καποιος? Ξέρω γω; Μάλλον θα εννοώ ότι οι ελάχιστες θέσεις που ανοίγουν εδώ και χρόνια, καλύπτονται εκ των έσω πριν προλάβει καν να σκάσει αγγελία, μέσω γνωστού που εργάζεται ήδη ή σχετίζεται με την εταιρεία. Και αφήστε τα κορόιδα να στέλνουν βιογραφικά, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ε, μετά, μπορείς να μπαίνεις στα φόρα και να μιλάς για τεμπέληδες και ανίκανους να βρουν μια δουλειά της προκοπής, έστω και με 200 ευρώ το μήνα. Εννοείται ότι υπάρχουν και οι γόνοι φίλων επιχειρηματιών που καταλαμβάνουν μια θέση γραφείου για να λιμάρουν νύχια, αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτούς, είναι υπαρκτό αλλά μικρό ποσοστό. Στην τελική, εμένα στα παπάκια μου. Έχω κορνιζάρει τα πτυχία και ζω από διαφορετικό επάγγελμα επειδή είχα την ικανότητα να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα και επειδή ο μικρός κάθε μέρα θέλει γάλα. Απλώς με γ@μάει το κράτος που μπήκε με το έτσι θέλω "συνεταίρος"και μου παίρνει τα μισά και βάλε.. 7
SlickNick Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Λαμβανοντας υποψη τα σημερινα δεδομενα και χωρις βοηθεια απο τους γονεις σας, ποσο ειναι ενας ικανοποιητικος μισθος για εσας.Το 400 ειπαμε το βγαζουμε απεξω. Ένα χιλιάρικο το μήνα, καθαρό, θεωρώ ότι είναι οκ για εργένη ώστε να καλύπτει ενοίκια, λογαριασμούς και να ζει τη ζωή του σαν άνθρωπος, να κάνει κανένα ταξιδάκι, να ψωνίσει και δυο πραγματάκια. Αν θέλει να βάλει και κάτι σοβαρό στην άκρη χωρίς να μειώσει την ποιότητα της ζωής του, θέλει 1500 ευρώ το μήνα. Αυτά είναι τα ελάχιστα ποσά που πιστεύω ότι χρειάζεται κάποιος. 1
Ntinaras Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 πρόσφατα άκουσα αυτή την ατάκα από μια γκόμενα μπαρόβια. μου ήρθε να της πω... κι εγώ αν είχα τα βυζιά σου άνετα θα έβρισκα δουλειά και με περισσότερα χρήματα μεχρι τα 30-35 θα εχει βυζοδουλεια, μετα θα πρεπει να βρει βυζοδουλο γκομενο. 1
Soufesis Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Ξέρω γω; Μάλλον θα εννοώ ότι οι ελάχιστες θέσεις που ανοίγουν εδώ και χρόνια, καλύπτονται εκ των έσω πριν προλάβει καν να σκάσει αγγελία, μέσω γνωστού που εργάζεται ήδη ή σχετίζεται με την εταιρεία. Και αφήστε τα κορόιδα να στέλνουν βιογραφικά, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ε, μετά, μπορείς να μπαίνεις στα φόρα και να μιλάς για τεμπέληδες και ανίκανους να βρουν μια δουλειά της προκοπής, έστω και με 200 ευρώ το μήνα. Εννοείται ότι υπάρχουν και οι γόνοι φίλων επιχειρηματιών που καταλαμβάνουν μια θέση γραφείου για να λιμάρουν νύχια, αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτούς, είναι υπαρκτό αλλά μικρό ποσοστό. Στην τελική, εμένα στα παπάκια μου. Έχω κορνιζάρει τα πτυχία και ζω από διαφορετικό επάγγελμα επειδή είχα την ικανότητα να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα και επειδή ο μικρός κάθε μέρα θέλει γάλα. Απλώς με γ@μάει το κράτος που μπήκε με το έτσι θέλω "συνεταίρος"και μου παίρνει τα μισά και βάλε.. Που ακριβώς βλέπεις κάποιο κακό σ αυτό όταν πρόκειται για ιδιωτική εταιρεία και δεν επιβαρύνει κανέναν πλην αυτών που πληρώνουν;
SlickNick Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Που ακριβώς βλέπεις κάποιο κακό σ αυτό όταν πρόκειται για ιδιωτική εταιρεία και δεν επιβαρύνει κανέναν πλην αυτών που πληρώνουν; Οι εταιρείες καλά κάνουν, δικαίωμα τους. Απλά δημιουργούν λάθος εντυπώσεις μέσα από τις αγγελίες και χαραμίζουν τον χρόνο του κόσμου που έχει ανάγκη. Έχω φίλο στην Αγγλία που έχει πάει σε άπειρες συνεντεύξεις για δουλειά, που του κοστίζουν χρήματα σε εισιτήρια κλπ, και στο τέλος προσλαμβάνουν κάποιον μέσα από την εταιρεία. Αυτό είναι πολύ ψυχοφθόρο για όσους αναζητούν εργασία. 5
Soufesis Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Αναγνωρίζω το ψυχοφθόρο του πήγαινε έλα αλλά θα σου μιλήσω απ την πλευρά της εργοδοσίας σε μια επιχείρηση 42 χρόνια που έχουν περάσει σχεδόν 200 άτομα. Ποτέ μα ποτέ δεν μπήκε αγγελία για πολλούς λόγους και μάλιστα με δικό μας κόστος σαν εταιρεία. Όποια ανάγκη για θέση υπάρχει πρώτα θα καλυφθεί εσωτερικά για να υπάρχει κίνητρο στον κόσμο που εργάζεται ότι δεν μπήκε σε μια θέση για να μείνει μόνιμα εκεί αλλά υπάρχει εξέλιξη. Σε περίπτωση που προκύψει θέση που δεν μπορεί να καλυφθεί εσωτερικά πάντα η επιλογή γίνεται από κάποια σύσταση η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις προκύπτει από τους υπαλλήλους σαν ένα είδος αναγνώρισης για την συνεισφορά τους. Σκέψου την απόδοση που θα έχει ένας εργαζόμενος αν του πω ότι αντί για το παιδί του θα προσλάβω κάποιον άγνωστο και τι loyalty θα έχει αυτός προς την εταιρεία. Στο παράδειγμα του φίλου σου νομίζω πως καμία σοβαρή εταιρεία δεν ανακοινώνει τους λόγους απόρριψης ενός υποψηφίου και ίσως ήταν μια απλή δικαιολογία γιατί δεν προτιμήθηκε αυτός.
SlickNick Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Αναγνωρίζω το ψυχοφθόρο του πήγαινε έλα αλλά θα σου μιλήσω απ την πλευρά της εργοδοσίας σε μια επιχείρηση 42 χρόνια που έχουν περάσει σχεδόν 200 άτομα. Ποτέ μα ποτέ δεν μπήκε αγγελία για πολλούς λόγους και μάλιστα με δικό μας κόστος σαν εταιρεία. Όποια ανάγκη για θέση υπάρχει πρώτα θα καλυφθεί εσωτερικά για να υπάρχει κίνητρο στον κόσμο που εργάζεται ότι δεν μπήκε σε μια θέση για να μείνει μόνιμα εκεί αλλά υπάρχει εξέλιξη. Σε περίπτωση που προκύψει θέση που δεν μπορεί να καλυφθεί εσωτερικά πάντα η επιλογή γίνεται από κάποια σύσταση η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις προκύπτει από τους υπαλλήλους σαν ένα είδος αναγνώρισης για την συνεισφορά τους. Σκέψου την απόδοση που θα έχει ένας εργαζόμενος αν του πω ότι αντί για το παιδί του θα προσλάβω κάποιον άγνωστο και τι loyalty θα έχει αυτός προς την εταιρεία. Στο παράδειγμα του φίλου σου νομίζω πως καμία σοβαρή εταιρεία δεν ανακοινώνει τους λόγους απόρριψης ενός υποψηφίου και ίσως ήταν μια απλή δικαιολογία γιατί δεν προτιμήθηκε αυτός. Καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ μαζί σου. Είναι απολύτως λογικό μία επιχείρηση να θέλει να υποστηρίξει πρώτα τους δικούς της ανθρώπους. Εγώ πρόβλημα έχω με το να βάζει μια εταιρεία αγγελία για να πάει κόσμος για συνέντευξη και μετά να την καλύπτει εσωτερικά. Στην περίπτωση του φίλου μου, όχι μόνο έχει συμβεί πάρα πολλές φορές και δεν είναι μόνο ο φίλος μου υποψήφιος κάθε φορά, αλλά έχει φτάσει σε βαθμό γελοιότητας. Πχ να ζητάνε άτομο με διδακτορικό και πολύ συγκεκριμένη εμπειρία, που ο φίλος μου τα έχει, και να προσλαμβάνουν εσωτερικά δύο άτομα χωρίς διδακτορικό και με εμπειρία σε εντελώς διαφορετικό χώρο. 1
Soufesis Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δεν μπορώ να ξέρω πως σκέφτεται ο κάθε εργοδότης και ούτε θέλω να τον δικαιολογήσω αλλά δεν μπορώ να πιστέψω να έλεγαν σε κάποιον άγνωστο υποψήφιο συγγνώμη δεν πήραμε εσάς γιατί κάναμε allocation σε δύο άτομα που έχουν χαμηλότερο πτυχίο και λιγότερη εμπειρία. Too much info, του απαντάς συγγνώμη η θέση έχει καλυφθεί σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και θα σας έχουμε υπ όψιν σε μελλοντική ανάγκη 1
anwnymh29 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Μεθαυριο θα παω για μια συνεντευξη..μακαρι να γινει το θαυμα!!!! 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις