WalkerSW Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Μαλιστα... δεν εχει νοημα να συνεχισω την συζήτηση με ατομα ανίδεα η 15χρονα που δεν έχουν δουλεψει ουτε μια μερα στη ζωή τους. Ας επιστρεψει ο TS με τις απαιτησεις του φίλου του και συνεχίζουμε με προτασεις! με 1200 ευρω και τετοια specs μπορει να παρει 2 μηχανιματα για να χει αλλο ενα καβάτζα ή απομακρυσμενο backup ετσι σε δευτερολεπτα θα ναι ετοιμος να δουλεψει οτι αν συμβει μαζι με τα προγραμματα του και τα data του δεν νομιζω τακη Θεωρεις εσύ οτι οι τεχνικοι των εταιρειών είναι ηλιθειοι και δεν κανουν swap τους δισκους? 4
davidxtreme2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Καλησπερα διαβασα ολες τις αναρτησεις και φυσικα το τι θελει να παρει ο φιλος για επαγγελματικο χωρο . Θα συμφωνησω απολυτα με τον #WalkerSW καθοτι ειμαι του επαγγελματος εδω και 12 χρονια , το να παρεις ενα απλο υπολογιστη απλα για να κανεις την δουλεια σου οκ παρτο αλλα μην περιμενεις να αντεχει να δουλευει 24/7 για ενα χρονο σερι σε συνθηκες μπορει και αθλιες , οτι καποιος εχει γραφειο δε σημαινει φυσικα και οτι θα συντηρει το μηχανημα του οπως ακριβως πρεπει να το κανει και γιαυτο θα πρεπει να παει σε μηχανηματα τυπου DELL , HP , FUJITSU ΚΤΛ τα οποια για μενα ειναι τα <<σκυλια>> της υποθεσης καθως ειναι σχεδιασμενα για να δουλευουν 24/7 γιαυτο και τα προτιμουν για servers και για τερματικα σε εταιριες σοβαρες . εμενα η γνωμη μου ειναι μεχρι και τα λεγομενα Refurbished εταιριων τα εχω βαλει σε πολλα γραφεια - εταιριες και δουλευουν χρονια χωρις κανενα προβλημα και μιλαμε για μηχανηματα τα οποια δε κλεινουν ουτε ενα λεπτο το μηνα . Εμενα η γνωμη μου ειναι για ενα HP μεταχ. Η/Υ 8200 Elite Tower, i7-2600, 16GB, 500GB HDD, DVD-RW, Win 7 το οποιο κοστιζει στα 700€ εχουν εγγυηση 1 ετος και ειναι απλα πολυ καλα στην λειτουργια τους . τωρα μπορει να βαλει και μια καρτα γραφικων επανω οποια θελει αναλογα με τα προγραμματα τα σχεδιαστικα και να κανει πολυ καλα την δουλεια του Το καλο με αυτα τα μηχανηματα ειναι οτι σπανια παρουσιαζουν ζημιες και ειδικα οταν το θες για δουλεια δε θες να σε αφησει στην μεση . Τωρα οσο για τον φιλο που λεει να παρει 2 και να εχει το αλλο στην ακρη αν παθει τιποτα να βαλει το αλλο !! σαυτο δε θα συμφωνησω καθοτι ολοι μας οι τεχνικοι κανουμε τους δισκους swap και ο πελατης αν παθει οποιαδηποτε ζημια η λυση ειναι αμεση , και αν ειναι να παθεις σοβαρη ζημια εκει οτι και να εχεις τι pc των 500 ευρω τι των 1500 δε διαφερει πουθενα το θεμα ειναι να εχεις ενα pc που να εχει σχεδιαστει πχ οπως αυτο που σου ανεφερα η οπως για εμενα η κορυφη το DELL PRECISION T5500 ΜΕ 2 cpu xeon και memory up στα 72gb τα οποια ολα αυτα εχουν σχεδιαστει για να ειναι server και οποιος εχει δουλεψει server ξερει πολυ καλα τι εννοω . Φιλε τα pc που ζητας καλο ειναι να κοιταξεις μεχρι και σε refurbished ολα μεσα ειναι καινουργια δε θα δεις την παραμικρη επισκευη και εχουν εγγυηση 1 ετος και μπορεις να κανεις και επεκταση εγγυησης οσο θελεις . Ειναι σταθερα μηχανηματα εχουν σχεδιαστει για να δουλευουν τρελες ωρες και περνουν αναβαθμισεις πολυ καλες . ενω αν του χαλασει το dell με την επομενη θα ναι ετοιμος... ή οι εταιριες χρησημοποιουν πιο ποιοτικα προιοντα απ αυτα που χρησημοποιει καποιος σε custom υλοποιηση? Οι εταιριες τυπου HP , DELL ΚΤΛ το σιγουρο ειναι οτι χρησιμοποιουν οχι απλα πιο ποιοτικα μηχανηματα απο καποιον που το εχει για απλη χρηση υπολογιστη αλλα μιλαμε για υπολογιστη που απλα δεν τον εχεις ονειρευτει ποτε . Το να εχεις ενα μηχανημα παιχνιδομηχανη αυτο δε σημαινει οτι ειναι και το καλυτερο της αγορας . Οταν ανοιγεις ενα μηχανημα HP η dell , η motherboard δεν ειναι ουτε asrock ουτε msi ουτε gigabyte κτλ ειναι καθαρα της εκαστοτε εταιριας , και φυσικα οταν αγοραζεις ενα μηχανημα απο την hp και την καθε επαγγελματικη τετοια εταιρια οταν παθεις ζημια ειδικα η dell απο οσο ξερω το κανει σου δινει μηχανημα αντικαταστασης μεχρι να σου επιδιορθωση το προβλημα που παρουσιασε το μηχανημα σου , τωρα οσο για τα data του καθε υπολογιστη σιγουρα οταν το εχεις για επαγγελματικη χρηση τα εχεις και σε εναν external hdd οποτε τουλαχιστον για 1-2 μερες μπορεις να εισαι αξιοπρεπεις στην δουλεια σου , μπορει να μην καταφερνεις να δουλευεις 100% αλλα σιγουρα δουλευεις . Αυτα τα μηχανηματα ειναι σχεδιασμενα για να το πω οπως το λεω εγω << για να ξεχνανε να χαλανε >> . οταν ο ανθρωπος θα το δουλευει για σχεδιο η θα το ζοριζει , οι προδιαγραφες του ειναι τετοιες που δε καταλαβαινει τιποτα !!
jkidd13 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Auto cad θα δουλευει,αλλα λογικα θα χρειαστει και αλλα στην πορεια,που δεν μπορουσε τωρα να μου ονομασει.
WalkerSW Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Auto cad θα δουλευει,αλλα λογικα θα χρειαστει και αλλα στην πορεια,που δεν μπορουσε τωρα να μου ονομασει. Τοτε θεωρώ τα συστηματα που σου προτεινα πριν την πιο σωστή επιλογή!!
davidxtreme2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Auto cad θα δουλευει,αλλα λογικα θα χρειαστει και αλλα στην πορεια,που δεν μπορουσε τωρα να μου ονομασει. https://www.skroutz.gr/s/8167938/Dell-Optiplex-7040-SFF-i7-6700-8GB-1TB-W7.html ειναι μια πολυ καλη λυση
SpirosZ68 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 1) Μαλλον δεν έχεις ιδεα τι σημαινει επαγγελματιας και ποσο ισχυει το οτι ο χρονος ειναι χρήμα.... 2) Τα παραπανω λεφτα που θα δώσει σε ενα επαγγελματικο επώνυμο μηχάνημα ειναι ψιχουλα μπροστα σε αυτά που θα χασει αν αναγκαστει να μεινει 1, 2, 3 μερες χωρίς υπολογιστή! 1) Ξερω πολυ καλα απο πρωτο χερι 2) Δεν εχουν ολοι οι επαγγελματιες τις ιδιες αναγκες και την ιδια αναγκη για next day on site αντικατασταση. Στην προκειμενη περιπτωση οι πληροφοριες που ειχαμε ηταν πολυ λιγες για να μπορει κανεις να ειναι τοσο καθετος στην αποψη του οποια κι αν ηταν αυτη Πες μου εσύ έναν τεχνικό του insomnia που να μπορει να προσφέρει λειτουργική λύση η μηχανημα αντικαταστασης μεσα σε λιγες ωρες , συμπεριλαμβανομένου και του εαυτου σου αν θελεις και εγώ θα παρω οτι υποστηρίζω πίσω. Και δεν μιλάω υποτιμητικά απλα ειμαι 1000% σιγουρος οτι κανενας αυτονομος μηχανικός δεν ειναι δυνατόν έχει τα resources να προσφέρει τετοιου ειδους support. Μηχανημα αντικαταστασης ισως οχι (ισως, οχι οτι αποκλειεται ομως) αλλα ποσο συχνα μπορει να χρειαστει κατι τετοιο? τις περισσοτερες φορες οτι μπορει να χρειαστει ειναι θεμα 1-2 ημερων για να επισκευαστει, αρκει να εχεις εναν τεχνικο που να ερθει και να δει το προβλημα σου αμεσως και να ασχοληθει με αυτο επι τοπου. Και ναι, υπαρχουν τετοιοι. Αν του χαλασει επαγγελματικο DELL μεσα σε ελαχιστες ώρες θα έχει λειτουργικο μηχανημα... αν οχι το δικό του καποιο αντικαταστασης!! Δεν διαφωνω. Οχι βεβαια σε λιγες ωρες, αλλα την επομενη ημερα. Καλησπερα διαβασα ολες τις αναρτησεις και φυσικα το τι θελει να παρει ο φιλος για επαγγελματικο χωρο . Θα συμφωνησω απολυτα με τον #WalkerSW καθοτι ειμαι του επαγγελματος εδω και 12 χρονια , το να παρεις ενα απλο υπολογιστη απλα για να κανεις την δουλεια σου οκ παρτο αλλα μην περιμενεις να αντεχει να δουλευει 24/7 για ενα χρονο σερι σε συνθηκες μπορει και αθλιες , οτι καποιος εχει γραφειο δε σημαινει φυσικα και οτι θα συντηρει το μηχανημα του οπως ακριβως πρεπει να το κανει και γιαυτο θα πρεπει να παει σε μηχανηματα τυπου DELL , HP , FUJITSU ΚΤΛ τα οποια για μενα ειναι τα <<σκυλια>> της υποθεσης καθως ειναι σχεδιασμενα για να δουλευουν 24/7 γιαυτο και τα προτιμουν για servers και για τερματικα σε εταιριες σοβαρες . Ολοι μου οι υπολογιστες δουλευαν και δουλευουν 24/7 απο το 2001 μεχρι σημερα. Non Stop. Καθε μερα. Ολη μερα. Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι τα Envy και τα Optiplex δεν ανηκουν σε αυτην την κατηγορια. Περα απο αυτο ομως δεν θα διαφωνησω οτι η πιο ευκολη λυση ειναι ενα επωνυμο workstation με Next Day on site. Ας παρει ο φιλος ενα HP Z640, Z840, Dell Precision T5810 που ειναι για αυτη τη δουλεια και ολα καλα γιατι με τα κονσερβοκουτια που ειναι φτιαγμενα για office work θα εχει το ονομα αλλα οχι τη χαρη. 1
ziaba Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Μαλιστα... δεν εχει νοημα να συνεχισω την συζήτηση με ατομα ανίδεα η 15χρονα που δεν έχουν δουλεψει ουτε μια μερα στη ζωή τους. Ας επιστρεψει ο TS με τις απαιτησεις του φίλου του και συνεχίζουμε με προτασεις! Θεωρεις εσύ οτι οι τεχνικοι των εταιρειών είναι ηλιθειοι και δεν κανουν swap τους δισκους? οταν κλαταρει ο σκληρος (δεν ειδα κανενα μηχανημα με RAID 1 στις προτασεις σου) θα δω τι swap θα κανουν οι μαγκες της dell 1
meletis_m Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Καλησπέρα.Επειδή διαθέτω και εγω ο ίδιος τεχνικό γραφείο, θα σου πρότεινα να μήν πάς σε έτοιμη σύνθεση υπολογιστή αλλά να σου προτείνουμε μια νέα σύνθεση. Λογικά σίγουρα θα δουλεύει κάποιο στατιστικό & αρχιτεκτονικό πρόγραμμα. Στη σύνθεση θέλετε και οθόνη ή μόνο το πύργο? Σίγουρα θα χρειαστείς τουλάχιστον 8GB Ram, θα σου πρότεινα να έπαιρνες μνήμη κατευθείαν 8Gb ώστε να έχεις ελεύθερο το slot της μητρικής για μελλοντική αναβάθμιση. Για αποθηκευτικό χώρο προσωπικά έχω 1 SSD (Samsung 850 evo 250Gb) + 1 WD 500GB (για τα υπόλοιπα αρχεία) και απαραίτητα αντίγραφα ασφαλείας στο Google Drive +Onedrive. Λειτουργικό Σύστημα θα επιλέξετε W7 ή W10, σε εμένα προσωπικά το IDEA 10NG έχω κάποια θέματα με W10 οπότε δεν εχω προχωρήσει σε αναβάθμιση. Ανέφερε μας τα χρήματα που διαθέτει καθώς και τα προγράμματα που δουλεύει ώστε να σε βοηθήσουμε περισσότερο. 1
davidxtreme2013 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 1) Ξερω πολυ καλα απο πρωτο χερι 2) Δεν εχουν ολοι οι επαγγελματιες τις ιδιες αναγκες και την ιδια αναγκη για next day on site αντικατασταση. Στην προκειμενη περιπτωση οι πληροφοριες που ειχαμε ηταν πολυ λιγες για να μπορει κανεις να ειναι τοσο καθετος στην αποψη του οποια κι αν ηταν αυτη Μηχανημα αντικαταστασης ισως οχι (ισως, οχι οτι αποκλειεται ομως) αλλα ποσο συχνα μπορει να χρειαστει κατι τετοιο? τις περισσοτερες φορες οτι μπορει να χρειαστει ειναι θεμα 1-2 ημερων για να επισκευαστει, αρκει να εχεις εναν τεχνικο που να ερθει και να δει το προβλημα σου αμεσως και να ασχοληθει με αυτο επι τοπου. Και ναι, υπαρχουν τετοιοι. Δεν διαφωνω. Οχι βεβαια σε λιγες ωρες, αλλα την επομενη ημερα. Ολοι μου οι υπολογιστες δουλευαν και δουλευουν 24/7 απο το 2001 μεχρι σημερα. Non Stop. Καθε μερα. Ολη μερα. Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι τα Envy και τα Optiplex δεν ανηκουν σε αυτην την κατηγορια. Περα απο αυτο ομως δεν θα διαφωνησω οτι η πιο ευκολη λυση ειναι ενα επωνυμο workstation με Next Day on site. Ας παρει ο φιλος ενα HP Z640, Z840, Dell Precision T5810 που ειναι για αυτη τη δουλεια και ολα καλα γιατι με τα κονσερβοκουτια που ειναι φτιαγμενα για office work θα εχει το ονομα αλλα οχι τη χαρη. Αρχικα μιλαμε να παρεις ενα μηχανημα αξιοπρεπες τωρα αν εσενα ενα κοινο μηχανημα δουλευει απο το 2001 εως σημερα χωρις καμια συντηρηση οπως πρεπει να την κανεις καθε ετος σωστα μπραβο σου ..εγω μιλησα για workstation τυπου dell precision γιατι ολοι δε κανουν τις συντηρησεις που πρεπει !! τωρα envy και optiplex για τα envy θα συμφωνησω για τα optiplex ασε με να διαφωνω ...ας παρει ο φιλος καποιο επωνυμο κατα κυριο λογω , τωρα απο εκει και περα αν σου χαλασει ειναι και σε τι mode θα πεσεις του εκαστοτε τεχνικου - εταιριας .
SpirosZ68 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Αρχικα μιλαμε να παρεις ενα μηχανημα αξιοπρεπες τωρα αν εσενα ενα κοινο μηχανημα δουλευει απο το 2001 εως σημερα χωρις καμια συντηρηση οπως πρεπει να την κανεις καθε ετος σωστα μπραβο σου ..εγω μιλησα για workstation τυπου dell precision γιατι ολοι δε κανουν τις συντηρησεις που πρεπει !! τωρα envy και optiplex για τα envy θα συμφωνησω για τα optiplex ασε με να διαφωνω ...ας παρει ο φιλος καποιο επωνυμο κατα κυριο λογω , τωρα απο εκει και περα αν σου χαλασει ειναι και σε τι mode θα πεσεις του εκαστοτε τεχνικου - εταιριας . Κατ αρχην να διευκρινησω οτι δεν μιλαγα για τους ιδιους υπολογιστες απο το 2001 μεχρι σημερα. Καθε 5-6 χρονια αλλαζαν αλλα για ολη τους την θητεια δουλευαν νον στοπ 24/7 με κανενα ρισταρτ το πολυ μια φορα το μηνα η και λιγοτερο. Δεν ηταν ομως "κοινα" μηχανηματα. Καθε φορα εμπαιναν επανω εξαρτηματα με βαση την αξιοπιστια και οχι με βαση το χαμηλοτερο κοστος. Το κοστος του καθε ενος ηταν της κατηγοριας 1000-1500ευρω. Τα Optiplex ειναι αξιοπιστα μηχανηματα γραφειου. Δεν ειναι ομως ουτε workstations ουτε servers και φυσικα δεν ανηκουν στην κατηγορια που ανεφερες. Ειναι σαφως καλυτερα απο τα Envy η τα Vostro αλλα δεν ειναι ουτε Precision ουτε Ζ640.
conkal Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Καλησπερα διαβασα ολες τις αναρτησεις και φυσικα το τι θελει να παρει ο φιλος για επαγγελματικο χωρο . Θα συμφωνησω απολυτα με τον #WalkerSW καθοτι ειμαι του επαγγελματος εδω και 12 χρονια , το να παρεις ενα απλο υπολογιστη απλα για να κανεις την δουλεια σου οκ παρτο αλλα μην περιμενεις να αντεχει να δουλευει 24/7 για ενα χρονο σερι σε συνθηκες μπορει και αθλιες , οτι καποιος εχει γραφειο δε σημαινει φυσικα και οτι θα συντηρει το μηχανημα του οπως ακριβως πρεπει να το κανει και γιαυτο θα πρεπει να παει σε μηχανηματα τυπου DELL , HP , FUJITSU ΚΤΛ τα οποια για μενα ειναι τα <<σκυλια>> της υποθεσης καθως ειναι σχεδιασμενα για να δουλευουν 24/7 γιαυτο και τα προτιμουν για servers και για τερματικα σε εταιριες σοβαρες . τα αλλα θα τα προσπερασω αλλα εδω εχεις λαθος. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι το να παρεις καποια ετοιμη λυση εχεις χειροτερη αξιοπιστια απο πισι κομματι-κομματι γιατι οι εταιρειες αυτες δεν χρησιμοποιουν επωνυμα και καλα κομματια αλλα ας μην το σχολιασω. Το κερδος ειναι οτι πιθανως να εχεις γρηγοροτερη αντιμετωπιση στο service Τιποτα αλλο επιλέγεις χειροτερο υλικο σε πολυ κακη τιμη με μονη υποσχεση οτι θα στο αλλαξουν αμεσα με πισι αντικαταστασης. Το θεμα ειναι οτι ενας επαγγελματιας δεν θελει αν ασχοληθει για να ψαξει να βρει το καλυτερο ή οτιδηποτε αλλο , απλα παιρνει ενα (χωρις ΦΠΑ ετσι..?) και κανει την δουλεια και νομιζει οτι πηρε το καλυτερο και δεν τον νοιαζει... Ειδικα τα ΗΡ ειναι αστεια κακης ποιοτητας. Για παραδειγμα : ειμαι προγραμματιστης . Στην εταιρια που δουλευω χρησιμοποιουν ετοιμα workstation με χαμηλου επιπεδου hardware (κατι ι5 ... ) χωρις ssd και 4-8 γιγα ραμ. Δεν νοιαζονται . Αρκει το ΙΤ να μην φαει χρονο για τα πισια και να ερθουν πακετο ετοιμα Ετσι και ο φιλος πιο πανω προτιμα να μην το ψαξει,αλλα μπορει να δωσει εξτρα λεφτα, νομιζει οτι ειναι και καλα πιο αξιοπιστα και καλυτερα επειδη τα πληρωνει περισσοτερο και ειναι ολοι ικανοποιημενοι στο τελος.. TL DR ας παρει ετοιμο για την ευκολια του service οχι για την ποιοτητα και την αξιοπιστια Αν ηταν αξιοπιστα δεν θα ειχαν 1 (<--ενα!) χρονο εγγυηση αλλα τουλ 5 3
SpirosZ68 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Οπως ειπα και πιο πανω δεν ειμαι κατα του ετοιμου brand name υπολογιστη. Ο brand name υπολογιστης ομως που κανει για αυτη τη δουλεια εχει απο 2000ευρω και πανω και μαλιστα σε πολυ basic configuration.Με αυτα τα λεφτα παιρνεις κορυφαιο μηχανημα με ολα οσα χρειαζονται να εχει για να δουλευει απροσκοπτα και απροβληματιστα 24/7 για πολλα χρονια και περισσευουν και χρηματα για να φτιαξεις και δευτερο συστημα για back up. Και ενα δευτερο για back up Το πρωτο συσημα ειναι αυτο που κατα τη γνωμη μου χρειαζεται ο χρηστης για τη δουλεια αυτη με στοχο την ταχυτητα και την αξιοπιστια. Η επλογη των κομματιων εχει γινει με γνωμονα τοσο τις επιδοσες οσο και την μακροβιοτητα συνοδευομενη απο αντιστοιχες εγγυησεις, τροφοδοτικο 5 χρονια, SSD 10 χρονια, ο πιο αξιοπιστος σκληρος δισκος της αγορας (5 χρονια) , κουτι με καλη ψυξη και προστασια απο σκονες κτλ κτλ. Το συστημα αυτο ειναι κατα πολυ ισχυροτερο και πολυ πιο ποιοτικο απο τα Brand Name PC της κατηγοριας 1000-1800ευρω και ειναι αντιστοιχο ενος workstation των 2500-3000 ευρω. Το δευτερο συστημα ειναι ενα απλο συστημα γραφειου που ομως μπορει να αναταπεξελθει σε ωρα αναγκης και να βγαλει τη δουλεια εστω και με χαμηλοτερες επιδοσεις. Το συστημα αυτο απο πλευρας ποιοτητας και επιδοσεων ειναι στα επιπεδα ενος Dell Optiplex με επεξεργαστη i3 6100 το οποιο με τα ιδια πραγματα θα κοστιζει τουλαχιστον 300 ευρω παραπανω. Θα μπορουσα σαν κυριο μηχανημα να εχω βαλει κατι πολυ φτηνοτερο, αντιστοιχο και ισως και καλυτερο των Optiplex οπως πχ κατι τετοιο αλλα δεν θα το προτεινα για τον ιδιο λογο που δεν θα προτεινα και το Optiplex Επεξ/σία 21 Απριλίου 2016 από SpirosZ68
jkidd13 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Καλησπέρα.Επειδή διαθέτω και εγω ο ίδιος τεχνικό γραφείο, θα σου πρότεινα να μήν πάς σε έτοιμη σύνθεση υπολογιστή αλλά να σου προτείνουμε μια νέα σύνθεση. Λογικά σίγουρα θα δουλεύει κάποιο στατιστικό & αρχιτεκτονικό πρόγραμμα. Στη σύνθεση θέλετε και οθόνη ή μόνο το πύργο? Σίγουρα θα χρειαστείς τουλάχιστον 8GB Ram, θα σου πρότεινα να έπαιρνες μνήμη κατευθείαν 8Gb ώστε να έχεις ελεύθερο το slot της μητρικής για μελλοντική αναβάθμιση. Για αποθηκευτικό χώρο προσωπικά έχω 1 SSD (Samsung 850 evo 250Gb) + 1 WD 500GB (για τα υπόλοιπα αρχεία) και απαραίτητα αντίγραφα ασφαλείας στο Google Drive +Onedrive. Λειτουργικό Σύστημα θα επιλέξετε W7 ή W10, σε εμένα προσωπικά το IDEA 10NG έχω κάποια θέματα με W10 οπότε δεν εχω προχωρήσει σε αναβάθμιση. Ανέφερε μας τα χρήματα που διαθέτει καθώς και τα προγράμματα που δουλεύει ώστε να σε βοηθήσουμε περισσότερο. Προγραμματα ρωτησα αλλα αρχικα μου ανεφερε το autocad,και περαιτερω δεν ηξερε να μου πει τωρα.Ο φιλος μου ειναι ηλεκτρολογος (και εχει και απο διπλα την οικογενειακη επιχειρηση που ασχολειται με δομικα εργα).Αν μπορει να σας βοηθησει στο τι προγραμματα μπορει να χρειαστει. Κοστος γυρω στα 1200-1300,τωρα αν ειναι κατι καλο και παει λιγο παραπανω,θα το εξετασει πιστευω.
Gary_Kokkin Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Πληροφοριακα οι γνωστές εταιρίες υπολογιστών κατασκευάζουν τα μηχανήματα τους με τις προδιαγραφές τους, από τις γνωστες εταιρίες του χώρου, που προιόντα τους αγοράζει και ο απλος κόσμος για αναβαθμίσεις .Τα περισσότερα βεβαια τα φτιάχνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ΟΕΜ https://en.wikipedia.org/wiki/Foxconn
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα