Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,έχω αναβαθμισει εδώ και κανα χρόνο τον υπολογιστή μου αλλά αντιμετωπίζω καποια θεματάκια. Μέσα στο διάστημα αυτό έχω αλλαξει δυο φορές motherboard(ευτυχώς εντός εγγύησης) και τη δευτερη φορα μάλιστα μου αλλαξαν και τις κάρτες μνήμης. Ο υπολογιστής έκλεινε και μου έβγαζε μπλε οθόνη(δυστυχώς δεν θυμαμαι τι έγραφε). Πρόσφατα ξεκίνησα να παίζω το dark souls 3 με αποτελεσμα να κλείνει ο υπολογιστής μονος του, μετα απο κανα δεκάλεπτο, χωρίς να μου βγάζει καποιο μήνυμα.Υποπτεύομαι υψηλές θερμοκρασίες αλλα δεν ξέρω πως να το τσεκάρω. Καμιά γνώμη για το τι μπορεί να φταίει?

psu: corsair vs550

motherboard: gigabyte 970a-ud3p

cpu: amdfx 6300

ram: corsair 2x4gb

gpu :radeon hd 6570

Δημοσ.

H καρτα γραφικων και ο επεξεργαστης ηταν με ανοιχτο το παιχνιδι στους 79-80 βαθμους. Παιζει να κλεινει λογο θερμοκρασιας?

Δημοσ.

Ναι, είναι αρκετά πιθανό.

Επίσης φαίνεται πως έχεις υψηλές θερμοκρασίες.

Ρίξε ένα καθάρισμα εσωτερικά και άλλαξε την θερμοαγώγιμη πάστα στον επεξεργαστή για αρχή.

Δεν έχεις αλλάξει ψύκτρα, σωστά;

• Like 1
Δημοσ.

Καθάρισμα του κάνω αρκετά συχνά και ειναι σε καλή κατάσταση. Ψύκτρα δεν έχω αλλάξει.Πάστα, δεν θα έχουν βάλει στο πλαίσιο που μου έκαναν την αλλαγή?(δεν έχει περάσει μήνας) Μάλλον πρέπει να μπω στη διαδικασία να τον πάω για επισκευή ξανα :-(

Δημοσ.

Καθάρισμα του κάνω αρκετά συχνά και ειναι σε καλή κατάσταση. Ψύκτρα δεν έχω αλλάξει.Πάστα, δεν θα έχουν βάλει στο πλαίσιο που μου έκαναν την αλλαγή?(δεν έχει περάσει μήνας) Μάλλον πρέπει να μπω στη διαδικασία να τον πάω για επισκευή ξανα :-(

δε ξερω οι αμδ αν ειναι με στοκ ψυχτρα σαν της ιντελ φαση αν ειναι τετοια τοτε καλυτερα κοιτα να παρεις καμια καλη ψυχτρα να βαλεις ...και γενικοτερα να κοιταξεις και λιγο τον αερα του κουτιου ...τπτ ανεμιστηρακια κλπ κλπ...

αν φτανεις εκει τωρα το καλοκαιρι θες πυροσβεστηρα διπλα σου...

Δημοσ.

οι AMD FX έχουν όριο τους 72°C εισαι πολύ παραπάνω απο το κανονικό όριο θερμοκρασίας.

Η κάρτα γραφικών εαν μένει κάτω απο τους 90°C είναι πάλι αποδεκτό αλλά όχι και το καλύτερο.

Εαν εισαι με την εργοστασιακή ψύκτρα του 6300 χρειάζεται σίγουρα αλλαγή.

Για αρχή εαν δεν έχεις κάνει overclock(πράγμα που θα το έγραφες) μπες στο bios και κλείσε το turbo.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολυ για τη βοηθειά. Απο ότι κατάλαβα πρεπει να ψάξω για case, γιατί είχα κρατήσει το παλιό και ψύκτρα του επεξεργαστη.(καποια πρόταση)? Σε normal συνθήκες(σερφαρισμα) η θερμοκρασία είναι στους 40 βαθμους. Υπαρχει περίπτωση να πιέζετε αρκετά ο υπολογιστής με το παιχνίδι που παίζω αυτή τη περίοδο(dark souls 3) λόγο παλιάς κάρτας γραφικών? Είχα σκοπό να αλλάξω κάρτα αλλά δεν με πέρνει να αλλάξω και πύργο-ψύκτρα,Αξίζει να προχωρήσω σε αυτές τις αλλαγές ή απλα το σύνολο που έχω φτιάξει δεν είναι για gaming? Sorry αν γίνομαι κουραστικός αλλα δεν το έχω και πολύ με τους υπολογιστές.

Δημοσ.

δεν κουραζεις κανεναν...δεν υποχρεωνεις κανεναν εδω μεσα να απαντηση....οποτε μην σε ανυσηχει αυτο καταρχας...
απο εκει και περα δεν φταιει το παιχνιδι ουτε τα πραγματα σου ....ειναι απλα θεμα ψυξης ...

καλη και η καρτα γραφικων αλλα και αυτα ειναι απαραιτητα ....πολυ πιθανον και η μητρικες που λες γιαυτο κλαταρανε...

"αν ειναι τοσο τραγικο το κουτι σου " δε ξερω..."

δεν ειναι αναγκη να παρεις τπτ πανακριβα το θεμα ειναι να παρεις κατι αξιολογο...

.ανοιξε ενα θεμα σε αυτη την ενοτητα και ρωτα αν θες βοηθεια για κουτι και ψυχτρα...

http://www.insomnia.gr/forum/28-overclocking-case-modding/

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ,το πρόβλημα λύθηκε,τελικά το καθάρισμα που έκανα ήταν οτι να ναι. Πήρα το θαρρος να βγάλω την ψύκτρα του επεξεργαστη και βρήκα μαι μικρή σαχαρα πίσω απο το ανεμιστηράκι. Η θερμοκρασία μετά απο μια ώρα παιχνιδιού δεν έχει περάσει τους 55 βαθμούς!

• Like 1
Δημοσ.

μια πολυ χρησιμη απλη και φτηνη λυση για το καθαρισμα...

https://www.skroutz.gr/c/1963/Fysitires-Aporrofitires-Kipou.html

να κοιταξεις και την καρτα γραφικων επισης 

βαλε κανα msi afterburner και φιαξε ενα profil στους ανεμιστηρες θα κοψει μερικους βαθμους...

• Like 1
Δημοσ.

55 βαθμοί που σε socket η cores;

η amd δίνει 62°C στους πυρήνες και 70°C στο Socket.

και πάλι θεωρώ οτι είσαι σχετικά ψηλά μιας και ακόμα δεν έχουν πιάσει καλά καλά οι ζέστες.

Γνώμη μου είναι όπως είπα και πριν να κλείσεις το turbo του επεξεργαστή να μην τραβάει παραπάνω τάση για να ανεβάσει τους πυρήνες οταν χρειάζεται.

Διαφορετικά έχε στο νού σου για αλλαγή ψύκτρας.

Δημοσ.

55 βαθμοί που σε socket η cores;

η amd δίνει 62°C στους πυρήνες και 70°C στο Socket.

και πάλι θεωρώ οτι είσαι σχετικά ψηλά μιας και ακόμα δεν έχουν πιάσει καλά καλά οι ζέστες.

Γνώμη μου είναι όπως είπα και πριν να κλείσεις το turbo του επεξεργαστή να μην τραβάει παραπάνω τάση για να ανεβάσει τους πυρήνες οταν χρειάζεται.

Διαφορετικά έχε στο νού σου για αλλαγή ψύκτρας.

Προσπάθησα να το κάνω χθες αλλα δεν βρήκα πως. Θα το ψάξω σήμερα που έχω λιγο παραπανω χρόνο. Θα ρίξει την απόδοση του υπολογιστή αυτο?(δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάμε :ph34r: ) Θα πάω σε λιγο να πάρω και άλλο case γιατι αυτο που έχω είναι αρκετά παλιό και θα το παρακολουθήσω να δω πως πάει. Πραγματικά το socket ¨η cores δεν ξερω τι είναι, μάλλον πρέπει να ρίξω λιγο διάβασμα :-D

μια πολυ χρησιμη απλη και φτηνη λυση για το καθαρισμα...

https://www.skroutz.gr/c/1963/Fysitires-Aporrofitires-Kipou.html

να κοιταξεις και την καρτα γραφικων επισης 

βαλε κανα msi afterburner και φιαξε ενα profil στους ανεμιστηρες θα κοψει μερικους βαθμους...

Δεν το κατέχω το θέμα και φοβάμαι λίγο να το κάνω. Πιστεύω οτι με αλλαγή κουτιού θα διορθωθεί αρκετά το θέμα.  Μου πρότειναν απο εδω μέσα αυτή http://www.e-shop.gr/case-zalman-z3-plus-black-p-PER.806969 αλλα πήρα τηλ και δεν την έχουν ετοιμοπαράδοτη οπότε θα ψάξω για κάτι αλλο και αν δεν βρώ απλα θα περιμένω να μου την φέρουν..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...