xpapias Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Παλιότερα είχα κάποια καναρίνια, τα οποία ήταν καλή συντροφιά. Σκεφτόμουν, κάποια στιγμή μάλλον καλοκαίρι να αγοράσω πάλι κάποιο πτηνό. Ηθελα να ρωτήσω, αν υπάρχει κάποιο εξημερώσιμο είδος. Ξέρω ότι οι παπαγάλοι πχ είναι έξυπνα πουλιά, αλλά ποιά συγκεκριμένη "ράτσα" παπαγάλων; Κάτι άλλο; Επίσης από που αγοράζουν κάποιο εγγυημένα υγιές πτηνό; Την τελευταία φορά αυτό που είχα αγοράσει, είχε αρρωστήσει σχετικά γρήγορα - κάτι σαν άσθμα vs ακάρεα. Είχα περάσει καιρό να του βάζω σταγόνες με κάποιο φάρμακο, πέρα από το ότι το πουλί ταλαιπωρήθηκε, δεν έγινε ποτέ καλά. Εννοείται αν πάρω κάποιο άλλο στο μέλλον, θα αγοράσω και καινούριο κλουβί.
Glikos Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Ο πατέρας μου είχε αρκετά πτηνά-κατοικίδια. Παπαγαλάκια πολλά, καναρίνια και κάτι άλλα. Επίσης είχε 2-3 παπαγάλους. Ο τελευταίος ήταν Κακατούα, δυστυχώς πέθανε μετά από 30 χρόνια ζωής. Απότι ξέρω αυτή η ράτσα είναι πολύ καλή και ορισμένα είδη είναι πανέξυπνα και τα μαθαίνεις να μιλάνε.
xpapias Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Ο πατέρας μου είχε αρκετά πτηνά-κατοικίδια. Παπαγαλάκια πολλά, καναρίνια και κάτι άλλα. Επίσης είχε 2-3 παπαγάλους. Ο τελευταίος ήταν Κακατούα, δυστυχώς πέθανε μετά από 30 χρόνια ζωής. Απότι ξέρω αυτή η ράτσα είναι πολύ καλή και ορισμένα είδη είναι πανέξυπνα και τα μαθαίνεις να μιλάνε. Ναι σίγουρα κάτι με διαχειρίσιμο μέγεθος, όχι τεράστιο! Επίσης αν γνωρίζει κάποιος και τιμές για αυτό που προτείνει θα ήταν ιδανικό.
weissheit Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Για τι ενδιαφέρεσαι περίπου; Εγώ είχα τρία παπαγαλάκια budgie, μόλις τους έβαζες μουσική έβγαζαν αμέσως "φωνή", έτρωγαν απ' τα χέρια μου και ήταν πολύ γλυκά (επίσης, τα είχα πάρει αρκετά φθηνά!). Αλλά αρρωσταίνουν πάρα πολύ εύκολα.
xpapias Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Επίσης κάτι που να μη "δραπετεύει" εύκολα αν γίνεται! Κρίμα να αφιερώνω χρόνο και μια μέρα πχ που θα ανοίξω την πόρτα του κλουβιού ή θα το έχω εκτός για να το ταισω να μου την κάνει.
Dagobert Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δύο πράγματα πρέπει να τσεκάρεις: Πόσο χρόνο μπορείς να διαθέτεις και τι μπορείς να ανεχθείς. Ενδεικτικά οι μεγάλοι παπαγάλοι κολλάνε πάνω σου σαν βδέλλες. Αν δουλεύεις όλη μέρα, θα είναι μόνοι τους και θα μελαγχολήσουν. Οι μάϊνες έχουν μέτριο μέγεθος, εκπαιδεύονται εύκολα, αλλά είναι βρώμικα πουλιά. Άλλοι παπαγάλοι κάνουν φασαριά σαν ατμομηχανή τραίνου και θα έχεις θέμα με τους γείτονες. Έχοντας ξεκαθαρίσει αυτά, θα περιορίσεις την έρευνά σου σε συγκεκριμένα είδη, στην φροντίδα των οποίων θα μπορείς να ανταποκριθείς. Οποτε μετά διαλέγεις πτηνό. Αν μπορείς να το πάρεις από εκτροφέα, καλό θα ήταν. Επίσης μη τσιγκουνευτείς για το κλουβί και τα παρελκόμενά του, θα σου μείνουν για μία ζωή.
xpapias Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Λείπω αρκετές ώρες τη μέρα. Δε θέλω πολλή βρώμα. Σίγουρα δε θέλω φασαρίες με τους γείτονες. Ειμαι διατεθειμένος να πάρω 2 προκειμένου να μην μένουν μόνα τους. Θα ήθελα περισσότερο κάποιο μικρό παπαγαλάκι, που έχει την πρόκληση να το εξημερώσεις, να το έχεις εκτός κλουβιού και να του μάθεις πράγματα. Αλλά και καναρίνι είναι μάλλον πολύ καλή συντροφιά. Καναρίνια μόνα τους (10-12 ώρες / 24 ώρο) τη βγάζουν πέρα; Επίσης είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις - δεν έχω ιδέα τι άλλες δυνατότητες υπάρχουν. Να πω επίσης ότι στην περιοχή μου είχα μάλλον μεγαλύτερα πουλιά που έχουν επιτεθεί σε πτηνα γειτόνων. Αν μπορούσα να έχω κάτι σχετικά ασφαλές (εννοώ να μην είναι εύκολος μεζές για άλλα πουλιά ) θα ήταν ιδανικό.
TriLoBiTe Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Πολύ πουλί ρε ΧP, ελπίζω όχι για αγκαλίτσες και συ 1
Dagobert Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Λείπω αρκετές ώρες τη μέρα. Δε θέλω πολλή βρώμα. Σίγουρα δε θέλω φασαρίες με τους γείτονες. Ειμαι διατεθειμένος να πάρω 2 προκειμένου να μην μένουν μόνα τους. Θα ήθελα περισσότερο κάποιο μικρό παπαγαλάκι, που έχει την πρόκληση να το εξημερώσεις, να το έχεις εκτός κλουβιού και να του μάθεις πράγματα. Αλλά και καναρίνι είναι μάλλον πολύ καλή συντροφιά. Καναρίνια μόνα τους (10-12 ώρες / 24 ώρο) τη βγάζουν πέρα; Επίσης είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις - δεν έχω ιδέα τι άλλες δυνατότητες υπάρχουν. Να πω επίσης ότι στην περιοχή μου είχα μάλλον μεγαλύτερα πουλιά που έχουν επιτεθεί σε πτηνα γειτόνων. Αν μπορούσα να έχω κάτι σχετικά ασφαλές (εννοώ να μην είναι εύκολος μεζές για άλλα πουλιά ) θα ήταν ιδανικό. Τα καναρίνια δε θα έχουν πρόβλημα. Αν θέλεις παπαγάλο, πάρε κοκατίλ. Πληροί τα κριτήριά σου. Υπόψη εάν πάρεις δύο παπαγαλάκια, θα κάνουν παρέα το ένα στο άλλο και με εσένα δε θα ασχολούνται. 1
Glikos Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Τότε προτείνω Κοκατίλ. Μικρο-μεσαίο μέγεθος και όμορφα πουλιά. Τιμή δεν θυμάμαι αλλά νομίζω προσιτή.
astrosunnefo Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Καταρχάς, θα πρέπει να έχεις υπόψη σου πως οι παπαγάλοι χρειάζονται συντροφιά - ασχέτως αν τους δίνουμε ερεθίσματα μέσω παιχνιδιών, κλειστών καρπών κλπ. Αν το πρόγραμμά σου είναι φορτωμένο και δεν μπορείς ν' αφιερώσεις ένα σεβαστό χρονικό διάστημα, τότε ο παπαγάλος δεν είναι για σένα. Με το να τον αφήνεις ώρες μόνο του, μπορεί να σημαίνει: προβλήματα συμπεριφοράς, μελαγχολία, άσχημες συνήθειες (πχ λόγω μελαγχολίας να μαδάει το φτέρωμά του) κλπ Αν επιμένεις για παπαγάλο, τότε ένα ζευγαράκι θα ήταν ότι πρέπει. Αλλά πρέπει να ξέρεις πως εφόσον το ένα θα έχει την παρέα τού άλλου, άρα θα είναι δεμένα μεταξύ τους, θα είναι πιο δύσκολη η εκπαίδευσή/εξημέρωσή τους, εν συγκρίσει αν είχες έναν, του οποίου το ταίρι θα ήσουν ουσιαστικά ο ίδιος. Επίσης, θα πρέπει να δεις αν το προσδόκιμο ζωής τους είναι πρόβλημα για σένα σε βάθος χρόνου, καθώς είναι δέσμευση. Φυσικά, θα πρέπει να δεις και κατά πόσο είναι θορυβώδες το κάθε είδος. Θα μπορείς να το ανεχτείς; Καλό θα ήταν να δεις σχετικά βιντεάκια στο youtube, για να πάρεις μια ιδέα. Όσον αφορά την αγορά τους, το προτιμότερο είναι το εκτροφείο. Κι αν τα έξοδα δεν είναι θέμα, μπορείς να πάρεις και παπαγάλους ταϊσμένους στο χέρι, ώστε να είναι εξημερωμένοι. Αν έχεις αλλεργία, άσθμα κλπ καλό θα ήταν να μην προτιμήσεις είδη όπως Cockatoo, καθώς παράγουν αρκετή πούδρα. Πάντως, μια πολύ καλή συντροφιά είναι και τα καναρίνια - κι η φροντίδα τους σχετικώς απλούστερη. Και μάλιστα αν είσαι fan των μελωδικών ακουσμάτων, τότε κάποιο καναρίνι φωνής θα ήταν ιδανικό για σένα (Roller Harz, Waterslager Malinois, Timbrado κλπ). Μα ακόμη και τα κοινά καναρινάκια ηχούν ευχάριστα στ' αφτί. Μπορείς να στραφείς και σε εξωτικά πουλιά, όπως gouldians, java sparrows etc Σημ: Πριν καταλήξεις κάπου συγκεκριμένα, θα σου πρότεινα να κάνεις εκτενή έρευνα για το είδος που σ' ενδιαφέρει, ώστε να δεις αν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις τού κάθε είδους, και να μάθεις περισσότερα για την φροντίδα τους, την καθημερινότητά τους και τις συνήθειές τους, όσο και για τις φάσεις τής πτερόρροιας - στην οποία μπορούμε να συμβάλλουμε για να είναι όσο το δυνατόν ευκολότερη. Να πω επίσης ότι στην περιοχή μου είχα μάλλον μεγαλύτερα πουλιά που έχουν επιτεθεί σε πτηνα γειτόνων. Αν μπορούσα να έχω κάτι σχετικά ασφαλές (εννοώ να μην είναι εύκολος μεζές για άλλα πουλιά ) θα ήταν ιδανικό. Όλα τα πουλιά αποτελούν μεζέ για τ' αρπακτικά, οπότε χρειάζεται η προσοχή μας. Τουτέστιν, να έχουμε το νου μας και να μην αφήνουμε τα κλουβιά εκτεθειμένα, εφόσον δεν είναι προστατευμένα με κάποιον τρόπο. Επίσης κάτι που να μη "δραπετεύει" εύκολα αν γίνεται! Κρίμα να αφιερώνω χρόνο και μια μέρα πχ που θα ανοίξω την πόρτα του κλουβιού ή θα το έχω εκτός για να το ταισω να μου την κάνει. Αν τους δοθεί η ευκαιρία, εύκολα την κοπανάνε όλα. Γι' αυτό όταν βάζουμε τροφές κλπ, θα πρέπει να γίνεται εντός του σπιτιού κι οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι κλειστά. Αυτά για μη εξημερωμένα είδη, αν κι εγώ θα φοβόμουν ακόμα και για κάποιον πχ εξημερωμένο παπαγάλο (γι' αυτό, στις περιπτώσεις που δεν μπορείς να τον ελέγχεις (πχ βόλτες εκτός σπιτιού), χρησιμοποιείς bird harness). 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Αν επιμένεις για παπαγάλο, τότε ένα ζευγαράκι θα ήταν ότι πρέπει. Αλλά πρέπει να ξέρεις πως εφόσον το ένα θα έχει την παρέα τού άλλου, άρα θα είναι δεμένα μεταξύ τους, θα είναι πιο δύσκολη η εκπαίδευσή/εξημέρωσή τους, εν συγκρίσει αν είχες έναν, του οποίου το ταίρι θα ήσουν ουσιαστικά ο ίδιος. Μου θύμισε τις ιστορίες με ναυτικούς που είχαν παπαγάλο στην καμπίνα του πλοίου. Τώρα κατάλαβα.
Moderators stormrain Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Oι παπαγαλοι ειναι φοβερα πουλια. Παλιοτερα σχεδον παντα ειχα 1 με 2 μικρα budgies, τα οποια και αφηνα ελευθερα κλπ. Τα συγκεκριμενα ειναι ομορφα και πολυ συμπαθητικα συνηθως και καποια (ελαχιστα) μιλανε. Αλλα αρρωσταινουν ευκολα οπως ειπαν παραπανω. Αν καταληξεις σε παπαγαλο προσεχε τι ειδος θα διαλεξεις, δεν κανουν ολοι για ολους και σιγουρα οχι για ολα τα σπιτια. Αν θελεις ριξε μια ματια στο excel που υπαρχει στο τελος του πρωτου ποστ του παρακατω link, εχει καποιες πολυ χρησιμες πληροφοριες. https://petbirds.gr/threads/%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%A0%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CE%95%CE%B9%CE%B4%CF%8E%CE%BD-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CF%89%CE%BD-project.7745/ Εγω εψαχνα παντα για parrotlet αλλα ποτε δεν βρηκα καποιον εκτροφεα και μετα το παρατησα... 1
xpapias Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Αν κρινω από το excel και εγώ για κάτι τετοιο θα πήγαινα αν έπαιρνα παπαγάλο. Οντως φαίνονται απίστευτα. (Βρήκα και αυτό > http://www.birdnest.gr/showthread.php?t=52 ). Σε pet-shop υπάρχει περίπτωση να βρω κάτι τέτοιο, αν και όταν ψάξω; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα