Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χτες πηγα στην πολη της Δραμας.

Δώσε ονόματα :P

Το ότι δεν έφαγες καλά πάντως εντύπωση μου κάνει

• Απαντ. 417
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χτες πηγα στην πολη της Δραμας.

Επισκέφτηκα μαζι με την κοπελα μου την Ονειρουπολη. Περιμενα κατι πιο ομορφο, αλλα ηταν ικανοποιητικο, μερικα ηταν λιγο μονο εισπρακτηκα οπως ενα λουκετο 5€.

Οσο για την πολη της Δραμας μονο αρνητικες εντυπωσεις μου αφησε.

Οδηγοι πολλοι επιθετικοι στην οδηγηση, δεν ηξερα που να πρωτοκοιταξω στριψω, ρωτησα εναν δημοτικο αστυνομικο που μπορω να παρκαρω με ειπε οπου θες αλλα δεν με τονισε οτι πρεπει να πληρωσω παλι καλα ειδα μια ταμπέλα που το ελεγε.

Καφετεριες πολυ χυμα, ο καφες απαισιος, παραγγειλα λατε σε ζεστο σε ενα ζαχαροπλαστείο που οταν μπηκα μεσα ειπα αυτο μαλλον το ληστεψαν γιατι ειχε πολλα τραπεζακια πεταμενα απο δω και εκει χωρις καρέκλες, ηρθε η σερβιτορα πηρε τα παλια χωρις να σκουπισει το τραπέζι, εφερε τον ζεστο καφε σε κολωνατο ποτηρι που βαζουν το κρυο καφε.

Πηγαμε σε ενα κεμπαδικο να φαμε, πηραμε απο ενα σαντουιτσ κοντεψαμε να ξερασουμε, φυγαμε απο κει κι επιλεξαμε να παμε σε ταβερνα ρωτουσαμε μερικους ντοποιους μας είπανε μερικα μαγαζια πηγαμε σε ενα που μας το προτειναν σας καλο.

Γυρισα μια μπριζολα μοσχαρισια πισω, την σαλατα δεν την αγγιξα καν, η κοπελα μου παραγγειλε τηγανια κοτοπουλο που ψιλοτρωγοταν, εμενα μου αλλαξανε το πιατο με αλλο που ηταν δυο παϊδάκια και δυο σουβλακια που τα παϊδάκια ηταν καλα αλλα τα σουβλακια ωμα. Πρεπει να φαγαμε στην πολη της δραμα περιπου 80€ καπου, αλλα μονο τα 30€ αξιζαν που τα φαγαμε στην ονειρουπολη. Δεν νομιζω να ξαναπαω, εκτος απο τα χριστουγεννα αν παω.

Ενα που ξεχασα ειναι τα νερα της Αγιας βαρβαρας, αυτο αξιζε και βραδυ να το δεις, συν οτι πάντα ειχαν προτεραιότητα οι πεζοι

Πράγματι μέσα στην Δράμα δεν έχει πολλά πράγματα να δεις αλλά μάλλον υπερβάλεις στα υπόλοιπα.

Σε γενικές γραμμές είναι πολύ φιλικοί οι ντόπιοι.

Το φαγητό σε φυσιολογικά επίπεδα αλλά το τοπικό κρασί από τα καλύτερα.

Δεν θυμάμαι να είχα ποτέ πρόβλημα με το πάρκινγκ.

Στο Κεφαλάρι Δράμας έχει μια ωραία ταβέρνα-ιχθυοτροφείο πέστροφας. Αρκετά ωραίο μέρος ειδικά το καλοκαίρι.

Αλλη φορά να ανέβεις στο διπλανό βουνό, στον Κορύλοβο έχει μια καφετέρια που μπορείς να δεις από ψηλά την θέα /

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

0ι χειρoτερες πoλεις ειναι της λεγoμενης παλιας Ελλαδας, εκτoς απo αυτες πoυ κατακτηθηκαν απo τoυς Ενετoυς. Τoν oικιστικo Αθηνα - Πειραια, πρεπει να τoν σπασεις σε κoμματια γιατι ναι μεν o Κηφισιωτης μπoρει να ειναι περηφανoς για την oμoρφια της περιoχης τoυ αλλα δικαιως o Κoρυδαλλιωτης δεν δινει δεκαρα. Και δυo δεν νιωθoυν oτι μενoυν στην ιδια πoλη.

Τετoια ασχημια σε εκταση σαν τoν Πειραια δυσκoλα θα πετυχεις καπoυ. Επισης o Ασπρoπυργoς ειναι εκτρωμα και γενικoτερα η περιoχη μεχρι τα Μεγαρα (χαλια) και η Ελευσινα σε μικρoτερo βαθμo. Τη σωζει λιγo o αρχαιoλoγικoς χωρoς πoυ ειναι oμoρφoς.

Ωραιες πoλεις: Γιαννενα, Κερκυρα, Χανια, Ρoδoς, πoλη της Κω, Ξανθη.

Δημοσ.

Και σε αυτες παλι μονο καποιες περιοχες αξιζουν. Προσωπικα λογω δουλειας εχω γυρισει σε ολες τις πολεις απο 10.000πληθυσμο και ανω. Ειτε μεγαλη ειτε μικρη πολη το ιδιο χάλι, ίδια αρχιτεκτονική παντου πολυκατοικιες κακογουστες οπου δεν καταλαβαινεις σε ποια πολη εισαι, και φυσικα ολοι οι γυρω δρομοι και τα πεζοδρομια γεματα παρκαρισμενα αυτοκινητα.

Δημοσ.

Εντύπωση μου κάνει για το φαί στη Δράμα . Χριστέ μου, αυτό το πειρνιλί με το σουβλάκι πραγματικά είναι άλλο πράμα( και ότι πιο απλό συνάμα). Αξέχαστο ειλικρινά.^_^

θα πω τις περιοχές(πόλεις κ χωριά)  που γύρισα φέτος και μου άφησαν θετική εντύπωση ...

Σύμη, Καβάλα, Ξάνθη( στενά Νέστου -Τοξότες -Εχίνος ωραία μέρη επίσης) , Καστοριά , Νυμφαίο και Λέχοβο Φλώρινας καθώς και  Βελβεντό Κοζάνης ωραία μέρη , Μέτσοβο

bonus * Συρράκο - Καλαρύτες , Καταράκτης , Πράμαντα , Μελισσουργοί είναι αλλού .Γενικά τα Τζουμέρκα αξίζουν visit .Είναι πολύ όμορφα !! 

Δράμα και Πτολεμαίδα είναι κάπως , not in a good way . Αλλά η Δράμα έχει το Πειρνιλί όπως είπα και στην αρχή και η Πτολεμαίδα την λαγάνα .. 

Κω , Ρόδος , Ιωάννινα και Κέρκυρα όντως είναι όμορφα . 

Ελπίζω να είμαι on topic (μακρηγόρησα  με το πειρνιλί Παναγία μου ) B)

Δημοσ.

Με μια βολτα στις πολεις και μαλιστα για εκδρομη δεν μπορεις να βγαλεις συμπαιρασμα καθως θα ασχοληθείς μονο με τα αξιοθεατα και τη διασκςδαση. Μονο αν μπλςχτεις στη καθημερινοτητα της θα καταλάβεις αν ειναι ωραια και ανθρώπινη.

• Like 2
Δημοσ.

Η Λαρισα ειναι πολυ ωραια πολη για να μεινεις..Απο δουλεια δεν ξερω τι παιζει.

Ο Βολος δεν μ'αρεσει γενικα και εχω την εντυπωση οτι ειναι λιγο περιεργοι σαν ανθρωποι.

Η Πατρα ειναι ωραια πολη για μενα.

Δημοσ.

Αμα δεν σου αρεσει ο Βολος και προτιμας τη Λαρισα εισαι εξαιρεση. Βολος-Καβαλα-Αλεξανδρουπολη τρεις πανεμορφες πολεις με κοινα χαρακτηριστικα.

Συνηθως η εντυπωση που μας αφηνει ενα μερος σχετιζεται αμεσα και με τις συνθηκες την παρεα το πως περασαμε κλπ. Υπαρχει πιθανοτητα να πεις οτι η Μυκονος τον αυγουστο στον πανικο ειναι χαλια και να απογοητευτεις. Τι σημαινει οτι ειναι ασχημο νησι; Λεμε τωρα,κουβεντα να γινεται.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, radiohead είπε

Συνηθως η εντυπωση που μας αφηνει ενα μερος σχετιζεται αμεσα και με τις συνθηκες την παρεα το πως περασαμε κλπ.

Ναι, αλλά έτσι η άποψή μας δεν εμπεριέχει ίσως κανένα αντικειμενικό στοιχείο.

Φαντάζομαι ότι το θέμα είναι τα περισσότερο αντικειμενικά κριτήρια.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ναι, αλλά έτσι η άποψή μας δεν εμπεριέχει ίσως κανένα αντικειμενικό στοιχείο.

Φαντάζομαι ότι το θέμα είναι τα περισσότερο αντικειμενικά κριτήρια.

Γιαυτο ειπα οτι δεν μπορει να αρεσει σε καποιον η Λαρισα για να μεινει  και οχι ο Βολος. Ειναι καθαρα υποκεινενικο. Ο καθενας εχει διαφορετικη γνωμη-αντιληψη και κριτηρια.

Δημοσ.

Άλλο ο Βόλος άλλο το Πηλιο, που όντως είναι πανέμορφο. Η Λαρισα δεν είναι ομορφη πολη, είναι ομως ισως η πιο ευκολη πολη της Ελλαδος για να ζει κάποιος. 

Δημοσ.

Ασχετα με το πηλιο, ο Βολος ειναι παραθαλασσια πολη αυτο για τους περισσοτερους ειναι θετικο. Η Λαρισα εχει ζωη που δεν την εχει ο Βολος. Η Θεσσαλονικη εχει και τα δυο. Ο τιτλος του νηματος ειναι πολυ γενικος, αλλο η ζωη κι αλλο η ομορφια ενος τοπου. Γιαννενα επισης πολη που συνδιαζει και ζωη και φυσικο τοπιο.

Δημοσ.
Στις 12/5/2016 στις 11:36 ΜΜ, Laurelien είπε

Ναι στα Τρίκαλα ισχύει, κυρίως στους κεντρικούς δρόμους. Γι'αυτό κι όταν πήγα πρώτη φορά Αθήνα ήμουν τυχερή που είχα την ξαδέρφη μου μαζί μου. Σίγουρα θα με είχε μάσει αμάξι. 

Αυτό το έχω δει και στους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης άλλα και στην Ορεστιάδα. 

Για κάποιον που έμενε πάντα Αθήνα, είναι απλά εντυπωσιακό.

Μάλιστα πήγα πρόσφατα 2η φορά εκδρομή προς τα πάνω.

Στην Ξάνθη έμεινα για 3η φορά και είναι μάλλον η αγαπημένη μου πόλη (μετά τα Χανιά βέβαια)

Πάντως η Αθήνα έχει και τα καλά της. Καπνίζουμε ακόμα παντού!! 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...