gdriver Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 αν δεν πειράζει το θεματοθέτη να κάνω και εγώ μία ερώτηση γενική αλλά σχετική με σταθεροποιητές; βρήκα μία μέρα στην αποθήκη ένα ups με χαλασμένη μπαταρία. την άλλαξα (από χόμπυ πιο πολύ) και δουλεύει μία χαρά. μέσα στο δωμάτιο είχα παλιότερα εγκαταστήσει έναν απλό σταθεροποιητή τάσης πάνω στον οποίο έχω βάλει την τηλεόραση και ένα blu-ray. αυτή τη στιγμή μιας και δουλεύει και το ups (line interactive με σταθεροποίηση) έχω την εξής συνδεσμολογία. πάνω στον σταθεροποιητή έχω κοτσάρει στο ups και στην έξοδο του ups έχω κοτσάρει ενα πολύμπριζο προστασίας της crystal audio. είναι σωστό αυτό; ή πρέπει να το πολύμπριζο προστασίας να μπεί πριν το σταθεροποιητή; το ξέρω πως όλα αυτά είναι υπερβολές αλλά αυτό που θέλω να ρωτήσω εάν θέλω να αξιοποιήσω και τα τρία αυτά μηχανάκια με ποιά σειρά πρέπει αυτά να μπούν;
sphinxgr Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Εχω βαλει αυτα τα απλα πολυμπριζα προστασιας, του 10ευρου. Δεν λεω οτι ειναι προστασια της προκοπης, αλλα παντως, εκει που καθε λιγο ειχα βλαβες, τωρα δεν εχω. Αλλο ψυγειο στο σπιτι, αλλο στο χωριο, αλλο στο πατρικο, δεν γινεται να αγοραζω πανακριβες συσκευες προστασιας... 40€ έχουν. Όχι κάνα εκατομμύριο! http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?cPath=9_167_711&products_id=10806 αν δεν πειράζει το θεματοθέτη να κάνω και εγώ μία ερώτηση γενική αλλά σχετική με σταθεροποιητές; βρήκα μία μέρα στην αποθήκη ένα ups με χαλασμένη μπαταρία. την άλλαξα (από χόμπυ πιο πολύ) και δουλεύει μία χαρά. μέσα στο δωμάτιο είχα παλιότερα εγκαταστήσει έναν απλό σταθεροποιητή τάσης πάνω στον οποίο έχω βάλει την τηλεόραση και ένα blu-ray. αυτή τη στιγμή μιας και δουλεύει και το ups (line interactive με σταθεροποίηση) έχω την εξής συνδεσμολογία. πάνω στον σταθεροποιητή έχω κοτσάρει στο ups και στην έξοδο του ups έχω κοτσάρει ενα πολύμπριζο προστασίας της crystal audio. είναι σωστό αυτό; ή πρέπει να το πολύμπριζο προστασίας να μπεί πριν το σταθεροποιητή; το ξέρω πως όλα αυτά είναι υπερβολές αλλά αυτό που θέλω να ρωτήσω εάν θέλω να αξιοποιήσω και τα τρία αυτά μηχανάκια με ποιά σειρά πρέπει αυτά να μπούν; Ναι είναι υπερβολές! Αλλά το ξέρεις! Το πολύπριζο πρέπει να μπει στην πρίζα. Υποθέτω ότι αφου σε προστατευει μόνο απο κεραυνό και το επιπλέον ρευμα το στέλνει στη γείωση της πρίζας (όπου αν έχεις αρκετά παλιό σπίτι, ή σχετικά παλιό σπίτι με πάτωμα, τότε δεν έχεις γείωση στην πρίζα οπότε και δεν δουλευει), οπότε για αυτό πρέπει να είναι απευθείας στην πρίζα.
mentoras99 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Παντως, και οι σταθεροποιητες τασης, χαλανε. Ειχα αγορασει εναν πολυ καλο, απο ραδιο κατουμα(υπαρχει ακομη . Κρατησε μια δεκαετια. Μετα, μου εριχνε τον ρελε στον πινακα, εκανε συνεχως θορυβο, κλπ
gdriver Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 σε ευχαριστώ για την απάντηση. ναι το σπίτι δεν έχει γειώσεις.
xifiassamsung Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 σε ευχαριστώ για την απάντηση. ναι το σπίτι δεν έχει γειώσεις. για αρχη παρε προσφορες απο ηλεκτρολογους να τσεκαρεις τα γενικα ηλεκτρικα του σπιτιιου καθως η απουσια γειωσεων καταργηθηκε το '74.Εκτοτε ο κανονισμος εχει αλλαξει αρκετες φορες προς το τυπικοτερο φυσικα,μεχρι κ τα πολυφωτα υποχρεουνται σε γειωση πλεον.Ενα γενικο φρεσκαρισμα πινακα με ρελε διαφυγης προστατευει ολους τους ενοικους του σπιτιου. Απο κει κ επειτα μπορεις να βαλεις οτι θες για το ψυγειο,ενα απλο μπριζακι καποιας ποιοτητας αρκει.
gdriver Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 δηλαδή υπάρχει λύση χωρίς να ξηλωθούν σοβατίσματα;
sphinxgr Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 διάβασε σχετικό θέμα http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=47514&s=8cccf391475af6740054d40748067baf
zio10 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Είναι κάτι τέτοιες συσκευές προστασίας που γράφουν πάνω ότι σου δίνουν ένα πολύ μεγάλο ποσό αν πάθει κάτι ο εξοπλισμός σου κλπ, τι γίνεται με αυτά; Να έχει πάρει κανείς λεφτά;
Dare-Devil Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Επειδή η "σταθερή" αυξομείωση στην τάση του ρεύματος "χαρακτηρίζει" την περιοχή που μένω εγώ, 30 χρόνια τώρα δεν είχαμε καμια σοβαρή ζημιά. Μέχρι να μας "επισκεφθεί" ένα ψήσιμο των 380V (από επιστροφή στον ουδέτερο) πρόσφατα και να μετράω καμμένες συσκευές... Αν και τα ουσιαστικότερα μέτρα που μπορεί να πάρει κανείς είναι στον κεντρικό σου πίνακα, λόγω εξόδων προσωρινά έχω κουμπώσει 2 σταθεροποιητές τάσης (βάριστορ-βαρίστορ-μπάριστορ, το έχω ακούσει με πολλές versions χαχαχα) επώνυμους APC (δες φωτό). IMG_2137.JPG Σαφώς υπάρχουν κι άλλα αξιόλογα μηχανάκια για αυτήν την δουλειά. Απλά, της APC είναι σίγουρα μέσα στις καλές επιλογές. Στο χειρότερο σενάριο (θεωρητικά πάντα) σε κάποιο τσαφ του ρεύματος, να καταστραφεί τουλάχιστον αυτό και όχι η συσκευή που ακολουθεί. Μόνο που αυτό δεν είναι σταθεροποιητής τάσης άλλα προστασία υπερτασης σε λογικά πλαίσια. Έχει μεγάλη διαφορά ! Καλημέρα, Θα ήθελα να προτείνετε έναν καλό σταθεροποιητή τάσης για ψυγείο γιατί υπάρχουν πολλές αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος και το προηγούμενο ψυγείο χάλασε από αυτό τον λόγο.Κάτι τέτοιο θα με καλύψει; Μάρκες κατα σειρά προτίμησης. KEBO VMARK AMARAD . Προσοχή στα VA . Να είναι ικανά να σηκώσουν το ψυγείο . Τύποι σταθεροποιητών : Relay : Γρήγορη διορθωση τάσης και αξιόπιστοι . Μειονέκτημα: Δεν έχουν την καλύτερη ακρίβεια στην ρύθμιση τάσης . Servo : Με καλύτερη ακρίβεια ρύθμιση τάσης. Μειονεκτήματα: Αργή ρύθμιση τάσης και συγκριτικά με τους relay μπορεί να κολήσει ο σερβομηχανισμός και σε εξαιρετικές περιπτώσεις να πάρουν φωτιά . Δεν είναι επικίνδυνοι αλλά συγκριτικά με τους relay θεωρητικά είναι λιγότερο αξιόπιστοι . Άλλο που πρέπει να κοιτάξεις είναι το εύρος διόρθωσης της τάσης . Αυτά ! Eναλλακτική λύση είναι να βάλεις επιτηρητή τάσης στο κεντρικό πίνακα . Μειονέκτημα ότι όταν ανιχνεύει την τάση να ξεφεύγει κόβει το ρεύμα σε όλο το σπίτι και επανέρχεται μετά απο λίγο χρόνο εφόσον σταθεροποιηθεί το δίκτυο . Σε μέρος δηλαδή με τρομερές αστάθειες ε δεν θα έχεις ρευμα συχνά ! 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Εχω βαλει αυτα τα απλα πολυμπριζα προστασιας, του 10ευρου. Δεν λεω οτι ειναι προστασια της προκοπης, αλλα παντως, εκει που καθε λιγο ειχα βλαβες, τωρα δεν εχω. Αλλο ψυγειο στο σπιτι, αλλο στο χωριο, αλλο στο πατρικο, δεν γινεται να αγοραζω πανακριβες συσκευες προστασιας... Αμφιβάλλω αν το σταμάτημα των βλαβών οφείλεται στα πολύμπριζα. Και τι εννοώ, αυτά δεν είναι σταθεροποιητές τάσης, αλλά αν η τάση υπερβεί κάποια όρια καίγεται μια ασφάλεια που έχουν και τερματίζεται η λειτουργία της συνδεδεμένης συσκευής σε αυτά προκειμένου να αποφευχθεί η βλάβη της συσκευής. Λογικά αν σε προστάτευαν λόγω υπερτάσεων θα έπρεπε να καεί η ασφάλειά τους. Αν δεν σου έχει συμβεί αυτό, μάλλον σταμάτησαν τα προβλήματα με την τάση από την ΔΕΗ.
Dare-Devil Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Αμφιβάλλω αν το σταμάτημα των βλαβών οφείλεται στα πολύμπριζα. Και τι εννοώ, αυτά δεν είναι σταθεροποιητές τάσης, αλλά αν η τάση υπερβεί κάποια όρια καίγεται μια ασφάλεια που έχουν και τερματίζεται η λειτουργία της συνδεδεμένης συσκευής σε αυτά προκειμένου να αποφευχθεί η βλάβη της συσκευής. Λογικά αν σε προστάτευαν λόγω υπερτάσεων θα έπρεπε να καεί η ασφάλειά τους. Αν δεν σου έχει συμβεί αυτό, μάλλον σταμάτησαν τα προβλήματα με την τάση από την ΔΕΗ. Βασικά πολλά έχουν ασφάλεια με επαναόπληση με κουμπί στο πλάι . Αυτά τα μονόμπριζα της APC δεν έχουν επαναόπληση καλά το λες ! Ουσιαστικά σε γενικές γραμμές τα πολύμπριζα ασφαλείας με προστασία υπέρτασης δεν είναι τίποτα άλλο από μερικές ασφάλειες και metal oxide varistors (MOV) για να απορροφήσει αιχμές τάσης μεχρι το σημείο που μπορεί φυσικά ! 2
AntiCambeR Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Εχει νόημα να βάλω σταθεροποιητή τάσης σε παλιό διαμέρισμα πολυκατοικίας που δεν υπάρχει γείωση για να προστατέψω PC,TV,και κανα 2 ακόμα συσκευές;Τα έχω ολα σε 1 πολύμπριζο ασφαλείας APC το οποίο μου δείχνει οτι δεν υπάρχει γείωση. Αν οι συσκευές ειναι όλες πχ 500 Watt,ο σταθεροποιητής πόσα παραπάνω Watt πρέπει να είναι;
Βασίλης_29 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Εχει νόημα να βάλω σταθεροποιητή τάσης σε παλιό διαμέρισμα πολυκατοικίας που δεν υπάρχει γείωση για να προστατέψω PC,TV,και κανα 2 ακόμα συσκευές;Τα έχω ολα σε 1 πολύμπριζο ασφαλείας APC το οποίο μου δείχνει οτι δεν υπάρχει γείωση. Αν οι συσκευές ειναι όλες πχ 500 Watt,ο σταθεροποιητής πόσα παραπάνω Watt πρέπει να είναι; Δεν ξέρω αν ο σταθεροποιητής αναλαμβάνει και ρόλο γείωσης, ο ρόλος της γείωσης είναι να μην διαρρεύσει ρεύμα στο σώμα σου και αντι για το σώμα σου να ακολουθήσει την ευκολότερη πορεία και να διαπεράσει στην γείωση. Για την επιλογή με βάση την ισχύ, ο σταθεροποιητής θα πρέπει να αντέχει ισχύ μεγαλύτερη ή ίση με αυτή των συσκευών, εσύ προφανώς επιλέγεις σταθεροποιητή με ισχύ μεγαλύτερη μεν και όσο πλησιέστερα γίνεται προς αυτή του φορτίου σου.
sphinxgr Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Εχει νόημα να βάλω σταθεροποιητή τάσης σε παλιό διαμέρισμα πολυκατοικίας που δεν υπάρχει γείωση για να προστατέψω PC,TV,και κανα 2 ακόμα συσκευές;Τα έχω ολα σε 1 πολύμπριζο ασφαλείας APC το οποίο μου δείχνει οτι δεν υπάρχει γείωση. Αν οι συσκευές ειναι όλες πχ 500 Watt,ο σταθεροποιητής πόσα παραπάνω Watt πρέπει να είναι; Τουλάχιστον +40% σε watt απο το σύνολο των συσκευών σου. Επίσης χονδρικά να θυμάσαι πως: "Για να επιλέξετε το κατάλληλο Σταθεροποιητή τάσης (που θα κάνει για την συσκευή σας) θα πρέπει να ξέρετε το ΝΤΕΜΑΡΑΖ της συσκευής σας (δηλαδή στην εκκίνηση του πόσα WATT τραβάει ) Οταν αναφέρουμε την ισχύ σε VA δεν είναι η ισχύ σε WATT τα VA είναι πολύ μικρότερα απο τα WATT. Αναλογικά περίπου τα 2000VA είναι 1400WATT"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα