Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@Defacer

Εντάξει, συμφωνούμε, αλλά επικεντρωνόμαστε σε άλλα πράγματα.   :)

Εκεί που ήθελα να καταλήξω είναι πως, όσοι έχουν πετύχει, καλό είναι να αναγνωρίζουν ότι έπαιξαν ρόλο και παράγοντες που δεν τους ελέγχουν απόλυτα η και καθόλου. Οπότε συνταγές τύπου "πήγαινε έξω και στίψε την πέτρα επειδή πήγα εγώ και πέτυχα και άμα δε θέλεις είσαι χέστης και κλασικός Έλληνας" είναι hit and miss, εκ του ασφαλούς, γενικολογίες. 

Σωστά. Αυτά ονομάζονται (για την Αγγλία τουλάχιστον) κάπως έτσι

Equality & diversity

Χαμηλός δείκτης ανεργίας

Χαμηλά (σχετικά) φαινόμενα discrimination

Εφαρμογή των νόμων

καλή γνώση της τοπικής γλώσσας

και πριν βγει κανένας εξυπνάκιας να πει ότι οι συγκυρίες έπαιξαν ρόλο, να του θυμίσω ότι τις παραπάνω μλκιες τις εφάρμοσαν και ανέπτυξαν άνθρωποι.

• Απαντ. 181
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Equality & diversity

Χαμηλός δείκτης ανεργίας

Εφαρμογή των νόμων

και πριν βγει κανένας εξυπνάκιας να πει ότι οι συγκυρίες έπαιξαν ρόλο, να του θυμίσω ότι τις παραπάνω μλκιες τις εφάρμοσαν και ανέπτυξαν άνθρωποι.

Αναφερόμουν κυρίως στο αν είναι εξωστρεφής η εσωστρεφής κάποιος, αν έχει κοινή κουλτούρα και ενδιαφέροντα με αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, σε τι κοινωνικούς κύκλους κινείται, η εμφάνιση του, το φύλο του κλπ

• Like 1
Δημοσ.

Αναφερόμουν κυρίως στο αν είναι εξωστρεφής η εσωστρεφής κάποιος, αν έχει κοινή κουλτούρα και ενδιαφέροντα με αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, σε τι κοινωνικούς κύκλους κινείται, η εμφάνιση του, το φύλο του κλπ

Και τι σχέση έχει αυτό με το να πάρει ένα νορμαλ βιογραφικό και να το μοιράσει σε 15-20-30 εταιρίες ή μαγαζιά;;

τρόπος του λέγειν το "μοιράσει". Οι αιτήσεις γίνονται και μέσω διαδικτύου (από τη πολυθρόνα).

Δημοσ.

Και τι σχέση έχει αυτό με το να πάρει ένα νορμαλ βιογραφικό και να το μοιράσει σε 15-20-30 εταιρίες ή μαγαζιά;;

τρόπος του λέγειν το "μοιράσει". Οι αιτήσεις γίνονται και μέσω διαδικτύου (από τη πολυθρόνα).

Έχει άμεση σχέση με το τι και πόσες γνωριμίες έχει που θα του ανοίξουν πόρτες, τι εντύπωση θα κάνει στη συνέντευξη και πως θα εξελιχθεί αργότερα μέσα στη δουλειά. 

Δημοσ.

Έχει άμεση σχέση με το τι και πόσες γνωριμίες έχει που θα του ανοίξουν πόρτες, τι εντύπωση θα κάνει στη συνέντευξη και πως θα εξελιχθεί αργότερα μέσα στη δουλειά. 

Τώρα για να σου μιλήσω ειλικρινά, αν είχες ζήσει σε κάποια "δυτική" χώρα ή αν είχες τόσους γνωστούς/φίλους "επαγγελματικά πετυχημένους και μη" που λες, τότε τα περισσότερα από αυτά δεν θα τα σκεφτόσουν καθόλου.

Δικαίωμα σου να λες ότι θέλεις.

Δικαίωμα μου να βλέπω εικασίες και φανταστικά επιχειρήματα για "το πως είναι η ζωή στα ξένα".

Σε προσωπικό παράδειγμα θυμάμαι μια γνωστή μου που δούλευε σε ρουχάδικο. Μια μέρα μου είπε "παραιτήθηκα από τη δουλειά γιατί οι ώρες ήταν λίγες". Πρώτη μου σκέψη ήταν να τη λυπηθώ που δεν δέχτηκε το 30ωρο γιατί "ποιος βρίσκει δουλειά τώρα χωρίς πτυχία".

Την επόμενη εβδομάδα την ξαναείδα. Σκέφτηκα ότι μάλλον δεν θα βρήκε κάτι άλλο. Τη ρωτάω και τι μου λέει;

"ναι, βρήκα. με τις ώρες και τα λεφτά που ήθελα" (σε ρουχάδικο πάλι)

Περιττό να πω ότι ένιωσα λίγο μαλάκας....

Δημοσ.

Τώρα για να σου μιλήσω ειλικρινά, αν είχες ζήσει σε κάποια "δυτική" χώρα ή αν είχες τόσους γνωστούς/φίλους "επαγγελματικά πετυχημένους και μη" που λες, τότε τα περισσότερα από αυτά δεν θα τα σκεφτόσουν καθόλου.

Δικαίωμα μου να βλέπω εικασίες και φανταστικά επιχειρήματα για "το πως είναι η ζωή στα ξένα".

Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο :)

Δημοσ.

Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο :)

Ε ναι αλλά λίγο χλωμό κάποιος να έχει κάνει αμέτρητες και πολύ μεγάλες συζητήσεις με τόσους ανθρώπους αλλά να αγνοεί κάποια στοιχειώδη πράγματα.

Τέτοια λάθη ούτε οι διανοητικά προβληματικοί (με τη κυριολεκτική έννοια του όρου) ανθρωποι δεν κάνουν.

Οπότε αν δεν είναι λάθος, τότε τι είναι;

Δημοσ.

Equality & diversity

Χαμηλός δείκτης ανεργίας

Εφαρμογή των νόμων

Nαι ωραια .Πετυχε .Ειναι γαματος καποιος στο αντικειμενο του αλλα η πολυεθνικη στην οποια δουλευει αποφασισε, παρα τα κερδη της , να κανει απολυσεις.Περασαν μερικοι μηνες, τελειωσαν τα λεφτα γυρισε πισω.Παει περιπατο και ο κοσμοπολιτισμος και ολα τα παραπανω, ετσι δεν ειναι ? Και επιστρεφουμε στις συγκυριες.

Δημοσ.

Nαι ωραια .Πετυχε .Ειναι γαματος καποιος στο αντικειμενο του αλλα η πολυεθνικη στην οποια δουλευει αποφασισε, παρα τα κερδη της , να κανει απολυσεις.Περασαν μερικοι μηνες, τελειωσαν τα λεφτα γυρισε πισω.Παει περιπατο και ο κοσμοπολιτισμος και ολα τα παραπανω, ετσι δεν ειναι ? Και επιστρεφουμε στις συγκυριες.

Τι να σου πω ρε φιλαράκι τώρα

Με χαμηλό δείκτη ανεργίας φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν άλλες πολυεθνικές ή άλλα μαγαζιά εκεί γύρω

Μάλλον ένα περίπατο πρέπει να πάει 2-3-4 τετράγωνα πιο πέρα. Αν μιλάμε για Λονδίνο, παίρνει το tube και στριμώχνεται στις Αγγλίδες. Βλέπεις τι κάνουν οι 'τανες οι συγκυρίες; τον οδηγούν να μπει στο μετρό και να ακουμπάει τα βυζιά της κάθε ξετσίπωτης!!

Δημοσ.

Ενταξει, αλλα ας κρατησει μικρο καλαθι , τουλαχιστον πριν βρει νεα δουλεια η ''παρει'' το μισο Λονδινο.Και απο πριν δηλαδη.Μην την ψωνισει και φανταστει οτι ειναι αναντικαταστατος κοσμοπολιτης

Κοσμοπολιτης πραγματικος παντως ειναι το κεφαλαιο.αυτο ειναι υπερανω συνορων και πατριδων  :-D

Δημοσ.

Ενταξει, αλλα ας κρατησει μικρο καλαθι , τουλαχιστον πριν βρει νεα δουλεια η ''παρει'' το μισο Λονδινο.Και απο πριν δηλαδη.Μην την ψωνισει και φανταστει οτι ειναι αναντικαταστατος κοσμοπολιτης

Ώπα στάσου

Για κάποιον από Ελλάδα λέμε; Μου έδωσες την εντύπωση ότι βρίσκεται ήδη στα εξωτερικά κι εγώ έφερα το Λονδίνο σαν παράδειγμα.

Αν βρίσκεται ήδη εκεί (ας πούμε Λονδίνο) τότε γιατί λες "να κρατήσει μικρό καλάθι";

Για πες πως το εννοείς τελικά γιατί σε καταλαβαίνω και δε σε καταλαβαίνω.

Δημοσ.

Περιττό να πω ότι ένιωσα λίγο μαλάκας....

αυτο να το κοιταξεις....γιατι "λιγο"???

Δημοσ.

αυτο να το κοιταξεις....γιατι "λιγο"???

Γιατί δεν είστε* ακόμα στο λεβελ που θα με κάνετε να νιώσω πολύ μαλακας

*απευθύνομαι σε σένα αφού με ρώτησες. Για να υπάρχεις εσύ, φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλοι

Για πες και τη δικη σου εμπειρια απο εξωτερικα. έχεις πάει; σε έχουν στείλει; τι είδες που σ'άρεσε;

Δημοσ.

δεν μπορω να φερω αποψη,μονο σαν τουριστας πενταμηνου βγηκα εξω.ολα ωραια φαινονταν......επισης,να μην σε απασχολει διολου ποσο....νιωθεις....το ποσο εισαι πρεπει να κοιταξεις

Δημοσ.

δεν μπορω να φερω αποψη,μονο σαν τουριστας πενταμηνου βγηκα εξω.ολα ωραια φαινονταν......επισης,να μην σε απασχολει διολου ποσο....νιωθεις....το ποσο εισαι πρεπει να κοιταξεις

Αυτό το ότι σε νοιάζει πιο πολύ τι με απασχολεί εμένα ή πως νιώθω

αντί να πεις τη 5μηνη τουριστικη ιστορια σου και ας ήταν όλα ρόδινα, ασχολείσαι με το πόσο είμαι.

Απλή ερώτηση και θέλω ένα ναι ή ένα όχι.

Θέλεις να κλειδωθεί/διαγραφτεί η συζήτηση εδώ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...