Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι εκπαιδευτικός και φτιάχνω σημειώσεις που περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με τέσσερις πιθανές απαντήσεις. Οι απαντήσεις αυτές αριθμούνται αυτόματα σε δεύτερο επίπεδο με

α. απάντηση

β. απάντηση

γ. απάντηση

δ. απάντηση

Αυτό που θα ήθελα είναι να φέρω την αυτόματη αρίθμηση δεύτερου επιπέδου στη μορφή:

α. απάντηση            β. απάντηση           γ. απάντηση          δ. απάντηση

Ξέρετε κάποιο τρόπο να γίνει αυτό;

Έχω το word 2016.

Δημοσ.

Αν εννοείς να γίνει μαζικά, μπορεί να γίνει με "Εύρεση και Αντικατάσταση".

Υποθέτω ότι μεταξύ των απαντήσεων έχει πατηθεί το Enter οπότε μπορείς να κάνεις το εξής:

Στο πεδίο "Εύρεση του" γράφεις (χωρίς τα εισαγωγικά) "α. απάντηση^p" και στο πεδίο "Αντικατάσταση με" γράφεις (πάλι χωρίς τα εισαγωγικά) "α. απάντηση^t".

Ο χαρακτήρας ^p δηλώνει το Enter και ο χαρακτήρας ^t δηλώνει το Tab, με άλλα λόγια, θα αντικαταστήσουμε τα Enter (άρα και την αλλαγή γραμμής) με Tab.

Επαναλαμβάνουμε με τις απαντήσεις β και γ.

Όμως Αυτόματη αρίθμηση στην ίδια γραμμή δεν ξέρω αν και πώς γίνεται, νομίζω ότι δεν γίνεται.

Δημοσ.

Δοκίμασα αυτό που λές accipio και έπιασε στο pc. Δεν δουλεύει όμως στο mac γιατί είναι διαφορετική η λειτουργία του find and replace (δεν εμφανίζει το αντίστοιχο πλαίσιο, αλλά γίνεται στο search box πάνω δεξιά). Το πρόβλημα όμως είναι ότι κάθε αντικατάσταση πρέπει να γίνει μια προς μια και μιλάμε για εκατοντάδες απαντήσεις!

Αυτό που θα ήθελα είναι να γίνεται αυτό το format την ώρα που γράφω τις απαντήσεις. Όπως γίνεται αυτόματα με enter η αλλαγή γραμμής.

Φίλε vsederis το excel δεν βολεύει γιατί μιλάμε για σημειώσεις με θεωρία και ασκήσεις/ερωτήσεις γύρω στις 150 σελίδες (κείμενο) σε κάθε μάθημα.

Δημοσ.

Μπορείς να επιλέγεις σε κάθε σελίδα μόνο τις γραμμές των απαντήσεων (με Control πατημένο και το ποντίκι) και να αντικαθιστάς στο επιλεγμένο κείμενο το Enter με το Tab (δηλ. το ^p με το ^t). Έτσι θα μειωθεί ο κόπος, θα γίνει, ας πούμε, "ημιαυτόματα" η δουλειά. Και πάλι θα χρειαστεί κόπος και χρόνος αλλά δεν θα το κάνεις ένα προς ένα, τουλάχιστον.

Δημοσ.

Με τον τρόπο που λέει ο φίλος accipio μου φεύγει η αυτόματη αρίθμηση (εκτός αν κάνω κάτι λάθος). Για το word δεν έχω κάποια λύση. Μόνο αν κάνεις τις απαντήσεις με την αυτόματη αρίθμηση πινακάκι και με τη βοήθεια του excel τις φέρεις οριζόντια. (copy και μετά paste special με την επιλογή transpose)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι για μεγάλου μεγέθους κείμενα ή εργασίες χάνεται ο έλεγχος με το word και αφού είμαι των θετικών επιστημών, θα έπρεπε να χρησιμοποιώ xelatex, το οποίο μου δίνει απίστευτο έλεγχο και ομορφία στη μορφοποίηση.

Το μόνο  που με σταματάει είναι ότι δεν έχω βρει εύκολο πρόγραμμα για να κάνω γραφικές παραστάσεις και σχήματα ή να τις μετατρέπω 

στο σωστό format για εισαγωγή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...