Προς το περιεχόμενο

e-banking

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας επειδει ειμαι νεος με τις τραπεζες και τα σχετικα θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με το e-banking.Προσφατα βρηκα μια λυση για αγορα απο εξωτερικο, με την Revolut , ομως για να της βαλω λεφτα χρειαζεται να εχω λογαριασμο e-banking.Θελω να σας ρωτησω :

ποσο ασφαλες ειναι ?

τι χρειαζεται για να ανοιξω ενα λογαρισαμο e-banking ? 

γινεται απο το σπιτι ?

Δημοσ.

Σε τι τράπεζες έχεις λογαριασμό/προτιμάς να αποκτήσεις e-banking; Ναι είναι ασφαλές, και δε νομίζω ότι γίνετε από το σπίτι, αλλά δεν είναι κάποια χρονοβόρα διαδικασία, και αυτή γίνετε στο κατάστημα της τράπεζας σου.

Αν θυμάμαι καλά - τουλάχιστον στην Εθνική Τράπεζα - ζητάνε Αστυνομική Ταυτότητα, ένα έντυπο από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σου που να δείχνει ότι ο αριθμός του κινητού σου είναι στο όνομα σου, καθώς και την τελευταία σου E1.

Δημοσ.

Το βασικότερο απ' όλα είναι ότι μετά τα CC δεν επιτρέπεται να ανοίξεις λογαριασμό σε τράπεζα, εκτός αν πρόκειται για λογαριασμό μισθοδοσίας. 

Δημοσ.

Λόγω CC αναγκαστικά θα πρέπει να πας σε όποια τράπεζα έχεις ήδη λογαριασμό (δε μπορείς να ανοίξεις νέο λογαριασμό), βγαίνουν οι κωδικοί σου επιτόπου, ζήτημα να είναι 10' όλη η διαδικασία. Απλά πρέπει να ξέρεις τι έγγραφα θέλει η κάθε τράπεζα.

Είναι ασφαλές, και η ταυτοποίηση κάθε κίνησης γίνεται με μήνυμα στο κινητό, δηλαδή κάνεις login στο site και όταν είναι να κάνεις κατάθεση σε ζητάει έναν 6ψηφιο που σε στέλνουν με sms για να προχωρήσει η διαδικασία (σε Εθνική και Πειραιώς γνωρίζω πως έτσι είναι). 

Δημοσ.

Εχω ανοιξει ηδη λογαριασμο σε τραπεζα Πειραιως και Alphabang φοβαμαι οτι υπαρχει περιπτωση να ζητησουν καποιο εγγραφο που να μην εχω θελω να τα εχω ολα ετοιμα την στιγμη που θα παω να μην τρεχω τελευτεα στιγμη 

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα...Έχω λογαριασμό μισθοδοσίας γίνετε να κάνω το κόλπο με το top up κανονικά και να έχω balance να αγοράσω?Επίσης αν πω σε έναν φίλο μου να μου στείλει λεφτά στον λογαριασμό θα έχω balance και θα μπορώ να αγοράσω κανονικά από παντού???

Δημοσ.

Για εμένα στάνταρ να έχεις μαζί ταυτότητα, εκκαθαριστικό και κάποιο λογαριασμό (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τηλέφωνο).

Στην Εθνική που έκανα πρόσφατα με ζήτησαν έγγραφο ταυτοπροσωπίας στο κινητό (δε θυμάμαι πως ακριβώς λέγεται), βγαίνει μέσα σε 1', πας σε υποκατάστημα της εταιρείας που είσαι και λες ότι θέλεις έγγραφο ταυτοπροσωπίας αριθμού, θα καταλάβουν, στο βγάζουν και τέλος. Αλλά δε νομίζω να το ζητάνε και οι άλλες τράπεζες.

Για την AlphaBank υπάρχει αυτό, που λέει τι ζητάνε: https://www.alpha.gr/e-banking/gr/upostirixi-asfaleia/eggrafi/

Δημοσ.

ειναι μια πολυ συντομη διαδικασια, απλα καποια εγγραφα πρεπει να εχεις μαζι σου (ειναι αυτα ακριβως που ειπε ο selianx) 

επισης στην Alpha Bank απο οτι θυμαμαι, αφου σου ενεργοποιησουν το e-banking θα σου κρατησουν κοντα στα 10 ευρω στην πρωτη καταθεση που θα κανεις! (σε αλλες τραπεζες η ενεργοποιηση ειναι δωρεαν)

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα...Έχω λογαριασμό μισθοδοσίας γίνετε να κάνω το κόλπο με το top up κανονικά και να έχω balance να αγοράσω?Επίσης αν πω σε έναν φίλο μου να μου στείλει λεφτά στον λογαριασμό θα έχω balance και θα μπορώ να αγοράσω κανονικά από παντού???

Κάποιος για εδώ.Είναι λογαριασμός eurobank

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...