Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θα σου πρότεινα Αγγλική Φιλολογία. Εχει ενδιαφέρον αλλά είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα επαγγελματικά. Καλύτερα διάλεξε κάτι άλλο όπως τουριστικά, ναυτιλιακά, διοίκηση, κλπ που χρειάζονται τα Αγγλικά αλλά θα έχεις και μια ειδικότητα άρα και περισσότερες επιλογές.

Πρακτικά να σου πω πως όσες συμφοιτήτριες μου εξασκούν το επάγγελμα περιμένουν πως και πως τα voucher ή απλά δουλεύουν για 300-500 ευρώ σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία (ή μαθήματα σε σπίτια για 4-5 ευρώ την ώρα) ενώ παράλληλα είναι ακόμα σερβιτόρες για να βγαίνουν. Ελάχιστες όπως εγώ ακολούθησαν κάτι άσχετο που απλά "χρειαζόταν" πτυχίο ΑΕΙ στο βιογραφικό και άλλες ήταν πιό τυχερές και αντί για σερβιτόρες κάνουν μαθήματα σε ιδιωτικά ΙΕΚ και κολλέγια για κάπως καλύτερο μισθό (κάπου 800).

Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και το κακό είναι πως η διδασκαλία είναι εντελώς αβέβαιη δουλειά. Το καλοκαίρι δεν το πληρώνεσαι ιδιωτικά και το δημόσιο ξέχνα το.

Νυχούδες, κομμώτριες, καθαρίστριες ειναι σε σαφώς καλύτερη μοίρα.

• Like 1
Δημοσ.

Παρε το  Proficiency και αστο να υπαρχει.

Η κορη μου το πηρε Α Λυκειου και περυσι για λιγο δεν περασε Αγγλικη φιλολογια και είναι στο Παντειο .Δυστυχως δεν δινει επαρκεια πια αλλα είναι κατι για τυχον δουλεια .

Σε 7-8 χρονια που θα εχεις τελειωσει καπια σχολη κανεις δεν ξερει τι μπορει να υπαρχει .

Δημοσ.

idomeneas7: Σκέφτηκα και για Οικονομικά, από Θεωρητική δεν έχω πρόσβαση σε 5ο πεδίο, αλλά στο 1ο πεδίο είναι και το Βαλκανικών Σπουδών που μου αρέσει πολύ σαν σχολή γιατί μαθαίνεις 1 ή 2 γλώσσες και επιλέγεις (μετά τα 2 χρόνια) κατεύθυνση (οικονομικά ή ιστορία, νομίζω). Από την άλλη έχω τους γονείς μου που μου προτείνουν διαιτολογία-διατροφολογία γιατί αυτόν τον καιρό, έχει δουλειά (απ'ότι ακούω και βλέπω). Εντομεταξύ κάθε μέρα αλλάζω επάγγελμα εγώ.

Ελπίζω να βρω αυτό που θέλω σύντομα.

Δημοσ.

Άλλο τι σου αρέσει να διαβάζεις/σπουδάζεις κι άλλο πάνω σε τι θα σου αρέσει να εργάζεσαι.

Εμένα π.χ. μπορεί να μου αρέσει να διαβάζω ιστορία, αυτό δεν σημαίνει ότι άμα πάω σε ένα σχολείο να είμαι καθηγητής Ιστορίας θα μου αρέσει.

Ειδικά όταν λες ότι δεν θες να μπλέξεις με παραπάνω από 1 γλώσσες, εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν σου αρέσουν οι γλώσσες, αλλά τα Αγγλικά...

Εγώ θα συμφωνήσω με τον idomeneas σε αυτό το κομμάτι 

Καλύτερα διάλεξε κάτι άλλο όπως τουριστικά, ναυτιλιακά, διοίκηση, κλπ που χρειάζονται τα Αγγλικά αλλά θα έχεις και μια ειδικότητα άρα και περισσότερες επιλογές.

Διάλεξε κάτι που θα σου αρέσει να το κάνεις ως επάγγελμα και θα "κολλήσεις" από δίπλα τα Αγγλικά.

• Like 1
Δημοσ.

Να ξεκαθαρισω πως δεν μου αρεσουν μονο τα Αγγλικα, απλα φοβαμαι σε εισαγωγικα να ξεκινησω κατι καινουργιο γιατι εχω την εντυπωση πως θα ξεχασω τα Αγγλικα. Τα λατρευω και τα Αγγλικα οπως και πολλες αλλες γλωσσες. Απλα φοβαμαι οτι αμα επιχειρησω να μαθω κι αλλες πχ. Πες οτι ξερω 2, αν επιχειρησω να μαθω αλλη μια νομιζω οτι θα ξεχασω τις αλλες. Επισης, θελω να πω πως ξερω πανω κατω τι μου αρεσει, απλα θελω αυτο το επαγγελμα να συνδυαζει και την γλωσσα,δηλαδη να εχω καθημερινη επαφη με αυτες τις γλωσσες στη δουλεια μου. Ο μπαμπας μου ειναι Λογιστης, ξερω καποια πραματα, με εχει βαλει να κανω κατι ψιλοπραματα και μ'αρεσε σαν ιδεα. Γι'αυτο μιλαω για Οικονομικα στο προηγουμενο σχολιο μου.

Δημοσ.

Μαθε γλώσσες....ποτέ μια ξένη γλώσσα δεν είναι άχρηστη.Αγγλικά ,Γαλλικά,Ιταλικά,Γερμανικά ξέρουν οι περισσότεροι...Εκτός των Αγγλικών απαραίτητο είναι και  μια δεύτερη γλώσσα....Για επαγγελματικό προσανατολισμό δεν μπορώ να συμβουλέψω τίποτα...απλά αν σου αρέσουν οι γλώσσες ξεκίνα να μάθεις κάτι πιο "ασυνήθιστο" όπως κινέζικα...Ποτέ δεν ξέρεις πού θα σε βγάλει η ζωή...και πλέον έτσι όπως έχει γίνει ο κόσμος ,οι μετακινήσεις και η παγκοσμιοποίηση...σίγουρα θα σου χρειαστούν ακόμα και αν δεν το κάνεις επαγγελματικά...

Καλή τύχη...

Δημοσ.

Θέλω να μάθω κι άλλες, ελπίζω κάποια στιγμή να φτάσω και στην πραξη. Ευχαριστώ πολύ. Θα τον βρω καποια στιγμη τον δρομο μου πιστευω. Ειμαι αναμεσα σε καποια επαγγελματ, αλλα δεν ξερω ποιο απο ολα να διαλεξω.

Δημοσ.

Να ξεκαθαρισω πως δεν μου αρεσουν μονο τα Αγγλικα, απλα φοβαμαι σε εισαγωγικα να ξεκινησω κατι καινουργιο γιατι εχω την εντυπωση πως θα ξεχασω τα Αγγλικα. Τα λατρευω και τα Αγγλικα οπως και πολλες αλλες γλωσσες. Απλα φοβαμαι οτι αμα επιχειρησω να μαθω κι αλλες πχ. Πες οτι ξερω 2, αν επιχειρησω να μαθω αλλη μια νομιζω οτι θα ξεχασω τις αλλες.

Αν τα χρησιμοποιείς δεν θα τα ξεχάσεις όμως θα μετανιώσεις που δεν έμαθες κάτι πέρα από αυτά (και κυρίως που δεν έχεις ένα χαρτί για κάτι πέρα από αυτά). Εγώ ήμουν τεμπέλα και διάλεξα Αγγλική Φιλολογία για να αποφύγω το διάβασμα επειδή "το μόνο που ήξερα ήταν Αγγλικά" και μου φάνηκε εύκολο. Φυσικά έχω καταλάβει το λάθος μου.

Οι βαλκανικές είναι κι αυτές δύσκολες επαγγελματικά...γενικά μακριά από Φιλοσοφική αν μπορείς, εκτός και αν σου αρέσει κάτι πάρα πολύ και διατίθεσαι να ζοριστείς αρκετά μέχρι και αν βρεις σχετική δουλειά.

Δημοσ.

Δε νομιζω οτι οποιος ειναι τεμπελης διαλεγει κατι τετοιο οπως αγγλικη φιλολογια. Δεν θεωρω καμια σχολη οτι μπαινεις απλα ετσι για να λες οτι μπηκες. Απο καθε σχολη εχεις πολυ διαβασμα και μαθαινεις παρα πολλα πραματα. Δεν θα επιλεξω κατι σαν την Αγγλικη Φιλολογια επειδη θα βαριεμαι, καθε αλλο, αλλα για να βελτιωσω τα Αγγλικα μου και να γινω καθηγητρια, ειτε ανοιγοντας κατι δικο μου ειτε κανοντας ιδιαιτερα, ειτε δουλεουντας ως διερμηνεας. Μαλλον για Βαλκανικων με βλεπω. Γιατι αγγλικη φιλολογια ειναι και πολλα τα μορια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...