woofwoofwoof Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Γεια σας παιδες.. Χρειαζομαι εναν υπολογιστη για τη σχολη μου, ομως το ρευστο δεν παιζει ευκολα. Θα τρεχω matlab καθως και διαφορα προγραμματα πεπερασμενων στοιχειων, autocad αλλα και διαφορα προγραμματα αναλυσης φορεων οπως sap2000, sofistik, κτλ. Ελεγα να ξεκινησω με τον g3258 ωστε να παιζει αναβαθμιση μετα σε επεξεργαστες με socket 1150, το θεμα μου ειναι πως ειναι διπυρηνος.. Θα τραβηξει ή να παω σε τετραπυρηνο; Σημειωτεον, αν παω σε τετραπυρηνο μαλλον για amd με βλεπω καθως το ρευστο ουτε με το κυαλι! Ευχαριστω γισ την οποια βοηθεια σας!
SpirosZ68 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Καλυτερα πηγαινε σε 1151 και i3 6100 με μια φτηνη μητρικη Η110 η B150 και 1X8GB RAM. Πολυ πιο δυνατος απο G3258 και φυσικα και απο AMD 2
Scatman Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Είναι 2+2, εικονικά τετραπύρηνος. Πολύ αξιόλογος επεξεργαστής, απ'τους πιο τίμιους-αξιόλογους της γενιάς του. Η πραγματική δυναμική του όμως κρύβεται στο Overclocking. Φρόντισε λοιπόν να πάρεις μία μητρική που μελλοντικά θα σου επιτρέψει να τον ανεβάσεις παραπάνω. Κατά κοινή ομολογία, πηγαίνει με στοκ κούλερ μέχρι 3.8/4.2 απροβλημάτιστα. Για αυτά που ζητάς είναι υπεραρκετός, δεν πρέπει να σε αγχώνει. Πάντως, αν δε σκοπεύεις να πάρεις κάρτα γραφικών, καλύτερη επιλογή θα ήταν να πας σε AMD A-series (fm2+).
Ghost007 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Είναι 2+2, εικονικά τετραπύρηνος. Πολύ αξιόλογος επεξεργαστής, απ'τους πιο τίμιους-αξιόλογους της γενιάς του. Η πραγματική δυναμική του όμως κρύβεται στο Overclocking. Φρόντισε λοιπόν να πάρεις μία μητρική που μελλοντικά θα σου επιτρέψει να τον ανεβάσεις παραπάνω. Κατά κοινή ομολογία, πηγαίνει με στοκ κούλερ μέχρι 3.8/4.2 απροβλημάτιστα. Για αυτά που ζητάς είναι υπεραρκετός, δεν πρέπει να σε αγχώνει. Πάντως, αν δε σκοπεύεις να πάρεις κάρτα γραφικών, καλύτερη επιλογή θα ήταν να πας σε AMD A-series (fm2+). μη λεμε οτι ναναι ...δεν εχει hyperthreading ο g3258 συμφωνω με το σπυρο οπως και ναχει η διαφορες στης τιμες ειναι μικρες παρε ενα ι3 να κανεις δουλεια σου... 3
SpirosZ68 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Είναι 2+2, εικονικά τετραπύρηνος. Πολύ αξιόλογος επεξεργαστής, απ'τους πιο τίμιους-αξιόλογους της γενιάς του. Η πραγματική δυναμική του όμως κρύβεται στο Overclocking. Φρόντισε λοιπόν να πάρεις μία μητρική που μελλοντικά θα σου επιτρέψει να τον ανεβάσεις παραπάνω. Κατά κοινή ομολογία, πηγαίνει με στοκ κούλερ μέχρι 3.8/4.2 απροβλημάτιστα. Για αυτά που ζητάς είναι υπεραρκετός, δεν πρέπει να σε αγχώνει. Πάντως, αν δε σκοπεύεις να πάρεις κάρτα γραφικών, καλύτερη επιλογή θα ήταν να πας σε AMD A-series (fm2+). Αν μιλας για τον G3258 κανεις λαθος. Δεν ειναι 2+2, ειναι 2 σκετο, δεν εχει hyperthreading. 3
Ghost007 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Αν μιλας για τον G3258 κανεις λαθος. Δεν ειναι 2+2, ειναι 2 σκετο, δεν εχει hyperthreading. αργεις αργεις 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Νομίζω πως ο scatman μιλούσε για τον i3 6100...με αφορμή το μήνυμα του spirosz68 που ανέφερε τον i3 6100.
SpirosZ68 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 αργεις αργεις Δεν την παλευω με το typing. Παιζει να ειμαι ο πιο αργος στον πλανητη. Αντε ενα κλικ πιο γρηγορος απο αυτους που γραφουν πατωντας ενα ενα τα πληκτρα με τον δεικτη του ενος χεριου Νομίζω πως ο scatman μιλούσε για τον i3 6100...με αφορμή το μήνυμα του spirosz68 που ανέφερε τον i3 6100. Δεν κολλαει το overclocking 1
Ghost007 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Νομίζω πως ο scatman μιλούσε για τον i3 6100...με αφορμή το μήνυμα του spirosz68 που ανέφερε τον i3 6100. μπα...στανταρ μιλαγε για τον 3258 συμφωνα με τα λεγομενα του...( τίμιους-αξιόλογους της γενιάς του. Η πραγματική δυναμική του όμως κρύβεται στο Overclocking - στοκ κούλερ μέχρι 3.8/4.2) 1
SpirosZ68 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Πάντως, αν δε σκοπεύεις να πάρεις κάρτα γραφικών, καλύτερη επιλογή θα ήταν να πας σε AMD A-series (fm2+). Να συμπληρωσω βεβαια οτι αυτη παιζει να ειναι η χειροτερη επιλογη εις μακραν 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Να συμπληρωσω βεβαια οτι αυτη παιζει να ειναι η χειροτερη επιλογη εις μακραν Για budget all around μηχάνημα κοντά στο 300αρι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές ένας apu, ωστόσο για τις ανάγκες του ts ένας intel pentium / i3 είναι ότι καλύτερο, λόγω του δυνατού single core. Η χειρότερη επιλογή εις μακράν είναι για καθαρό gaming μηχάνημα ένας apu, για φθηνό all around είναι μία από τις καλύτερες αγορές. Έχω προτείνει αλλά και έχω στήσει μηχανήματα με apu και επίσης είμαι και εγώ κάτοχος apu, για τα λεφτά τους είναι μια χαρά, ωστόσο εννοείται πως για κάτι ανώτερο χρειάζεται discrete gpu. 4
SpirosZ68 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Για budget all around μηχάνημα κοντά στο 300αρι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές ένας apu, ωστόσο για τις ανάγκες του ts ένας intel pentium / i3 είναι ότι καλύτερο, λόγω του δυνατού single core. Η χειρότερη επιλογή εις μακράν είναι για καθαρό gaming μηχάνημα ένας apu, για φθηνό all around είναι μία από τις καλύτερες αγορές. Έχω προτείνει αλλά και έχω στήσει μηχανήματα με apu και επίσης είμαι και εγώ κάτοχος apu, για τα λεφτά τους είναι μια χαρά, ωστόσο εννοείται πως για κάτι ανώτερο χρειάζεται discrete gpu. Δεν ειναι all around η χρηση του ts. Το autocad και μονο φτανει γα να βγαλει εκτος τους FM2
Scatman Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Νομίζω πως ο scatman μιλούσε για τον i3 6100...με αφορμή το μήνυμα του spirosz68 που ανέφερε τον i3 6100. Όχι. Είχα την αίσθηση ότι hyper thread- άρει ο 3258 αλλά κάπου τον υπερεκτίμησα. Όπως και να έχει, είναι κομπλέ σαν επεξεργαστής γι'αυτά που ζητάει. Να συμπληρωσω βεβαια οτι αυτη παιζει να ειναι η χειροτερη επιλογη εις μακραν Εις μακράν επί της λογικής σου. Για να στραφεί σε 3258, λογικά επιθυμεί budget σύστημα. Με κάποιον Α- series θα καλυφθεί πλήρως και συνάμα οικονομικά. Εάν τον απασχολεί σημαντικά το ενδεχόμενο της αναβάθμισης, προφανώς δε θα εξετάσει αυτή την επιλογή. Στο δικό του χέρι είναι. Δεν ειναι all around η χρηση του ts. Το autocad και μονο φτανει γα να βγαλει εκτος τους FM2 Τα specs που δίνει η εταιρεία σε διαψεύδουν.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δεν ειναι all around η χρηση του ts. Το autocad και μονο φτανει γα να βγαλει εκτος τους FM2 Διάβασε καλύτερα το μήνυμά μου, είπα για την δουλειά που θέλει καλύτερα να πάει σε intel λόγω single core, γνωρίζω πως το autocad θέλει γερό single core . Τα υπόλοιπα ήταν η γνώμη μου σε αυτό που είπες ότι οι apu είναι μακράν χειρότερη επιλογή, μιας και πρέπει να τονίζουμε το σωστό. Είπα άλλωστε πως για all around αξίζουν, αλλά για την περίπτωση αυτή είναι προτιμώτερος ένας intel. Για budget all around μηχάνημα κοντά στο 300αρι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές ένας apu, ωστόσο για τις ανάγκες του ts ένας intel pentium / i3 είναι ότι καλύτερο, λόγω του δυνατού single core. Η χειρότερη επιλογή εις μακράν είναι για καθαρό gaming μηχάνημα ένας apu, για φθηνό all around είναι μία από τις καλύτερες αγορές. Έχω προτείνει αλλά και έχω στήσει μηχανήματα με apu και επίσης είμαι και εγώ κάτοχος apu, για τα λεφτά τους είναι μια χαρά, ωστόσο εννοείται πως για κάτι ανώτερο χρειάζεται discrete gpu.
SpirosZ68 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Τα specs που δίνει η εταιρεία σε διαψεύδουν. Tα (minimum) specs της εταιριας μπορει να με διαψευδουν αλλα ξεχασες κατι "Ελεγα να ξεκινησω με τον g3258 ωστε να παιζει αναβαθμιση μετα σε επεξεργαστες με socket 1150" Σε FM2 θα μου πεις, γλυτωνει και λεφτα αφου αναβαθμιση δεν θα μπορει να κανει... Διάβασε καλύτερα το μήνυμά μου, είπα για την δουλειά που θέλει καλύτερα να πάει σε intel λόγω single core, γνωρίζω πως το autocad θέλει γερό single core . Τα υπόλοιπα ήταν η γνώμη μου σε αυτό που είπες ότι οι apu είναι μακράν χειρότερη επιλογή, μιας και πρέπει να τονίζουμε το σωστό. Είπα άλλωστε πως για all around αξίζουν, αλλά για την περίπτωση αυτή είναι προτιμώτερος ένας intel. Το ειδα αυτο και συμφωνω, σαν παρατηρηση το εβαλα γιατι πολυ απλα σε αυτην την περιπτωση δεν επρεπε να ειχε αναφερθει καν σαν επιλογη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα