ziaba Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Λοιπόν αγόρασα έναν επεξεργαστή X5460 πριν 3 μέρες υποτίθεται από έναν γάλλο στο ebay... Δεν ήθελα με τίποτα από Κινα για να μην περιμένω και τυχόν πληρωσω τελωνείο κτλ. Χθες μου προσθέτει ο πωλητής αριθμό παρακολούθησης από την κινα .... Κατευθείαν του στελνω μύνημα με το προβλημα μου. Και μου απάντησε ότι τα αγοράζει στις ΗΠΑ τα στέλνει στην Κινα και ιστορίες για άγριους..Του λέω δεν με ενδιαφέρει από την στιγμή που γράφεις ότι ο επεξεργαστης βρίσκετε γαλλια άρα πρέπει να μου τον στείλει από γαλλια και όχι από την Κινα .... Και ανοιξα υπόθεση στο paypal ... Σήμερα ειδα μου στείλε πολλά απειλητικά μυνήματα ότι δεν θα πάρω τον επεξεργαστή, ότι εμείς οι έλληνες κλεψαμε την ευρωπη και τέτοια ... Το ερώτημα μου τι αλλά μπορώ ή τι πρέπει να κάνω σ αυτήν την φαση να κάνω ? http://www.ebay.fr/itm/Intel-Xeon-X-5460-equivalent-au-Core-2-Quad-Q9650-en-plus-puissant-3-16ghz-/331836701733?hash=item4d43023c25:g:5U8AAOSwSX9XBVGK 1
forgotten Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 καλα ,γιατι τοση φασαρια ,παλι θα ερθει και χωρις τελωνειο ,κακος και ο πωλητης φυσικα αλλα και συ πριν αγορασεις μπορουσες να ρωτησεις ,το οτι ανοιξες case δεν σημαινει κατι ,απο την στιγμη που θα ρθει με κωδικο αποστολης ειναι καλυμενος ,το μονο που του κανεις ειναι να τον καθυστερεις να παρει τα λεφτα. γιατι δεν κοιταξες και τις εδω αγγελιες? το απατεωνας στο τιτλο ασχολιαστο ... 1
VonLoutsos Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Απάντησε του και εσυ, The Europeans are thieves, they stole Democracy, Olympics, Tzatziki, Gyros. Vive la France!!! Πάντως που έριξα μια γρήγορη ματιά στο site αναφέρει τα εξής: Bonjour je vends des processeurs Intel Xeon X5460, ils proviennent d'un lot acheté au USA Tous ces processeur je les envoie en Chine ou en Malaysie pour être modifié (entaille + soudure) Photo2 Attention le délai de livraison varie entre 7 jours et 40 jours suivant le pays Χωρίς να ξέρω καλά Γαλλικά λέει Κίνα-Μαλαισία-ΗΠΑ. Άρα μάλλον θεωρητικά έπρεπε να το προσέξεις γιατί πιστεύω οτι από μέρους είναι σωστός(έχει ενημερώσει πριν). Από εκεί και πέρα οι βλακείες που λέει είναι απλά βλακείες 4
forgotten Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Απάντησε του και εσυ, The Europeans are thieves, they stole Democracy, Olympics, Tzatziki, Gyros. Vive la France!!! Πάντως που έριξα μια γρήγορη ματιά στο site αναφέρει τα εξής: Bonjour je vends des processeurs Intel Xeon X5460, ils proviennent d'un lot acheté au USA Tous ces processeur je les envoie en Chine ou en Malaysie pour être modifié (entaille + soudure) Photo2 Attention le délai de livraison varie entre 7 jours et 40 jours suivant le pays Χωρίς να ξέρω καλά Γαλλικά λέει Κίνα-Μαλαισία-ΗΠΑ. Άρα μάλλον θεωρητικά έπρεπε να το προσέξεις γιατί πιστεύω οτι από μέρους είναι σωστός(έχει ενημερώσει πριν). Από εκεί και πέρα οι βλακείες που λέει είναι απλά βλακείες καλυμενος ο γαλλος , λεει καθαρα οτι ερχονται απο κινα και οτι θελουν μεχρι 40 μερες ,μαλλον το λαθος ειναι του topic starter που εκανε την αγορα βιαστικα και χωρις να read 4
ziaba Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 καλα ,γιατι τοση φασαρια ,παλι θα ερθει και χωρις τελωνειο ,κακος και ο πωλητης φυσικα αλλα και συ πριν αγορασεις μπορουσες να ρωτησεις ,το οτι ανοιξες case δεν σημαινει κατι ,απο την στιγμη που θα ρθει με κωδικο αποστολης ειναι καλυμενος ,το μονο που του κανεις ειναι να τον καθυστερεις να παρει τα λεφτα. γιατι δεν κοιταξες και τις εδω αγγελιες? το απατεωνας στο τιτλο ασχολιαστο ... απο την στιγμη που λεει οτι ο επεξεργαστης βρισκεται στην γαλλια και μου τον στελνει απο την Κινα δεν ειναι απατη Απάντησε του και εσυ, The Europeans are thieves, they stole Democracy, Olympics, Tzatziki, Gyros. Vive la France!!! Πάντως που έριξα μια γρήγορη ματιά στο site αναφέρει τα εξής: Bonjour je vends des processeurs Intel Xeon X5460, ils proviennent d'un lot acheté au USA Tous ces processeur je les envoie en Chine ou en Malaysie pour être modifié (entaille + soudure) Photo2 Attention le délai de livraison varie entre 7 jours et 40 jours suivant le pays Χωρίς να ξέρω καλά Γαλλικά λέει Κίνα-Μαλαισία-ΗΠΑ. Άρα μάλλον θεωρητικά έπρεπε να το προσέξεις γιατί πιστεύω οτι από μέρους είναι σωστός(έχει ενημερώσει πριν). Από εκεί και πέρα οι βλακείες που λέει είναι απλά βλακείες στην περιγραφει αναφερει οτι τους αγοραζει απο τις ηπα και τους στελνει στην κινα για φτιαξιμο και οχι οτι τα χει στην κινα και τα στελνει το ταχηδρομειο της κινας... καλυμενος ο γαλλος , λεει καθαρα οτι ερχονται απο κινα και οτι θελουν μεχρι 40 μερες ,μαλλον το λαθος ειναι του topic starter που εκανε την αγορα βιαστικα και χωρις να read δηλ θα ταν ομορφο να σου πουλησω επεξεργαστη εδω στο ινσομνια να μου τον πληρωσεις κ μετα να σου πω περιμενε τον απο την κινα? που το λεει οτι τα στελνει στους αγοραστες απο την κινα
ΤASOS Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Κρίμα. Οσον αφορά την αγορά σου , βιάστηκες και λειτούργησες επιπόλαια. Οσον αφορά τα pm που σου στέλνει με προσβλητικό περιεχόμενο (άν δέν έχεις κάνει και εσύ το ίδιο) προώθησε τα στο ebay support και θα πάρουν το δρόμο τους. Πάντως κακώς δέν προτίμησες τις δικές μας αγγελίες. Με μιά πρόχειρη ματιά , είδα ότι ο συγκεκριμένος επεξεργαστής ήταν και εδώ διαθέσιμος. ... και να πώ ότι ήταν ακριβότερος ? Δέν ήταν. 45,00 έδωσες στον Γαλλο-Κινέζο. Δέν πειράζει , μαθήματα είναι αυτά. Next time , Greek market ... και άς είναι 5-10 ευρώ παραπάνω. Τουλάχιστον το χρήμα θα γυρνάει εντός της χώρας. Υ.Σ. Ο τίτλος είναι όντως υπερβολικός. 4
ziaba Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δεν έχω πρόβλημα να πληρωσω το κάτι παραπάνω αγόρασα από αυτόν επεξεργαστή γιατι είναι έτοιμος με τριπες και κολλημένος μπαίνει χωρίς ανταπτορες και κόψιμο μητρικής. Ναι τον έκανα αναφορά για τα μυνήματα του αλλά τι θα τον κάνουν?
VonLoutsos Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Μόνο που έλεγε οτι κάνουν 7-40 μέρες να για να έρθουν έπρεπε να σε υποψιάσει...Δεν σημαίνει οτι επειδή είναι στο ebay.fr οτι έρχονται και από την Γαλλία. 1
georgep800 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Πάντως στο "Item Location" λέει "Γαλλία". Οπότε ο πωλητής θα έπρεπε και εκεί να γράφει "Κίνα" ή όπου αλλού βρίσκετε. 1
VonLoutsos Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Πάντως στο "Item Location" λέει "Γαλλία". Οπότε ο πωλητής θα έπρεπε και εκεί να γράφει "Κίνα" ή όπου αλλού βρίσκετε. Άρα πάμε στο σημείο όπου 7-40 μέρες αλλά το αντικείμενο λέει όπως πολύ σωστά αναφέρεις οτι βρίσκεται Γαλλία. Ίσως θα έπρεπε ο TS να κάνει μια ερώτηση πρώτα.... 1
ziaba Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Άρα πάμε στο σημείο όπου 7-40 μέρες αλλά το αντικείμενο λέει όπως πολύ σωστά αναφέρεις οτι βρίσκεται Γαλλία. Ίσως θα έπρεπε ο TS να κάνει μια ερώτηση πρώτα.... Στην αγγελια του λεει ξεκαθαρα οτι το αντικειμενο βρισκεται στο Clermont Ferrand, Γαλλια οπως σε ολες τις αγγελιες του που να φανταστω οτι ο μπαγασας ειναι κινεζος και χρησημοποιει τετοια τακτικη που φαινεται οτι ειναι στη Γαλλια και στελνει απο την Κινα.. απο 7 μεχρι 40 μερες το γραφουν αρκετοι πωλειτες που ειναι απο ευρωπη γιατι καμια φορα οντως αργουν ακομα και απο ευρωπαικες χωρες μου εχει τυχει να περιμενω απο γερμανια και ολλανδια κοντα 3 εβδομαδες
antikinsor Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Βρε παιδιά, συγγνώμη κιόλας, αλλά από που κι ως που κάποιοι έχετε γράψει ότι ο πωλητής είναι καλυμμένος; Σε καμία περίπτωση! Σίγουρα δεν είναι απατεώνας, με την έννοια ότι (πιθανόν) δεν στέλνει σκάρτο υλικό, αλλά η "αγγελία" του είναι το λιγότερο παραπλανητική. Στην περιγραφή του επεξηγεί από που έχει προμηθευτεί το προϊόν το οποίο πουλάει και που το έχει στείλει για να υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία (και μπράβο του που το κάνει αυτό), για να ενημερώσει τους πελάτες του αναλυτικά ως προς την κατάσταση και την ποιότητα του προϊόντος. Δεν γράφει πουθενά ότι το στέλνει από Κίνα και όχι μόνο αυτό, αλλά παραπλανεί κιόλας, γιατί ξεκάθαρα αναφέρεται ως Item location: Clermont Ferrand, France! Το ότι η αποστολή μπορεί να κάνει από 7 έως 40 μέρες είναι πολύ γενικό και αόριστο και δεν προσδιορίζει την Κίνα ως χώρα αποστολής! Θα μπορούσε πράγματι να είναι το προΪόν στην Γαλλία (ως όφειλε) και να κάνει 7-10 μέρες εντός της ΕΕ και παραπάνω μέρες σε αποστολές υπερατλαντικές! Άρα, ο ziaba έχει δίκιο να διαμαρτύρεται, αφού παραπλανήθηκε από τον πωλητή (ανεξάρτητα που δεν προνόησε να τον ρωτήσει εγκαίρως για να μην υποστεί τις όποιες μετέπειτα ταλαιπωρίες)! Με λίγα λόγια, το κατάστημα πουλάει από το Γαλλικό Ebay με έδρα τη Γαλλία και θα έπρεπε ο πωλητής να έχει προνοήσει τα προϊόντα που έχει στείλει για επεξεργασία, να τα έχει φέρει πίσω στο μαγαζί του. Ειδάλλως, θα έπρεπε να το δηλώνει ρητώς ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα τα πουλάει και τα στέλνει κατ' εξαίρεση από το χώρο από τον οποίο τα έστειλε για επεξεργασία και όχι απευθείας από το μαγαζί του. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο πωλητής, ενώ δεν έχει δίκιο, γίνεται και προσβλητικός! Παρεμπιπτόντως, για όσους δεν ξέρουν Γαλλικά, αν προσέξετε λίγο καλύτερα την περιγραφή, λίγο πιο κάτω τα γράφει και στα Αγγλικά: Hello I sell Intel Xeon X5460 processors, they come from a lot purchased in USA All these processor I send them to China or Malaysia to be changed (cut + welding) Picture2 at startup and in the bios it will be marked Intel Xeon) Warning! delivery time between 7days and 40 days following countries! 2
ziaba Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 αυτο με πειραξε πιο πολυ αν ηθελα να περιμενω απο την κινα θα επαιρνα καλυτερο επεξεργαστη σ αυτα τα χρηματα ο κινεζος εχει κανει ακομα μια μαγκια και δεν μου εμφανιζει την estimated delivery
gbouros Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Ο πωλητής είναι εκτεθειμένος και παραβιάζει την πολιτική του ebay. Αν θέλεις να τον εκδικηθείς μπορείς με τους εξής τρόπους: 1. Αναφορά στο ebay ότι παρόλο που λέει ότι το αντικείμενο είναι Γαλλία το στέλνει από Κίνα. Για το ebay αυτό είναι πολύ σοβαρό και μπορούν ακόμα και να του βάλουν περιορισμούς στον λογαριασμό του. 2. Όταν σου έρθει ανοίγεις case για παραπλανητική αγγελία (κράτα screenshots) και απαιτείς να σου πληρώσει τα ταχυδρομικά για επιστροφή και όλα τα χρήματα σου πίσω. 3. Ταυτόχρονα με τα παραπάνω του βάζεις μια αρνητική και του δημιουργείς defects με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι πωλήσεις του. Αξίζει όμως τον κόπο; Βρήκες κάτι που ήθελες σε καλή τιμή (αλλιώς δεν θα το αγόραζες) και απλά θα αργήσει να έρθει. Μπορείς να του στείλεις ένα μήνυμα λέγοντας του ότι γνωρίζεις τα δικαιώματα σου ως αγοραστής στο ebay. (γράψε περιληπτικά τα παραπάνω). Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου προτείνει partial refund και να σου έρθει πιο φτηνά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν φανεί ότι πας να κάνεις εκβιασμό θα χάσεις το δίκιο σου. 2
ziaba Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 πως μπορω να κανω αναφορα στο ebay οτι γραφει ψεματα και στελνει απο την Κινα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα