Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας!:)

Τραβηξα ενα βιντεο απ το κινητό μου κάθετα και όταν το πέρασα στον υπολογιστή μου το έδειχνε οριζοντια. Προκειμένου να το φέρω πάλι στα ίσα του χρησιμοποίησα το windows live movie maker. Όμως το πρόβλημα τώρα είναι ότι στα πλαινά έχει μεγάλο μαύρο πλαίσιο και το βίντεο φαίνεται πολύ μικρο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεφορτωθώ αυτό το μαύρο πλαίσιο, να κόψω γυρω γυρω το βίντεο δηλαδη;

Δημοσ.

Μια ερωτήσεις πρώτα. Μήπως το βίντεο το ξεκίνησες στο οριζόντιο γύρισες το κινητό μετά που ξεκίνησες την εγγραφή; Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως το orientation κλειδώνει όπως ξεκίνησε η εγγραφή.

Η περιστροφή που έκανες σου επανακωδικοποίησε το βίντεο και επέφερε απώλειες, το γνωρίζεις αυτό, έτσι;

Μπορείς να περιστρέψεις το βίντεο την ώρα που αναπαράγεται με το vlc πηγαίνοντας στο μενού Tools->Effects->Video->Transform και τσεκάροντας το rotate.

Δοκίμασε και το εξής.

-Κατέβασε από εδώ το ffmpeg (latest static) και το avidemux.

-Κάνε εγκατάσταση το avidemux.

-Αποσυμπίεσε τον φάκελο bin ή όλο το πακέτο κάπου π.χ. στην επιφάνεια εργασίας (θα δημιουργήσει δικό του φάκελο).

-Φόρτωσε το βίντεο στο avidemux, επέλεξε σαν output το mp4 και σώσε με το όνομα input.mp4 μέσα στον φάκελο bin του ffmpeg που αποσυμπίεσες πριν. Αν είναι ήδη mp4, απλά μετέφερε το στον bin και άλλαξε του το όνομα σε input

-Πήγαινε στον φάκελο bin του ff και αποσυμπίεσε το παρακάτω zip μέσα σε αυτόν χωρίς να δημιουργήσεις νέο φάκελο. Το bat είναι πολύ απλό και δεν κάνει κανέναν έλεγχο, οπότε αν δεν κάνει τίποτα θα πρέπει να ελέγξεις αν όλα τα αρχεία (ffmpeg.exe, imput.mp4, ffrotate.bat) είναι μαζεμένα στον bin και έχουν τα σωστά ονόματα (το mp4 δηλαδή)

ffrotate.zip

Την εντολή για το ffmpeg τη βρήκα εδώ.

-Τρέξε το ffrotate.bat και δώσε τις μοίρες που θέλεις να περιστρέψεις το βίντεο δεξιόστροφα. Συνήθως είναι 90 ή 270, ανάλογα αν το βίντεο είναι περιστραμμένο δεξιά ή αριστερά.

-Θα σου δημιουργήσει ένα αρχείο output.mp4 (σε δευτερόλεπτα) και θα το προβάλει αυτόματα. Αν είναι εντάξει είσαι τυχερός και δεν χρειάζεσαι re-encoding.

• Like 1
Δημοσ.

Αρχικά σ ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να με βοηθήσεις!:)

Την περιστροφή στο κινητό μου την έχω απενεργοποιημένη οπότε το βίντεο εξαρχής κάθετα άρχισα να το τραβάω.

Μετά στον υπολογιστή μου το δειχνε ξάπλα. Στο windows live movie maker ήθελα να το επεξεργαστώ κι επι τη ευκαιρία το περιέστρεψα κιόλας. Αλλά φαινόταν πολύ πιο μικρούλι. Στο vlc μπορω να το περιστρέψω αλλά εγώ ήθελα να αποθηκευτεί κιολας έτσι.

Το επόμενο κομμάτι που μου έγραψες δυστυχώς δεν το καταλαβαίνω:/ 

Αυτό που έκανα είναι ότι επεξεργάστηκα το βίντεο με μια εφαρμογή στο κινητό μου αντί για το windows live movie maker του υπολογιστή που στο κινητό μου γίνεται η επεξεργασία ακριβώς όπως το τράβηξα.

Σ' ευχαριστώ και πάλι :)

Δημοσ.

Ναι. Βασικά αυτο που εξαρχής ηθελα ήταν να επεξεργαστώ το βίντεο, να βάλω μουσική και τέτοια.. γι αυτο και το πέρασα στον υπολογιστή όπου ο υπολογιστής μου το γύρισε ανάποδα. Στο κινητό όμως το επεξεργάστηκα όπως το χα τραβήξει μέσω μιας εφαρμογής που κατέβασα

Δημοσ.

Για να το αποφύγεις αυτό στον Η/Υ θα πρέπει όταν ορίσεις το project/ανοίξεις το αρχείο να καθορίσεις την ανάλυση εισαγωγής,αν το αφήσεις προεπιλογή λογικό είναι να το ανοίξει σαν 720p ή 1080p και να είναι ένα όρθιο γαμ... στην μέση της οθόνης.  

• Like 1
Δημοσ.

Είναι η ανάλυση του βίντεο. Το media info σου εμφανίζει όλες τις πληροφορίες που αφορούν τα αρχεία πολυμέσων.
Ο elf σου λέει ότι από προεπιλογή τα προγράμματατα επεξεργασίας βίντεο ορίζουν την ανάλυση για οριζόντιο βίντεο αντί για κατακόρυφο που θέλουν τα κινητά και αυτό πρέπει να το αλλάξεις εσύ.
Σου είπα πριν πως να το κάνεις στο movie maker.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...