kathytherion Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Καλησπερα σε ολους. Ναι ξερω, ευαισθητο θεμα και δυστυχως δεν ειναι τρολλια της παρασκευης. Επειδη μ εχει απασχολησει εντονα το τελευταιο διαστημα και πολυς κοσμος δεν μιλαει γι αυτα, θεωρω πως ειναι ενα καλο σημειο το φορουμ για να συζητηθουν εμπειριες στο κομματι αυτο καθως προσφερεται η ανωνυμια και η ελευθερια λογου. Οποιος εχει προσωπικη εμπειρια απο ογκο στον εγκεφαλο, ειτε κακοηθη ειτε καλοηθη( αδενωμα, κρανιοφαρυγγιωμα κλπ) ας πει 2 λογια για τις δυσκολιες, τον τροπο αντιμετωπισης, πως το αποδεχτηκε, και φυσικα οσοι επιβιωσαν απο αυτο πως ειναι η ζωη τους σημερα Και αν εχει αλλαξει δραματικα. Δε χρειαζεται να μιλησει καποιος μονο για τον εαυτο του, αλλα και για το κοντινο περιβαλλον, καθως τετοιες καταστασεις τις βιωνουν εντονα οσοι βρισκονται διπλα σου και ειναι ενδιαφερουσα η οπτικη γωνια του περιβαλλοντος.
volos27 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 μια πολυ γνωστη μου εχει γλοιωμα ,πριν 3 χρονια τις το βρηκανε σε πολυ δυσκολο σημειο για να γινει χειρουργειο κ εκανε ακτινοθεραπεία,η οποια το περιορισε κ το εκανε πολυ μικρο κ εμεινε ετσι,πριν 10 μερες εκανε την μαγνητικη που κανει καθε 6 μηνες κ της βρηκανε καινουριο στον κροταφο κ θα γινει εγχειριση 1
idomeneas7 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Ειχαμε γνωρισει ενα κοριτσάκι 10 χρονων που χειρουργηθηκε για τριτη φορα με "εύκολο" καρκίνο και χωρις βαλβίδα. Δεν ξερω τι ακριβως ειχε παντως οι γονεις μου ειχαν πει πως δεν παιρνει χημειοθεραπειες και απλά θέλει χειρουργείο κάθε λίγα χρόνια γιατί πάντα θα μεγαλώνει. Το παιδάκι φαινόταν μια χαρά, λες και ειχε παει στο νοσοκομείο να κάνει αμυδγαλές. Αλλα δύο παιδάκια που ειχα δει βέβαια δεν ήταν καθόλου καλά, το ένα μωρό και το άλλο δημοτικού με τελευταίο στάδιο κάποιου σπάνιου τύπου όπου δοκίμαζαν διάφορα χωρίς αποτέλεσμα. Δεν ξέρω τι έγιναν αλλά υποθέτω το χειρότερο.
kathytherion Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 μια πολυ γνωστη μου εχει γλοιωμα ,πριν 3 χρονια τις το βρηκανε σε πολυ δυσκολο σημειο για να γινει χειρουργειο κ εκανε ακτινοθεραπεία,η οποια το περιορισε κ το εκανε πολυ μικρο κ εμεινε ετσι,πριν 10 μερες εκανε την μαγνητικη που κανει καθε 6 μηνες κ της βρηκανε καινουριο στον κροταφο κ θα γινει εγχειριση[/size] Πως το ανακαλυψε, ειχε εμφανισει συμπτωματα? Η ακτινοθεραπεια επηρεασε με καποιον τροπο τη ζωη της? Ειχαμε γνωρισει ενα κοριτσάκι 10 χρονων που χειρουργηθηκε για τριτη φορα με "εύκολο" καρκίνο και χωρις βαλβίδα. Δεν ξερω τι ακριβως ειχε παντως οι γονεις μου ειχαν πει πως δεν παιρνει χημειοθεραπειες και απλά θέλει χειρουργείο κάθε λίγα χρόνια γιατί πάντα θα μεγαλώνει. Το παιδάκι φαινόταν μια χαρά, λες και ειχε παει στο νοσοκομείο να κάνει αμυδγαλές. Αλλα δύο παιδάκια που ειχα δει βέβαια δεν ήταν καθόλου καλά, το ένα μωρό και το άλλο δημοτικού με τελευταίο στάδιο κάποιου σπάνιου τύπου όπου δοκίμαζαν διάφορα χωρίς αποτέλεσμα. Δεν ξέρω τι έγιναν αλλά υποθέτω το χειρότερο. Απ οσο εψαξα βρηκα πως γενικοτερα οι καλοηθεις ογκοι εγκεφαλου αντιμετωπιζονται με ακτινοθεραπεια και χειρουργικη αφαιρεση. Ευχαριστο που το παιδακι δεν ειχε καμια επιπτωση απο το χειρουργειο καθως σε πολλες περιπτωσεις η εγγυτητα του ογκου με υποθαλαμο κ γενικοτερα σημεια πξυ ρυθμιζουν ορμονικο συστημα στο διαταρασσουν ασχημα.
idomeneas7 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Α ναι, και αλλο ενα παιδακι στα 15 που τα εβλεπε ολα διπλα και ετσι το καταλαβε. Εκανε χειρουργειο και θα συνεχιζε με χημειοθεραπειες. Αμεσως μετα το χειρουργειο εβλεπε κανονικοτατα και δεν φαινοταν να εχει καταλαβει τι εχει...Μιλαγε στο τηλεφωνο σε φαση "ελα δεν θα βγω το βραδυ τελικα, εχω καρκινο". Επεξ/σία 29 Απριλίου 2016 από idomeneas7 1
volos27 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 ειχε πονοκεφαλους ,εκλεινε ο λαιμος της σαν να ηταν κρυωμενη κ το ενα ποδι ενιωθε οτι δεν εχει δυναμη,κατι σαν ασταθεια μετα την ακτινοθεραπεια επρεπε να παιρνει κορτιζονες κ φουσκωσε,το κουσουρι στο ποδι κ ο λαιμος της εχει μεινει 1
evabb Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 ειχε πονοκεφαλους ,εκλεινε ο λαιμος της σαν να ηταν κρυωμενη κ το ενα ποδι ενιωθε οτι δεν εχει δυναμη,κατι σαν ασταθεια μετα την ακτινοθεραπεια επρεπε να παιρνει κορτιζονες κ φουσκωσε,το κουσουρι στο ποδι κ ο λαιμος της εχει μεινει τωρα αυτο το λες για καλο; θες να παλαβωσω; 2
kathytherion Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 ειχε πονοκεφαλους ,εκλεινε ο λαιμος της σαν να ηταν κρυωμενη κ το ενα ποδι ενιωθε οτι δεν εχει δυναμη,κατι σαν ασταθεια μετα την ακτινοθεραπεια επρεπε να παιρνει κορτιζονες κ φουσκωσε,το κουσουρι στο ποδι κ ο λαιμος της εχει μεινει Οταν λες φουσκωσε, εννοεις παχυνε? Κι αν ναι , παχυνε σε μεγαλο βαθμο? Και αν ναι, τα εχασε μετα τη χρηση κορτιζονης?(σορυ για τον καταιγισμο ερωτησεων) τωρα αυτο το λες για καλο; θες να παλαβωσω; Δεν θα παλαβωσεις οσο εχω παλαβωσει εγω, το μονο σιγουρο Α ναι, και αλλο ενα παιδακι στα 15 που τα εβλεπε ολα διπλα και ετσι το καταλαβε. Εκανε χειρουργειο και θα συνεχιζε με χημειοθεραπειες. Αμεσως μετα το χειρουργειο εβλεπε κανονικοτατα και δεν φαινοταν να εχει καταλαβει τι εχει...Μιλαγε στο τηλεφωνο σε φαση "ελα δεν θα βρω το βραδυ τελικα, εχω καρκινο". Πολυ χαλαρος ο 15χρονος... ισως ειναι και καλο βεβαια.
volos27 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 τι ειπα? μετα την κορτιζονη εχασε αρκετα κιλα αλλα οχι ολα,συνεχιζε παιρνοντας χαπια λιβανι αντι για κορτιζονη,σε μεγαλες ποσοτητες κανουν την ιδια δουλεια χωρις παρενεργειες
j0hnn1e Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 τι ειπα? μετα την κορτιζονη εχασε αρκετα κιλα αλλα οχι ολα,συνεχιζε παιρνοντας χαπια λιβανι αντι για κορτιζονη,σε μεγαλες ποσοτητες κανουν την ιδια δουλεια χωρις παρενεργειες Τι χάπια?
volos27 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 λιβανι,ετσι τα ελεγε,ομοιοπαθητικη προφανως ειναι χαπια που περιεχουν λιβανι
j0hnn1e Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Α οκ. Ναι σίγουρα, χαπια λιβάνι είναι το ίδιο, ίσως και καλύτερα απο την κορτιζόνη. 3/4 paper πλεον λένε για λιβάνι. Επίσης : χαπια θυμιατό και χάπια θεία κοινωνία. 6
volos27 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 κ ομως εκανε την ιδια δουλεια,απλα ειναι ακριβα
idomeneas7 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Οταν λες φουσκωσε, εννοεις παχυνε? Κι αν ναι , παχυνε σε μεγαλο βαθμο? Και αν ναι, τα εχασε μετα τη χρηση κορτιζονης?(σορυ για τον καταιγισμο ερωτησεων) Με την κορτιζόνη έρχεται το σύνδρομο Cushing όπου πρήζεσαι και φαίνεται πολύ στο πρόσωπο συν διάφορες άλλες παρενέργειες τύπου αυξημένη τριχοφυία, εξανθήματα κλπ. Τις σοβαρότερες δεν τις λέω για να μην τρομάζουμε. Οταν την κόψεις φεύγουν αυτά συνήθως. Φοβάμαι να ρωτήσω γιατί άνοιξες το θέμα. 2
kathytherion Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Με την κορτιζόνη έρχεται το σύνδρομο Cushing όπου πρήζεσαι και φαίνεται πολύ στο πρόσωπο συν διάφορες άλλες παρενέργειες τύπου αυξημένη τριχοφυία, εξανθήματα κλπ. Τις σοβαρότερες δεν τις λέω για να μην τρομάζουμε. Οταν την κόψεις φεύγουν αυτά συνήθως. Φοβάμαι να ρωτήσω γιατί άνοιξες το θέμα. Κατι ειχαμε κανει στη σχολη για το συμδρομο αυτο. Κακο αυτο, περνας γολγοθα να το αντιμετωπθσεις και μετα σου σκαει κι ενα cushing ετσι για το γαμωτο. Ναι δυστυχως δεν ρωταω απο εγκυκλοπαιδικη περιεργεια, βρηκαν κατι στον εγκεφαλο και ειμαι ηδη σε διαδικασια ψαξιματος για νευροχειρουργο. Αυτο που με τρομαζει περισσοτερο ειναι η υποθαλαμικη παχυσαρκια, καθως δεν υπαρχει θεραπεια και επηρεαζει εντονα την ποιοτητα ζωης με πολλους τροπους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις