Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παίρνει την κλήση απο το άλλο όχημα και την βάζει στο δικό του ώστε να φαίνεται οτι την άφησε ο αστυνομικός.

Ναι αλλά η κλήση έχει τον αριθμό της πινακίδας. Δεν θα την ελέγξει κανείς? Θα δουν ενα χαρτί και θα πουν, εντάξει αυτός την έφαγε? Μου φαινεται οτι δεν στεκει αυτο.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πιθανόν να μην ασχοληθεί ο αστυνομικός,θα δεί την κλήση πάνω στο παρμπρίζ και θα πάει στο επόμενο.Εκτός αν ξερουν την λαμογιά η αν του αστυνομικού του "κόβει".

Δημοσ.

οκ πάντως ποσα κιλα μ@λακας πρέπει να εισαι  για να δεις αμάξι με κλήση και να πας να αφήσεις το δικό σου δίπλα, έστω και με το 'κόλπο'?!!!!

• Like 1
Δημοσ.

Για να ΜΗΝ γραφουμε Ο,ΤΙ να ναι,η κληση εχει συγκεκριμένη διαρκεια.
Να το πω αλλιως.
Αν καποιος παρκάρει σε ενα σημειο παρανομα,κ φαει κληση,αν την επομενη μέρα περάσουν παλι μπατσοι,ακομα και αν εχει το χαρτι στο γυαλι,ΠΑΛΙ θα τον γραψουν(αφου ελεγξουν οτι η κληση που ειχε ήδη,ειναι παλιότερη).
Αλλιως,θα κυκλοφορούσες απλα με ενα χαρτι κλησης,θα παρκαρες οπου να ναι,και θα το εβαζες να φαινεται.

Επίσης,το να σου "κλεψουν" το χαρτι ,επίσης δεν ισχύει,διότι στο ελεγχο που θα κανει ο μπατσος για να δει αν ειναι παλιά η κλήση,θα τσεκάρει και την πινακίδα και αν οντως η κλήση ειναι δική σου.Οποτε παλι δεν θα την γλυτώσεις.(το οτι ο μπατσος δεν θα κανει τον ελεγχο που οφειλει,ειναι αλλο θέμα).

Τελος,το να φας 2 φορες κλήση,επειδή καποιος εκλεψε το δικο σου χαρτι,δεν νομιζω οτι τρεχει κατι,καθως στις κλησεις φαινονται ωρα ,μερα και μέρος,οποτε γινεται ευκολα σαφες σε εγραψαν 2 φορες για την ιδια παράβαση.

• Like 5
Δημοσ.

αν έχει πάει στην εφορία , θα τη δείς στο taxis, στις οφειλές.

Αλλιώς , στο δήμο ή στην αστυνομία.

Βέβαια, οι Δήμοι μπορεί να έχουν στα ντουλάπια κλήσεις δεκαετιών, και να αποφασίσουν κάποια στιγμή να τις εισπράξουν, όπως έχει γίνει στο παρελθόν.

Και αν είναι μέσα στα ντουλάπια δε νομίζω ότι μπορούν να ψάξουν αν έχεις φάει, εκτός αν τα μπλοκάκια που επέστρεφαν οι δημοτόμπατσοι τα περνούσαν σε κάποιο σύστημα.

Συνήθως πριν πάει στην εφορία σου στέλνουν επιστολή.

• Like 1
Δημοσ.

αν έχει πάει στην εφορία , θα τη δείς στο taxis, στις οφειλές.

Αλλιώς , στο δήμο ή στην αστυνομία.

Βέβαια, οι Δήμοι μπορεί να έχουν στα ντουλάπια κλήσεις δεκαετιών, και να αποφασίσουν κάποια στιγμή να τις εισπράξουν, όπως έχει γίνει στο παρελθόν.

Και αν είναι μέσα στα ντουλάπια δε νομίζω ότι μπορούν να ψάξουν αν έχεις φάει, εκτός αν τα μπλοκάκια που επέστρεφαν οι δημοτόμπατσοι τα περνούσαν σε κάποιο σύστημα.

Συνήθως πριν πάει στην εφορία σου στέλνουν επιστολή.

Eυχαριστώ πάρα πολύ για την πλήρη και κατατοπιστική απάντηση.Taxis είμαι οκ έφυγε ένα βάρος απο πάνω μου αλλά μια μέρα αυτή τη βδομάδα θα κάνω και μια επίσκεψη στην αστυνομία.

Δημοσ.

Eυχαριστώ πάρα πολύ για την πλήρη και κατατοπιστική απάντηση.Taxis είμαι οκ έφυγε ένα βάρος απο πάνω μου αλλά μια μέρα αυτή τη βδομάδα θα κάνω και μια επίσκεψη στην αστυνομία.

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι ούτως ή άλλως. Αν σου στείλει ο Δήμος επιστολή , μπορείς να ζητήσεις το πρωτότυπο, πολλές φορές το έχουν χάσει ή έχει λάθη, και να αμφισβητήσεις την κλήση.

Το να αμφισβητήσεις κλήση της αστυνομίας χωρίς να έχεις γερό δόντι, νομίζω δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας.

Αλλιώς, για τις δημοτικές κλήσεις, αν σου έρθει επιστολή από το Δήμο, πας στο δήμο και την πληρώνεις.

Αυτό ισχύει μόνο για τις δημοτικές κλήσεις. Οι αστυνομικές αν δεν πληρωθούν πάνε στο taxis.

Οι δημοτικές θα πάνε στο taxis, αφού πρώτα ενημερωθείς και δεν ανταποκριθείς.

Δημοσ.

Oι δημοτικές κλήσεις δεν πάνε όλες εφορία  . Καταρχάς απο ένα ποσό και κάτω δεν πάνε. Αυτό μου πε υπάλληλος στο τμήμα οικονομικών οφειλών του δήμου . 

Εγώ είχα την εξής περίπτωση . Κλήσεις στον πατέρα μου 3 για παρανομο παρκάρισμα η μια το 1994 και οι αλλες 2 το 1996 . Ουδέποτε ενημερωθήκαμε με επιστολή ότι χρωστάμε στο δήμο . Τυχαία όμως το ανακαλύψαμε φέτος και οι κλήσεις προσαυξημένες στο τέρμα ! Άλλο δε πάει βάση νόμου.

Ο Δήμος έχει στείλει όμως 2 φορές επιστολή στην σωστή διεύθυνση λέει . Το ψαξα με δικηγόρο της νομικής προστασίας που έχουμε για το αμάξι και τον οδηγό . Ακόμα και αν έχει στείλει και έχω παραλάβει την ειδοποιηση και την έχω δεί αν ΔΕΝ είναι συστημένη επιστολή και στην ουσία δεν έχω υπογράψει ότι έλαβα γνώση, μετά το πέρας της 20ετίας όλες οι κλήσεις παραγράφονται . Το επιβεβαίωσα στο δήμο ρωτώντας χύμα περι παραγραφής . Μου παν ότι εφορία δεν μπορούν να πάνε λόγο χαμηλού ποσού  και απο την στιγμή που δεν είμαι ενήμερωμένος για τις κλήσεις ΕΠΙΣΗΜΩΣ με υπογραφή τότε σε ενα χρόνο διαγράφονται γιατι κλείνουν 20ετία (οι 2 , η άλλη έχει ήδη παραγραφεί) . Οπότε ξακάθαρα τους λέω "Δεν υπάρχει λόγος να πληρώσω κλήσεις που δεν θυμόμαστε καν ότι έχουμε φάει " και μου απαντά  "όχι νομικά είσαι καλημένος και θα παραγραφούν "

Αυτά στην δικιά μου περίπτωση . Για κλήσεις που φαγε ο πατέρας μου το 1996 και 1994 . Γενικά η παραγραφή 20ετίας ισχύει αν δεν κινηθεί νομικά να τις διεκδικήσει ο Δήμος και δεν αποδεικνύεται επισημα ότι γνωρίζεις για αυτές. Π.Χ να κατατεθούν εφορία . Επίσης δεν θυμάμαι το συνολικό ύψος ποσού όπου οι κλήσεις δεν μπορούν να πάνε εφορία όπως επισης δεν γνωρίζω αν αυτό ισχύει για τις τότε κλήσεις ή γενικά για όλες και αν ισχύει μόνο για κλήσεις χρωστούμενα στο Δήμο ή και για κλήσεις στην αστυνομία . 
Τα λέω για να μην βγάλετε περιεργα συμπεράσματα. Ομως γενικά πάντα να ψάχνεστε για τα νόμιμα δικαιώματα σας . 

Ο πατέρας μου δεν θυμάται να έχει φάει ποτέ του αυτές τις 3 κλήσεις . Δεν θυμάται να βρήκε χαρτάκι .

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή έχουν αδειάσει όλα τα ταμία από πέρυσι το καλοκαίρι, το 2016 έρχονται κλήσεις απο το πουθενά (και σε εμένα και σε πολλούς γνωστούς μου).

Είναι κλήσεις που όντως είχαν κάποτε κοπεί αλλά δεν σημαίνει πως σου είχαν βάλει και χαρτάκι. Οι κλήσεις πολλές φορές είναι απο τη Δημοτική αστυνομία αλλά την κλήση ούτως ή αλλως δεν πρόκειται να την δεις ποτέ για να καταλάβεις ποιος ακριβώς την έκοψε.

Ε αυτές οι κλήσεις των τελευταίων ετών είναι ένας τρόπος να μαζέψουν χρήμα και το 2016 ότι βρίσκουν το στέλνουν με συστημένη επιστολή και αν δεν την λάβεις την πάνε στην εφορία.

Σημειώσεις:

• Οι κλήσεις παραγράφονται μετά απο 23 χρόνια
  • Και να πληρώσετε μια κλήση, δεν σημαίνει πως δεν θα σας έρθει ξανά τα επόμενα 23 χρόνια. Ο μόνος τρόπος να μην την πληρώσετε είναι να έχετε την αρχική απόδειξη πληρωμής. Αρκετοί δήμοι δεν κρατάνε τα αρχεία τους ενημερωμένα (ακόμα και κλήσεις τις αστυνομίας, πάνε πλέον στους δήμους για πληρωμή)

*Φέτος μου ήρθε κλήση του 2012 την οποια ποτέ δεν είχα δει πάνω στο αμάξι μου

*Φέτος πλήρωσα ολοκληρο το ΕΝΦΙΑ του 2012 το οποίο δεν μου είχαν στείλει ποτέ γιατί τότε επειδή το σπίτι δεν είχε ΔΕΗ και ήταν άδειο, ο νόμος έλεγε πως πληρώνεις.

*Φέτος στο χωριο μου που είχε καεί το 2005 και δόθηκαν αποζημιώσεις για τα καμμένα σπίτια, ζητάνε ένα σημαντικό ποσό πίσω γιατί είχε κάποιο κενό ο νόμος.

*Φέτος άρχισαν να στέλνουν και χρωστούμενα απο διόδια κλπ

Εν ολίγοις ότι @@ θυμάται κανείς θα τη ζητήσει φέτος μιας και λεφτά τέλος στα ταμεια...

• Like 1
Δημοσ.

Ο καθένας λέει αυτό το λίγο που ξέρει και το αρκετό που υποθέτει ή του έχουν μεταφέρει λάθος.

Εν μέρει σωστά κάποια απο τα αποπάνω, αλλά ας τα συνοψίσω:

Κλήση για παράνομο παρκάρισμα μπορεί να βεβαιώσει η Αστυνομία, η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία.

Όποια υπηρεσία και να έχει κάνει την βεβαίωση, η κλήση θα καταλήξει στον Δήμο, συνήθως στην φορολογική υπηρεσία.

Εκεί είναι που θα καταγραφεί και θα αρχειοθετηθεί και θα περιμένει καρτερικά είτε να χαρακτηριστει πληρωμένη είτε να καταστεί εκπρόθεσμη.

Το πότε θεωρείται εκπρόθεσμη αλλάζει απο δήμο σε δήμο με ένα μεγάλο ποσοστό αυτών να το έχει καθιερώσει στα 3 χρόνια.

Μετά το πέρας αυτής της 3ετίας συγκεντρώνονται οι βεβαιωμένες παραβάσεις και αποστέλλονται ειδοποιήσεις στους παραβάτες για να διεκπεραιώσουν τις οφειλές τους. Κάποιοι δήμοι δεν στέλνουν ειδοποιήσεις αν το σύνολο των κλήσεων δεν ξεπερνάει κάποιο ποσό, με ένα σύνηθες νούμερο που ακούγεται να είναι τα 300 ευρώ. Παρόλα αυτά αν το σύνολο των παραβάσεων δεν είναι πάνω απο αυτό ο όριο δεν σημαίνει οτι οι παραβάσεις πραγράφονται. Για να παραγραφεί η παράβαση πρέπει να περάσει ένα τεράστιο χρονικό διάστημα που δεν είναι σίγουρος αν είναι 23 χρόνια όπως είπε παραπάνω ένας συμφορουμίτης, αλλά σίγουρα είναι γύρω στην 20ετία.

Η διαδικασία ειδοποίησης έχει τρία σκέλη:

1. Πρώτη ειδοποίηση μέσω ταχυδρομείου με λίστα των παραβάσεων και των αντίστοιχων ποσών

2. Δεύτερη ειδοποίηση μέσω ταχυδρομείου μετά απο διάστημα τουλάχιστον ενος μηνός

3. Αποστολή των παραβάσεων στην εφορία μετά απο διάστημα τουλάχιστον ενος μηνός απο την δεύτερη ειδοποίηση

Απο εκεί και πέρα αναλαμβάνει η εφορία.

Κάτι που δεν ξέρω με σιγουριά είναι αν την διεύθυνση του παραβάτη την βρίσκουν μέσω του ΑΦΜ του ιδιοκτήτη του οχήματος ή απο την δηλωθείσα διεύθυνση κατά την μεταβίβαση. Και στις δύο περιπτώσεις, ιδίως όμως στην δεύτερη, υπάρχει περίπτωση να έχεις μετακομίσει και να μην το έχεις δηλώσει, οπότε και να μην λάβεις τις ειδοποιήσεις γιατί θα πάνε σε παλαιότερή σου διεύθυνση κατοικίας.

• Like 2
Δημοσ.

πρίν από 3-4 χρόνια εξω από τόν ευαγγελισμό στήν αθήνα , οπου υπήρχαν πολλές μοτοσυκλέτες παράνομα παρκαρισμενες πάνω στό πεζοδρόμιο ,κ ειχαν πάνω τους ρόζ χαρτάκι κλήσης  βλέπω εναν ηλικιωμένο μεταξύ 70-75 νά αρπάζει ολες τίς κλήσεις από τά μηχανάκια κ νά τίς σκίζει κ νά τίς πετάει στά σκουπίδια , σέ ερωτησή μου γιατι τό κάνει αυτό τό οποίο ειναι κ παράνομο μού ειπε δεν μπορούμε νά προχωρησουμε πάνω στό πεζοδρομιο κ η κλήση θά ειναι 40-50 euro μόνο  , ενω ετσι θά πληρώσουν πολλά περισσότερα κ επειδη ημουν στήν στάση κ περίμενα  τό λεωφορείο κ υπήρχαν πολλά ατομα στήν στάση  τού ελεγαν  πολύ καλά εκανες με τίς κλήσεις ... αυτός ειπε οτι τό κάνει αρκετά συχνά ,μέχρι νά βάλουν μυαλό κ νά μήν παρκάρουν  οπου γουστάρουν εμποδιζοντας τούς πεζούς ... οπότε κ χαρτάκι νά μήν βρίσκουμε μπορεί κάποιος σάν αυτόν νά τίς εξαφανίζει ...

• Like 1
Δημοσ.

πρίν από 3-4 χρόνια εξω από τόν ευαγγελισμό στήν αθήνα , οπου υπήρχαν πολλές μοτοσυκλέτες παράνομα παρκαρισμενες πάνω στό πεζοδρόμιο ,κ ειχαν πάνω τους ρόζ χαρτάκι κλήσης  βλέπω εναν ηλικιωμένο μεταξύ 70-75 νά αρπάζει ολες τίς κλήσεις από τά μηχανάκια κ νά τίς σκίζει κ νά τίς πετάει στά σκουπίδια , σέ ερωτησή μου γιατι τό κάνει αυτό τό οποίο ειναι κ παράνομο μού ειπε δεν μπορούμε νά προχωρησουμε πάνω στό πεζοδρομιο κ η κλήση θά ειναι 40-50 euro μόνο  , ενω ετσι θά πληρώσουν πολλά περισσότερα κ επειδη ημουν στήν στάση κ περίμενα  τό λεωφορείο κ υπήρχαν πολλά ατομα στήν στάση  τού ελεγαν  πολύ καλά εκανες με τίς κλήσεις ... αυτός ειπε οτι τό κάνει αρκετά συχνά ,μέχρι νά βάλουν μυαλό κ νά μήν παρκάρουν  οπου γουστάρουν εμποδιζοντας τούς πεζούς ... οπότε κ χαρτάκι νά μήν βρίσκουμε μπορεί κάποιος σάν αυτόν νά τίς εξαφανίζει ...

Κάτι τέτοια είναι που με φοβίζουν.Τραγικό απλά.

Δημοσ.

Vigilante ο μπάρμπας. Εντάξει, μαλακία, αλλά από τη στιγμή που ο άλλος εν γνώσει του παρανομεί under the sun, κοινώς τα αποτρεπτικά μέτρα του κράτους αποτυγχάνουν να εφαρμόσουν την τάξη, από την έλλειψη της οποίας καλώς ή κακός ο μπάρμπας θεωρεί ότι καταπα'τούνται τα δικαιώματά του, έχει κάποια δίκιο να γίνεται vigilante.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...