Επισκέπτης Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Νόμιζα οτι ήταν ρειτωνικό το ερώτημα. Οχι. Αρα; Άρα τίποτα. Οι προσωπικές μου εμπειρίες όμως, μου δείχνουν ότι στο UK δεν τρως μήνυση κάθε 3 ώρες αν δεν πηγαίνεις γυρεύοντας. Μήνυση επειδή "στραβοκοίταξες" δεν παίζει σαν κανόνας. Για ουσιαστική παρενόχληση, ναι. Αλλά κανένας (κατά κανόνα) δεν κρατάει το μπλοκάκι του gov.uk για να πει "α αυτός με κοίταξε, ο άλλος με έβρισε κι έφυγε, ο τρίτος ρεύτηκε στα μούτρα μου, κτλ", "ας τους κάνω μια μήνυση". Γενικά δεν παίζει να το δεις (ή να την φας) εύκολα. Σπάνια να συμβεί, ναι. Συχνό φαινόμενο, ούτε καν.
φιρίκι Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δεκτό και ευχαριστώ για την ενημέρωση. Δεν είπα, όμως, οτι συμβαίνει συχνά άλλα οτι ο νόμος δίνει τέτοια δυνατότητα.
alex_000 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορείς να ξέρεις με τι προθέσεις μπαίνει ο διαρρηκτης σπιτι, και ότι κινδυνεύεις όσο προσπάθεις να αποφασίσεις πόση βία είναι "reasonable" σύμφωνα με τον νομο. Εγώ κοιμάμαι με ένα baseball bat δίπλα για αυτό το λογο, γιατι μπορώ να χτυπησω κάποιον ασχημα ώστε να ακινητοποιηθεί, αλλά πολύ δυσκολα να τον σκοτώσω (αντί να εχω κανα χασαπομαχερο δηλαδή). Παρόλα αυτά αν ξυπνήσεις και ο άλλος είναι απέναντι σου μες την νυχτα, πως μπορείς να αποφασίσεις αν έχει μαζί του μαχαίρι ή όπλο η τίποτα η τι είναι διαθετημενος να κάνει? Σε δύο δευτερόλεπτα μπορει να είσαι νεκρος όσο σκέφτεσαι. Κλείνω λίγο πολύ υπέρ του αμερικανικού στυλ που σου δίνει την δυνατότητα θεωρητικά να ασκήσεις παραπάνω από reasonable force για να προστατευτεις μέσα στο σπίτι σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι βασανιζεις τον δράστη μετά από ακινητοποίηση η ότι τον σαπιζεις στο ξύλο όταν είναι πεσμενος στο πάτωμα, αλλά μέχρι της ακινητοποίησης να μπορεις να κανείς (σχεδον) οτιδήποτε χωρίς να φοβάσαι μην τον παραχτυπησεις και σου κάνει μυνηση. Κάποιος μπορεί να πει το επιχείρημα ότι με βαση τον νομο ούτε καν οι μπάτσοι δεν μπορούν να ασκήσουν υπερβολική βια, γιατί να μπορεί ένας πολίτης?(αναφέρθηκαν κάτι ζαρτινιερες) Σε αυτό έχω να πω ότι δεν πρεπει να εξισωνουμε τον εκπεδευμενο, οργανωμένο, ετοιμομαχο σε υπηρεσία, με όπλο, συνάδελφο, οχημα και καλυψη μπάτσο με ένα απλό πολίτη που ξυπνάει μέσα στην νύχτα στο σπίτι του ενώ απειλείται. 3
παπι Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Το περίεργο στην είδηση όμως που ειναι ? Εννοείται πως δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να δείρουμε τον κλέφτη, τον ακινητοποιούμε και φωνάζουμε την αστυνομία για τα περαιτέρω .. Ρόπαλα σιδερογροθιες βασανιστήρια νοσοκομεία τι ειναι αυτά ρε , ποιοι είμαστε οι σκληροί και ανελέητοι τιμωροί ? Και η ακινητοποίηση απαγορεύεται. Εμένα με ενδιαφέρει η άποψη του παρεδωσε. Παρέδωσε, αν το διαβαζεις το θέμα. Τι γίνεται μετά; Οκ θα κάνουν και αυτοί μήνυση για απόπειρα ληστείας. Αν αποδεχθεί πως όντος έκανε ληστεία ή έστω απόπειρα, ποιος θα κερδίσει; 2
φιρίκι Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 (αναφέρθηκαν κάτι ζαρτινιερες) Αξιος ο μισθός τους. Να 'χα κι' άλλα να έδινα πιότερους φόρους να τους δίνανε παραπάνω λεφτά των παιδιών [/sarcasm] Θα έβαζα το βίντεο αλλά είναι αηδιαστικό.
Mau-Maus Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Και η ακινητοποίηση απαγορεύεται. Εμένα με ενδιαφέρει η άποψη του παρεδωσε. ^λολ Βρε παπι τι λες φαντάζεσαι να απαγορευόταν ? Να έβλεπες δηλαδή τον κλέφτη σπίτι σου και να σου έλεγε 'ειιι δεν μπορείς να με πιάσεις απαγορεύεται'' χαχααχ Να ξέρετε οτι η ακινητοποίηση ενός δράστη εάν πρόκειται για αυτόφωρο αδικημα επιτρέπετε σε όλους μας αν δηλαδή προχωράτε στον δρόμο και δείτε ληστεία , κακοποίηση αδέσποτου κτλ έχετε το δικαίωμα ~και ας μην εμπλέκεστε στο γεγονός~ να ακινητοποιήσετε τον δράστη μέχρι να έρθει η αστυνομία να τον συλλάβει! του αστυνομικού ειναι υποχρέωση και καθήκον, εσάς ειναι δικαίωμα βάση νόμου .. ------ Σπίτι μου έχω μόνο αυτό και για ρόπαλο έχω τα χέρια μου
alex_000 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Maus το δακρυγόνο / pepper spray είναι επίσης παράνομο νομίζω 2
φιρίκι Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Επίσης, μεσιέ Μάους, το άβαταρ με τον Ιγκορ ήταν ένα απο τα καλύτερα που έχω δει ποτέ. ............. Πολύ υπονοούμενο. 1
Mau-Maus Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Το ξέρω ρε συ οχι μόνο ειναι παράνομο αλλά σε σκίσανε ετσι και το βρούνε το έχω πολύ καλά καταχωνιασμένο και μόνο για πολύ έκτακτες περιπτώσεις έχοντας επίγνωση των συνεπειών .. Φιρικι άντρας η γυναίκα είσαι ? .......................... 2
φιρίκι Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Το ξέρω ρε συ οχι μόνο ειναι παράνομο αλλά σε σκίσανε ετσι και το βρούνε το έχω πολύ καλά καταχωνιασμένο και μόνο για πολύ έκτακτες περιπτώσεις έχοντας επίγνωση των συνεπειών .. Φιρικι άντρας η γυναίκα είσαι ? .......................... Και γιατί σκας; Βάλε ένα εντομοκτόνο στην θέση του. Αμα είναι να επαναφέρεις τον Ιγκορ γίνομαι ό,τι να 'ναι. Ορθιος κατουραω πάντως. 1
παπι Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Είσαι σίγουρος πως επιτρέπεται η προσωποκράτηση από ιδιώτη; 1
tehAllantin Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δεν έχει καμία σημασία αν αυτος που μπαίνει στο σπίτι σου ειοναι αλβανος, ελληανς, αμερικανος, μπαγκλαντεσιανός ή απο το Α κενταύρου. Αυτο το θέμα το έχουμε εξαντλήσει πολλές φορές. Ημαρτον. Αναρωτιέμαι αν οσοι σχολιάζουν έχουν έρθει αντιμέτωποι με κάτι τέτοιο ή όχι. Που ξερετε ρε τι ένστικτα ενεργοποιούνται εκείνη την ώρα;
Mau-Maus Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Τον εβγαλα να ξεκουραστεί λιγες μερες και θα τον επαναφέρω ! Mην σκεφτεις να κάνεις καμιά κλοπή αβαταρ , έχω πάει στα ελτα και το έχω κατοχυρώσει στο λέω Είσαι σίγουρος πως επιτρέπεται η προσωποκράτηση από ιδιώτη; Οταν πρόκειται για αυτόφωρο αδικημα ναι και ας μην μας αφορά ! Φαντάζεσαι να βλέπαμε έναν φόνο και να μην είχαμε την δυνατότητα να 'προσωποκρατήσουμε' τον φονιά επειδή απαγορεύεται ? Ακου και κάτι σχετικό με αυτο που συζητάμε και που δεν το ξέρουν πολλοί .. Εαν πέσει στην αντίληψη μας ένα αυτόφωρο αδικημα ειναι στην κρίση μας το αν θα επέμβουμε η όχι, δεν μας υποχρεώνει κάνεις δηλαδή ! Εαν όμως από αυτό το αδικημα προκληθεί θάνατος τον οποίο θα μπορούσαμε ίσως να αποτρέψουμε εαν επεμβαίναμε τότε ο εισαγγελέας ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ έχει την δυνατότητα να μας ασκήσει δίωξη .. 3
παπι Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Ενδιαφέρον. Άρα θα βγουν αθώοι εφόσον κάνουν αντιδικία ή όπως λέγεται. 1
anwnymh29 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Απο ποτε η αυτοδικια ειναι νομιμη?Μα δεν καλεσαν την αστυνομια? Δλδ..μπαινει ο κλεφτης μεσα που για να μπαινει οσο εισαι στο σπιτι ειναι ετοιμος για ολα,εσυ πρεπει μολις βρεθεις απεναντι του να του πεις "φιλε μισο λεπτακι να καλεσω την αστυνομια" και φυσικα ωσπου να ερθει τον κερνας και μια μπυρα με λιγο γραβιερα..ε αν εχεις και παιδια στο σπιτι εννοειται τα φωναζεις και αυτα να του κανουν μια ζωγραφια με καρδουλες!! Ρε αυτα που λετε τα ξερει ο γιατρουλης? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις