Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκολλάτε! Για ευκολία χρησιμοποιούμε την λέξη 'επαρχία', όχι για να σας την πούμε ή να σας υποτιμησουμε. Έλεος ρε παιδιά.

Δεν γίνεται σε κάθε συζήτηση να λέμε αναλυτικά ο Μεσσηνιος, ο Χανιωτης, ο Αρκας, ο Λαρισαιος, ο Πυργιωτης, ο Κερκυραιος, ο Συριανος κλπ.

ΔΕΝ υπάρχει κανένα μίσος. Πραγματικά, ξεκολλάτε.

• Like 2
  • Απαντ. 417
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ας πούμε η Κορώνη είναι επαρχία της Αθήνας ή μήπως της Καλαμάτας; :ρ

Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει μόνο η/μια επαρχία... όπου τα πάντα θεωρούνται επαρχία της Αθήνας.

Οσοι είναι εκτός Αθηνών ίδιας νοοτροπίας δεν είναι,αλλά διαφορετικής απο της Αθήνας.Για εσάς μπορεί να είναι καλύτερη,μην σας το χαλάσουμε.

Ποιός είπε οτι τους ενώνει το μίσος τους για την Αθήνα;

Κάνατε κανα γκάλοπ και συμπεράνατε πως όταν οι Αθηναίοι λέμε επαρχία εννοούμε πόλεις και νησιά;

Επειδή για μερικούς το βασικό χαρακτηριστικό των πληθυσμών εκτός Αθηνών είναι πως είναι διαφορετικής νοοτροπίας των Αθηναίων... :Ρ

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ξεκολλάτε! Για ευκολία χρησιμοποιούμε την λέξη 'επαρχία', όχι για να σας την πούμε ή να σας υποτιμησουμε. Έλεος ρε παιδιά.

Δεν γίνεται σε κάθε συζήτηση να λέμε αναλυτικά ο Μεσσηνιος, ο Χανιωτης, ο Αρκας, ο Λαρισαιος, ο Πυργιωτης, ο Κερκυραιος, ο Συριανος κλπ.

ΔΕΝ υπάρχει κανένα μίσος. Πραγματικά, ξεκολλάτε.

"Πολιτισμικό" σοκ...

Αν και Αθηναίος δεν θυμάμαι να έχω ακούσει κάποιον να χρησιμοποιεί τον όρο επαρχία είτε για λόγους ευκολίας είτε για άλλους λόγους σε τέτοιες περιπτώσεις. Πάντα θυμάμαι είτε να λέει το όνομα του νομού είτε το όνομα της πρωτεύουσας του νομού ή το νησί...

Δημοσ.

Απαντάς μόνο σε ότι μπορείς,στα υπόλοιπα κάνεις τον Κινέζο. ^_^

Δεν έχω κάποιο κόμπλεξ.Γουστάρω να ζω Αθήνα για τους δικούς μου λόγους και γουστάρω να πηγαίνω και στο χωριό μου συγκεκριμένα,οχι γενικά στην επαρχία, είπαμε,μην σας το χαλάμε,να αναφερόμαστε συγκεκριμένα. :P Εχω περάσει καλά στο χωριό μου και σε τριγύρω πόλεις και χωριά,εσάς που η Αθήνα σας χαλάει μην έρχεστε,κάντε κριτική απο το φόρουμ και δείτε την με τα κυάλια. :-D

Εχετε ακούσει άσχημα λόγια απο Αθηναίους για την επαρχία; Μαντέψτε,έχουμε ακούσει και εμείς.

Επίσης που και που γράφουμε μαι τα θετικά της επαρχίας και απο συγκεκριμένα μέρη σε αντίθεση με εσάς που μόνο αρνητικά λόγια λέτε και γράψετε,πχ Αθήνα βρώμικη,εγκληματικότητα κλπ.

Δημοσ.

Καλά κάποια στιγμή είχε έρθει επίσκεψη η ξαδέρφη του συγκατοίκου οι οποίοι κατάγονται από ένα μέρος κοντά στα Γιάννενα. Φιλιά κακό με την ξαδέρφη σε καποια φάση με ρωτάει 'Από που είσαι;' Αθήνα της λέω και ξενερώνει σαν να μην υπάρχει αύριο. Οπότε μου αρχίζει τα μα καλά πως ζείτε εσείς εκεί στην Αθήνα, ούτε να πατήσω δεν θέλω εκεί πέρα, ούτε που ξέρετε τι θα πει οξυγόνο κτλ. Αργότερα ήρθαν και οι γονείς του οι οποίοι συνέχισαν αυτό το τροπάρι σε κάπως πιο φυσιολατρικό theme, τύπου αυτό είναι κρέας και τυρί που έχουμε στα μέρη μας, ποιός ξέρει τι τρώτε εκεί στην Αθήνα, ούτε που έχετε δει από κοντά πως βγαίνει το φρέσκο αυγουλάκι κτλ. Ε μην μου πείτε οτι αυτή η κομπλεξίλα δεν πάει από γενιά σε γενιά.. Και δεν το χαρακτηρίζω έτσι επειδή έχουν άδικο, αλλά επειδή έχουν αυτή την ακατανίκητη τάση να τα πουν όλα αυτά ξανά και ξανά. Σαν να υπάρχει μια αναγκαιότητα να απαριθμίσουν εξ' αρχής τα πλεονεκτήματα του τόπου τους απέναντι στην Αθήνα. Και το παραπάνω είναι μόνο μια περίπτωση από τις πολλές. Η κολλητή μου που σπούδαζε στο Αγρίνιο δέχθηκε άπειρα χυδαία σχόλια μόνο και μόνο λόγω της καταγωγής της.

• Like 2
Δημοσ.

Καλά κάποια στιγμή είχε έρθει επίσκεψη η ξαδέρφη του συγκατοίκου οι οποίοι κατάγονται από ένα μέρος κοντά στα Γιάννενα. Φιλιά κακό με την ξαδέρφη σε καποια φάση με ρωτάει 'Από που είσαι;' Αθήνα της λέω και ξενερώνει σαν να μην υπάρχει αύριο. Οπότε μου αρχίζει τα μα καλά πως ζείτε εσείς εκεί στην Αθήνα, ούτε να πατήσω δεν θέλω εκεί πέρα, ούτε που ξέρετε τι θα πει οξυγόνο κτλ. Αργότερα ήρθαν και οι γονείς του οι οποίοι συνέχισαν αυτό το τροπάρι σε κάπως πιο φυσιολατρικό theme, τύπου αυτό είναι κρέας και τυρί που έχουμε στα μέρη μας, ποιός ξέρει τι τρώτε εκεί στην Αθήνα, ούτε που έχετε δει από κοντά πως βγαίνει το φρέσκο αυγουλάκι κτλ. Ε μην μου πείτε οτι αυτή η κομπλεξίλα δεν πάει από γενιά σε γενιά.. Και δεν το χαρακτηρίζω έτσι επειδή έχουν άδικο, αλλά επειδή έχουν αυτή την ακατανίκητη τάση να τα πουν όλα αυτά ξανά και ξανά. Σαν να υπάρχει μια αναγκαιότητα να απαριθμίσουν εξ' αρχής τα πλεονεκτήματα του τόπου τους απέναντι στην Αθήνα. Και το παραπάνω είναι μόνο μια περίπτωση από τις πολλές. Η κολλητή μου που σπούδαζε στο Αγρίνιο δέχθηκε άπειρα χυδαία σχόλια μόνο και μόνο λόγω της καταγωγής της.

Για κάθε τέτοια περίπτωση έχουμε και μεις άλλη μια τουλάχιστον από Αθηναίο που είτε για επίσκεψη είτε για διακοπές είτε σαν φοιτητής σε περιφερειακή πόλη έλεγε όλη την ώρα "Πόσο βαρετά και απάλευτα ειναι στην επαρχία...οτι δεν μπορεί να πηγαίνει στα ίδια μέρη και να βλέπει τους ίδιους ανθρώπους συνέχεια..και πως ζείτε εδώ πέρα κτλπ κτλπ"

Και μεις ξέρουμε πόσα άτομα που χωριάτες τους ανεβάζουν βλάχους τους κατεβάζουν στην Αθήνα. 

ΥΓ Επειδή έχει ξεφύγει τελείως το τόπικ...ας σβήσουν όλα τα άκυρα μηνύματα οι διαχειριστές. 

• Like 1
Δημοσ.

Λυκαβηττός η αγαπημένη μου περιοχή και ας λένε μερικοί τουρίστες οτι το κέντρο είναι απάλευτο.

Εν τω μεταξύ θέλω να θίξω και ένα άλλο θέμα με την ευκαιρία. Έχει συμβεί πολλές φορές όσο βρίσκομαι Ολλανδία, να με ρωτάνε Έλληνες από επαρχία (όχι Θεσσαλονίκη) την καταγωγή και όταν λέω Αθήνα να στραβώνουν εμφανώς. Για να μην σχολιάσω το οτι στο μυαλό πολλών οι Αθηναίες είναι standard τσουλάκια. Τι φάση; Γίνεται κάποιου είδους πλύση εγκεφάλου σε όλη την επαρχία να σιχαίνονται οτιδήποτε σχετικό με την Αθήνα;

Δεν θα ελεγα οτι υπαρχει καποιο μισος απεναντι σας. Ισως ενα στερεοτυπο οτι ειστε 'πρωτευουσιανοι' και νομιζετε οτι ειστε υπερανω κι οτι τους υπολοιπους μας θεωρειτε χωριατες. Εγω παντως πολλους Αθηναιους που εχω γνωρισει τους θεωρω κουλ ατομα. Ειναι συνηθως πιο ανοιχτομυαλοι απο τους επαρχιωτες.

Πάντως πιστεύω οτι όσοι ζούμε στην Αθήνα χρόνια θα ήταν πολύ δύσκολο να προσαρμοστούμε σε επαρχία λόγω διαφορετικής νοοτροπίας και πιο χαλαρών ρυθμών.Το δεύτερο δεν είναι κακό αλλά έχουμε συνηθίσει σε πιο γρήγορους ρυθμούς με πιο πολύ κίνηση.Η υπερβολική ησυχία της επαρχίας μας φαίνεται καταθλιπτική.Οπως κάποιος που ζεί χρόνια στην επαρχία,έρχεται Αθήνα και φρικάρει,το εχω ακούσει απο κάποιους.Βρίσκουν ανυπόφορη την κίνηση,το καυσαέριο και την ηχορύπανση.

Οντως. Με πιανει απιστευτο αγχος στην Αθηνα. Οταν κοιτουσα τα προσωπα μερικων στα λεωφορεια ηταν λες και τους πηγαιναν στο Αουσβιτς.

• Like 1
Δημοσ.

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που μένω στα Νότια Προάστια (παλαιό φάληρο) της Αθήνας. Σε σχέση με άλλους Δήμους έχουμε περισσότερο πράσινο, πάρκα και την θάλασσα φυσικά. Απεχθάνομαι το κεντρικό τομέα. Καλό για καμιά έξοδο αλλά δεν θα την πάλευα να ζω εκεί. Από εκεί και πέρα είχα ζήσει και μερικούς μήνες Θεσσαλονίκη και μου είχε αρέσει αρκετά. Συνολικά καλύτερα από Αθήνα. 

Δημοσ.

οπου κ να ζειτε εχετε ενα μειονεκτημα,δεν ειστε στον βολο 

ο θειος μου ηταν αμερικη περιπου 10 χρονια παντρευτηκε εκει κ καποια στιγμη αποφασισε να γυρισει κ ηρθε κ η γυναικα του μαζι,λιγο πριν φτασεις στον βολο απο αθηνα,ο δρομος περναει απο ενα λοφο κ φαινετε ο βολος το πηλιο κ ο παγασητικος πολυ καθαρα,κ λεει η αμερικανα ,τωρα καταλαβα γιατι ηθελες να γυρισεις

Δημοσ.

οπου κ να ζειτε εχετε ενα μειονεκτημα,δεν ειστε στον βολο 

ο θειος μου ηταν αμερικη περιπου 10 χρονια παντρευτηκε εκει κ καποια στιγμη αποφασισε να γυρισει κ ηρθε κ η γυναικα του μαζι,λιγο πριν φτασεις στον βολο απο αθηνα,ο δρομος περναει απο ενα λοφο κ φαινετε ο βολος το πηλιο κ ο παγασητικος πολυ καθαρα,κ λεει η αμερικανα ,τωρα καταλαβα γιατι ηθελες να γυρισεις

Κι εγω που ερχομουν απο Τρικαλα την ειχα αυτη τη θεα και ειναι οντως καταπληκτικη.

• Like 1
Δημοσ.

Θεσσαλονίκη επειδή ζω τα 2/3 της ζωής μου και παρόλο που έχει @*#& καιρο,

σα τη γειτονιά σου πουθενά ;)

Δημοσ.

Τοπ : Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική ( ειδικά για καλοκαιρινές διακοπές ) - Καβάλα -Και όλα μας τα νησιά.

Στα χειρότερα : Κοζάνη - Θήβα - Λειβαδιά - Πάτρα - Γενικά η Πελοπόννησος - Ηράκλειο

* Η Αθήνα έχει πανέμορφα μέρη αλλά δεν θα ήθελα να μείνω ποτέ εκεί.

Δημοσ.

Αυτοί που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τους έντονους ρυθμούς πως αισθάνονται που παρόλο που τρέχουν όλη τη μέρα δεν παράγουν τίποτα;

Πρέπει να είναι χάλια το συναίσθημα.

Δημοσ.

Γιατί δεν ανέφερε κανείς το Ρέθυμνο ως καλύτερη πόλη?

Κι όμως ανέφεραν αρκετά παιδιά το Ρέθυμνο.

Και μένα μ΄αρέσει...

Θυμάμαι(λέμε τώρα) πριν χρόνια που πέρασα να δω κάποιο γνωστό μου στο Ρέθυμνο αλλά αυτός

έπαιζε κιθάρα στο Σχολαρχείο. Άραξα σε ένα τραπεζάκι στο συγκεκριμένο ρακάδικο (μετά όλα τα

τραπέζια ενώθηκαν και έγιναν μια παρέα) και συμπλήρωσα οκτάωρο με μια ώρα υπερωρία πριν

φύγω χαρταετός από το πρωτοράκι... :rolleyes:

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...