Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο παρακάτω σύστημα θέλω να αναβαθμίσω την κάρτα γραφικών λόγω υπερβολικού θορύβου που κάνει στα απαιτητικά παιχνίδια:  

CPU:           AMD Ryzen 7 3700X 
Motherboard:   GIGABYTE B450 AORUS ELITE
Memory:        32 GB G.Skill (4x8GTZR)
Graphics:      NVIDIA GeForce RTX 2070 Super (GIGABYTE RTX 2070 Super WindForce 3 OC)
HDD:           Western Digital 1TB
SSD:           KINGSTON SKC3000 2TB NVMe

Το σύστημα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για παιχνίδια σε οθόνη LG 34GL750 (resolution 2560x1080@144Hz).

Έχετε να προτείνετε κάποια κάρτα γραφικών αντί της 2070 super, σε λογικό κόστος - δεδομένου και των υπόλοιπων υποσυστημάτων?  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :)  

• Απαντ. 12,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι σημαινει το λογικο κοστος για σενα; Εισαι ενταξει με μτχρσμενη ή θες καινουργια οπωσδηποτε;

• Thanks 1
Δημοσ.

Λογικό θεωρώ ένα κόστος γύρω στα €500.  Ξέρω ότι είναι λίγα για μια σύγχρονη κάρτα γραφικών οπότε δε θα έλεγα όχι και σε μεταχειρισμένη.  Απλά να αποτελεί αναβάθμιση της τρέχουσας κάρτας χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα υπερθέρμανσης και υπερβολικού θορύβου*

*Λόγω της υπερθέρμανσης σε συγκεκριμένα παιχνίδια (όχι απαραίτητα απαιτητικά) μπαίνουν σε λειτουργία και οι 3 ανεμιστήρες και προκαλούν μεγάλο σαματά στο χώρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, idefixius είπε

Λογικό θεωρώ ένα κόστος γύρω στα €500. 

Δε φτάνουν , πας στην DOA 5070 με 550+€ και κουτσουρεμένη vram ή κοιτάς προσφορές για την υπερκοστολογημένη απλή rx9070 <600€ 

Ίσως να περίμενες τις 5070super (ή κανα BF στο ενδιάμεσο) , μπας και πέσει η τιμή της απλής σε λογικές (πάντα για τα σημερινά δεδομένα) τιμές . (όπου λογικά και η AMD θα θυμηθεί να κάνει ανταγωνισμό να ρίξει κανα € )

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1
Δημοσ.

Άμα είσαι Αθήνα και μπορείς να τσεκαρεις από κοντά , εγώ θα έπαιρνα μτχρσμενη 4070 super ή ti εντός εγγύησης που παίζουν ανά καιρούς κάτω από 500 εδώ στο site πχ. 

Για καινούργια σε σχέση με την 2070 super που έχεις δε ξέρω αν σε αυτά τα λεφτά θα δεις ένα καλό jump σε απόδοση και με futureproof φάση με κάρτες όπως η 9060xt, 5060 ti . Σίγουρα άμα έπαιρνα καινούργια απλά θα έπαιρνα nvidia γιατί έχει καλύτερη μεταπωλητικη αξία  οπότε ίσως να έπαιρνα μια 5070 με 50 ευρώ παραπάνω από το budget σου. παρόλο που λογικά επειδή παίζεις 1080p θα τρώει bottleneck αλλά κλαιν. Κάνεις και κάποια στιγμή upgrade και τη cpu σε 5600 και σε πάει μέχρι τους am6 το pc . 

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 19/8/2025 στις 12:20 ΠΜ, idefixius είπε

Στο παρακάτω σύστημα θέλω να αναβαθμίσω την κάρτα γραφικών λόγω υπερβολικού θορύβου που κάνει στα απαιτητικά παιχνίδια:  

Graphics:      NVIDIA GeForce RTX 2070 Super (GIGABYTE RTX 2070 Super WindForce 3 OC)

Το σύστημα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για παιχνίδια σε οθόνη LG 34GL750 (resolution 2560x1080@144Hz).

Έχετε να προτείνετε κάποια κάρτα γραφικών αντί της 2070 super, σε λογικό κόστος - δεδομένου και των υπόλοιπων υποσυστημάτων?  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :)  

Τσιμπα έναν 5600 (και μεταχειρισμένο αν θες) και πάρε

και μια 9060xt 16 gb. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 19/8/2025 στις 12:20 ΠΜ, idefixius είπε

Τί θερμοκρασιες ανεβάζει η κάρτα σου και κάνει τόσο θόρυβο? Επειδή είχα κ εγώ gigabyte 2070 gaming oc, μετά απο κάποιο διάστημα άρχισε να ανεβάζει θερμοκρασίες και έκανε κ θόρυβο γιατί τα ανεμιστηράκια της δούλευαν στο 100%. Μετα το repaste έφτιαξε. Υποψιάζομαι οτι κ εσύ χρειάζεται repaste. Άν το βασικό πρόβλημά σου είναι ο θόρυβος, γιατί δεν δοκιμάζεις να της αλλάξεις πάστα πρώτα?

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δοκίμασα πάστα, καθαρισμούς, τα πάντα.  Ο τεχνικός που πήγα μου ανέφερε πως υπήρχε μια παρτίδα κάρτες με 0,5mm μεγαλύτερη διάμετρο του ανεμιστήρα από το κανονικό και ενδεχομένως βρίσκει στα τοιχώματα της κάρτας και κάνει τόσο θόρυβο.  Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο και κατά πόσο ο θόρυβος προέρχεται από αυτό, όταν όμως μπαίνουν σε λειτουργία και οι 3 ανεμιστήρες της GIGABYTE στο σπίτι γίνεται πραγματικά χαμός :D  

Δημοσ.
13 ώρες πριν, fotaras76 είπε

Τσιμπα έναν 5600 (και μεταχειρισμένο αν θες) και πάρε

και μια 9060xt 16 gb. 

Αν κράτησε την κάρτα τόσα χρόνια , δε νομίζω ότι η 9060ΧΤ θα τον κρατήσει τα ίδια . Ουσιαστικά , μετά την Β580 , είναι η φθηνότερη entry-level αυτής της γενιάς (τις 8αρες τις ξεχνάμε) 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, korakios είπε

Αν κράτησε την κάρτα τόσα χρόνια , δε νομίζω ότι η 9060ΧΤ θα τον κρατήσει τα ίδια . Ουσιαστικά , μετά την Β580 , είναι η φθηνότερη entry-level αυτής της γενιάς (τις 8αρες τις ξεχνάμε) 

Διπλάσια vram από 2070, 16 pci lanes, fsr4, raster επιπέδου rx 7700, γελοία κατανάλωση. Δεν τα λες και λίγα.

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Διπλάσια vram από 2070, 16 pci lanes, fsr4, raster επιπέδου rx 7700, γελοία κατανάλωση. Δεν τα λες και λίγα.

6ετία δε νομίζω να βγάζει , 4ετία και αν ....

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες,

Είχα πάρει αυτό εδώ το σύστημα τον Νοέμβριο του 21:
image.png.40c86edfe9cf755b50241d23201a7219.png

Έχω αλλάξει τις ram και είχα βάλει αυτές εδώ:
Corsair Desktop 32GB Kit 3600MHz

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/mnimes-ram/corsair-desktop-ram-vengeance-rgb-pro-32gb-kit-3600mhz-ddr4_4020111

Οθόνη: https://www.msystems.gr/monitors/asus-tuf-gaming-vg259q-full-hd-24-5-wide-led-ips-144hz-and-nvidia-g-sync-compatible-90lm0530-b01370

Σκέφτομαι να αλλάξω την κάρτα γραφικών μιας και έχει κάνει μερικά χιλιόμετρα και της έχω πιεί το αίμα τους τελευταίους μήνες, σκυλί του πολέμου αποδείχτηκε η κάρτα και είχα  προλάβει να την τσιμπήσω λίγες βδομάδες πριν 3πλασιαστεί η τιμή της τότε λόγω mining κλπ, αλλά έρχεται σιγά σιγά η ώρα της αλλαγής.

Στα περί χρήσης:

Gaming: Δεν τρέχω να αγοράσω ότι καινούργιο game υπάρχει κατευθείαν αλλά έχω παίζω ανα καιρούς παιχνίδια που είναι απαιτητικά είτε γιατί είναι καινούργια είτε γιατί δεν έχουν καλό optimization (I'm looking at you "Ark Survival Ascended"), γενικά ακόμη και τώρα δεν έχω κάποιο παράπονο από την 1660 οπότε είμαι σίγουρος οποιαδήποτε αναβάθμιση τώρα θα με καλύψει για τα επόμενα 2 χρόνια.

Work: Γενικά τους προηγούμενους μήνες έτρεχα την διπλωματική μου σε C/C++ για σύνθεση hardware στα High Level Synthesis tools της Xilinx. Δεν θα μπω σε τρελές λεπτομέρειες, απλά θα αναφέρω ότι είχε να κάνει με LSTM neural networks και χρειάστηκε να κάνω και extra training σε python με την χρήση cuda, οπότε επειδή soon θα βγω στην αγορά εργασίας και επειδή συνεργάζομαι ακόμα με το πανεπιστήμιο για πιθανές δημοσιεύσεις paper κλπ θα ήταν ένα bonus να έχω κάποια rtx κάρτα στον συγκεκριμένο τομέα. Γενικά ήταν πολύ κουραστικοί οι προηγούμενοι μήνες και θα με συγχωρέσετε που απλά μπαίνω και περιμένω να μου δώσετε την απάντηση στο πιάτο αλλά έχω καεί να τελειώσω με το master και έχω χάσει κάθε επαφή με την αγορά.

Budget αυτή τη στιγμή είναι στα 350-400€, μπορεί και λίγο πιο πάνω ανάλογα τα κέφια, δεν βιάζομαι να την κάνω την αναβάθμιση αλλά θέλω να δω λίγο τις επιλογές.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mongol_chief είπε

Καλησπέρα παίδες,

Είχα πάρει αυτό εδώ το σύστημα τον Νοέμβριο του 21:
image.png.40c86edfe9cf755b50241d23201a7219.png

Έχω αλλάξει τις ram και είχα βάλει αυτές εδώ:
Corsair Desktop 32GB Kit 3600MHz

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/mnimes-ram/corsair-desktop-ram-vengeance-rgb-pro-32gb-kit-3600mhz-ddr4_4020111

Οθόνη: https://www.msystems.gr/monitors/asus-tuf-gaming-vg259q-full-hd-24-5-wide-led-ips-144hz-and-nvidia-g-sync-compatible-90lm0530-b01370

Σκέφτομαι να αλλάξω την κάρτα γραφικών μιας και έχει κάνει μερικά χιλιόμετρα και της έχω πιεί το αίμα τους τελευταίους μήνες, σκυλί του πολέμου αποδείχτηκε η κάρτα και είχα  προλάβει να την τσιμπήσω λίγες βδομάδες πριν 3πλασιαστεί η τιμή της τότε λόγω mining κλπ, αλλά έρχεται σιγά σιγά η ώρα της αλλαγής.

Στα περί χρήσης:

Gaming: Δεν τρέχω να αγοράσω ότι καινούργιο game υπάρχει κατευθείαν αλλά έχω παίζω ανα καιρούς παιχνίδια που είναι απαιτητικά είτε γιατί είναι καινούργια είτε γιατί δεν έχουν καλό optimization (I'm looking at you "Ark Survival Ascended"), γενικά ακόμη και τώρα δεν έχω κάποιο παράπονο από την 1660 οπότε είμαι σίγουρος οποιαδήποτε αναβάθμιση τώρα θα με καλύψει για τα επόμενα 2 χρόνια.

Work: Γενικά τους προηγούμενους μήνες έτρεχα την διπλωματική μου σε C/C++ για σύνθεση hardware στα High Level Synthesis tools της Xilinx. Δεν θα μπω σε τρελές λεπτομέρειες, απλά θα αναφέρω ότι είχε να κάνει με LSTM neural networks και χρειάστηκε να κάνω και extra training σε python με την χρήση cuda, οπότε επειδή soon θα βγω στην αγορά εργασίας και επειδή συνεργάζομαι ακόμα με το πανεπιστήμιο για πιθανές δημοσιεύσεις paper κλπ θα ήταν ένα bonus να έχω κάποια rtx κάρτα στον συγκεκριμένο τομέα. Γενικά ήταν πολύ κουραστικοί οι προηγούμενοι μήνες και θα με συγχωρέσετε που απλά μπαίνω και περιμένω να μου δώσετε την απάντηση στο πιάτο αλλά έχω καεί να τελειώσω με το master και έχω χάσει κάθε επαφή με την αγορά.

Budget αυτή τη στιγμή είναι στα 350-400€, μπορεί και λίγο πιο πάνω ανάλογα τα κέφια, δεν βιάζομαι να την κάνω την αναβάθμιση αλλά θέλω να δω λίγο τις επιλογές.

Αφού ασχολείσαι με τα συγκεκριμένα πράγματα 5060ti 16 GB δαγκωτό αν και ξεφεύγει λίγο σε budget.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ilos είπε

Αφού ασχολείσαι με τα συγκεκριμένα πράγματα 5060ti 16 GB δαγκωτό αν και ξεφεύγει λίγο σε budget.

Οποιαδήποτε από τις 5060 ti? Τι διαφορές έχουν πέρα από τα μοντέλα με τα έξτρα fans?

https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=GeForce+rtx+5060+ti+16gb

Πάνε πιο κοντά στα 450€ έως και 600€ απ' ότι βλέπω... Εντάξει δεν είναι απαγορευτική διαφορά αν πάει 100€ επάνω

Επεξ/σία από mongol_chief

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...