Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, ο τιτλος τα λεει ολα αλλα θελω να τονισω πως δεν αφορα εμενα αλλα τον πατερα μου. Ειναι 53 και οπως καταλαβαινετε δεν μπορει να ταξιδευει αλλο, ειναι απιστευτα αγχωτικο να σκεφτεσαι την υγεια σου σε αυτη την ηλικια και να εισαι στην αλλη ακρη του κοσμου.

Ενα συντομο background: εχει περιπου 14-16 χρονια στα καραβια και σκεφτεται να καταθεσει τα χαρτια του για να βγει στην συνταξη. Ειναι Β' μηχανικος με πτυχιο

Γνωριζει κανεις αν ειναι δυνατο να βρει εργασια σε καποια ναυτιλιακη ερταιρεια σε αυτη την ηλικια; Οχι απαραιτητα γραφειου απλα να χρησιμοποιησει την προυπηρεσια που εχει για να βρει μια δουλεια στην στεργια. Ο λογος που ρωταω δεν ειναι οτι δεν ξερω που να ψαξω, αλλα η ηληκια του που λογικα θα αποτρεψει οποια πιθανοτητα εργασιας.

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, ο τιτλος τα λεει ολα αλλα θελω να τονισω πως δεν αφορα εμενα αλλα τον πατερα μου. Ειναι 53 και οπως καταλαβαινετε δεν μπορει να ταξιδευει αλλο, ειναι απιστευτα αγχωτικο να σκεφτεσαι την υγεια σου σε αυτη την ηλικια και να εισαι στην αλλη ακρη του κοσμου.

Ενα συντομο background: εχει περιπου 14-16 χρονια στα καραβια και σκεφτεται να καταθεσει τα χαρτια του για να βγει στην συνταξη. Ειναι Β' μηχανικος με πτυχιο

Γνωριζει κανεις αν ειναι δυνατο να βρει εργασια σε καποια ναυτιλιακη ερταιρεια σε αυτη την ηλικια; Οχι απαραιτητα γραφειου απλα να χρησιμοποιησει την προυπηρεσια που εχει για να βρει μια δουλεια στην στεργια. Ο λογος που ρωταω δεν ειναι οτι δεν ξερω που να ψαξω, αλλα η ηληκια του που λογικα θα αποτρεψει οποια πιθανοτητα εργασιας.

Ίσως να ρωτούσε για αρχή στην ναυτιλιακή που εργάζεται?Και στην συνέχεια σε αυτές που έχει εργαστεί στο παρελθόν.Και μετά να ρίξετε μια ματιά στις αγγελίες

• Like 1
Δημοσ.

Στις ναυτιλιακές δεν βρίσκουν δουλείες μέσω αγγελιών κλπ, εκει τα πράγματα γίνονται στο μιλητό (ο πατέρας σου τα ξέρει αυτα) προϋπόθεσή ειναι να εχει πολύ καλο όνομα στην πιάτσα και κονε αρχικά στην εταιρεία του και σε όσες κατα καιρούς εχει δουλέψει

ΥΓ

Ασε που πιστεύω οτι ειναι μικρός ακόμα για να καταθέσει χαρτια για σύνταξη

• Like 2
Δημοσ.

Ότι είπαν οι αποπάνω αναφορικά με τη δουλειά. "Από στόμα σε στόμα". Σπάνια θα φτάσει κάτι ενδιαφέρον σε αγγελία.

Μικρός δεν θα έλεγα ότι είναι ηλικιακά για τον συγκεκριμένο κλάδο (εννοώ για σύνταξη).

Απλά τα χρόνια στη θάλασσα δεν είναι πολλά

Δημοσ.

Τα χρόνια στα καράβια είναι λίγα. Είναι σαν να έπιασε δουλειά στα 37 του ξέρω γω. Δεν είχε ένσημα τα υπόλοιπα 19 χρόνια απο τότε που έγινε 18 χρονών?!

Ναι σε γραφείο μπορεί να πιάσει φυσικά δουλειά, αρκεί να έχει επιπλέον προσόντα του τύπου να μπορεί να συναναστραφεί με κουστουμάτους και να επικοινωνεί μαζί τους, να γράφει αναφορές, και γενικά να το έχει με την τεχνολογία. Άνθρωποι που δουλεύουν στο πεδίο αλλά παράλληλα έχουν το επίπεδο να παράγουν και εντός γραφείου, είναι πάντα χρήσιμοι ως σύμβουλοι, ελεγκτές κλπ αρκεί όπως είπα ξανά να μπορούν να σταθούν στο χώρο.

Αν κάποιος είναι αρούγκανος και δεν μπορεί να μιλήσει, φυσικά δεν μπορεί να προσφερει απο δουλειά γραφείου. Στα λέω χοντρα χοντρά να καταλάβεις τι εννοώ.

Το Α και το Ω είναι φυσικά οι γνωριμίες, αλλά και μέσω αγγελίας δεν χάνει κάτι να δοκιμάσει. 

Επίσης σε κάθε περίπτωση ο μισθός του γραφείου θα είναι αρκετά μικρότερος και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει ένας άνθρωπος της "πιάτσας" που δεν είχε ποτέ κανέναν να τον πρήζει, σε γραφείο με 8-10 ώρες την ημέρα και να του λένε όλο μαλακίες.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα νομίζω...

Ισως το πιο λογικό θα ήταν να μπορούσε να βρει κάποια θέση μηχανικού εντός Ελλάδος

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...