kleo1 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 η ερώτηση είναι απλή. προσθέτουμε όλα τα τεκμήρια (διαβίωσης, κατοικίας, αυτοκινήτου......) και βγάζουμε το σύνολο. το 2015 αγόρασα κι ένα μηχανάκι στα 2000€. αυτά τα 2000€ θα προστεθούνε στα υπόλοιπα τεκμήρια; (τα μηχανάκια δεν έχουν τεκμήρια όπως τα αυτοκίνητα. αλλά υπάρχει το τεκμήριο αγοράς.) ή απλά θα δηλωθεί το ποσό της αγοράς; Υ.Γ ανάλογα της απάντησης, αν δεν απαντήσω σύντομα σημαίνει ότι θα χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο
x2468 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δυστυχώς θα προστεθεί στα τεκμήρια...άλλα αν έχεις μπορείς να κάνεις ανάλωση κεφαλαίου κ να γλιτώσεις τον φόρο που προκύπτει..
kleo1 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 μάλιστα. η ανάλωση κεφαλαίου να υποθέσω ότι αφορά μόνο τεκμήρια αγοράς. (δηλαδή δε μπορώ να χρησιμοποιήσω "ανάλωση κεφαλαίου" και να δικαιολογήσω το τεκμήριο κατοχής του αυτοκινήτου.) ξέρετε αν μπορώ όμως να "φορτώσω" την αγορά σε συγγενή; πχ ότι μου έδωσε αυτός τα λεφτά για να το πάρω. ο συγγενής και με τα 2000 να φορτωθεί δε θα έχει θέμα μιας και το εισόδημα του είναι μεγαλύτερο των τεκμηρίων. δε ρώτησα το λογιστή ακόμα γιατί μου τα λέει απότομα. αυτό που θέλω είναι να αποφύγω να μου προστεθεί στα τεκμήρια γιατί αλλιώς την πατήσαμε
Joshua21 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Ο συγγενής θα μπορούσε να σου είχε κάνει δωρεά(και λέω θα μπορούσε γιατί θα έπρεπε να το είχε κάνει όταν αγόρασες), αλλά για αυτή τη δωρεά θα είχες πληρώσει φόρο το 10% αυτής.
kleo1 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 οπότε αν παιχτεί κάτι με δωρεά θα είναι εκπρόθεσμο. άρα προφανώς πρόστιμο. καλύτερη λύση δηλαδή αν μπορέσω να το δικαιολογήσω μόνος με ανάλωση κεφαλαίου. οπότε τότε δε προστίθεται στα υπόλοιπα τεκμήρια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα