Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@Fulgore Κοινώς άμα παίζει σε 1080p καλύτερα να πάρει μια φτηνή gpu, το θέμα cpu είναι άσχετο με το σε τι αναλύσει παίζει.

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@Fulgore Κοινώς άμα παίζει σε 1080p καλύτερα να πάρει μια φτηνή gpu, το θέμα cpu είναι άσχετο με το σε τι αναλύσει παίζει.

Δεν είναι καθόλου άσχετο, το βαρβάτο ipc ενός i5 6500 πχ θα κάνει μια διαφορά σε σχέση με τον i7 975, ειδικά τώρα που ο spank έχει gtx 970, ειδικά σε κάτι mmo και γενικότερα cpu bound παιχνίδια το ipc του skylake θα δείξει τα δόντια του.

Δημοσ.

Προφανως και οχι απο χρηματικη πλευρας.Σε μεγαλυτερες αναλυσεις/hz ,που το Sli ειναι πιθανο ,δεν ειναι καθολου ασχετο.

Για παραδειγμα σε 1080p ή 1440p high settings(οχι very high/ultra)το Sli ειναι αχρηστο αφου μια μονη καρτα αρκει και με το παραπανω(και μιλαω για Gtx 970/R9 390,οχι για 980ti)και αρα δεν χρειαζονται Z μητρικες και ξεκλειδωτοι επεξεργαστες.

Αν το πας μονο απο πλευρας επιδοσεων ισχυει,βεβαια παντα υπαρχει και το χρηματικο σε ολα αυτα.Οσο για τα περι φθηνης gpu αυτο εν μερη εκανε και ο SPANk αφου δεν αγορασε τις ακριβοτερες Gtx 980/980ti κλπ αλλα την 970

• Like 1
Δημοσ.

ρε πεδία αυτό πού λέω είναι ότι ανά πάρει κάποιος σήμερα ένα CPU δεν σημαίνει ότι αν παίζει σε 4Κ θα πρέπει να πάρει ακριβό CPU και αν παίζει σε 720p να πάρει φτηνό, καμιά σχέση!

αν το Χ CPU μπορεί να δώσει 60fps στο Υ παιχνίδι σε 720p εννοείτε ότι το ίδιο CPU μπορεί να δώσει ξανα 60fps στο ίδιο παιχνίδι σε 4Κ(αρκεί η gpu να μπορεί να δώσει 60fps...)

Δημοσ.

αν το Χ CPU μπορεί να δώσει 60fps στο Υ παιχνίδι σε 720p εννοείτε ότι το ίδιο CPU μπορεί να δώσει ξανα 60fps στο ίδιο παιχνίδι σε 4Κ(αρκεί η gpu να μπορεί να δώσει 60fps...)

Και ναι και οχι:)

Πχ. Σε μεγαλύτερη ανάλυση μπορεί να είναι μεγαλύτερο και το fov, άρα περισσότερα αντικείμενα στην οθόνη.

Ο επεξεργαστής καθορίζει τη θέση τους και η gpu τα σχεδιάζει.

Άρα μπορεί να έχουμε περισσότερη δουλειά και για τα δύο.

Η επίπτωση στις επιδόσεις του cpu λόγω αύξησης της ανάλυσης εξαρτάται από τη μηχανή γραφικών.

Γενικά αν ο επεξεργαστής τα καταφέρνει σε μικρότερη ανάλυση, θα τα καταφέρνει και

σε μεγαλύτερη, η σχέση όμως που συνδέει τα fps είναι κατά περίπτωση και όχι πάντα 1:1.

Σίγουρα η ανάλυση δεν είναι το κύριο κριτήριο επιλογής cpu, αλλά

αν θες να παίζεις 4K μην πάρεις i3, έστω κι αν θα σου ήταν αρκετός σε 1080p.

• Like 2
Δημοσ.

Βασικά δεν θα κάνω βιαστική κίνηση θα περιμένω τους καινούργιους επεξεργαστές πως τα ειναι απο θέμα επιδόσεων απο τους τωρινούς και θα αποφασίσω τοτε γιατι υπάρχει ακόμα η σκέψη να πάω και σε 5930k , θα πάει πολύ παραπάνω αλλα μετα θα ειμαι πολύ καλα για αρκετό καιρό , και σε αυτην την περίπτωση ομως θα περιμένω 1 μήνα να δούμε με τους καινούργιους επεξεργαστές και θα αποφασίσω, μπορεί ακόμα να πάω και στον 6700k και ξέρω ολα τα ενδεχόμενα ειναι ανοικτά και θα αποφασίσω οταν έρθει η ώρα

Έτσι και αλλιώς η αναβάθμιση μου θα ειναι επεξεργαστής , motherboard και μνήμες

Δημοσ.

Και ναι και οχι :)

Πχ. Σε μεγαλύτερη ανάλυση μπορεί να είναι μεγαλύτερο και το fov, άρα περισσότερα αντικείμενα στην οθόνη.

Ο επεξεργαστής καθορίζει τη θέση τους και η gpu τα σχεδιάζει.

Άρα μπορεί να έχουμε περισσότερη δουλειά και για τα δύο.

Η επίπτωση στις επιδόσεις του cpu λόγω αύξησης της ανάλυσης εξαρτάται από τη μηχανή γραφικών.

Γενικά αν ο επεξεργαστής τα καταφέρνει σε μικρότερη ανάλυση, θα τα καταφέρνει και

σε μεγαλύτερη, η σχέση όμως που συνδέει τα fps είναι κατά περίπτωση και όχι πάντα 1:1.

Σίγουρα η ανάλυση δεν είναι το κύριο κριτήριο επιλογής cpu, αλλά

αν θες να παίζεις 4K μην πάρεις i3, έστω κι αν θα σου ήταν αρκετός σε 1080p.

αν δεν το αλλάξεις το fov δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει μονό του εφόσον το ratio μείνει το ίδιο, 1280x720 με 3840x2160 το ίδιο ratio έχουν

ίσα ίσα άμα κάποιος θέλει να παίξει σε 4Κ ο i3 θα ήταν καλή επιλογή για να γλιτώσει χρήματα ώστε για να τα ρίξει όλα στο GPU. εστί και αλλιώς ακόμα και το καλύτερο GPU πανό 30fps δεν παίρνει στα σύγχρονα παιχνίδια σε 4Κ, και ο i3 είναι ικανότατος να δώσει παραπάνω από 30fps στα σύγχρονα παιχνίδια ανεξάρτητος αναλύσεις.

τώρα θα μου πεις αν κάποιος δόση τόσα λεφτά για 4K monitor και πανάκριβη GPU στα 100ευρο παραπάνω θα τσιγκουνευτεί για να πάρει i5 ότι για i3, άλα αυτό είναι άσχετο με αυτό που συζητάμε ώμος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά δεν θα κάνω βιαστική κίνηση θα περιμένω τους καινούργιους επεξεργαστές πως τα ειναι απο θέμα επιδόσεων απο τους τωρινούς και θα αποφασίσω τοτε γιατι υπάρχει ακόμα η σκέψη να πάω και σε 5930k , θα πάει πολύ παραπάνω αλλα μετα θα ειμαι πολύ καλα για αρκετό καιρό , και σε αυτην την περίπτωση ομως θα περιμένω 1 μήνα να δούμε με τους καινούργιους επεξεργαστές και θα αποφασίσω

Εσένα το έχει το dna σου μου φαίνεται να πληρώνεις 1 ευρώ το Mhz.

i7 975 -> 600 ευρώ για 600Mhz, διαφορά στις επιδόσεις περίπου 25% (από τον 920)

i7 5930K  -> 200 ευρώ για 200Mhz, διαφορά στις επιδόσεις κάτω από 6%. (από τον 5820Κ)

---Παίρνεις και 12 pci-e lanes παραπάνω για να παίζουν σε x16 οι τρεις ΤΙΤΑΝ.---

Άμα το κάνεις αυτό η αγορά του 975 θα μοιάζει με vfm :-D.

Τέταρτη σελίδα και δεν σε έχουμε πείσει ότι δεν ισχύει το πολλά δίνεις, πολλά παίρνεις.

υγ. Επειδή καταλαβαίνω ότι γουστάρεις να τα σπρώξεις, απλά προσπαθείς να βρεις

και μια επίφαση λογικής, για να δικαιολογήσεις τον καταναλωτισμό που σου έχει εκδηλωθεί

θα σου πω το εξής:

Δεν χρειάζεται δικαιολογία, ούτε thread με επενδύσεις και μελλοντικές υποστηρίξεις.

Άμα γουστάρεις να πάρεις 5930Κ επειδη σε φτιάχνει το όνομα, πάρτον.

Επεξ/σία από Whitefanged
  • Like 5
Δημοσ.

Βασικά δεν θα κάνω βιαστική κίνηση θα περιμένω τους καινούργιους επεξεργαστές πως τα ειναι απο θέμα επιδόσεων απο τους τωρινούς και θα αποφασίσω τοτε γιατι υπάρχει ακόμα η σκέψη να πάω και σε 5930k , θα πάει πολύ παραπάνω αλλα μετα θα ειμαι πολύ καλα για αρκετό καιρό , και σε αυτην την περίπτωση ομως θα περιμένω 1 μήνα να δούμε με τους καινούργιους επεξεργαστές και θα αποφασίσω, μπορεί ακόμα να πάω και στον 6700k και ξέρω ολα τα ενδεχόμενα ειναι ανοικτά και θα αποφασίσω οταν έρθει η ώρα

Έτσι και αλλιώς η αναβάθμιση μου θα ειναι επεξεργαστής , motherboard και μνήμες

i5 2500k Επεξεργαστης του 2011 και μεχρι και σημερα ειναι θηριο.Καλα για i7 3770 δεν το συζηταω που τον βλεπω να βγαζει ανετα μεχρι το 2020 με αυτους τους ρυθμους,επεξεργαστης του 2012 :)

Βασικα θα σου δωσω μονο μια συμβουλη και μετα παραδιδω που λεμε τα οπλα,και νομιζω οτι οι περισσοτεροι θα συμφωνησουν με αυτο που θα γραψω. Μην δωσεις παραπανω χρηματα για επεξεργαστη απο την καρτα γραφικων σου,γενικος κανονας :)

• Like 3
Δημοσ.

αν δεν το αλλάξεις το fov δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει μονό του εφόσον το ratio μείνει το ίδιο, 1280x720 με 3840x2160 το ίδιο ratio έχουν

Αν δεν μένει ίδιο? Πχ αν πάει από 1920*1080 σε 2560*1080?

Οι ultrawide αναλύσεις μπορεί να είναι πιο απαιτητικές από τον cpu λόγω περισσότερων αντικειμένων.

Αν και έχει να κάνει και με τη μηχανή γραφικών αυτό. Αλλού μπορεί να είναι ελάχιστη η διαφορά αλλού λίγο μεγαλύτερη.

Δημοσ.

SPANK τα πράγματα είναι πολύ απλά,το ''μαρούλι'' θα σου λείψει;

Αν ναι,άκου τους συμφορουμίτες από πάνω που πασχίζουν να σου  εξηγήσουν τα πράγματα πως έχουν.

Αν όχι,τότε γράφτα όλα στα @@ σου και follow your heart,αν με πιάνεις  B)

• Like 3
Δημοσ.

Και οσον αφορα τους επεξεργαστες,εχω i7 4770k 3ετιας ο οποιος κοστιζε 280περιπου ευρω τοτε.Στα παιχνιδια ειναι μπροστα απο τον πολυ ακριβοτερο και 6πυρηνο i7 5820k και σε αρκετα παιχνιδια και απο τον 5930κ.Τα συμπερασματα δικα σου :)

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην περιμενεις σημαντικες βελτιωσεις,πριν απο τον Cannonlake, και το chipset Union Point, προς το τελος του 2017,πιο πολλα δεν μπoρω να πω. 

Εχω intel insider γνωστο,ξενο, (γνωριστηκαμε πριν χρονια σε mmo, ειμαστε στην ιδια ξενη ομαδα στο παχνιδι)και μου ειπε οτι πραγματικα καινουργιες και ενδιαφερουσες τεχνολογιες θα μπουν απο εκει και μετα. Βελτιωσεις οχι καταιγιστικες,αλλα ουσιαστικες.

Τωρα αν θελεις να ξοδεψεις ,πρoτεινω παραδεισιο νησι με το ετερο ημισι,απεφυγε παντως τις μουοουλμανικες χωρες. :devil:

Επεξ/σία από benign
  • Like 2
Δημοσ.

Αν δεν μένει ίδιο? Πχ αν πάει από 1920*1080 σε 2560*1080?

Οι ultrawide αναλύσεις μπορεί να είναι πιο απαιτητικές από τον cpu λόγω περισσότερων αντικειμένων.

Αν και έχει να κάνει και με τη μηχανή γραφικών αυτό. Αλλού μπορεί να είναι ελάχιστη η διαφορά αλλού λίγο μεγαλύτερη.

κάλα εννοείτε αν είναι ultrawide τότε περιστέρα πράματα, άρα περιστέρα τα drawcalls που πρέπει να δώσει το cpu.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...