Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωριζω σιγουρα για το Γενικό Κρατικο στη Νίκαια. Αν θυμάμαι καλα σου δινουν καποιο ερωτηματολογιο και αναλογα με τις απαντησεις που δινεις διαλεγουν αν θα σε βαλουν σε καποια φαρμ. αγωγη υποστηρικτικα ή θα σε παρακολουθει απλα καποιος ψυχολογος. Παει αρκετος καιρος και δεν θυμάμαι πολλα - εξαλλου δεν με αφορουσε αμεσα. Το ατομο που ειχε παει δεν ειχε να διακόψει τελικα, αν και τα παντα ειναι και θεμα θελησης.

• Like 1
Δημοσ.

Ρώτα για ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Αν στα ιατρεία το έχουν υιοθετήσει ή είναι κι εκεί πλασιέ χαπιών , δεν το ξέρω.

Αν υπάρχει ψυχολόγος, συζήτησε το μαζί του.

• Like 1
Δημοσ.

Θα διαβασεις πολλα,εν προκειμενω δε γνωριζω κατι,αλλα σαν πρωην καπνιστης επι σειρα ετων εχω 2-3 πραματα να πω.

Πανω απολα χρειαζεσαι ενα συμπαγη λογο για να το σταματησεις.

Οικογενεια,παιδια,υγεια για να τρεχεις γιαυτους,σπορ που δε χωραει λαχανιασμα κλπ.Εγω ημουν στη τελευταια κατηγορια.Ποδηλατο.Κ επειδη δεν εχει πλακα να σκας ενω ξερεις οτι μπορεις,καπου επαψα να βαζω τρικλοποδια στον εαυτο μου οποτε ειπα τελος.Ουτε τσιροτα,ουτε χαπια,ουτε καραμελες,ουτε συνδρομο στερησης,τπτ.Η βελτιωση ηταν σημαντικη.Πλεον η καπνιλα μου ειναι εξαιρετικα ενοχλητικη σαν αλλεργιογονο κ καταλαβαινω αυτους που καποτε ελεγα "αντιπαθητικους αντικαπνιστες"

Γραφω αυτα γιατι ειναι πολυ ευκολοτερο να το κοψεις αποτι νομιζεις.

• Like 1
Δημοσ.

Καπνιζω 40 χρονια και η αληθεια ειναι οτι δεν εχω δοκιμασει να το κοψω ουτε μια φορα σοβαρα αλλα εφτασε ο κομπος στο χτενι για λογους υγειας.

Εχω κανει και βελονισμο και χαπια και αυτοκολητα αλλα δεν τα θεωρω σοβαρες προσπαθειες.

Δημοσ.

Στον άνθρωπο είναι το τι θα πιάσει και τι όχι. 2 γνωστοί μου το κόψαν με βελονισμό και δεν ξανακάπνισαν. Ένας άλλος πήγε για βελονισμό και ξανακάπνισε από την επόμενη μέρα. Εγώ το έκοψα μια μέρα που τελείωσαν τα τσιγάρα και βαριόμουν να πάω να πάρω. Άλλος που ξέρω το έκοψε με ηλεκτρονικό και άλλος ξεκίνησε να το κόψει με ηλεκτρονικό και τώρα κάνει και τα δυο. Τρέχα γύρευε δηλαδή :D

Αν κρίνω από αυτά που έχω διαβάσει στο internet η πιο επιτυχημένη λύση με διάρκεια είναι να το κόψεις μαχαίρι. Και για να ξεφορτωθείς πλήρως τις προκλήσεις, καλό είναι να πετάξεις ότι τσιγάρα τυχόν έχουν ξεμείνει σπίτι και να πεις σε όλους (φίλους, γνωστούς κτλ.) να μην σου δώσουν με καμία παναγία τράκα. :)

Να ξεκαθαρίσω ότι μιλάω εντελώς εμπειρικά.

• Like 1
Δημοσ.

Καπνιζω 40 χρονια και η αληθεια ειναι οτι δεν εχω δοκιμασει να το κοψω ουτε μια φορα σοβαρα αλλα εφτασε ο κομπος στο χτενι για λογους υγειας.

Εχω κανει και βελονισμο και χαπια και αυτοκολητα αλλα δεν τα θεωρω σοβαρες προσπαθειες.

Ενα χρησιμο να διαβασεις ειναι το http://www.skeftomai.gr/kapnisma/download.html

Εξηγει το μηχανισμο του τσιγαρου κ της επιθυμιας για καπνισμα.Δινει ενα μερος δωρεαν αλλα ειναι αρκετο να καταλαβεις πολλα.Με βοηθησε να δω καποια πραγματα out of the box που λενε.

Πανω απολα δες τη διακοπη σαν επενδυση,οχι "τιμωρια" που πρεπει να υπομενεις.Καπως ετσι δουλεψε σε μενα,επειδη απλα βαρεθηκα να με βλεπω να σερνομαι στις ανηφορες,κ απλα διαλεξα στρατοπεδο κοβοντας το λιβανιστηρι.Καλη αρχη!

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ενα χρησιμο να διαβασεις ειναι το http://www.skeftomai.gr/kapnisma/download.html

Εξηγει το μηχανισμο του τσιγαρου κ της επιθυμιας για καπνισμα.Δινει ενα μερος δωρεαν αλλα ειναι αρκετο να καταλαβεις πολλα.Με βοηθησε να δω καποια πραγματα out of the box που λενε.

Πανω απολα δες τη διακοπη σαν επενδυση,οχι "τιμωρια" που πρεπει να υπομενεις.Καπως ετσι δουλεψε σε μενα,επειδη απλα βαρεθηκα να με βλεπω να σερνομαι στις ανηφορες,κ απλα διαλεξα στρατοπεδο κοβοντας το λιβανιστηρι.Καλη αρχη!

Λοιπον πλακα πλακα αυτο βοηθησε κι εμενα λιγο. Οχι τρομερα, αλλα οποτε μου ερχοταν ταση για τσιγαρο, αναμεσα στα αλλα εφερνα κι αυτο στο μυαλο μου. 

Παντως προσωπικα δεν ειχα καποιο σαφες κινητρο, το εκοψα γιατι κυριολεκτικα βαρεθηκα τη φαση, με κουρασε το οτι επρεπε να εχω παντα ενα τσιγαρο ετοιμο το πρωι για να καπνισω με τον καφε, ή οτι επρεπε να κανω ενα τελευταιο τσιγαρο το βραδυ. Γενικα το καπνισμα ως ρουτινα.

Δημοσ.

Μαχαίρι κόψτο και προσπάθησε τον πρώτο καιρό να μην το σκέφτεσαι...απασχολήσου με κάτι άλλο...πάρε μπεγλέρι...πίνε πολύ νερό....τσιρότα ,βελονισμοί και άλλες τέτοιες μπούρδες...είναι απλά μπούρδες...

Στην θέλησή σου βασίζεται το όλο κόλπο....αμα θέλεις ...θα το κάνεις....

Αμα δεν θέλεις ..θα τρέχεις στα νοσοκομεία για "θεραπείες" στις χαρτορίχτρες και στα μέντιουμ για να δικαιολογείσαι στον εαυτό σου...

Σφίξου λίγο..οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες...αλλά μετά..πραγματικά θα "ξεβουλώσεις"  θα επανέρθουν η όσφρηση και η γεύση ...κτλ.

Βασικότατο αν έχεις μια υποστήριξη απ την οικογένεια....και γίνε αυστηρός με τον εαυτό σου.

Επί 20ετία σχεδόν καπνιστής και κλείνω 2ετία άκαπνος...

καλή επιτυχία!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...