Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα! Εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι να αποκτήσω έναν σκύλο. Όχι ότι κι ότι όμως, ένα αγγλικό κοκεράκι! Μετά από αρκετές μέρες ψαξίματος της κατάλληλης φυλής για εμένα, αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια κατέληξα σε αυτό το όμορφο σκυλάκι!

Τώρα λίγα λόγια για εμένα ώστε να μπορέσετε να εκτιμήσετε αν τα κόκερ είναι η φυλή που μου ταιριάζει ή αν κάποια άλλη μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στον τρόπο ζωής μου χωρίς να βασανίζεται. Είμαι 18 ετών, σε λίγο γίνομαι φοιτητής και μόλις με το καλό περάσω σε κάποια σχολή, έχω θέσει ως στόχο την απόκτηση του σκύλου των ονείρων των παιδικών μου χρόνων. Πάντα αγαπούσα τα σκυλιά. Όποτε τύχαινε να ερχόταν στο χωριό κάποιος φίλος με σκύλο, δεν ξεκολλούσα με τίποτα! Είμαι γενικά αθλητικός τύπος. Δεν είμαι κάτι τρελό του τύπου κάθε μέρα εκδρομή στη φύση, απλά μου αρέσει να αθλούμαι και να βγαίνω από το σπίτι. Ζω με τους γονείς μου σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα, που πιστεύω πως χωράει έναν σκύλο στο μέγεθος του κόκερ, αλλά όχι μεγαλύτερο. Οι γονείς μου είναι αρκετά επιφυλακτικοί με αυτό το θέμα, κυρίως λόγω του άγχους ότι θα είναι ο πρώτος σκύλος μας. Αλλά αυτό δεν με ενοχλεί, καθώς με μια συζήτηση με έναν εκτροφέα της φυλής που θα καταλήξω πιστεύω πως όλα θα λυθούν. Χρόνο έχω αρκετό, ακόμα και τώρα με τις Πανελλήνιες, χωρίς βέβαια να παραμελώ οτιδήποτε!

Τώρα ας αναφέρω τι ζητώ από τον σκύλο με τον οποίο θα συγκατοικήσουμε: Θέλω να είναι όσο πιο εκπαιδεύσιμος γίνεται, να δένεται με όλη την οικογένεια και να είναι μετρίου μεγέθους. Ακόμα θα ήθελα να γαβγίζει σε λογικά πλαίσια και να είναι έτοιμος για πολλά χάδια, παιχνίδια και βόλτες! Τέλος θα ήθελα να μην μαδάει με τρελούς ρυθμούς (αυτό για την μητέρα μου) και να μπορεί να μένει μόνο του μια στο τόσο για 3-4 ώρες, π.χ. όταν πηγαίνουμε κάποια επίσκεψη.

Σε αυτό το σημείο να πω πως γνωρίζω από που να αποκτήσω έναν σκύλο, πως είμαι διατεθειμένος να ακούσω όλες τις απόψεις σας και πως έχω αποκλείσει την επιλογή ένός σκύλου από κάποια φιλοζωική, για τους δικούς μου λόγους. 

Ευχαριστώ για την υπομονή σας που διαβάσετε όλο αυτό το κατεβατό!

Δημοσ.

Ειχα το ιδιο σκυλακι για 12 χρονια. Μεγαλωσα βασικα μαζι του. Ειναι πολυ υπακουα , παιχνιδιαρικα και πιστα σκυλια. Μαθαινουν ευκολα κι αγαπανε πολυ τους ιδιοκτητες τους,δενονται με ολα τα μελη της οικογενειας κι οχι μονο με ενα αφεντικο (απλα εμενα μου ειχε πιο πολλη αδυναμια). Νομιζω πως για αυτα που αναφερεις ειναι η ιδανικη ρατσα για σενα. Απλως προσοχη απο που θα το παρεις οπως επισης και να εισαι σιγουρος οτι το θελεις , ειναι μεγαλη δεσμευση κι ευθυνη πολλων χρονων...

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι το cocker spaniel είναι κατ'εξοχήν κυνηγόσκυλο. Δηλαδή θέλει να βρίσκεται έξω, θέλει άσκηση, θέλει εξωτερικούς χώρους. Το να το κλείσεις σε ένα διαμέρισμα δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το σκυλί.

• Like 2
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι το cocker spaniel είναι κατ'εξοχήν κυνηγόσκυλο. Δηλαδή θέλει να βρίσκεται έξω, θέλει άσκηση, θέλει εξωτερικούς χώρους. Το να το κλείσεις σε ένα διαμέρισμα δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το σκυλί.

Δεν ισχυει αυτο. Ουτε νομιζω πως ειναι αποκλειστικα για κυνηγοσκυλα. Εμεις μεσα σε διαμερισμα το ειχαμε ολα τα χρονια κι ηταν μια χαρα ευτυχισμενο. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Ο γείτονας ακριβώς απέναντί μου, κυνηγός για χρόνια, είχε τρία cocker spaniel.

Ως κυνηγόσκυλα. 

Δημοσ.

Ο γείτονας ακριβώς απέναντί μου, κυνηγός για χρόνια, είχε τρία cocker spaniel.

Ως κυνηγόσκυλα. 

Ναι οκ. Αυτο δε σημαινει ομως πως δε μπορεις να τα εχεις κι ως κατοικιδια. Δεν ειναι αποκλειστικα για αυτο. Προσαρμοζονται μια χαρα στο σπιτι χωρις να χρειαζεται να κυνηγανε λαγους :P

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ναι οκ. Αυτο δε σημαινει ομως πως δε μπορεις να τα εχεις κι ως κατοικιδια. Δεν ειναι αποκλειστικα για αυτο. Προσαρμοζονται μια χαρα στο σπιτι χωρις να χρειαζεται να κυνηγανε λαγους :P

Εφ'όσον είχες χρόνια στο διαμέρισμα, προφανώς γνωρίζεις καλύτερα τα του διαμερίσματος. :)

Δημοσ.

Εφ'όσον είχες χρόνια στο διαμέρισμα, προφανώς γνωρίζεις καλύτερα τα του διαμερίσματος. :)

E ναι αλλιως δε θα το ελεγα εννοειται , εκ πειρας μιλαω. Για την ακριβεια ειναι πολυ family dogs κιολας αυτα τα σκυλακια.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

E ναι αλλιως δε θα το ελεγα εννοειται , εκ πειρας μιλαω. Για την ακριβεια ειναι πολυ family dogs κιολας αυτα τα σκυλακια.

Ότι είναι άκακα και γενικά φιλικά και παρεΐστικα, το είχα διαπιστώσει κι εγώ. Απλώς θεωρούσε ότι, ως κυνηγόσκυλα, θέλουν την άπλα τους, το τρέξιμό τους και την άσκησή τους. 

Δημοσ.

Ότι είναι άκακα και γενικά φιλικά και παρεΐστικα, το είχα διαπιστώσει κι εγώ. Απλώς θεωρούσε ότι, ως κυνηγόσκυλα, θέλουν την άπλα τους, το τρέξιμό τους και την άσκησή τους. 

Μαλλον ειναι πως τα μαθεις. Εννοειται ομως πως το θελει το τρεξιματακι του , εμεις το βγαζαμε τουλαχιστον 3 φορες την μερα εξω και η μια φορα ηταν τουλαχιστον 1 ωρα. Αλλα μεσα στο σπιτι ηταν οκ δηλαδη δεν ειχε ξεσπαματα ενεργειας , να κανει ζημιες κτλ ουτε ειχε παθει ποτε καταθλιψη απο την κλεισουρα. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όσον αφορά τις τρίχες, τι γίνεται; Μαδάει υπερβολικά;

Κοιτα το χειμωνα οχι. Το καλοκαιρι ετσι κι αλλιως πρεπει να το κουρευεις πολυ κοντο το μαλλι , γιατι ζεσταινονται πολυ. 

• Like 1
Δημοσ.

Μια μικρή απορία εχω μόνο

εφόσον για τους δικούς σου λόγους αποκλείεις την περίπτωση  να υιοθετήσεις ένα αδεσποτακι

τότε πως είσαι διατεθειμένος  να ακούσεις όλες τις απόψεις?

δεν είσαι, αποκλείεις κάποιες απόψεις, τις πιο σημαντικές κατά την άποψη μου!

• Like 1
Δημοσ.

εφόσον για τους δικούς σου λόγους αποκλείεις την περίπτωση  να υιοθετήσεις ένα αδεσποτακι

Eίμαι διατεθειμένος να ακούσω τις υπόλοιπες! Θέλω έναν σκύλο που να ξέρω ακριβώς πως να τον χειριστώ.  

Δημοσ.

προφανως θελει μαλλον να ξερει σιγουρα τι χαρακτηρας θα του βγει ο σκυλος πανω κατω οπως και τι μεγεθος. με τα αδεσποτα ποτε δε μπορεις να ξερεις σιγουρα ουτε τι χαρακτηρα θα εχει ουτε τι μεγεθος... ειδικα το μεγεθος παιζει ρολο για μερικους γιατι θελουν να ξερουν λογο χωρου.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...