Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι, τουλάχιστον στα μηνύματα που έχω διαβάσει στο thread, κανένας από το εξωτερικό ούτε ανεπιθύμητες συμβουλές έδωσε (btw οι συμβουλές γενικά είναι καλό πράγμα εκτός αν έχει κανείς σανό στο κεφάλι) ούτε είπε κανέναν τεμπέλη. Και μιλώντας για τον εαυτό μου, εκτός του ότι δεν το είπε δεν το σκέφτηκε καν.

Δεν είμαι σίγουρος ποιά ακριβώς ανάγκη σου καλύπτεις με αυτό το παραλήρημα εδώ και πόσες σελίδες, αλλά να το κοιτάξεις.

Αν και δεν υπήρξε παράθεση σε δικό σου ποστ, ένιωσες την ανάγκη να απολογηθείς, έτσι;... Αν πάμε στον ίδιο γιατρό, λες να μας κάνει καλύτερη τιμή;

Δημοσ.

Αν και δεν υπήρξε παράθεση σε δικό σου ποστ, ένιωσες την ανάγκη να απολογηθείς, έτσι;... Αν πάμε στον ίδιο γιατρό, λες να μας κάνει καλύτερη τιμή;

Πιό πολύ θα έλεγα ότι ένιωσα την ανάγκη να ξεμπροστιάσω παπαρολογίες όπως έχω συνήθεια να κάνω, αλλά αν σε βολεύει καλύτερα το άλλο...

Τώρα όσον αφορά το ότι δεν υπήρξε παράθεση, σ' αυτό το thread είμαστε εδώ και μέρες και εγώ και εσύ και οι προβοκατόρικες ερωτήσεις σου και το post που κατα τύχη έκατσε κάτω από το δικό μου και κατα τύχη μιλούσε για εξωτερικό κλπ, αλλά και το δάχτυλό σου. Δεν είναι ανάγκη να κρύβεται κανείς μας πίσω από κανέναν άλλο.

Δημοσ.

Οι του εξωτερικού αποτελούν ένα παράδειγμα αν μπορεί κάποιος να βρει δουλειά.

Θα συμφωνήσω με τον Άλεξ παραπάνω. Ας φτιάξετε (-ουμε) ένα πακέτο προσόντων με ζήτηση και μετά ας γκρινιάξουμε.Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που σε προσελάμβαναν επειδή ήσουν όμορφος -η και έκανες τον ελάχιστο κόπο.Όσο πιο γρήγορα το δεχτούμε, τόσο  το καλύτερο.

Δημοσ.

Πιό πολύ θα έλεγα ότι ένιωσα την ανάγκη να ξεμπροστιάσω παπαρολογίες όπως έχω συνήθεια να κάνω, αλλά αν σε βολεύει καλύτερα το άλλο...

Τώρα όσον αφορά το ότι δεν υπήρξε παράθεση, σ' αυτό το thread είμαστε εδώ και μέρες και εγώ και εσύ και οι προβοκατόρικες ερωτήσεις σου και το δάχτυλό σου, δεν είναι ανάγκη να κρύβεται κανείς μας.

Μασκοφόρος εκδικητής και έτσι;

Δεν κρύβεται κανένας, αλλά σίγουρα κάποιοι έχουν παραισθήσεις. Αν ήθελα να αναφερθώ σε εσένα συγκεκριμένα, δεν θα ντρεπόμουν... καθόλου.

Δημοσ.

Μ' εμένα δηλαδή δε θα ντρεπόσουν αλλά με κάποιον άλλο τελικά ντράπηκες. Απόλυτα λογικό.

Όπως και να 'χει, η συμβολή σου στην κουβέντα ήταν ανεκτίμητη.

Καληνύχτα.

• Like 1
Δημοσ.

Μ' εμένα δηλαδή δε θα ντρεπόσουν αλλά με κάποιον άλλο τελικά ντράπηκες. Απόλυτα λογικό.

Καληνύχτα.

Όχι, απλά είναι τουλάχιστον 2-3 άτομα εδώ από εξωτερικό (το λες και μακρόθεν coaching αυτό που κάνουν) και βαριόμουν να κάνω πολλαπλή παράθεση βραδιάτικα.

Όνειρα γλυκά.

Όπως και να 'χει, η συμβολή σου στην κουβέντα ήταν ανεκτίμητη.

Από τη δική σου συμβολή και μερικών άλλων, από αύριο αρκετά άνεργα μέλη του φόρουμ θα δουν τη ζωή με άλλο μάτι, θα θέσουν νέους στόχους και λογικά μέχρι την άλλη εβδομάδα θα εργάζονται όλοι. Σας ευχαριστούμε. Και εσάς και την κρίση!

• Like 5
Δημοσ.

Το θεμα δεν ειναι ασπρο μαυρο. Υπαρχουν οι τεμπελιδες. Υπαρχουν εκεινοι που δεν θελουν την οποιαδηποτε δουλεια γιατι εχουν μια προκαθορισμενη αποψη για τον ευατο τους κτλ κτλ.

Απο την αλλη αν δουλευεις με ενα ευρο την ωρα παντου βρισκεις δουλεια.

Δημοσ.

Το κυριότερο πρόβλημα της Ελληνικής αγοράς εργασίας είναι η έλλειψη μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων. Τα μαγαζάκια αν δεν εκμεταλευτούν τους εργαζομένους τους και δεν έχουν άθλιες συνθήκες εργασίας θα κλείσουν. Αντίθετα στην χειρότερη περίπτωση μια πολυεθνική προσφέρει 8ωρο με τον βασικό + ένσημο.

• Like 1
Δημοσ.

Για να δούμε λίγο γενικότερα τα πράγματα στο θέμα της ανεργίας γιατί άνεργος δεν είναι μόνο όποιος έχει τρία master και δεκαπέντε διδακτορικά στην πληροφορική(πλάκα κάνω)αλλά άνεργος είμαι και εγώ στα 41 σε αγροτική περιοχή ,με 20 χρόνια συνεχόμενης εργασίας (χωρίς δουλειά την τελευταία τριετία.Εγώ δηλαδή δένω πέτρα στον λαιμό και αυτοκτονώ στην ηλικία που είμαι βάση των λεγομένων ορισμένων εδώ μέσα!Δεν μιλάω τόσες μέρες αλλά μου αρέσει που λέτε για εργασίες σε χωράφια και πράσινα άλογα.Είχα πάντα δικά μου μέχρι και πριν μια πενταετία και τα δούλευα μόνος μου γιατί δεν βγαίναμε από τα έξοδα!Αυτές τις μέρες είμαι σε φίλο μου καθαρίζουμε φακή από τα αγριόχορτα(σε χωράφι 210 στρεμμάτων) (5 άτομα ενώ για την δουλειά αυτή απαιτούνται 20)εκ των οποίων 5 οι τέσσερις είναι της οικογενείας αυτός η γυναίκα του ο γαμπρός του και η αδερφή του όλη μέρα με μία τσάπα στο χέρι από τις 06:00 που χαράζει μέχρι τις 20:00 το βράδυ.Έχουμε δύο εβδομάδες και δεν μπορούμε να τελειώσουμε με τίποτα γιατί είμαστε πολύ λίγοι για την δουλειά έχουν βγάλει φουσκάλες τα δικά μας χέρια που γεννηθήκαμε με μία τσάπα στο χέρι(από την υπερεργασία) αλλά δεν γίνεται αλλιώς ο άνθρωπος δεν βγαίνει για να προσλάβει και άλλους!Κι όλοι εδώ έτσι είναι(Κάμπος Λάρισας) στριμωγμένοι οπότε ούτε στα χωράφια υπάρχουν μεροκάματα.Τα δουλεύουν όλοι μόνοι τους οι με Αλβανούς!Κι μένα που με πήρε με πήρε γιατί είμαστε κολλητοί από μωρά μαζί και μου χρωστούσε άλλη χάρη!

• Like 9
Δημοσ.

Το κυριότερο πρόβλημα της Ελληνικής αγοράς εργασίας είναι η έλλειψη μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων. Τα μαγαζάκια αν δεν εκμεταλευτούν τους εργαζομένους τους και δεν έχουν άθλιες συνθήκες εργασίας θα κλείσουν. Αντίθετα στην χειρότερη περίπτωση μια πολυεθνική προσφέρει 8ωρο με τον βασικό + ένσημο.

Νομίζω εν τέλει αυτός είναι ο στόχος του μνημονίου. Να κλείσουν όλοι οι μικρομεσαίοι και να έρθουν οι πολυεθνικές. Η Ελλάδα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αυταπασχόλησης στην Δύση. Δεν το λένε ανοιχτά, αλλά όλες οι ενδείξεις μέχρι τώρα αυτό δείχνουν.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό (οικονομία κλίμακας -> efficiency), ΑΛΛΑ (γιατί πάντα υπάρχει ένα αλλά...) το θέμα είναι με τι «όρους» και τι «διαθέσεις» θα έρθουν; Γιατί πολυεθνικές έχει π.χ. και το Βιετνάμ.

Θα έρθουν π.χ. μόνο αν η Ελλάδα υπογράψει ένα Memorandum v4.05 που θα καθιερώνει βασικό μισθό €300; Αν είναι έτσι, ο μικρομεσαίος έχει κάθε λόγο να αντιδράσει...

Αν είναι να πάει ο βασικός στα €1000 (οι περισσότεροι βλέπω ότι συμφωνούν ότι είναι ένα normal ποσό), τότε άνετα πολύς κόσμος θα κόψει κάθε σχέση τον ΟΑΕΕ και θα τρέξει να γίνει υπάλληλος του χιλιάρικου, χωρίς σκοτούρες και ευθύνες...

Για να δούμε λίγο γενικότερα τα πράγματα στο θέμα της ανεργίας γιατί άνεργος δεν είναι μόνο όποιος έχει τρία master και δεκαπέντε διδακτορικά στην πληροφορική(πλάκα κάνω)αλλά άνεργος είμαι και εγώ στα 41 σε αγροτική περιοχή ,με 20 χρόνια συνεχόμενης εργασίας (χωρίς δουλειά την τελευταία τριετία.Εγώ δηλαδή δένω πέτρα στον λαιμό και αυτοκτονώ στην ηλικία που είμαι βάση των λεγομένων ορισμένων εδώ μέσα!Δεν μιλάω τόσες μέρες αλλά μου αρέσει που λέτε για εργασίες σε χωράφια και πράσινα άλογα.Είχα πάντα δικά μου μέχρι και πριν μια πενταετία και τα δούλευα μόνος μου γιατί δεν βγαίναμε από τα έξοδα!Αυτές τις μέρες είμαι σε φίλο μου καθαρίζουμε φακή από τα αγριόχορτα(σε χωράφι 210 στρεμμάτων) (5 άτομα ενώ για την δουλειά αυτή απαιτούνται 20)εκ των οποίων 5 οι τέσσερις είναι της οικογενείας αυτός η γυναίκα του ο γαμπρός του και η αδερφή του όλη μέρα με μία τσάπα στο χέρι από τις 06:00 που χαράζει μέχρι τις 20:00 το βράδυ.Έχουμε δύο εβδομάδες και δεν μπορούμε να τελειώσουμε με τίποτα γιατί είμαστε πολύ λίγοι για την δουλειά έχουν βγάλει φουσκάλες τα δικά μας χέρια που γεννηθήκαμε με μία τσάπα στο χέρι(από την υπερεργασία) αλλά δεν γίνεται αλλιώς ο άνθρωπος δεν βγαίνει για να προσλάβει και άλλους!Κι όλοι εδώ έτσι είναι(Κάμπος Λάρισας) στριμωγμένοι οπότε ούτε στα χωράφια υπάρχουν μεροκάματα.Τα δουλεύουν όλοι μόνοι τους οι με Αλβανούς!Κι μένα που με πήρε με πήρε γιατί είμαστε κολλητοί από μωρά μαζί και μου χρωστούσε άλλη χάρη!

Από το παραπάνω δυστυχώς βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν έχουμε εκμεταλλευθεί επαρκώς την τεχνολογία στην αγροτική παραγωγή...

Είναι τραγικό να δουλεύει ο φίλος σε χωράφι σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που δούλευαν και το 1950.

Αγροτιά έχει και η Αμερική, αλλά εκεί είναι ένας αγρότης με ένα υπερσύγχρονο τρακτέρ και κάνει όλη την συγκομιδή μόνος του, χωρίς να ιδρώσουν/φουσκαλιάσουν τα χέρια του...

Δημοσ.

Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι ότι μιλάνε αποκλειστικά με δεδομένα Αθήνας άντε και Θεσσαλονίκης.

Στην Αθήνα πάντα υπάρχουν αγγελίες..ακόμα και αν δεν δουλεύεις είσαι συνέχεια σε μια διαδικασία του να ψάχνεις πράγμα που δημιουργεί τουλάχιστον μια ελπίδα.
Στην επαρχία δεν υπάρχουν καν αγγελίες!! Οι ελαχιστότατες κι αυτές κακοπληρωμένες προχειροδουλειές που μπορεί να προκύψουν θα γίνουν από στόμα σε στόμα και κει τα κενά κλείνονται μέσα σε ελάχιστες ώρες. 

Φεύγει ένας από μια δουλειά πχ...βρίσκεται ένας γνωστός είτε του εργοδότη είτε του κύκλου αυτού και έχει βρεθεί άμεσα ο αντικαταστάτης χωρίς να έχει πάρει χαμπάρι κανένας άνεργος ότι υπήρξε ευκαιρία να βρει έστω μια δουλειά του μεροκάματου.

Κάποιος που δεν έχει κάποιον μεγάλο κοινωνικό κύκλο ή πολύ απλά τον έχασε μέσα στην ανεργία (πως θα μπορέσει να διατηρήσει κάποιος επαφές αν δεν κυκλοφορεί λόγω χάλια οικονομικών) τότε απλά μένει μετέωρος στο κενό. 

• Like 7
Δημοσ.

Παιδια ακουω εξω για δουλειες των 400 και 600 ευρω το μηνα και οτι καλυτερα να να παω χωριο σε χωράφια κτλ.

Εχετε ιδεα τι εκταση και ποση δουλεια χρειάζεται σε χωραφια για να βγαζεις ατομικο κερδος καθαρο 500 ευρω το μηνα η αλλιως 6000 το χρονο?

Εχετε ιδεα τι εξοδα θελεις να εχεις 20 κοτες ετσι για προσωπικη σου καταναλωση?

Στο θεμα μας τωρα δεν απανταω γιατι η ερωτηση ειναι αοριστη. Γινετε πιο συγκεκριμενοι πχ

Οποιος θελει μια αξιοπρεπη 8ωρη δουλεια με 800 ευρω τον μηνα και ασφαλιση, βρισκει. Η κατι αλλο τελος παντων

Δημοσ.

Από το παραπάνω δυστυχώς βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν έχουμε εκμεταλλευθεί επαρκώς την τεχνολογία στην αγροτική παραγωγή...

Είναι τραγικό να δουλεύει ο φίλος σε χωράφι σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που δούλευαν και το 1950.

Αγροτιά έχει και η Αμερική, αλλά εκεί είναι ένας αγρότης με ένα υπερσύγχρονο τρακτέρ και κάνει όλη την συγκομιδή μόνος του, χωρίς να ιδρώσουν/φουσκαλιάσουν τα χέρια του...

κάνεις αρκετά  λάθη

1. που ξέρεις οτι δεν μπορει να ρίξει φυτοφάρμακα επειδή παράγει βιολογικα λογου χάρη 

2. και οι μηχανές που έχουν μπει σε κάποια πράγματα ακόμα μπαίνει ανθρώπινο χέρι (δες βιντεάκια στο youtube)

3. τα μηχανήματα είναι πανάκριβα και δεν μπορείς να έχεις ότι μηχάνημα θέλεις για κάθε καλλιέργεια που θα βάζεις κάθε 2-3 χρόνια

4. εκτός οτι είναι πανάκριβα στην πλειοψηφία τους τα αγροτεμάχια στην ελλάδα δεν είναι υγιεί για επένδυση αν δεν υπήρχαν επιχορηγήσεις λόγου του πολύ μικρού μεγέθους τους 

5. συγκρίνεις την αμερική όπου και οι αγρότες της έχουν πολλά προβλήματα άλλο αν δεν τα ξέρεις 

(6) ναι λύσεις υπάρχουν σε αυτά και γιατί υπάρχουν αυτα ενώ με απλές κινήσεις δεν λύθηκαν αλλά δεν είναι του θέματος

Δημοσ.

Μπα,νόμιμη δουλειά με δώρα,επίδομα άδειας και ένσημα δύσκολα βρίσκεις στα 800€.Με 600€ η λιγότερα και αν.

Προτεινέ μου με 800 να πάω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...