Backpacker Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Γιατί δεν ανέφερε κανείς το Ρέθυμνο ως καλύτερη πόλη? Με αδικείς..τσέκαρε ποστ μου. Ειδικά για φοιτητική ζωή το χω 1ο-2ο στην Ελλάδα. 1
zio10 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Οι περισσότεροι που λέτε για άσχημες πόλεις πιστεύω δεν έχετε μείνει πάνω από 1-2 μέρος... Για παράδειγμα δεν μπορεί να λέτε όλοι τέλεια τα Τρίκαλα και άσχημη την Λάρισα. Έχω καταγωγή και από τις δύο πόλεις, αλλά άμα το πείτε εδώ στη θεσσαλια αυτό θα σας κοροϊδεύουν.. Σωστά, άλλη εντύπωση έχεις αν πας για βόλτα κι άλλη αν ζήσεις σε μια πόλη. Επίσης παίζει ρόλο και σε ποια φάση και ηλικία θα ζήσεις σε μια πόλη. Προσωπικά έκανα φοιτητής σε μια από τις αντικειμενικά χειρότερες πόλεις της Ελλάδας αλλά οι αναμνήσεις μου από 'κει είναι τέλειες! Ναι, αλλά δεν γίνεται τίποτα για να διορθωθεί αυτό, δεν γίνεται σε μια τόσο μικρή χώρα, να έχεις μια τόσο μεγάλη πόλη. Δεν κάνουμε κι εμείς τίποτα για να αλλάξει αυτό όμως...ίσως τα τελευταία χρόνια μόνο που ακούω ότι πολλοί φεύγουν από την Αθήνα και γυρνάνε στον τόπο τους... Το πρόβλημα δεν είναι η λέξη επαρχία, αλλά το ότι μερικοί τσουβαλιάζετε όλη την Ελλάδα (εκτός Αθηνών) μέσα σε μια έννοια. Αντί να κάνετε συγκεκριμένες αναφορές και να πείτε πχ. οι τάδε από τα Γιάννενα / τη Μεσσηνία / τη Λήμνο / την ορεινή Κορινθία είναι έτσι ή μας βλέπουν έτσι κλπ, παίρνετε σβάρνα όλη την Ελλάδα και βάζετε χωριά, πόλεις, νησιά, γενικώς διαφορετικά μεταξύ τους μέρη (διαφορετικής κουλτούρας), μέσα σε ένα τσουβάλι. Αυτό το τσουβάλιασμα, σε τέτοιο βαθμό, το ακούω μόνο από άτομα από την Αθήνα (και όχι πχ. από Θεσσαλονίκη ή από Πάτρα). Από Αθηναίους έχω ακούσει να λένε βλάχους όλους τους επαρχιώτες! Βέβαια κι εμείς λέμε Αθήνα και εννοούμε όλο το λεκανοπέδιο από την Κόρινθο και μετά ας πούμε! 1
JohnTehGreek Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που μένω στα Νότια Προάστια (παλαιό φάληρο) της Αθήνας. Σε σχέση με άλλους Δήμους έχουμε περισσότερο πράσινο, πάρκα και την θάλασσα φυσικά. Απεχθάνομαι το κεντρικό τομέα. Καλό για καμιά έξοδο αλλά δεν θα την πάλευα να ζω εκεί. Από εκεί και πέρα είχα ζήσει και μερικούς μήνες Θεσσαλονίκη και μου είχε αρέσει αρκετά. Συνολικά καλύτερα από Αθήνα. Πολύ τυχερός είσαι όχι απλά τυχερός. Έχω συγγενείς στα Νότια προάστια, εγώ μένω στο κέντρο της Αθήνας και πραγματικά είναι 2 διαφορετικοί κόσμοι.
zio10 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 αλήθεια,γιατί το λένε λεκανοπέδιο; Όταν έχει γύρω γύρω βουνά και στο κέντρο πεδιάδα το λένε έτσι. Επειδή μοιάζει με λεκάνη! 1
volos27 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 αλήθεια,γιατί το λένε λεκανοπέδιο; ρωτας κ εσυ κατι πραγματα 1
Soulseeker Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Εγώ ξέρω ότι όπως σαφώς υπάρχουν φαντασμένοι, στον κόσμο τους, σνομπ κτλ Αθηναίοι αλλά τόσο υπάρχουν προκατειλημμένοι, με κόμπλεξ κατωτερότητας, "Βλάχοι" κτλ "πολίτες άλλων πόλεων εκτός Αθήνας" (γιατί το επαρχιώτες πειράζει μερικούς) Προσωπικά όταν πρωτοπήγα στην Πάτρα φοιτητής έτσι φλωρακος και αθώος που ήμουν δεν γνώριζα ή δεν είχα μπει ποτέ σε σκέψη ότι μπορεί να ισχύουν τα παραπάνω.Αποτέλεσμα να συμβεί η εξής πραγματική ιστορία:Η παρέα μου ήταν "πανελλήνια" (εγώ Αθήνα , ένας από Λευκάδα, ένας από Γιάννενα, ένας από Τρίπολη και μια από Πάτρα). Μια μέρα λοιπόν η κοπέλα από την Πάτρα μας κάλεσε σε ένα μαγαζί που ήταν με μια φίλη της. Αφού φτάνουμε και καθόμαστε η κοπέλα μας συστήνει και γίνεται ο παρακάτω διάλογος -Από εδώ ο Η από την Λευκάδα - Α ωραία η Λευκάδα, φοβερές παραλίες -Από εδώ ο Π από τα Γιάννενα -Ωραία, ειδικά εκεί στην λίμνη -Από εδώ ο Α από την Τρίπολη -Το χειμώνα φοβερά και τα χωριά τριγύρω -και ο Σ από Αθήνα -Καλά εσύ μην περιμένεις να πω κάτι για την πόλη σου και μένω μ@λ@κ@ς. Προφανώς δεν είναι όλοι έτσι αλλά εκείνη την ημέρα ξύπνησα και συνειδητοποίησα τι παίζει με αυτό το θέμα Τέλος προφανώς και Αθήνα δεν είναι μονό το κέντρο. Αθήνα είναι πχ η Κηφισιά και η Γλυφάδα όπως Θεσσαλονίκη είναι και η Καλαμαριά. 2
zio10 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Το άλλο ας πούμε στράβωμα που μπορεί να προκύψει με τους Αθηναίους (επειδή αναφέρθηκε ότι κάποιοι ακούν Αθήνα και στραβώνουν) νομίζω είναι επειδή πολλοί δεν πιστεύουν ότι όντως είναι από Αθήνα κάποιος, απλά ζει κάποια χρόνια εκεί και το λέει. 1
Backpacker Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Το άλλο ας πούμε στράβωμα που μπορεί να προκύψει με τους Αθηναίους (επειδή αναφέρθηκε ότι κάποιοι ακούν Αθήνα και στραβώνουν) νομίζω είναι επειδή πολλοί δεν πιστεύουν ότι όντως είναι από Αθήνα κάποιος, απλά ζει κάποια χρόνια εκεί και το λέει. Εγώ όταν μου λέει κάποιος είναι Αθηναίος τον ρωτάω που κάνει Πάσχα για να σιγουρευτώ. 2
zio10 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Εγώ όταν μου λέει κάποιος είναι Αθηναίος τον ρωτάω που κάνει Πάσχα για να σιγουρευτώ. Το αντίστοιχο συμβαίνει και στην επαρχία όμως. Λέει κάποιος είμαι από τα Γιάννενα πχ, «από ποιο χωριό» είναι η επόμενη ερώτηση 2
Backpacker Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Το αντίστοιχο συμβαίνει και στην επαρχία όμως. Λέει κάποιος είμαι από τα Γιάννενα πχ, «από ποιο χωριό» είναι η επόμενη ερώτηση Εννοείται! 1
Laurelien Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Εγώ ξέρω ότι όπως σαφώς υπάρχουν φαντασμένοι, στον κόσμο τους, σνομπ κτλ Αθηναίοι αλλά τόσο υπάρχουν προκατειλημμένοι, με κόμπλεξ κατωτερότητας, "Βλάχοι" κτλ "πολίτες άλλων πόλεων εκτός Αθήνας" (γιατί το επαρχιώτες πειράζει μερικούς) Βασικά ένα πράγμα που ίσως νευριάζει αρκετούς που έχουν Βλάχικη καταγωγή είναι αυτό που μόλις είπες. "Βλάχοι" με Β κεφαλαίο ΔΕΝ είναι οι βλάχοι με μικρό. Προσβάλλεις την καταγωγή κάποιου χρησιμοποιώντας τον όρο έτσι. Δυστυχώς πολλοί πετάνε τον όρο έτσι.
totem_lost Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Μερικοί ίσως είναι απλώς υπερευαίσθητοι γιατί δεν νιώθουν καλά με την καταγωγή τους.
Peleus17 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Αθηνα, δεν την αλαζω με καμια. Επισης πολυ ωραια τα Ιωαννινα.
Soulseeker Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Βασικά ένα πράγμα που ίσως νευριάζει αρκετούς που έχουν Βλάχικη καταγωγή είναι αυτό που μόλις είπες. "Βλάχοι" με Β κεφαλαίο ΔΕΝ είναι οι βλάχοι με μικρό. Προσβάλλεις την καταγωγή κάποιου χρησιμοποιώντας τον όρο έτσι. Δυστυχώς πολλοί πετάνε τον όρο έτσι. Ειλικρινά ηταν typo
Προτεινόμενες αναρτήσεις