Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απειρες επιλογες, αλλα συνηθως τα διλληματα ειναι λιγα καθε στιγμη.

Σκεφτεστε καθολου το παρελθον και τις αποφασεις που πηρατε χθες, ή πριν ενα μηνα, ή πριν χρονια κτλ; (1)

Η ειστε της αποψης επελεξα το παρον και δεν με νοιαζουν τα ενδεχομενα συμπαντα; (2)

Εγω βρισκομαι φουλ του ασσου.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μετάνιωσα για κάποια πράγματα που έκανα και που δεν έκανα, καθώς και για κάποια λόγια που είπα και κάποια λόγια έπρεπε να πω.

• Like 1
Δημοσ.

Από μικρή ηλικία μαθαίνουμε να σχεδιάζουμε συνέχεια το μέλλον και να σκεφτόμαστε το παρελθόν. Για να μάθει κάποιος να είναι "παρών" στο παρόν του πρέπει να δουλέψει πολύ με τον εαυτό του.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Δε βρισκω χρησιμο το what if. Παιρνεις καθε μερα πολλες μικρες αποφασεις που ενδεχομενως να επηρεαζουν την πορεια της υπολοιπης ζωης σου, οποτε η ερωτηση "τι θα γινοταν αν σπουδαζα νομικη αντι για ιατρικη" κρινομενη απο το ποσο καλυτερη/χειροτερη θα ηταν η ζωη σου ειναι ατοπη γιατι θα μπορουσε απο το να σε ειχε πατησει ενα αμαξι εξω απο το πανεπιστημιο μεχρι να ειχες βρει μια παρεα που θα σε εσπρωχνε να παιξεις τζοκερ και να το κερδισεις.

Aλυσιδα αποφασεων ειναι τα παντα, αν αλλαξεις μια αποφαση αυτοματως αλλαζει ολη η αλληλουχια. Ολο αυτο μου φαινεται πολυ χαοτικο οποτε δε σκεφτομαι το τι θα γινοταν αν (ή αν δεν). Αυτο βεβαια διαφερει απο το να μετανιωνεις για πραγματα που εκανες ή δεν εκανες, εκει κρινεις τις πραξεις και οχι τις εναλλακτικες τους.

• Like 15
Δημοσ.

Δε βρισκω χρησιμο το what if. Παιρνεις καθε μερα πολλες μικρες αποφασεις που ενδεχομενως να επηρεαζουν την πορεια της υπολοιπης ζωης σου, οποτε η ερωτηση "τι θα γινοταν αν σπουδαζα νομικη αντι για ιατρικη" κρινομενη απο το ποσο καλυτερη/χειροτερη θα ηταν η ζωη σου ειναι ατοπη γιατι θα μπορουσε απο το να σε ειχε πατησει ενα αμαξι εξω απο το πανεπιστημιο μεχρι να ειχες βρει μια παρεα που θα σε εσπρωχνε να παιξεις τζοκερ και να το κερδισεις.

Aλυσιδα αποφασεων ειναι τα παντα, αν αλλαξεις μια αποφαση αυτοματως αλλαζει ολη η αλληλουχια. Ολο αυτο μου φαινεται πολυ χαοτικο οποτε δε σκεφτομαι το τι θα γινοταν αν (ή αν δεν). Αυτο βεβαια διαφερει απο το να μετανιωνεις για πραγματα που εκανες ή δεν εκανες, εκει κρινεις τις πραξεις και οχι τις εναλλακτικες τους.

Μου θύμισες το Life is Strange και το chaos theory...

• Like 2
Δημοσ.

Η ειστε της αποψης επελεξα το παρον και δεν με νοιαζουν τα ενδεχομενα συμπαντα; (2)

Είμαι οπαδός αυτής της άποψης, αν και μερικές φορές το μυαλό μου γυρνάει στο παρελθόν. Δεν μου αρέσει καθόλου να σκέφτομαι αν και αν διότι γεμίζω με ενοχές και μου χαλάει την ψυχολογία, ήδη αρκετά προβλήματα έχω. Αυτό το κάνει συνεχώς η μητέρα μου που έχει και ψυχολογικά και δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον παρά μόνο λίγο στο παρόν και πάρα πολύ παρελθόν, αρκετές φορές με συγχύζει και γίνονται διαπληκτισμοί με καντήλια.

• Like 2
Δημοσ.

Καμία φορά συγχέονται αυτά τα δύο. Τι θα γινόταν αν έπαιρνα διαφορετική απόφαση, τι θα γινόταν αν έλεγα/έκανα κάτι διαφορετικό..

Σημασία έχει να μην τυραννιόμαστε από το παρελθόν και να μην είμαστε προσκολλημένοι σε κάτι που έχουμε αφήσει πίσω και έχει τελειώσει. Βέβαια, easier said than done. Αν μπορούσαμε να αλλάξουμε κάτι ίσως είχε γιγάντιες επιπτώσεις, αρνητικές ή θετικές. Φαινόμενο της πεταλούδας και θεωρία χάους κατάσταση. 

• Like 2
Δημοσ.

Το πιο υγιές είναι να κάνεις οσο το δυνατόν πιο σωστές επιλογές,λαμβάνοντας υπόψην τα λάθη του παρελθόντος χωρίς να επηρεάζεσαι αρνητικά βάσει συναισθήματος αλλά βάσει λογικής.

• Like 1
Δημοσ.

Η σωστή συνταγή είναι να αποφασίσεις εσύ ο ίδιος τι θέλεις να κάνεις ή τι δεν θέλεις να κάνεις. Τα υπόλοιπα έρχονται με διαδοχικά βήματα.

Κι επειδή η πολύ προσκόλληση στο παρελθόν βλάπτει το μέλλον τότε η λύση είναι YOLO. If shit is going to go wrong, it will go wrong και να παει να μαμηθεί στη τελική.

Δημοσ.

Το 'what if...?' με κάνει να κλαίω, είτε από θλίψη είτε από νεύρα. Οπότε προτιμώ να συγκεντρωθώ στο τί κάνω τώρα και να διαμορφώσω όσο πιο σωστά γίνεται τις επιλογές μου και τις αποφάσεις μου. Δεν αξίζει crying over spilt milk που λένε και τα αγγλάκια.

• Like 9
Δημοσ.

Αν νομίζετε οτι εσείς καθορίζετε την ζωή σας είστε πολύ γελασμένοι.

Αν αντι για μια μνημονιακή Ελλάδα είχαμε μια Ελλάδα Ντουμπάι τότε τι θα γινόταν;
Θα κάνατε αυτο που κάνετε σήμερα; Τσου. Άρα ποιος καθορίζει την ζωή σας; Εσείς μήπως;

χαχαχαχαχαχα

Οπότε για ποια προσωπική βούληση μου μιλάτε;

Οι χιλιάδες Έλληνες που ξενιτευτήκανε λόγω μνημονίου θα ξενιτευότανε διαφορετικά;

Οι συγκυρίες καθορίζουν την ζωή σας και όχι οι επιλογές σας.

Η συγκυρία της ζωάρας του '81 και η συγκυρία του μνημονίου του 2010 είναι δυο κραυγαλέα παραδείγματα
για να καταλάβετε τις σας λέω πάνω στην απορία σας περι του τι θα γινόταν αν.

Η συγκυρία να είσαι έφηβος το 1980 και η συγκυρία να είσαι έφηβος το 2016.

Συγκυρίες κύριοι,συγκυρίες!
Οι συγκυρίες σας στέλνουν στον ουρανό,οι συγκυρίες σας στέλνουν και στα ταρταρα.

Η προσωπική βούληση και επιλογή είναι ένα παραμυθάκι για μικρά παιδάκια!

• Like 2
Δημοσ.

Είναι λιγάκι αφοριστικό έως και μοιρολατρικό το παραπάνω. Και η προσωπική βούληση μετράει και οι συγκυρίες. 50/50 είναι.

Και το 1981 υπήρχαν άτομα που πεινούσαν και σήμερα υπάρχουν άτομα που περνάνε καλά...

Τώρα για να γίνει η Ελλάδα Ντουμπάι, μόνο ένας τρόπος υπάρχει: να κόψει 1 τρις € για πάρτη μας ο Super Mario (Draghi). Γιατί να το κάνει όμως; Για να μην γίνουν ποτέ μεταρρυθμίσεις;

Όλα γίνονται βάσει σχεδίου για τον μετασχηματισμό της Ευρώπης σε ομοσπονδιακή ένωση. Από την μνημονιακή Ελλάδα, το προσφυγικό, μέχρι και το Brexit... όλα αυτά είναι κομμάτια του παζλ. Δυστυχώς όμως όλα γίνονται με ρυθμό χελώνας και θα μας πάρει καμία δεκαετία πόνου ακόμα όλο αυτό το σκηνικό...

Για να γυρίσουμε και στο θέμα μας με βάση το chaos theory/butterfly effect, αν η Ελλάδα είχε πάει σε Grexit το 2010 (λόγω τεράστιας μόχλευσης τραπεζικού χρέους), τότε ίσως τώρα να είχαμε ήδη μια πιο υγιή και βιώσιμη ένωση, aka USoE. Η Ελλάδα την έχασε αυτή την ευκαιρία αποδόμησης της σάπιας, παραπαίουσας ΕΕ οριστικά και αμετάκλητα. Επόμενο ραντεβού με την ιστορία έχει το UK και ελπίζουμε να μην κοτέψει όπως η «ένδοξη» Ελλάδα. :)

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Οι χιλιάδες Έλληνες που ξενιτευτήκανε λόγω μνημονίου θα ξενιτευότανε διαφορετικά;

Οι συγκυρίες καθορίζουν την ζωή σας και όχι οι επιλογές σας.

Η προσωπική βούληση και επιλογή είναι ένα παραμυθάκι για μικρά παιδάκια!

Για καθε χιλιαδες ελληνες που αποφασισαν (εστω λογω αναγκης κλπ) να ξενιτευτουν, υπαρχουν αλλες τοσες χιλιαδες ελληνων που δεν το επραξαν. Ο Κωστας αποφασισε να φυγει, ο Νικος λεει θα μεινω εδω. Και οι δυο ζυγισαν τις επιλογες τους και εκριναν με τα δικα τους κριτιρια τα οποια διαμορφωθηκαν με βαση πολλα πραγματα, ενα εκ των οποιων ειναι ναι, και οι συγκυριες.

Προφανως λοιπον οι συγκυριες παιζουν σημαντικο ρολο στη ζωη μας, αλλα σιγουρα οχι τον μοναδικο. Τωρα αν θελεις να πεις πως οι συγκυριες σε εφεραν να γεννηθεις σε μια Μεσογειακη χωρα αντι μια αραβικη γιατι καποιος απο τους προγονους σου αποφασισε να ακολουθησει τη Χ ροτα οταν κατεβαινε, be my guest αλλα θεωρω πως τα παντα βασιζονται στην επιλογη πρωταρχικα. Επιλογη αλλων? Ισως. Αλλα σιγουρα επιλογη.

Οπως επισης επιλογη ειναι να παμε το νημα σε πολιτικη συζητηση και να κλειδωθει, οποτε θα ελεγα να το αποφυγουμε.

• Like 3
Δημοσ.

Μπραβο μπραβο γυριστετο στη πολιτικη το θεμα καντε και μια αναφορα και κλειδωστε το να τελειωνουμε για αλλη μια φορα..

Οχι μονο γραφετε ασχετα αλλα γραφετε και παραγραφους..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...