Προς το περιεχόμενο

Ερευνητές παραβιάζουν τα συστήματα CAPTCHA της Google και του Facebook


Perambulator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια ομάδα όμως από 3 ερευνητές βρήκε τρόπο να παραβιάσει το CAPTCHA του Facebook και το reCAPTCHA της Google, με σχετική ευκολία. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν δοκιμές σε 2.235 CAPTCHAs της Google, με ποσοστό επιτυχίας 70,78% και μέσο χρόνο επίλυσης 19,2 δευτερόλεπτα. Ακόμη, πραγματοποίησαν 200 δοκιμές σε CAPTCHAs του Facebook, με ποσοστό επιτυχίας 83,5%.

 

70%? Πιο μεγαλο ποσοστο απο μενα παντως, με αυτα τα διαολεμενα captchas.

 

 

 

Το έχουν κάνει ήδη αυτό με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.

Γενικώς πλέον τα έμπειρα συστήματα και η τεχνητή νοημοσύνη μπορούν με ένα δείγμα δεδομένων να πάρουν παρόμοιες αποφάσεις: Βάζει ο hacker ένα site με "δημοφιλές" περιεχόμενο και με τα captcha που δείχνει στους χρήστες εκπαιδεύει το bot. Άσε που έχουν βγει άλλες πιο πονηρές τεχνικές, όπως το να τροφοδοτείς τις απαντήσεις από τα captcha από ένα site σε αυτό του στόχου!

 

Με ενα συνδιασμο deep learning και neural nets θριαμβευσαν οι μηχανες(AlphaGO) σε ενα "προβλημα" (το παιχνιδι GO) που υποτιθεται ηταν "αλυτο" αυτη τη στιγμη και για την επομενη δεκαετια για τους υπολογιστες.

Πλεον γινονται αλματα σε καθε κατηγορια της τεχνολογιας χαρη σε αυτον τον φονικο συνδιασμο και παρομοιους φυσικα.

 

 Πλεον το skynet και κατι παρεμφερες με αυτα που γινονταν στην ταινια Terminator απο τα ρομποτ(οχι οι επιστροφες στο παρελθον βεβαια) δεν μοιαζουν και τοσο απιστευτα ή μακρινα....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένας συνδυασμός φωτογραφίας, κειμένου και απλής ερώτησης νομίζω θα ήταν καλός συνδυασμός.Πχ να έδειχνε τη φωτο του Μπαράκ Ομπάμα και να ρωτούσε "πολλαπλασιάστε τον αριθμό γραμμάτων του μικρού ονόματος επί τον αριθμό γραμμάτων του επωνύμου και δώστε το αποτέλεσμα".Βέβαια θα πρέπει να υπάρχει παραλλαγή ερωτήσεων για μεγιστοποίηση του αριθμού διαφορετικών επιλογών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...