Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,ειμαι 16 χρονων πηγαινω οαεδ στην τεχνη ηλεκτρολογος αυτοκινητων και ο λογος που πηγα εκει ειναι επειδη ασχολουμαι με την μουσικη ισως καποια στιγμη βρω μια δουλεια στον να φτιαχνω ενισχυτες,μαγνητες κιθαρων ή κατι αλλο.... τελος παντων οταν τελειωσω απο κει,θα συνεχεισω το λυκειο κανονικα... μετα τι θα μπορω να κανω με ενα χαρτι λυκειου και ενα χαρτι ηλεκτρολογου αυτοκινητου,τι θα μπορω να κατσω να σπουδασω στο οποιο για μια ζωη θα εχω και λεφτα καλα και θα ειναι γυρω απο την μουσικη ?

• Like 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οποιο για μια ζωη θα εχω και λεφτα καλα και θα ειναι γυρω απο την μουσικη ?

Λαμόγιο. Θες κάποιον εκ των έσω όμως να σου μάθει την δουλειά.

Δημοσ.

Ηλεκτρολογος αυτοκινητων για να φταιχνεις ενισχυτες... Μάϊστα

PS:

Εδω βλεπουμε και την παιδεια της Ελλαδας και γενικοτερα τον επαγγελματικο προσανατολισμο

ποιον?

• Like 5
Δημοσ.

Λαμόγιο. Θες κάποιον εκ των έσω όμως να σου μάθει την δουλειά.

δεν καταλαβα γιατι ειμαι λαμογιο....λολ

Ηλεκτρολογος αυτοκινητων για να φταιχνεις ενισχυτες... Μάϊστα

PS:

Εδω βλεπουμε και την παιδεια της Ελλαδας και γενικοτερα τον επαγγελματικο προσανατολισμο

ποιον?

μην το δενεις και εσυ,παραδειγμα εδωσα απλα δεν το εξηγησα καλα :-)

τελος παντων απλα επαγγελματα θελω να μου πειτε που υπαρχουν γυρω απο την μουσικη

και το τι χρειαζεται ξερω γω για το καθε επαγγελμα

Δημοσ.

Οταν λες ασχολεισαι με την μουσικη τι εννοεις?Τραγουδας?Παιζεις καποιο οργανο?ή απλα ακους και ξερεις ολα τα ειδη του metal?

Δημοσ.

Οταν λες ασχολεισαι με την μουσικη τι εννοεις?Τραγουδας?Παιζεις καποιο οργανο?ή απλα ακους και ξερεις ολα τα ειδη του metal?

παιζω ηλεκτρικη κιθαρα και δεν τραγουδαω

Δημοσ.

Υπαρχουν πολλα πραγματα που μπορεις "να κανεις" γυρω απο την μουσικη... Υπαρχει η ηχοληψια, οι ηχογραφισεις σε στουντιο και να κανεις mixing/mastering, μπορεις να εισαι καθηγητης μουσικης, παιχτης καποιου οργανου σε ορχηστρα ή μπαντα.

Μετα μπορεις να κατασκευαζεις οργανα και διαφορα που χρειαζονται στην μουσικη οπως κονσολες, ενισχυτες κτλ αλλα αυτο δεν εχει καμια σχεση με την μουσικη παραδοξως. Αυτου εισαι κατι σαν ηλεκτρονικος που εχεις παρει την κατευθυνση για αυτα τα πραγματα.

Αυτο που λες ο μαρεσει η μουσικη θελω να κανω μια δουλεια που να εμπεριεχει την μουσικη και να βγαζω λεφτα δεν υπαρχει. Απλα δεν ξερεις τι θες, σε ολους αρεσει η μουσικη..

Δημοσ.

Υπαρχουν πολλα πραγματα που μπορεις "να κανεις" γυρω απο την μουσικη... Υπαρχει η ηχοληψια, οι ηχογραφισεις σε στουντιο και να κανεις mixing/mastering, μπορεις να εισαι καθηγητης μουσικης, παιχτης καποιου οργανου σε ορχηστρα ή μπαντα.

Μετα μπορεις να κατασκευαζεις οργανα και διαφορα που χρειαζονται στην μουσικη οπως κονσολες, ενισχυτες κτλ αλλα αυτο δεν εχει καμια σχεση με την μουσικη παραδοξως. Αυτου εισαι κατι σαν ηλεκτρονικος που εχεις παρει την κατευθυνση για αυτα τα πραγματα.

Αυτο που λες ο μαρεσει η μουσικη θελω να κανω μια δουλεια που να εμπεριεχει την μουσικη και να βγαζω λεφτα δεν υπαρχει. Απλα δεν ξερεις τι θες, σε ολους αρεσει η μουσικη..

απλα θελω να παιζω μουσικη και να ζω απο αυτο αλλα δεν γινετε γιατι πρεπει να γνωστος,οποτε προσπαθω να βρω κατι αλλο που να εχει σχεση με οργανα μουσικης πχ οπως ειπες να φτιαχνω ή κατι αλλο το οποιο αυτο το επαγγελμα θα μπορω να ζω...... δεν θελω πχ να δουλευω σε καφετερια για μια ζωη και κανονικα αυτο που θελω να κανω στην ζωη μου να ειναι μονο μουσικη

Δημοσ.

Πιστεψε με πολλοι που δουλευουν σε καφετεριες ειναι σε καλυτερη μοιρα απο μουσικους...

Εγω σου προτεινω να βρεις δουλεια σαν ηλεκτρολογος αυτοκινητων  και μολις τελειωσεις την σχολη σου να δωσεις πανελληνιες ωστε να περασεις σε κατι σχετικοσ για περαιτερω εκπαιδευση.Στην χειροτερη θα γεμιζεις αυτοκινητα με ηχοσυστηματα για να απολαμβανουν την μουσικη τα μπασα τους.Οτι πιο σχετικο :-D

• Like 4
Δημοσ.

Επισκέυαζα ενισχυτές και ηχεία PA απο το 2007 ως το 2012 με πτυχίο πληροφορικής (ΤΕΕ). Ούτε ηλεκτρονικός, ούτε ηλεκτρολόγος, ούτε κωλονοσκοπητής.

Μην ασχοληθείς με τη μουσική και ότι παρελκόμενο, θα πεινάσεις.

Δημοσ.

Επαγγέλματα για την μουσική υπάρχουν πολλά...

...στο εξωτερικό.

Στην Ελλάδα όπως λέει και ο φίλος από πάνω, θα πεινάσεις.

Δυστυχώς ο μέσος όρος των Ελλήνων όταν ακούει τη λέξη "μουσική" σκέφτεται σκυλολαικομπουζούκια και χορό στα τραπέζια. Δεν παίρνει εύσημα ο κιθαρίστας, ούτε ο ντράμερ, ούτε ο παραγωγός, ούτε ο ενορχηστρωτής. Παίρνει μόνο ο τραγουδιστής. Και κατά συνέπεια και τα περισσότερα δολάρια.

Πίσω από ένα κομμάτι του Πλούταρχου για παράδειγμα. Έχεις ακούσει ποτέ εσύ τα ονόματα Σέρκος, Δουλάμης, Σαμπάνης,Τερζής κ.α πίσω από τον Πλούταρχο; Μάλλον όχι... Αυτοί και πολλοί άλλοι του γράφουν τα κομμάτια λοιπόν. Παραγωγούς, τεχνικούς, οργανοπαίχτες κλπ μη το συζητάς. Η βιομηχανία έχει την τάση να προωθεί μόνο τον τραγουδιστή.

Εδώ έχουμε τον Gus G, μιλάμε για καταξιωμένο Έλληνα κιθαρίστα, πες μου πόσοι μη μεταλλάδες τον ξέρουνε. Ή πόσο γνωστός είναι στην Ελλάδα, και πόσο στο εξωτερικό.

Συνεπώς η καλύτερη λύση είναι να ασχοληθείς με τα αυτοκίνητα.

• Like 4
Δημοσ.

Θα ανοίξεις μαγαζί που θα κωλοφτιάχνει αυτοκίνητα και θα βάζεις ηχεία για συναυλίες σε πόρτ μπαγκαζ κουβάδων.

Δημοσ.

Υπάρχουν Έλληνες "μπουτικάδες" που έχουν καταφέρει να απευθύνονται στην παγκόσμια κοινότητα. 

Υπάρχει ο Jam με τα πετάλια και ακόμα 2 ή τρεις top. Υπάρχουν σοβαρές προσπάθειες και σε μαγνήτες κιθάρας.

Το μπουτίκ γενικά μπορεί να στηρίξει βιοπορισμό, αν είσαι σοβαρός και γνώστης. Από κει και πέρα, το internet βοηθάει να απευθυνθείς σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά .

Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να δεις τι θες να κάνεις και να γίνεις ο καλύτερος σε αυτό.

Δημοσ.

Λοιπόν θα σου πω εγώ κάτι να κάνεις που το έμαθα πρόσφατα. Δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενο αλλά μόλις έμαθα ότι αυτοί που κουρδιζουν πιάνα πληρώνονται είτε με το λεπτό είτε με το 10λεπτό. Στο Αγρίνιο που γνωρίζω Υπάρχουν μόνον 2 και τους παρακαλάνε για να πάνε

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...