Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρώτησα τον πωλητή αν είναι κοφτερό και μου είπε οτι δεν είναι, οπότε είμαι ok σε αυτό το θέμα.

Εκτός από άδεια κατοχής όπλων χρειάζεται και άδεια εισαγωγής.

Απ'ότι είδα, τα ίδια χαρτιά με την άδεια κατοχής θέλει οπότε θα κάνω αίτηση και για τις δύο άδειες μαζί.

Ειναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία γιατί όταν πας για την αίτηση στη ΓΑΔΑ, θα ψάξουν το ποινικό σου μητρώο και θα πάρει κανα μήνα. Να έχεις όλα σου τα χαρτιά έτοιμα πριν το παραγγείλεις γιατί αλλιώς θα σε χρεώσουν τρελά λεφτά το τελωνείο για τη φύλαξη. Επίσης είναι πιθανό αν δεν ψαχτείς καλά να μην μπορείς να το παραλάβεις από ταχυδρομείο/κούριερ και να πρέπει να πας αυτοπροσώπως στο αεροδρόμιο με τα χαρτιά να το εκτελωνίσεις.

Πέρυσι που είχα βγάλει άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου 1 μήνα ήταν η διαδικασία οπότε φαντάζομαι τόσο θα πάρει και τώρα.

Θα το παραγγείλω όταν βγάλω τις άδειες για να είμαι έτοιμος. Μάλλον θα πάω εγώ τελωνείο για να γλυτώσω τα έξοδα εκτελωνισμού.

• Like 1
Δημοσ.

που αναφέρεται οτι χρειάζεται άδεια ;

συγγενής που είναι συλλέκτης δεν έχει άδεια, θα υπάρξει ποτέ θέμα ;

Τα σπαθιά θεωρούνται όπλα και η κατοχή τους χωρίς ειδική άδεια είναι κακουργημα. Αν ο συγγενής σου "εκτεθεί" στις αρχές, τυχαία ή "τυχαία" θα εχει προβλημα. 

Δημοσ.

Ρώτησα τον πωλητή αν είναι κοφτερό και μου είπε οτι δεν είναι, οπότε είμαι ok σε αυτό το θέμα.

Απ'ότι είδα, τα ίδια χαρτιά με την άδεια κατοχής θέλει οπότε θα κάνω αίτηση και για τις δύο άδειες μαζί.

Πέρυσι που είχα βγάλει άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου 1 μήνα ήταν η διαδικασία οπότε φαντάζομαι τόσο θα πάρει και τώρα.

Θα το παραγγείλω όταν βγάλω τις άδειες για να είμαι έτοιμος. Μάλλον θα πάω εγώ τελωνείο για να γλυτώσω τα έξοδα εκτελωνισμού.

Μαζι τις κανεις τις αιτησεις, ναι. Περιπου ενα μηνα κανει οπως εγραψα και πιο πανω. Το οτι θα πας εσυ στο αεροδρομιο δεν σημαινει απαραιτητα πως δεν θα εχεις εξτρα εξοδα. Τα χαρτιά εκτελωνισμού δεν ειναι και τοσο απλα στην συμπληρωση τους (εχουν σκατενιο layout και μπερδευουν πολυ) συν οτι εμπλεκονται ενα σωρο γραφεια για να το παρεις. Θυμαμαι τρεχαμε απο το ενα κτηριο στο αλλο με χαρτια και πληρωναμε το κατιτις μας στο καθενα. Μετά από ώρες και κάπου 100 ευρώ σε κερατιάτικα ξεμπερδέψαμε. Ουτε που θυμαμαι τι ηταν ολα αυτα.

Δημοσ.

Μαζι τις κανεις τις αιτησεις, ναι. Περιπου ενα μηνα κανει οπως εγραψα και πιο πανω. Το οτι θα πας εσυ στο αεροδρομιο δεν σημαινει απαραιτητα πως δεν θα εχεις εξτρα εξοδα. Τα χαρτιά εκτελωνισμού δεν ειναι και τοσο απλα στην συμπληρωση τους (εχουν σκατενιο layout και μπερδευουν πολυ) συν οτι εμπλεκονται ενα σωρο γραφεια για να το παρεις. Θυμαμαι τρεχαμε απο το ενα κτηριο στο αλλο με χαρτια και πληρωναμε το κατιτις μας στο καθενα. Μετά από ώρες και κάπου 100 ευρώ σε κερατιάτικα ξεμπερδέψαμε. Ουτε που θυμαμαι τι ηταν ολα αυτα.

Τουλάχιστον γλυτώνεις τα έξοδα του υπαλλήλου που θα έκανε τον εκτελωνισμό.

Δημοσ.

Τα σπαθιά θεωρούνται όπλα και η κατοχή τους χωρίς ειδική άδεια είναι κακουργημα. Αν ο συγγενής σου "εκτεθεί" στις αρχές, τυχαία ή "τυχαία" θα εχει προβλημα. 

γνωρίζω.

αλλά σ'αυτότο κράτος, ακόμη και το ρόπαλο του μπέιζμπολ θεωρείται όπλο μέσα στο αυτοκίνητο. 

• Like 1
Δημοσ.

http://www.ebay.com/itm/262071539417

Αυτο είναι το σπαθί.

Ο νόμος 2168/93 λέει για τα σπαθιά.

μολις ειδα τον τιτλο, το μυαλο μου πηγε αμεσως στο Frostmourne.  :-D

το συγκεκριμενο σπαθι το ειχε βγαλει πριν μερικα χρονια, σε συλλεκτικη εκδοση και το πουλαγε η Blizzard απο το site της, θυμαμαι που μου τρεχανε τα σαλια αλλα δεν ειχα λεφτα να το παρω τοτε. επισης θυμαμαι πως η λαμα δεν εκοβε, οποτε δεν θα εχεις θεμα με αυτο.

wish you good luck και να το παρεις απροβληματιστα και asap, εννοειται πως θα προετοιμαστεις πρωτα με ολες τις απαραιτητες αδειες κτλ.

Δημοσ.

μολις ειδα τον τιτλο, το μυαλο μου πηγε αμεσως στο Frostmourne.  :-D

το συγκεκριμενο σπαθι το ειχε βγαλει πριν μερικα χρονια, σε συλλεκτικη εκδοση και το πουλαγε η Blizzard απο το site της, θυμαμαι που μου τρεχανε τα σαλια αλλα δεν ειχα λεφτα να το παρω τοτε. επισης θυμαμαι πως η λαμα δεν εκοβε, οποτε δεν θα εχεις θεμα με αυτο.

wish you good luck και να το παρεις απροβληματιστα και asap, εννοειται πως θα προετοιμαστεις πρωτα με ολες τις απαραιτητες αδειες κτλ.

Θυμάμαι και εγώ τότε που το είχε βγάλει το ήθελα αλλά ήμουν ανήλικος και το ποσό μου φαινόταν μεγάλο.

Τώρα όμως που μεγάλωσα και δουλεύω είπα να το αποκτήσω αν και αυτά που πουλάνε τώρα είναι αντίγραφα.

Αύριο λοιπόν θα πάρω το χαρτί και αν προλάβω θα κάνω τις αιτήσεις, εκτός και αν με βάλει να κάνω πάλι τοξικολογικές που θέλουν καμιά εβδομάδα να βγούν.

Δημοσ.

Ειναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία γιατί όταν πας για την αίτηση στη ΓΑΔΑ, θα ψάξουν το ποινικό σου μητρώο και θα πάρει κανα μήνα.

Σιγα μη παρει και 3 χρονια.Αν δε γνωριζετε,μη γραφετε ο,τι να'ναι.

Δημοσ.

Μάζεψα τα χαρτιά και πήγα σήμερα στο τμήμα της περιοχής μου αλλά δεν ξέρανε την διαδικασία. Μου είπαν θα επικοινωνήσουν με τα κεντρικά και να τους πάρω αύριο τηλέφωνο. Για να δούμε...

Δημοσ.

γνωρίζω.

αλλά σ'αυτότο κράτος, ακόμη και το ρόπαλο του μπέιζμπολ θεωρείται όπλο μέσα στο αυτοκίνητο. 

Δεν θα έπρεπε;

• Like 1
Δημοσ.

έλα ντε...καλύτερα να πας σα το σκυλί στ'αμπέλι :)

Άλλο το ένα άλλο το άλλο!

Ίσα ίσα που αυτό που λες τους δικαιολογεί να θεωρούν όπλο!

• Like 2
Δημοσ.

Άλλο το ένα άλλο το άλλο!

Ίσα ίσα που αυτό που λες τους δικαιολογεί να θεωρούν όπλο!

μη χαλαμε το θρεντ κ τις καρδιες μας.

οποιος θελει μπαστουνι, κανει εγγραφη στο τμημα του αμερικανικου κολλεγιου κ τελος.

• Like 1
Δημοσ.

Από όσο γνωρίζω δεν κάνεις απλά μια αίτηση και σου δίνουν άδεια...

Πρέπει να τους πείσεις ότι όντως έχεις ανάγκη την κατοχή όπλου.

Πως θα το κάνεις αυτό ακριβώς; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...