Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κάποιοι φαντάροι χρειάζονται και αυτά τα 4.2 Ευρώ.

:shock:

Δημοσ.

"Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Γενικό Λογιστήριο οι στρατεύσιμοι πρέπει να θεωρουνται…δημόσιοι υπάλληλοι. Συνεπώς αφού τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα έχουν κοπεί γι΄ αυτούς πρέπει να κοπούν και για τους στρατεύσιμους!"

Αν ήμουν εγώ φαντάρος θα ζητούσα τον μηνιαίο κατώτατο μισθό μου,αφου με θεωρούν Δ.Υ.

Νομίζω ότι υπολογίζουν τα έξοδα στέγασης, σίτισης, ένδυσης, μετακίνησης κλπ και σου λένε μετά ότι τόσα μένουν...

Δημοσ.

Αυτό είναι που λέμε "τα καψώνια πέρασαν σε άλλο επίπεδο" και "θα πληρώσεις ψάρακα, θα πληρώσεις"

έτσι και αλλιώς στον στρατό πληρώνεις, δεν είναι τσάμπα , οι οικογένειες των φαντάρων πληρώνουν τα πάντα, το κράτος θέλει σκλάβους και εάν πάθουν τίποτα εν ώρα υπηρησιας τους έχει χεσμένους ..... 

Δημοσ.

έτσι και αλλιώς στον στρατό πληρώνεις, δεν είναι τσάμπα , οι οικογένειες των φαντάρων πληρώνουν τα πάντα, το κράτος θέλει σκλάβους και εάν πάθουν τίποτα εν ώρα υπηρησιας τους έχει χεσμένους ..... 

Σιγά μην πάθουν κράμπα στη βραδινή βάρδια

Δημοσ.

Νομίζω ότι πρέπει να λάβεις το βραβειο "Το βύσμα του αιώνα". Προφανώς έκανες θητεία ζάχαρη με αρκετά φράγκα στην τσέπη. Οι φαντάροι δεν είναι ΔΥ αλλιώς θα είχαν κ πολλά παραπάνω δικαιώματα. Έχοντας κάνει σχετικά πρόσφατα θητεία κ έχοντας γνώση τι γίνεται στην μισθοτροφοδοσία να ξέρεις ότι κάποιοι φαντάροι χρειάζονται και αυτά τα 4.2 Ευρώ. Και από περιέργια για πες μας "αυτό το άχρηστο το κράτος" που σε έστειλε να υπηρετήσεις κ με τι ειδικότητα;

Ναι έτσι είναι, σχεδόν όπως τα λες.

Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το θέμα μας.

Δεν είπα ότι ότι οι φαντάροι ΕΙΝΑΙ ΔΥ (προφανώς και δεν είναι ... δεν είναι καν πολιτες) ... είπα ότι από όσο καταλαβαίνω η διάταξη  που αφορά το δώρο πάσχα καλύτει και τους φατνάρους και αυτό μάλλον "ξέφυγε" από κάποιον φωστήρα.

Το αν τα χρειάζονται οι φαντάροι είναι άσχετο. Και οι συνταξιουχοι τις χρειάζονται τις συντάξεις τους αλλά κόβονται. Το αν τα χρειάζονται ή όχι έχει να κάνει με το αν θα πρέπει να περάσει ή όχι κάποιος νόμος. Από τη στιγμή που πέρασε όμως αν το κράτος δεν τον εφαρμόζει (πχ γιατί είναι ανίκανο) είναι άλλο θέμα και φυσικά το να δίνοτναι παρανομα χρήματα (4,20 ή 420 ή 4200) είναι κάτι που περιμένεις από το κράτος να το προλαβαίνει.

Λέω κάτι λάθος?

Τι σχέση έχει που υπηρέτησα εγώ ή όποιος άλλος? Έγώ λέω ένα επιχείρημα, μία γνώμη. Αδυνατίζει το επιχείρημα ή η "αλήθεια" αυτού που λέω από το που υπηρέτησα? Προφανώς όχι. Η όλη "επιχειρηματολογία σου" είναι εντελώς παιδιάστικη.

Δημοσ.
Το αν τα χρειάζονται οι φαντάροι είναι άσχετο. Και οι συνταξιουχοι τις χρειάζονται τις συντάξεις τους. Το αν τα χρειάζονται ή όχι έχει να κάνει με το αν θα πρέπει να περάσει ή όχι κάποιος νόμος. Από τη στιγμή που πέρασε όμως αν το κράτος δεν τον εφαρμόζει (πχ γιατί είναι ανίκανο) είναι άλλο θέμα και φυσικά το να δίνοτναι παρανομα χρήματα (4,20 ή 420 ή 4200) είναι κάτι που περιμένεις από το κράτος να το προλαβαίνει.

Λέω κάτι λάθος?

Ναι.

Τα 4,2 το μήνα δεν είναι συντάξεις στους ηλικιωμένους. Η μαλακια είναι ότι οι περισσότεροι φαντάροι δεν τα "έχουν ανάγκη" τα 4,2. Αντί να τα δίνανε σε καθε ένα ξεχωριστά, θα μπορούσαν αυτά τα μικροποσά να μαζευτούν για τη μειοψηφία φαντάρων που όντως έχουν ανάγκη (όπως αναφέρθηκε).

Κάπου εκεί κρύβεται η ανικανότητα του κράτους, όχι εκεί που λες.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τι σχέση έχει που υπηρέτησα εγώ ή όποιος άλλος?

Έτσι για σπάσιμο πες ότι υπηρέτησες σε καμιά πινέζα, λες και μπορεί να το διαψεύσει ή θα πρέπει να το αποδείξεις :P

• Like 2
Δημοσ.

Σιγά μην πάθουν κράμπα στη βραδινή βάρδια

Ναι μωρέ, αν εξαιρέσεις κάτι αυτοκτ... εεε, θανάσιμους αυτοτραυματισμούς και κάτι ατυχήματα όπως τα παιδιά που σκοτώθηκαν από ηλεκτροπληξία πριν κάτι χρόνια, και δεν υπολογίσεις όσους έφυγαν με μόνιμα προβλήματα στην φυσική και ψυχική τους υγεία, κατά τα άλλα όποιος παραπονιέται είναι υπερβολικός. 

• Like 4
Δημοσ.

Ναι.

Τα 4,2 το μήνα δεν είναι συντάξεις στους ηλικιωμένους. Η μαλακια είναι ότι οι περισσότεροι φαντάροι δεν τα "έχουν ανάγκη" τα 4,2. Αντί να τα δίνανε σε καθε ένα ξεχωριστά, θα μπορούσαν αυτά τα μικροποσά να μαζευτούν για τη μειοψηφία φαντάρων που όντως έχουν ανάγκη (όπως αναφέρθηκε).

Κάπου εκεί κρύβεται η ανικανότητα του κράτους, όχι εκεί που λες.

Κάτι προσπαθείς να πεις αλλά δε βγάζει νόημα.

Αυτό με τις συντάξεις νομίζω ότι δε το κατάλαβες αρα ας το βγάλουμε από τη μέση. Ξαναδιάβασέ το και θα το καταλάβεις.

Να το πω απλά, με μικρές λέξεις.

1. Το κράτος ψηφίζει έναν νόμο που συνεπάγεται ότι ΔΥ και φαντάροι δε θα πρέπει να παίρνουν δώρο πάσχα (δεν έξετάζουμε αν καλώς ή κακώς το έκανε)

2. Κάποιος υπέυθυνος στην εφαρμογή του νόμου δε το έχει πάρει χαμπάρι και συνεχίζει να δίνει λεφτά από το ταμείο του στους φαντάρους.

3. Το κράτος βρίσκει το λάθος και ζητά να διορθωθεί.

Ρωτω:

Είναι ή όχι παράληψη του κράτους να εφαρμόσει τη διάταξη?

Πόσο ικανός είναι αυτός ο μηχανισμός που του ξέφυγε και έβγαλε κακώς λεφτά από το ταμείο του?

Αν ξέρεις ότι αυτός που διαχειρίζεται τα λεφτά σου (από τους φόρους σου) δεν είναι ικανός να τα διαχειριστεί όπως προβλέπεται , είναι κάτι για γέλια ή για κλάματα?

Το τι θα μπορούσανε να κάνουν με τα λεφτα αυτά είναι άλλο θέμα. Μιλάμε για το συγκεκριμένο. Γιατί είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις αυτό?

• Like 1
Δημοσ.

Ο νόμος αναφέρει συγκεκριμένα φαντάρους; Nope.

Η εφαρμογή τότε του νόμου στους φαντάρους, ενώ αναφέρεται σε ΔΥ, έρχεται σε αντίθεση με πλειάδα άλλων νόμων που εφαρμόζονται στους ΔΥ αλλά όχι στους φαντάρους.

Δημοσ.
Να το πω απλά, με μικρές λέξεις.

1. Το κράτος ψηφίζει έναν νόμο που συνεπάγεται ότι ΔΥ και φαντάροι δε θα πρέπει να παίρνουν δώρο πάσχα (δεν έξετάζουμε αν καλώς ή κακώς το έκανε)

2. Κάποιος υπέυθυνος στην εφαρμογή του νόμου δε το έχει πάρει χαμπάρι και συνεχίζει να δίνει λεφτά από το ταμείο του στους φαντάρους.

3. Το κράτος βρίσκει το λάθος και ζητά να διορθωθεί.

Αυτό όντως έγινε ή το υποθέτεις επειδή "το κράτος μια ζωή έκανε μαλακίες" --> "άρα το κρατος θα κάνει μαλακία κι εδώ";

Γιατί τόση ώρα το τοπικ είναι για το μικροποσό που έδινε αλλά σταματάει να δίνει ο στρατος.

Για πες αν όντως έγινε γιατί μου φαίνεται το έβαλες για να καταλήξεις να ρωτάς προς το τέλος.

Δημοσ.

Αυτό όντως έγινε ή το υποθέτεις επειδή "το κράτος μια ζωή έκανε μαλακίες" --> "άρα το κρατος θα κάνει μαλακία κι εδώ";

Γιατί τόση ώρα το τοπικ είναι για το μικροποσό που έδινε αλλά σταματάει να δίνει ο στρατος.

Για πες αν όντως έγινε γιατί μου φαίνεται το έβαλες για να καταλήξεις να ρωτάς προς το τέλος.

όπως έγραψα στο 1ο ποστ μου, αυτό καταλαβαίνω (από τα όσα γράφονται στο άρθρο του λινκ στο 1ο ποστ) ότι έχει συμβεί.

Δε λήφθηκε δηλαδή τώρα η απόφαση αυτή αλλά τώρα καταλάβανε το λάθος

Αν έχω καταλάβει λάθος εξήγησε το μου

Το ότι είναι "μικροποσό" ξαναλέω δεν έχει καμία σημασία. Large να είστε με τα δικά σας λεφτά.

Δημοσ.

Το λάθος που κάνεις είναι ότι χωρίς να έχεις γνώση της νομοθεσίας παρερμηνευεις τους νόμους για να αποδείξεις το point σου...

Δημοσ.

όπως έγραψα στο 1ο ποστ μου, αυτό καταλαβαίνω (από τα όσα γράφονται στο άρθρο του λινκ στο 1ο ποστ) ότι έχει συμβεί.

Δε λήφθηκε δηλαδή τώρα η απόφαση αυτή αλλά τώρα καταλάβανε το λάθος

Αν έχω καταλάβει λάθος εξήγησε το μου

Το ότι είναι "μικροποσό" ξαναλέω δεν έχει καμία σημασία. Large να είστε με τα δικά σας λεφτά.

Οκ τώρα το έπιασα

Το πρόβλημα είναι πως θα καταφέρουν να δώσουν κάποιοι το ποσό των 4,2 (!!!!) ευρώ σε αόριστο χρόνο.

Μιλάμε μείζον δημοκρατικό πρόβλημα. Ας ασχοληθούμε εις βάθος για αυτή τη μαλακία

Ναι μωρέ, αν εξαιρέσεις κάτι αυτοκτ... εεε, θανάσιμους αυτοτραυματισμούς και κάτι ατυχήματα όπως τα παιδιά που σκοτώθηκαν από ηλεκτροπληξία πριν κάτι χρόνια, και δεν υπολογίσεις όσους έφυγαν με μόνιμα προβλήματα στην φυσική και ψυχική τους υγεία, κατά τα άλλα όποιος παραπονιέται είναι υπερβολικός. 

Για απλό φανταριλίκι λέμε να υποθέσω.

Ψυχική υγεία ε;

Για πες μας και για τη ψυχική υγεία κάποιου που διαβάζει μπλα μπλα

Εσύ απέκτησες προβλήματα σε φυσική/ψυχική υγεία ή πάλι για κάτι γνωστούς/φίλους θα μας μιλήσεις;

Κρίμα στα παιδιά που λες ότι πέθαναν (αν όντως έγινε) αλλά το πριν κάτι χρόνια και πριν "κάτι χρόνια" έχει διαφορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...