Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Επειδή έλαβα μια πρόταση για δουλειά στην Κύπρο (μένω Ελλάδα) θέλω να γνωρίζω πόσο ακριβή είναι η ζωή εκεί (νοίκια, τηλεπικοινωνίες-ίντερνετ-τηλέφωνο,νερό κλπ κλπ).

Και γενικότερα όσοι θέλουν να δουλέψουν Κύπρο πόσο ακριβή είναι η ζωή εκεί αξίζει σαν εναλλακτική αντί να μείνεις Ελλάδα;

Ένας Junior Software Developer στην Κύπρο πόσο Πληρώνετε μηνιαίως;

Επεξ/σία από PC_MAGAS
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αναλογως την εταιρεια και το CV σου. Ενας μισθος για τη θεση σου για ατομο χωρις προυπηρεσια γυρω στα 1.000-1.100 μου φαινεται ψιλολογικος. Για αρχη. Εχει βεβαια και εταιρειες που προσφερουν περισσοτερα, αλλα απαιτουν και περισσοτερα.

Αν σου προσεφεραν μισθο κατω των 1.000 ευρω θα βγαινεις οριακα με τα μηνιαια σου εξοδα και αξιοπρεπεις συνθηκες διαβιωσης, ομως μεχρι εκει. Μην περιμενεις αποταμιευση ή ζωαρα με τετοιο μισθο.

Αν ειναι απο 1.000 και πανω, αναλογως ποσο πανω, θα αυξανονται και οι "ανεσεις σου"/αποταμιευση. Με 1.000 υπολογισε οτι θα σου μενει κανα 200ρι-300ρι το μηνα για παρτη σου περα απο τα αναγκαια (καλο διαμερισμα-γκαρσονιερα, φαι, ρευμα, νερο , βενζινες, τηλεφωνα-ιντερνετ, σουπερ μαρκετ, λοιπα στανταρ εξοδα).

Το βασικο που θα με ενδιεφερε στη θεση σου αν με το οικονομικο ημουν καλυμενος ηταν οτι θα μαζευα προυπηρεσια σε μια ειδικοτητα η οποια ανταμοιβει με το παραπανω την πειρα στο αντικειμενο. Αναλογως βεβαια την εταιρεια και τα actual καθηκοντα σου. Διοτι εχω δει ατομα με τιτλο-θεση software developer να ειναι παραπανω κατσαβιδακηδες παρα developers. Η εχω δει αλλους που ασχολουνται με κατι ξεχασμενες γλωσσες προγραματισμου και αδιαφορα projects, χωρις τελικα να προσθετουν τρελους "ποντους" στο CV τους.

ΥΓ. Στον μισθο που σου προσεφεραν προσεξε ποσα ειναι τα καθαρα και προσεξε και αν θα εχεις και 13ο. Επισης στην απιθανη περιπτωση που τα ακαθαρτα ειναι ανω των 19.500 στα εξοδα υπολογισε και το φορο εισοδηματος που θα εχεις να πληρωνεις. Ως τα 19.500 δεν πληρωνεις τιποτα.

Δημοσ.

Ήδη έχω 1 χρόνο προυπηρεσία και το CV είναι http://pc-magas.github.io/CV%20-%20Dimitrios%20Desyllas.pdf .

Απλά τελμάτωσα στην υπάρχουσα εργασία δημιουργικά και ψάχνω την εξέλιξη προς για να γίνω senior.

Απλά λέω - ρωτώ για να ξέρω πόσο να χτυπίσω το μαλί.

Τέλος η Ασφαλιστική εισφορά στην Κύπρο μπορεί να ισχύει και στην Ελλάδα. Πχ. εάν έρθω Ελλάδα και πάω σε Έλληνα ιατρό θα μπορεί να με καλύψει λόγο ότι η Κύπρος είναι εντός ΕΕ;

Δημοσ.

Ήδη έχω 1 χρόνο προυπηρεσία και το CV είναι http://pc-magas.github.io/CV%20-%20Dimitrios%20Desyllas.pdf .

Απλά τελμάτωσα στην υπάρχουσα εργασία δημιουργικά και ψάχνω την εξέλιξη προς για να γίνω senior.

Τέλος η Ασφαλιστική εισφορά στην Κύπρο μπορεί να ισχύει και στην Ελλάδα. Πχ. εάν έρθω Ελλάδα και πάω σε Έλληνα ιατρό θα μπορεί να με καλύψει λόγο ότι η Κύπρος είναι εντός ΕΕ;

Βρήκα ορθογραφικά λάθη στο CV σου π.χ.  japaneese στο languages και interests, comunities στο interests πάλι.

Στο Non Technical Skills, στο Continuously evolving η παράγραφος απο κάτω δεν βγάζει νόημα. Επίσης ίσως θα ήθελες να παραλείψεις τη φράση "the code quality is not the best and still can be better", υποτίθεται πουλάς τον ευαυτό σου σαν τον πιο γαμάτο programmer δεν πρέπει να γράφει τέτοια.

Ίσως να έχεις και άλλα αλλά αυτά μου χτύπησαν με μια ματιά.

Επιπλέον είναι τεράστιο και λίγο δύσκολο στο μάτι. Ίσως θέλει λίγο χρώμα;

• Like 1
Δημοσ.

επειδη κατοικω κυπρο αν σου δινουν πανω απο 1000 ελα ,κατω απο 1000 μην το διανοηθεις ιδιαιτερα αν η θεση ειναι λευκωσια,ενδεικτικα τα ενοικια παιζουν ανα πολη ,θα χρειαστεις αυτοκινητο, το ιντερνετ ειναι ακριβο πχ εγω δινω 37 ευρω για 8αρα γραμμη .τα ηλεκτρονικα ειναι πανακριβα εδω,οτι ερθει απο κινα αμερικη περνα τελωνειο ανεξαρτητως ποσου κλπ

Επισκέπτης
Δημοσ.

Βρήκα ορθογραφικά λάθη στο CV σου π.χ.  japaneese στο languages και interests, comunities στο interests πάλι.

Στο Non Technical Skills, στο Continuously evolving η παράγραφος απο κάτω δεν βγάζει νόημα. Επίσης ίσως θα ήθελες να παραλείψεις τη φράση "the code quality is not the best and still can be better", υποτίθεται πουλάς τον ευαυτό σου σαν τον πιο γαμάτο programmer δεν πρέπει να γράφει τέτοια.

Ίσως να έχεις και άλλα αλλά αυτά μου χτύπησαν με μια ματιά.

Επιπλέον είναι τεράστιο και λίγο δύσκολο στο μάτι. Ίσως θέλει λίγο χρώμα;

- Ορθογραφικά και γραμματικά λάθη (όχι πολλά, κάτι λίγα είναι)

- Το GPA μετριέται με άριστα το 4. Πρέπει να γίνει μετατροπή (ή να μπουν και οι δύο βαθμολογίες)

- Πολύ μεγάλο. Το συνηθές είναι γύρω στις 2 σελίδες. Πιο πολύ κάνει για δεύτερο, πιο λεπτομερές cv/portofolio

- Αν ήσουν ο recruiter, θα έδινες σε αυτό το βιογραφικό μια ευκαιρία; Ναι, ίσως, όχι; γιατί; (αυτές είναι ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις μόνος σου)

Κύπρο από όσο ξέρω, θα πρέπει να πάρεις όχημα/αυτοκίνητο. Δεν έχουν μετρό εκεί και η μετακίνηση είναι ένα θέμα.

Καλή τύχη

Επισκέπτης
Δημοσ.

Επίσης, βγάλε από τις γλώσσες τα ιαπωνικά.

Δηλαδή τι επίπεδο είναι το below basic level;

Δημοσ.

Ok βαση της προυπηρεσιας σου οχι κατω απο 1000-1100 ευρω για κανενα λογο.

Στην τελευταια σου ερωτηση αλλο ρωτας αλλο παραδειγμα δινεις. Οι εισφορες σου μετακινουνται κανονικα, δηλαδη αν σε Χ χρονια αποφασισεις να γυρισεις Ελλαδα τα ενσημα απο Κυπρο τα παιρνεις κανονικα και μετρουν για τη συνταξιοδοτηση σου στην Ελλαδα.

Η ιατρικη καλυψη ειναι αλλο ζητημα κι αποσο ξερω, δεν καλυπτεσαι. Δεν ειμαι σιγουρος ομως διοτι στην εταιρεια που εργαζομαι μου προσφερουν ιδιωτικη ιατρικη καλυψη απο ασφαλιστικη, αρα με την δημοσια καλυψη απλα δεν εχω ιδεα τι γινεται, περα απο καποια πραγματα που εχω ακουσει.

ΥΓ. Το CV σου imho θελει πολυ συμμαζεμα, πλατιαζεις παρα πολυ-κανει κοιλια. Συμπυκνωσε το και κρατα αυτα που πραγματικα ενδιαφερουν εναν εργοδοτη. Τα αλλα απλως συμμαζεψε τα σε μια παραγραφο αν θεωρεις οτι πρεπει οπωσδηποτε να τα αναφερεις στο CV (πχ τι conferences εχεις επισκεφθει ή αν εφτιαξες bot για το IRC).

Δημοσ.

Κάτι άσχετο, φαντάζομαι όταν λες Japanese culture εννοείς τα anime και japanese language (below basic level) εννοείς ότι έμαθες από τα Anime έτσι; :P 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κάτι άσχετο, φαντάζομαι όταν λες Japanese culture εννοείς τα anime και japanese language (below basic level) εννοείς ότι έμαθες από τα Anime έτσι; :P

Το Japanese culture δηλαδή δεν μπορεί να είναι η ιστορία της Ιαπωνίας, ο κινηματογραφος της, η λογοτεχνία της;

Δημοσ.

Κάνω μαθήματα Ιαπωνικών. Τα ανιμέ ήταν η πόρτα.

Δημοσ.

Και απο τ@οντες.

Δημοσ.

Σχετικά με το CV: Εδώ μερικές διορθώσεις ορφογραφίας/συντακτικού:

• interested as working as -> interested in working as
  • I LOVE continiouly learning -> I LOVE continuous learning
  • As long the knowledge is provided hands on experience and is able to provide it from a LINUX or FREE BSD running machine. -> Δεν βγάζει νόημα
  • yellopages -> yellow pages
  • During my work on project Conferience -> During my work on the project 'Conferience' (εάν αυτό ήταν πράγματι το όνομα του project)
  • The application is contained mostly of -> The application consists mostly of
  • Also I developed - > I also developed
  • for specific client -> for a specific client
  • scallable -> scalable
  • I also for the nessecities of conferience I developed -> For the needs of 'conferience' I also developed
  • restfull services -> RESTful services
  • an random -> a random
  • If 3 wrong results given then -> If 3 wrong answers are given
  • in order to be able Guma be launched in various platforms -> so that Guma will be able to launch on various platforms
  • And alongsite with Adonis K Void -> And together with Adonis K Void
  • in order to be able the users to use and the another parts of site -> so that the users will be able to use the other parts of the site too (ή in order for the users to be able to..)
  • An C library that allow -> A C library that allows
  • It was developed Alongside with Dimitrios Derogiannis. -> together with, along with, alongside χωρίς with
  • For 3 consecutive years I got scholarship -> For three consecutive years I recieved scholardships

Είναι πάρα πολύ μεγάλο, θα πρέπει να το περιορίσεις σε 2 σελίδες max. Επίσης:
Δεν αναφέρεις την ηλικία σου (ημερομηνία γέννησης)
Δεν γράφεις το χρονικό διάστημα το οποίο σπούδαζες
Δεν αναφέρεις το χρονικό διάστημα που δούλευες στην Cemup
Βάλε πρώτη την πιο πρόσφατη επαγγελματική σου εμπειρία
Δεν χρειάζεται να περιγράψεις τόσο αναλυτικά τα προσωπικά σου projects. Δώσε απλά το github account σου.

Γιατί στα Αγγλικά;
Δημοσ.

PC_MAGAS καλα να πάθεις γιατι έβαλες το βιογραφικο σου :cry:

Και γιατι να γράψει απο ποτε εως ποτε σπουδασε? για να αρχισουν τα κουτσομπολια πωπω δεν τελειωσε στα 4 χρονια? καλα τι εκανε 7 χρονια στη σχολή? :cry:

Για μενα καλυτερα να ρωτησεις τους ιδιους τι θα τους ενδιεφερε να δουν στο βιογραφικο και να το φτιάξεις καταλληλα. Που να ξερω εγω τι ενδιαφερει τον καθε εργοδοτη και που δινει εμφαση? ας σου πει να το φτιάξεις. Πχ μπορει να θελει απλα να δει 2-3 ενδιαφεροντα σου , τι κωδικα έχεις γραψει και τι σπουδες εχεις κανει. Ρωτησε το εμμεσα αν δεν θελεις να το ρωτησεις άμεσα. Αν οχι τον ιδιο κανεναν αλλο που δουλευει εκει ηδη.

Δημοσ.

Δεν γράφεις το χρονικό διάστημα το οποίο σπούδαζες

Moνο ετος αποφοιτησης φτανει, γιατι μετα αρχιζουν οι περιεργες ερωτησεις στα interviews αν εχει καθυστερησει καποιος να τελειωσει.

Αναφορικα με τα αγγλικα, πχ για Κυπρο, το θελουν στα αγγλικα σχεδον ολοι. Ειδικα οι εταιρειες που ασχολουνται με IT-τεχνολογια παιζει να μην εχουν ελληνοφωνο HR καν.

Για μενα καλυτερα να ρωτησεις τους ιδιους τι θα τους ενδιεφερε να δουν στο βιογραφικο και να το φτιάξεις καταλληλα. Που να ξερω εγω τι ενδιαφερει τον καθε εργοδοτη και που δινει εμφαση? ας σου πει να το φτιάξεις. Πχ μπορει να θελει απλα να δει 2-3 ενδιαφεροντα σου , τι κωδικα έχεις γραψει και τι σπουδες εχεις κανει. Ρωτησε το εμμεσα αν δεν θελεις να το ρωτησεις άμεσα. Αν οχι τον ιδιο κανεναν αλλο που δουλευει εκει ηδη.

Τι εννοεις; Οταν βλεπεις μια αγγελια που ζηταει συγκεκριμενα προσοντα για συγκεκριμενη θεση, εσυ θα στελνεις ερωτηση τι θελουν να τους γραψεις στο CV? Αυτο ειναι λογος απορριψης απο μονος του.

Αλλα αν το κανεις και σου απαντησει εστω και ενας εργοδοτης let me know ποιος θεουλης μπηκε στον κοπο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...