Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν υπαρχει συγκριση με τη Χαλκιδικη τις ειδα τις παραλιες του νομου Αθηνων...

Θεσσαλονικη δεν εχει καν παραλιες. Περαια κλπ δε μετρανε :-D .

Τα κοριτσια εχουν να κανουν με τη ψυχολογια, ειναι σαν το φαγητο φαση... και εμεις ετσι βλεπουμε τις Αθηνεζες .

:-)

Α, ναι , στους οικους εποχης, απειρες φτηνες επιλογες.

Χωρις πλακα ομως, λιγοι ειναι αυτοι που εαν ειχαν επιλογη να διαλεξουν που να μεινουν, θα εμεναν Αθηνα....

• Απαντ. 417
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χωρις πλακα ομως, λιγοι ειναι αυτοι που εαν ειχαν επιλογη να διαλεξουν που να μεινουν, θα εμεναν Αθηνα....

Αν μπορούσα να επιλέξω που θα μείνω, θα έμενα Ικαρία.

Επειδή όμως πρέπει και να δουλεύω και εφόσον πρέπει να φάω τα σκατά μιας μεγαλούπολης, θα επιλέξω της Αθήνας με τις επιλογές της, τόσο σε δουλειές, όσο και σε διασκέδαση.

Δεν μου αρέσει καθόλου η νοοτροπία των Θεσσαλονικέων και με όσους έχω συναναστραφεί, κάνουν το παν για να με επιβεβαιώσουν.

Δημοσ.

Από τις ομορφοτερες που έχω επισκεφθεί Κέρκυρα, Ναύπλιο, Καστοριά, Τρίκαλα, Γιάννενα, Ερμούπολη

Για χειρότερες Ορεστιάδα, Πτολεμαΐδα, Καρδίτσα, Πυργος, Τρίπολη, Θήβα

Κριτήριο ομορφιάς για πόλη κυριως το υγρό στοιχείο και η γραφικότητα. Να υπάρχει παλιά πόλη, έστω ένα μικρό τμήμα, γιατί αρχιτεκτονικά οι περισσοτερες πόλεις της Ελλαδας είναι χάλια οπότε κοιτάμε και το παραμικρό που κάνει τη διαφορά.

Φυσικά το οτι μια πόλη είναι όμορφη και γραφικη δεν σημαινει απαραίτητα οτι αξίζει και σε αλλους τομείς οπως σε επιλογές που παρέχει, αγορα, διασκεδαση, γύρω μέρη.

Δημοσ.

Εισαι απο αυτους που δε γουσταρουμε , για αυτο. Εισαι λιγος :-D

Ευτυχώς είστε λίγοι λοιπόν. Δεν γεμίζετέ ούτε ταξί που λένε και τα παόκια για τις γριές :P

• Like 1
Δημοσ.

Από την ολιγόμηνη διαμονή μου στον Πύργο έχω καταλάβει ότι είναι μια πόλη απρόσωπη που ο καθένας κάνει ότι θέλει. Γενικά πάντως θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί μετακομίζοντας μετά από 36 χρόνια στην Αθήνα , σε μια τέτοια πόλη, έχουμε καταφέρει να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής μας οικογενειακώς.

Έχουμε περισσότερες ευκαιρίες με την γυναίκα μου και περισσότερο χρόνο να βγούμε , να πάμε εκδρομές , να πάω εγώ για ψάρεμα και σε 15 λεπτά να είμαι στη θάλασσα . Έχουμε αποκτήσει φιλικές σχέσεις με άλλες οικογενειες που εχουν παιδιά , πάμε σπίτι τους , έρχονται στο δικό μας . Τα παιδιά κάνουν δραστηριότητες. Ειναι γενικά άλλη ζωή

Εγώ από την άλλη είμαι τυχερός επαγγελματικά γιατί βρήκα σε μια πόλη που δεν φημίζεται για την ντομπροσύνη της , άξιους ανθρώπους και άξιους επαγγελματίες.

Θέλει και λίγη δόση τύχης το παραπάνω αλλά το θέμα είναι οτι κυνήγησα καταστασεις ειδικα στον επαγγελματικό τομέα και βρήκα κατάλληλα άτομα για να κάνω και την δουλειά μου.

Το καλυτερο για μένα σε μια πόλη είτε ειναι η καλυτερη ειτε ειναι η χειρότερη ειναι να ειναι βρεις πράγματα να κάνεις , μέρη να πας και απλά η πόλη να λειτουργει σαν το καταφύγιο σου

Οπότε προς το παρόν μακριά από την Αθήνα στην οποία δεν είχα ότι έχω εδώ

Μπορείς με λίγα λόγια να ζήσεις πολύ καλύτερα ακόμα σε μια πόλη που δεν φημίζεται για την ομορφιά και την ποιότητα της

• Like 4
Δημοσ.

Πάντως αυτό που λέτε για την Αθήνα, ότι υπερτερεί γιατί έχει πολλές επιλογές, που ισχύει θεωρητικά και συμφωνούμε και οι μη Αθηναίοι, στην πράξη παίζει τόσο ρόλο; Δηλαδή εσείς πάτε κάθε μέρα και κάπου αλλού; Εγώ πιστεύω πως με τον καιρό αποκτάς κάποια στέκια και ένα κύκλο και πας εκεί, δεν πα να είσαι και στη Νέα Υόρκη ή το Τόκυο!

• Like 3
Δημοσ.

...Γιατί πχ για τους Ηπειρώτες λένε πόσο γενναιόδωροι και καλοί είναι και μπλα μπλα, αλλά εγώ, μεγαλωμένη στην Θεσπρωτία, έχω ακριβώς την αντίθετη άποψη...

Δεν λένε αυτά για μας.

Δημοσ.

Ειδικά μια επαρχιακή πόλη, όσο χάλια και αν είναι σαν πόλη σου προσφέρει απλόχερα όμορφα μέρη να γυρίσεις. Και σε λίγο χρόνο.

Σε 15 λεπτά είμαι κατάκολο για ψάρεμα, τις προάλλες είχα πάει κουρούτα , σε 40 λεπτά ειμαι σε μέρη τα οποία δεν έχω ξαναδει. Και ναι , είναι χάλια ο Πύργος σαν πόλη . Από πολλές πλευρές. Αλλά σε 5 λεπτά είμαι στην δουλειά μου. Βρίσκω πάντα να παρκάρω κάτω από το σπίτι μου. Σε 3 λεπτα ειμαι στο κέντρο και κανω τις δουλειες μου .

Ας κοιτάμε και τα θετικά σε κάθε πόλη όσο άσχημη και απροσωπη αν είναι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...