Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κάνεις αρκετά  λάθη

1. που ξέρεις οτι δεν μπορει να ρίξει φυτοφάρμακα επειδή παράγει βιολογικα λογου χάρη 

2. και οι μηχανές που έχουν μπει σε κάποια πράγματα ακόμα μπαίνει ανθρώπινο χέρι (δες βιντεάκια στο youtube)

3. τα μηχανήματα είναι πανάκριβα και δεν μπορείς να έχεις ότι μηχάνημα θέλεις για κάθε καλλιέργεια που θα βάζεις κάθε 2-3 χρόνια

4. εκτός οτι είναι πανάκριβα στην πλειοψηφία τους τα αγροτεμάχια στην ελλάδα δεν είναι υγιεί για επένδυση αν δεν υπήρχαν επιχορηγήσεις λόγου του πολύ μικρού μεγέθους τους 

5. συγκρίνεις την αμερική όπου και οι αγρότες της έχουν πολλά προβλήματα άλλο αν δεν τα ξέρεις 

(6) ναι λύσεις υπάρχουν σε αυτά και γιατί υπάρχουν αυτα ενώ με απλές κινήσεις δεν λύθηκαν αλλά δεν είναι του θέματος

Βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος...

Το point μου είναι τι αγροτική παραγωγή έχει η Αμερική με λίγους αγρότες + μηχανήματα και τι παραγωγή έχει π.χ. η Αφρική με άπειρα εργατικά χέρια και μηδέν τεχνολογία. Η Ελλάδα είναι κάπου στην μέση, αν και θα μπορούσε και καλύτερα με τόσα λεφτά που έχουν πέσει για εκσυγχρονισμό της παραγωγής...

Η αγροτιά (και όχι μόνο) είναι ένα από τα θετικά της Ελλάδας, αλλά δεν έχει γίνει σωστή διαχείριση δεδομένων των δυνατοτήτων της χώρας. That's all.

Δημοσ.

Νομίζω εν τέλει αυτός είναι ο στόχος του μνημονίου. Να κλείσουν όλοι οι μικρομεσαίοι και να έρθουν οι πολυεθνικές. Η Ελλάδα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αυταπασχόλησης στην Δύση. Δεν το λένε ανοιχτά, αλλά όλες οι ενδείξεις μέχρι τώρα αυτό δείχνουν.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό (οικονομία κλίμακας -> efficiency), ΑΛΛΑ (γιατί πάντα υπάρχει ένα αλλά...) το θέμα είναι με τι «όρους» και τι «διαθέσεις» θα έρθουν; Γιατί πολυεθνικές έχει π.χ. και το Βιετνάμ.

Θα έρθουν π.χ. μόνο αν η Ελλάδα υπογράψει ένα Memorandum v4.05 που θα καθιερώνει βασικό μισθό €300; Αν είναι έτσι, ο μικρομεσαίος έχει κάθε λόγο να αντιδράσει...

Αν είναι να πάει ο βασικός στα €1000 (οι περισσότεροι βλέπω ότι συμφωνούν ότι είναι ένα normal ποσό), τότε άνετα πολύς κόσμος θα κόψει κάθε σχέση τον ΟΑΕΕ και θα τρέξει να γίνει υπάλληλος του χιλιάρικου, χωρίς σκοτούρες και ευθύνες...

Από το παραπάνω δυστυχώς βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν έχουμε εκμεταλλευθεί επαρκώς την τεχνολογία στην αγροτική παραγωγή...

Είναι τραγικό να δουλεύει ο φίλος σε χωράφι σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που δούλευαν και το 1950.

Αγροτιά έχει και η Αμερική, αλλά εκεί είναι ένας αγρότης με ένα υπερσύγχρονο τρακτέρ και κάνει όλη την συγκομιδή μόνος του, χωρίς να ιδρώσουν/φουσκαλιάσουν τα χέρια του...

Το φυτοφάρμακο που έχει ρίξει αρκεί και με το παραπάνω!Δεν επηρεάζονται όλα τα χόρτα δυστυχώς ούτε στον ίδιο βαθμό ούτε την ίδια εποχή οπότε όταν το τρακτέρ  μπει σε τόσο πυκνά και μικρά σε  μέγεθος φυτά(φακή)  θα την πατήσει τελείως και θα την καταστρέψει!Εμείς οι ίδιοι πατάμε σε παλιές ροδιές που άφησε το τρακτέρ κατά τους ψεκασμούς όταν τα φυτά ακόμα ήταν μικρά και το τρακτέρ μπορούσε να περάσει ώστε να μη κάνει ζημιά το βάρος του σώματος μας .Δεν λέω σε δικαιολογώ γιατί  μάλλον δεν θα έχεις ιδέα από χωράφια!Όσο για την τεχνολογία σε πληροφορώ ότι εδώ τουλάχιστον στον κάμπο χρησιμοποιούμε ότι πιο τελευταίο υπάρχει σε εξοπλισμό σε μηχανήματα και ειδικά στην άρδευση λίπανση και ψεκασμό τόσο ώστε να έχουμε κατηγορηθεί ότι όλη μέρα είμαστε στις καφετέριες και δεν δουλεύουμε, και σε ορισμένες δουλειές πράγματι συμβαίνει αυτό, έχουν αυτοματοποιηθεί πλήρως(π.χ άρδευση!)Απλά πάντα μα πάντα στην γεωργία θα χρειάζονται δουλειές με το χέρι γιατί τα μηχανήματα δεν μπορούν να μπαίνουν όποτε μας γουστάρει μέσα στις καλλιέργειες γιατί κάνουν ζημιά παρά καλό!Επίσης οι ασθένειες  και τα ζιζάνια δεν εμφανίζονται με πρόγραμμα αλλά εξαρτώνται από τον καιρό πράγμα που μπορεί να σε βάλει πάλι σε χειρωνακτική εργασία καθώς για τους λόγους που ανάλυσα παραπάνω δεν θα μπορέσει να επέμβει το μηχάνημα(λόγο ότι η καλλιέργεια έχει μεγαλώσει)!Από έξω από το χορό όλοι ξέρουν να μιλάν ελάτε πρώτα σε αγροτικές περιοχές να ζήσετε και τα λέμε μετά.Έκαστος στο είδος του.Όπως εγώ δεν μπορώ να πω στον defacer (τυχαίο παράδειγμα) για αλγορίθμους και προγραμματισμό γιατί δεν έχω ιδέα έτσι και εσύ δεν μπορείς να μου πεις για αγροτικές δουλειές!

• Like 5
Δημοσ.

Εμ, πρέπει να σου δώσω διαπιστευτήρια δηλαδή; Έχω ασχοληθεί με μάζεμα ελιάς, αλλά όχι με μάζεμα φακής... σου κάνει;

Τεσπά, στον βρόντο πήγαν αυτά που έγραψα και ειλικρινά δεν περιμένω προκοπή με τέτοια μυαλά. Όπου φύγει-φύγει εξωτερικό πλέον. Μακάρι να έρθουν οι ξένοι να τα πάρουν όλα (αφού σιγά-σιγά αραιώνει ο ντόπιος πληθυσμός) και όσο για την τεχνολογία, αυτή εξελίσσεται συνεχώς... έτσι όπως πάει το πράγμα, Αμερικάνοι/Ιάπωνες θα κάνουν όλες τις χειρωνακτικές εργασίες ρομποτικά σε μερικά χρόνια, κι εμείς εδώ πέρα θα παλεύουμε ακόμα με τις τσάπες.

ΥΓ: Τα bold δεν χρειάζονται. Βάλε και καμία παράγραφο, γιατί κουράζει όλο αυτό το κατεβατό.

• Like 1
Δημοσ.

Με την ίδια λογική δεν χρειάζεται να σου δώσω διαπιστευτήρια για το πως γράφω.Και δεν σε κατηγορεί κανένας ότι δεν ξέρεις ούτε σου ζητάει διαπιστευτήρια απλά σου επισημαίνω ότι δεν ξέρεις για το τι μιλάς.Μίλησες για παραγωγές Αφρικής και Αμερικής και σύγκρινες εργατικό δυναμικό και απόδοση παραγωγής στις δύο αυτές ηπείρους λες και αν η Αφρική είχε τα μηχανήματα θα μπορούσε ποτέ να έχει αξιοπρεπείς παραγωγές με το ελεεινό κλίμα που έχει!Δεν μπορεί και ούτε πρόκειται να γίνει εις το αιώνα τον άπαντα να εξαλειφθεί η χειρωνακτική εργασία από τους αγρούς.Σε όλον τον κόσμο.Τα περισσότερα ζιζάνια π.χ έχουν αναπτύξει αντοχές στα φυτοφάρμακα και στον αγώνα τους για επιβίωση έχουν καμουφλαριστεί (σωστά βλέπεις)και μοιάζουν πολύ με τα φυτά τις καλλιέργειας  εδώ εμείς που ασχολούμαστε χρόνια και μας ξεφεύγουν αρκετά πως είναι δυνατόν να το κάνεις την διαλογή από το τρακτέρ(ακόμα και αν υπήρχε τρόπος που δεν υπάρχει) όπου θα βρίσκεσαι σε τρία μέτρα ύψος όταν σου ξεφεύγουν αρκετά από αυτά στο έδαφος;Τεσπα είμαστε πολύ off topic από το κυρίως θέμα και το κλείνω εδώ!

Μας στράβωσες,δεν είμαστε 80 χρόνων.Γράψε κανονικά.

Λογαριασμό θα σου δώσω πως θα γράφω;Αντιβαίνω κανένα κανόνα του forum και δεν το γνωρίζω;Αν ενοχλείσαι με βάζεις σε ignore και το θέμα τελειώνει εκεί!Υποδείξεις για το πως και τι γράφω σε άλλους όχι σε μένα!

Δημοσ.

Δεν μπορεί και ούτε πρόκειται να γίνει εις το αιώνα τον άπαντα να εξαλειφθεί η χειρωνακτική εργασία από τους αγρούς.

Το quotάρω για μελλοντική αναφορά. :) Κάτι σαν το περίφημο «αεροπλάνο δεν θα πετάξει ποτέ». :P

Όσο για τα γραπτά σου, δεν είναι ανάγκη να δώσεις τίποτα, αλλά μου δίνεις εμένα το δικαίωμα να τα διαβάζω διαγώνια, γιατί με κουράζουν έτσι όπως τα γράφεις (και δεν είμαι μόνο εγώ από ό,τι βλέπω)... no hard feelings! Μπορείς να γράφεις όπως θες, κι εγώ να πράττω ανάλογα.

Δημοσ.

Λογαριασμό θα σου δώσω πως θα γράφω;Αντιβαίνω κανένα κανόνα του forum και δεν το γνωρίζω;Αν ενοχλείσαι με βάζεις σε ignore και το θέμα τελειώνει εκεί!Υποδείξεις για το πως και τι γράφω σε άλλους όχι σε μένα!

Το bold το χρησιμοποιείς για να δώσεις έμφαση σε κάτι. Αν βάλεις σε bold όλη την παράγραφο που ακριβώς δίνεις έμφαση; :P

• Like 3
Δημοσ.

Το quotάρω για μελλοντική αναφορά. :) Κάτι σαν το περίφημο «αεροπλάνο δεν θα πετάξει ποτέ». :P

Όσο για τα γραπτά σου, δεν είναι ανάγκη να δώσεις τίποτα, αλλά μου δίνεις εμένα το δικαίωμα να τα διαβάζω διαγώνια, γιατί με κουράζουν έτσι όπως τα γράφεις (και δεν είμαι μόνο εγώ από ό,τι βλέπω)... no hard feelings! Μπορείς να γράφεις όπως θες, κι εγώ να πράττω ανάλογα.

Για μερικές δουλειές όντως πάντα θα απαιτούνται ανθρώπινα χέρια.Για να το τελειώσω εδώ μία και καλή το θέμα με τα χωράφια μερικά ζιζάνια είναι τόσο τρυφερά που για να τα βγάλεις θέλει να τα πιάσεις σε συγκεκριμένο ύψος με το χέρι με συγκεκριμένη φορά και συγκεκριμένη δύναμη αλλιώς κόβονται ακριβώς στο ύψος του εδάφους και μένει η ρίζα μέσα με αποτέλεσμα να ξανά φυτρώνουν!Πάντως παρ όλη την προσοχή που επιδεικνύουμε πολλά μας κόβονται με τον τρόπο που σου είπα φαντάσου τι ζημιά θα έκανε ένα ρομποτικό χέρι π.χ γιατί πολλές φορές "διαισθανόμαστε" το πόσο δύναμη πρέπει να βάλουμε για να βγάλουμε σωστά το ζιζάνιο από τη υγρασία που αφήνει η δεν αφήνει στο χέρι μας πράγμα που ένα ρομπότ δεν μπορεί να το κάνει.Τουλάχιστον όχι πριν εμείς να είμαστε μία ακόμα αρχαιολογική ανασκαφή του μέλλοντος!

Το bold το χρησιμοποιείς για να δώσεις έμφαση σε κάτι. Αν βάλεις σε bold όλη την παράγραφο που ακριβώς δίνεις έμφαση; :P

Παντού και πουθενά! :P

Δημοσ.

ΟΚ, εσύ έχεις την άποψη ότι πάντα θα χρειάζονται ανθρώπινα χέρια (δεν διαφωνώ αν μιλάς για τριτοκοσμικές χώρες πάντως, αν υποθέσουμε ότι η Ελλάδα είναι/θα γίνει έτσι). Άσε τον χρόνο να δούμε ποιόν θα δικαιώσει τελικά...

ΥΓ: Υπάρχουν και αισθητήρες υγρασίας πάντως. Δεν είναι και τόσο high tech το συγκεκριμένο. Άλλα είναι τα δύσκολα...

• Like 1
Δημοσ.

ΟΚ, εσύ έχεις την άποψη ότι πάντα θα χρειάζονται ανθρώπινα χέρια (δεν διαφωνώ αν μιλάς για τριτοκοσμικές χώρες πάντως, αν υποθέσουμε ότι η Ελλάδα είναι/θα γίνει έτσι). Άσε τον χρόνο να δούμε ποιόν θα δικαιώσει τελικά...

ΥΓ: Υπάρχουν και αισθητήρες υγρασίας πάντως. Δεν είναι και τόσο high tech το συγκεκριμένο. Άλλα είναι τα δύσκολα...

Ωχ γι αυτό λέω ότι δεν ξέρεις για το τι μιλάς και αφού δεν το έχεις κάνει δεν μπορώ να στο εξηγήσω και εγώ επαρκώς!Δε μιλάμε για την υγρασία κάθε αυτήν (είναι το αίτιο ναι πόσο έχει μέσα του το φυτό)μιλάμε για τις ανθρώπινες αισθήσεις (αφή) μιλάμε για το πόσο γλιστρά λόγο της υγρασίας το ζιζάνιο στο χέρι μας ώστε να δείξουμε την δέουσα προσοχή και να εφαρμόσουμε την αντίστοιχη δύναμη όταν το τραβάμε! Αντίστοιχο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η γεύση για το αν κάτι μπορείς να το φας πράγμα που καμία EA δεν πρόκειται να το καταφέρει ποτέ!

Δημοσ.

Εντάξει ρε γεωπόνε... υποκλινόμεθα. Ας αφήσουμε τώρα τους αισθητήρες, να πιάσουμε κάτι πιο απλό:

Εσύ που λες για το «ελεεινό» κλίμα άλλων χωρών που και καλά δεν μπορεί να τους βοηθήσει η τεχνολογία, θα μας πεις γιατί η κρυουλιάρα Ολλανδία (που δεν έχει κλίμα Ελλάδας) έχει 90% υδροπονικές καλλιέργειες και ανταγωνίζεται στα ίσα τον Νότο με ίδιο νόμισμα και υψηλότερο εργατικό κόστος;

http://www.ethnos.gr/epaggelmatikes_eukairies/arthro/xryses_apodoseis_gia_tis_ydroponikes_kalliergeies-63597662/

Τι να φταίει εκεί άραγε; Για φώτισέ μας...

ΥΓ: Αν πάντως σε κρατάμε απασχολημένο από το πρωινό ξύπνημα, πες το... πώς θα πας στο χωράφι το πρωί;

Δημοσ.

[quote name="xstreamgamer" post="54786964" timestamp="1460503790"

Δεν σου έθειξα την τιμή και την υπόληψη.Μην "αρπάζεσαι". :-D

Δημοσ.

Αλήθεια ποιό είναι το νόημα που θα πρεπε να έχει; Ρωτάω γιατί έχει ενδιαφέρον, αποκλείεται να συμφωνούμε όλοι στο ίδιο νόημα.

Δεν ξέρω αν το λες ειρωνικά αλλά όπως ανέφερα και πριν τέτοιες σταθερές παίζουν μεγάλο ρόλο στην εξομάλυνση σε ένα βαθμό των κοινωνικών ανισοτήτων. Βασικός, 8ωρο, ελάχιστες άδειες όλα αυτά πάνε μαζί. και διαμορφώνουν ένα δίχτυ προστασίας για την ποιότητα της εργασίας ( και κατ επέκταση των εργαζομένων ).

Σκέψου ένα σενάριο στο οποίο δεν υπάρχουν αυτά και ο εργοδότης μπορεί να σου δίνει όσα θέλει, να σε πληρώνει όσες ώρες θέλει, να σε φωνάζει όσες μέρες θέλει χωρίς άδειες χωρίς τίποτα και αν θέλει αν σε διώχνει και χωρίς αποζημείωση. Το πιο κοινό ας πούμε που θεωρείται και αρκετά φυσιολογικό σήμερα έχει κάποιος μια ταβέρνα και ξέρει πως τα ΣΚ η δουλειά είναι 50% πάνω άρα παίρνει ένα πιτσιρίκι να δουλεύει μόνο αυτές τις 2 μέρες. Αυτό είναι ένα παράδειγμα ελαστικη εργασίας και φυσικά αυτό μπορεί να έχει πολλές διαβαθμίσεις. Καλό είναι μεν να μένει μικρό το κόστος αλλά από ένα σημείο και κάτω λειτουργεί αρνητικά ως προς τη σχέση εργοδότη-εργαζόμενου. Δεν είναι μόνο το απλούστατο "να σου βγαίνουν τα κουκιά να χεις να φας" από ένα σημείο και μετά υποβαθμίζεται η ίδια η εργασία.

Φυσικά αυτά σε άλλες χώρες στις οποίες η αγορά είναι σωστά δομημένη μπορεί να να μην είναι τόσο απαραίτητα στη Σουηδία ας πούμε δεν υπάρχει κατώτατος αυτό δε σημαίνει βέβαια πως τους πληρώνουν για 2$/ώρα . Αλλά για εδώ έχουμε δρόμο ακόμα.

Δημοσ.

Δεν σου έθειξα την τιμή και την υπόληψη.Μην "αρπάζεσαι". :-D

Ας μην τον νευριαζουμε και βγει με το τρακτερ και κλεισει καμια εθνικη... :rolleyes:

Κατι τετοιες εκφρασεις <Υποδείξεις για το πως και τι γράφω σε άλλους όχι σε μένα> πως μου την δινουν ρε πστ μου

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...