Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μπραβο μπραβο γυριστετο στη πολιτικη το θεμα καντε και μια αναφορα και κλειδωστε το να τελειωνουμε για αλλη μια φορα..

Οχι μονο γραφετε ασχετα αλλα γραφετε και παραγραφους..

Τα παράπονά σου στον 21ποντο.

Δημοσ.

Εχω αποφασίσει να το δω Ζεν το πράμα.... Ότι έγινε, έγινε. Είναι κομμάτι του εαυτού μου. Δεν θα υπήρχα ως σημερινός εαυτός μου αν δεν είχα πράξει ότι έχω πράξει.

Συνήθως μετά από περίσκεψη για τη ζωή και τα υπαρξιακά, καταλήγω ότι

1) είναι πολύ επικοδομητική η αυτοκριτική στις μαλακίες που έχω κάνει

2)οφείλω να αναγνωρίσω και να ζητήσω συγνώμη για μαλακίες που έχω κάνει σε άλλους.

Από κει και πέρα οποιαδήποτε άλλο κόλλημα με το παρελθόν το βρίσκω τρομερά ψυχοφθόρο και μάταιο. Οταν νιώθω να με τραβάει κάτι μπροστά, είμαι καλά. Τέλος.

Μπραβο μπραβο γυριστετο στη πολιτικη το θεμα καντε και μια αναφορα και κλειδωστε το να τελειωνουμε για αλλη μια φορα..

Οχι μονο γραφετε ασχετα αλλα γραφετε και παραγραφους..

Πλάκωσαν οι ζέστες και ο  21cm ετοιμάζεται για μπαν-ιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλάκα μου κάνετε;

Μπορείτε σήμερα να κάνετε την ζωή που κάνατε πριν από 15 χρόνια; (εννοώ στο πλειοψηφικό ποσοστό των νεοελλήνων)

Σαφώς και όχι; Γιατί;

Γιατί οι συγκυρίες δεν σας το επιτρέπουν.

Συγκυρία=Το αποτέλεσμα που προκύπτει από τη σύμπτωση γεγονότων σε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Προσωπική επιλογή ξέρετε τι σημαίνει;

Οτι επελέγετε εσείς 100%.Σε ποιο θέμα επιλέγετε 100%; Σε κανένα!

Απο την στιγμή που ζείτε μέσα σε μια κοινωνία,σε μια οικονομία επηρεάζεστε άρδην απο τις εξελίξεις και τις δραστηριότητες που συμβαίνουν μέσα σε αυτό το κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο.

Επιλέγετε μέσα από το πρίσμα αυτών των γεγονότων και συμβάντων,δηλαδή μέσα απο την σύμπτωση γεγονότων που συμβαίνουν σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Πόσοι απο εσάς που είστε ελευθεροι επαγγελματίες οι πελάτες καθορίζουν την ζωή σας;

Εσύ είσαι αραχτούλης Κυριακή μεσημεράκι και πίνεις τις μπυρίτσες σου και τρως τα κοψίδια σου
και σε παίρνει τηλέφωνο ο πελάτης και σου λέει έλα τωρα στο σπίτι έχω το εξής πρόβλημα.

Τολμάς να τον γράψεις; Τσου! Γιατί; Γιατί θα τον χάσεις απο πελάτη και τι σημαίνει αυτο;

Τι σημαίνει αυτό την εποχή του μνημονίου; Επαγγελματικός θάνατος,άρα αδυναμία καταβολής της δόσης του

στεγαστικου δανείου,άρα εν δυνάμει άστεγος

Άρα,ποιος επιλέγει; Εσείς ή η συγκυρία;

Αν όμως εκεί που πίνατε την μπυρίτσα αντιληφθείτε οτι κερδίσατε το τζόκερ και σας πάρει τηλέφωνο ο πελάτης τι θα του πείτε;

Δεν γαμ... και εσύ και το προβλημά σου που θα αφήσω εγώ την μπυρίτσα μου ειδικά τώρα που είμαι πλούσιος;

Ποιος επιλέγει τελικά;

Εσείς μήπως ή οι συγκυρίες;

Μέχρι τον Δεκέμβριο οι Άλπεις ήταν άδειες απο χιόνι.Επι χρόνια κοινώς επι μια ολόκληρη ζωή κάνατε σκι στις Άλπεις τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Φέτος μπορούσατε να κάνετε το ίδιο;

Ποιος αποφασίζει λοιπόν; Μήπως εσείς;

Επεξ/σία από 21cm
Δημοσ.

21cm καταλαβα που το πας οκ εχεις ενα δικιο. Προσωπικη επιλογη και συγκυρια ειναι διαφορετικα πραγματα.

Αλλα μιλαω για διληματα που προερχονται μεσα απο τις ιδιες συγκυριες..

Να επαιρνα τοτε το iphone 4 η το samsung ταδε 4;

Να δηλωνα στις πανελληνιες σχολη που πιανω με τα μορια που μαζεψα αυτη η εκεινη;

Να χωριζα η να την κραταγα;

Να επαιρνα χθες καφε η χυμο στη δουλεια;

Τις παραπανω αποφασεις τις παιρνεις πχ 100% μονος σου, δεν εχουν να κανουν με συγκυριες.

Δημοσ.

Πόσοι απο εσάς που είστε ελευθεροι επαγγελματίες οι πελάτες καθορίζουν την ζωή σας;

Ναι αλλά δεν ξυριστείς και λίγο, να βάλεις αστραφτερό κουστούμι, να το γυαλίσεις το παπούτσι, να αφιερώσεις λίγη ενέργεια για το τι είναι αυτό που οι πελάτες ζητάνε (και όχι απαραίτητα αυτό που λένε ότι ζητάνε), να πας σε σεμινάριο καθαρά για τις γνωριμίες, ή να πάρεις έναν εξτρα ακαδημαϊκό/επαγγελματικό τίτλο με κύρος (εννοείται πιο δύσκολο/μακροπρόθεσμο/κουραστικό το τελευταίο)

τότε δεν θα δεις στατιστικά περισσότερους πελάτες.

*όχι εσύ προσωπικα, γενικά μιλάω.

Ακόμα και στο παράδειγμα της Κυριακής που υποθετικά αράζω μεσημέρι με τσουγκράνες και με το αστραφτερό σερβίτσιο του Κυρ Μητσάρα γεμίζω αποθεματικά υλικά για τον εαυτό μου και την τουαλέτα μου

έστω με καλεί πελάτης στα ξαφνικά. Ας φανταστούμε τον παρακάτω διάλογο που μάλλον θα έκανα εγώ (στο σενάριο που περιγράφεις)

νορμαλ πελάτης:

- Έλα ρε. Σε χρειάζομαι σήμερα

Εγώ:

- Τι συμβαίνει;

Π:

- Έχω αυτό το πρόβλημα, θέλω αυτό και αυτό (δεν ζητάει κάτι δύσκολο αλλά μετά από χοιρινό και μπύρες το σκέφτεσαι να πας)

Εγώ:

- Οκ γίνεται, δεν είναι κάτι δύσκολο. Αλλά ξέρεις σήμερα είναι Κυριακή και χρεώνω 5 φορές πιο ακριβά. Γιατί δεν έρχεσαι τη Δευτέρα/Τρίτη από το γραφείο μου να μην πληρώνεις τα Κυριακάτικα που είναι πιο ακριβά; αν είναι τόσο επείγον όσο λες (εγώ ως επαγγελματίας έκρινα ότι δεν είναι επείγον για τον πελάτη μου) βεβαίως να έρθω και τώρα αλλά είσαι σίγουρος ότι αξίζει να πληρώσεις παραπάνω μόνο και μόνο επειδή είναι Κυριακή;

Σε αυτό το σημείο αν ο πελάτης πει "ναι έλα" τότε δύο είναι πιθανά

1) "Ναι έλα". Και να σε πληρώσει πιο ακριβά. Κέρδισες

2) "Ναι έλα". Αλλά να σου κάνει μανούρες και και και. Άρα κακοπληρωτής/ασυνεπής/αναξιόπιστος. Άρα το να τον χάσεις επειδή σε ήθελε κυριακή μεσημέρι για ψύλλου πήδημα και αρνείται να περιμένει, είναι πάλι κέρδος για σένα (σε θέμα άγχους/ταλαιπωρίας/απόλαυσης φαγητού)

Οπότε κατά τη γνώμη σου στον παραπάνω φανταστικό διάλογο. Ποιος πιστεύεις ότι επιλέγει; Εγώ ή η συγκυρία;

Δημοσ.

Αν νομίζετε οτι εσείς καθορίζετε την ζωή σας είστε πολύ γελασμένοι.

Αν αντι για μια μνημονιακή Ελλάδα είχαμε μια Ελλάδα Ντουμπάι τότε τι θα γινόταν;

Θα κάνατε αυτο που κάνετε σήμερα; Τσου. Άρα ποιος καθορίζει την ζωή σας; Εσείς μήπως;

χαχαχαχαχαχα

Οπότε για ποια προσωπική βούληση μου μιλάτε;

Οι χιλιάδες Έλληνες που ξενιτευτήκανε λόγω μνημονίου θα ξενιτευότανε διαφορετικά;

Οι συγκυρίες καθορίζουν την ζωή σας και όχι οι επιλογές σας.

Η συγκυρία της ζωάρας του '81 και η συγκυρία του μνημονίου του 2010 είναι δυο κραυγαλέα παραδείγματα

για να καταλάβετε τις σας λέω πάνω στην απορία σας περι του τι θα γινόταν αν.

Η συγκυρία να είσαι έφηβος το 1980 και η συγκυρία να είσαι έφηβος το 2016.

Συγκυρίες κύριοι,συγκυρίες!

Οι συγκυρίες σας στέλνουν στον ουρανό,οι συγκυρίες σας στέλνουν και στα ταρταρα.

Η προσωπική βούληση και επιλογή είναι ένα παραμυθάκι για μικρά παιδάκια!

εξαιτιας σου κλειδωσε και το δικο μου θεμα που ειχε πολλες ενδιαφερουσες αποψεις οποτε χαλαρωσε λιγο -.-

• Like 1
Δημοσ.

Απειρες επιλογες, αλλα συνηθως τα διλληματα ειναι λιγα καθε στιγμη.

Σκεφτεστε καθολου το παρελθον και τις αποφασεις που πηρατε χθες, ή πριν ενα μηνα, ή πριν χρονια κτλ; (1)

Η ειστε της αποψης επελεξα το παρον και δεν με νοιαζουν τα ενδεχομενα συμπαντα; (2)

Εγω βρισκομαι φουλ του ασσου.

ναι το έχω σκεφτεί, και σε προσωπικό επίπεδο, και σε ιστορικό.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλά δεν ξυριστείς και λίγο, να βάλεις αστραφτερό κουστούμι, να το γυαλίσεις το παπούτσι, να αφιερώσεις λίγη ενέργεια για το τι είναι αυτό που οι πελάτες ζητάνε (και όχι απαραίτητα αυτό που λένε ότι ζητάνε), να πας σε σεμινάριο καθαρά για τις γνωριμίες, ή να πάρεις έναν εξτρα ακαδημαϊκό/επαγγελματικό τίτλο με κύρος (εννοείται πιο δύσκολο/μακροπρόθεσμο/κουραστικό το τελευταίο)

τότε δεν θα δεις στατιστικά περισσότερους πελάτες.

*όχι εσύ προσωπικα, γενικά μιλάω.

Ακόμα και στο παράδειγμα της Κυριακής που υποθετικά αράζω μεσημέρι με τσουγκράνες και με το αστραφτερό σερβίτσιο του Κυρ Μητσάρα γεμίζω αποθεματικά υλικά για τον εαυτό μου και την τουαλέτα μου

έστω με καλεί πελάτης στα ξαφνικά. Ας φανταστούμε τον παρακάτω διάλογο που μάλλον θα έκανα εγώ (στο σενάριο που περιγράφεις)

νορμαλ πελάτης:

- Έλα ρε. Σε χρειάζομαι σήμερα

Εγώ:

- Τι συμβαίνει;

Π:

- Έχω αυτό το πρόβλημα, θέλω αυτό και αυτό (δεν ζητάει κάτι δύσκολο αλλά μετά από χοιρινό και μπύρες το σκέφτεσαι να πας)

Εγώ:

- Οκ γίνεται, δεν είναι κάτι δύσκολο. Αλλά ξέρεις σήμερα είναι Κυριακή και χρεώνω 5 φορές πιο ακριβά. Γιατί δεν έρχεσαι τη Δευτέρα/Τρίτη από το γραφείο μου να μην πληρώνεις τα Κυριακάτικα που είναι πιο ακριβά; αν είναι τόσο επείγον όσο λες (εγώ ως επαγγελματίας έκρινα ότι δεν είναι επείγον για τον πελάτη μου) βεβαίως να έρθω και τώρα αλλά είσαι σίγουρος ότι αξίζει να πληρώσεις παραπάνω μόνο και μόνο επειδή είναι Κυριακή;

Σε αυτό το σημείο αν ο πελάτης πει "ναι έλα" τότε δύο είναι πιθανά

1) "Ναι έλα". Και να σε πληρώσει πιο ακριβά. Κέρδισες

2) "Ναι έλα". Αλλά να σου κάνει μανούρες και και και. Άρα κακοπληρωτής/ασυνεπής/αναξιόπιστος. Άρα το να τον χάσεις επειδή σε ήθελε κυριακή μεσημέρι για ψύλλου πήδημα και αρνείται να περιμένει, είναι πάλι κέρδος για σένα (σε θέμα άγχους/ταλαιπωρίας/απόλαυσης φαγητού)

Οπότε κατά τη γνώμη σου στον παραπάνω φανταστικό διάλογο. Ποιος πιστεύεις ότι επιλέγει; Εγώ ή η συγκυρία;

Η συγκυρία επιλέγει!

Η συγκυρία οδηγεί τον πελάτη στον τηλεφώνημα και πάει λέγοντας.

Δεν υπάρχει προσωπική επιλογή! Ξεχάστε το αυτό!

Οι επιλογές μας γίνονται μέσα απο αλληλουχίες γεγονότων.

Μπορείτε απο σήμερα να προγραμματίσετε κάτι που θα πρέπει να κάνετε μετά απο 1 ή 2 χρόνια;

Τσου; Γιατί;

Γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζεις τις συγκυρίες που θα σου επιτρέψουν ή όχι την επιλογή.Δεν γνωρίζεις την αλληλουχία των γεγονότων μέχρι του χρόνου ή την άλλη χρονιά.

Οπότε είναι αδύνατον να επιλέξεις.

Αυτή την θεμελιώδη αρχή καταπάτησαν οι Έλληνες με τα στεγαστικά δάνεια.

Έλαβαν μια απόφαση αγνοώντας τις συγκυρίες!

Πόνταραν οτι οι συγκυρίες θα ήταν μαζί τους μια ολόκληρη ζωή και φυσικά έχασαν!

Οι μακροπρόθεσμες επιλογές απαιτούν γνώση των συγκυριών,διαφορετικά η καταστροφή είναι δεδομένη.

Το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζετε.

Εσείς νομίζετε μόνο οτι επειδή πεινάσατε και επιλέξατε το φαγητό που θα φάτε,οτι είστε αφεντικό της ζωής σας.

Όταν όμως επιλέξατε μακροπρόθεσμα,τότε τι έγινε; Τρέμετε μην σας πάρουν το σπίτι.

Βασική θεμελειώδη αρχή

Αν γνωρίζεις τις συγκυρίες που θα επικρατήσουν στο μέλλον,τότε έχεις την δυνατότητα να κάνεις σωστές επιλογές,αν δεν τις γνωρίζεις τότε η προσωπική σου καταστροφή είναι δεδομένη

Δημοσ.
Βασική θεμελειώδη αρχή

Αν γνωρίζεις τις συγκυρίες που θα επικρατήσουν στο μέλλον,τότε έχεις την δυνατότητα να κάνεις σωστές επιλογές,αν δεν τις γνωρίζεις τότε η προσωπική σου καταστροφή είναι δεδομένη

Οκ κατάλαβα.

Κάτσε να σου πω κι εγώ τη δική μου θεμελιώδη αρχή

He who shall adapt to their doings, he who shall not disappear of their doings.

Their intentions and doings shall not be evil, but to choose death over life shall be evil.

Δεν θυμάμαι ποιος το έγραψε. Αν το βρω πάλι, θα σου πω.

Δημοσ.

Εγω μετανιωσει για πολλα ενα απο αυτα που σπουδασα και εφυγα απο το σπιτι μου για επαρχια, μετανιωσα για 2 λογους κατ αρχην γιατι το πτυχιο ειναι αχρηστο και εδωσα τοσα λεφτα και χρονο τσαμπα και δευτερο και κυριοτερο οτι εχοντας χασει την μητερα μου απο καρκινο αν ημουν κοντα  δεν ξερω αν θα την εσωζα αλλα σιγουρα θα περναγα πιο πολυ χρονο μαζι της.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...