Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Α και κατι τελευταιο επειδη μιλησες για τεστακια..η πιστη δεν ειναι τεστακι,ειναι βιωματα και καταστασεις..Ολοι εχουμε περασει απο αμφισβητησεις,εγω πρωτη-πρωτη.

Και αυτό είναι το πρόβλημα: πίστευε ό,τι θέλεις. Γιατί να το πιστεύω κι' εγώ και να βαφτίσω το παιδί μου, όπως κι' έκανα, για το χατήρι του σογιού της γυναίκας μου; Γιατί να έχω έναν δυτικότροπο Ιησού (αντί μιας εβραιόφατσας) στον τοίχο όλα τα χρόνια στο σχολείο; Γιατί να ορκίζομαι στο Ευαγγέλιο στο δικαστήριο; Επειδή έτσι κάνουμε εδω κι' αν δεν σ' αρέσει φύγε; Να γιατί, μεταξύ πολλών άλλων, δέχεται τέτοια κριτική η ελληνορθόδοξη θρησκεία.

Να δέχομαι να με καθοδηγούν πνευματικά ποιμένες λες κι' είμαι πρόβατο -μάλιστα ποιοί;- ποιμένες χωμένοι σε μπίζνες και αλισβερία με την εκάστοτε τοπική και κεντρική εξουσία. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

• Απαντ. 281
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Για μία και μοναδική φορά στη ζωή σου, προσπάθησε να δεις τα πράγματα πέρα από τη μύτη σου.

Αν άυριο το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία άλλαζε προσανατολισμό και αντί για χριστιανισμό μιλούσε για το ισλάμ, εσύ και κάποιοι άλλοι που σήμερα δηλώνετε όλα καλά θα βγάζατε αφρούς από το στόμα. Γιατί όμως; Αφού η ενημέρωση για το ισλάμ

λέω "ενημέρωση" γιατί προφανώς δεν είναι προσηλυτισμός αυτό που γίνεται στα θρησκευτικά έτσι; γιατί ο προσηλυτισμός είναι παράνομος και φυσικά δε θα μπορούσε να συμβαίνει στα σχολεία μας έτσι;  :rolleyes:

δεν είναι κάτι "που προσβάλλει τη Δημοκρατία σας", ούτε κάτι "που αν το υποστείς σε σταματάει να αλλάξεις τις πεποιθήσεις σου", γιατί θα βγάζατε αφρούς;

Άλλο παράδειγμα: και γω προσωπικά που τυχαίνει να είμαι άντρας μπορεί να μη βλέπω κανένα πρόβλημα με την ανατολίτικη νοοτροπία. Θέλουν οι γυναίκες της ζωής μου να με υπηρετούν και το κάνουν, δεν τις υποχρεώνω, δεν τις δέρνω, αν δεν τους αρέσει μπορούν να πάνε αλλού. Άρα δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα να λέμε στα αγοράκια να είναι ανατολίτες, και αυτά και τα κοριτσάκια είναι ελεύθερα να επιλέγουν τι θα κάνουν στη ζωή εξάλλου έτσι;

Κανένα πρόβλημα δηλαδή μέχρι τη στιγμή που κάποιος θα δώσει μπάτσα στην κόρη σου επειδή το φαγητό ήταν κρύο.

Ματαιότης ματαιοτήτων βέβαια που τα γράφω αυτά αλλά whatever.

Για μια φορα στην ζωη σου μιλα σαν ανθρωπος..μπορεις βρε!!

Στα σχολεια παντα υπαρχουν αναφορες και στις αλλες θρησκειες,Αυτο που λες εσυ ομως ειναι κατι διαφορετικο,το να αλλαξει ο προσανατολισμος και να μιλαμε για Ισλαμ (πραγμα που ηδη συμβαινει..) μπορει να καταλαβει την διαφορα αυτη το μεγαλειωδες μυαλο σου?Αλλο να γινονται αναφορες στις αλλες θρησκειες και αλλο να παιρνουν την θεση του συνταγματικου θρησκευματος της χωρας. Αα να σε ενημερωσω επισης οτι για τα θρησκευτικα που τοσο μισειτε και δικαιωμα σας εδω και χροοοονια υπαρχει και η απαλλαγη..ειχα Εβραιο συμμαθητη που ειχε παρει απαλλαγη.

Δυστυχια σου Ελλας με τα τεκνα που γεννας ω Ελλας ηρωων χωρα τι γαιδαρους βγαζεις τωρα.

Δημοσ.

.... ω Ελλας ηρωων χωρα τι γαιδαρους βγαζεις τωρα.

Παρτε παραδειγμα βρε παιδια και μιλατε σαν την εναρετη χριστιανη ανωριμη, που απλα σας αποκαλει γαιδαρους.

• Like 1
Δημοσ.

Άρα δεν σε ενοχλεί που κάποιος άλλος να φτάσει σε κάποιο άλλο αποτέλεσμα???

Καθολου δεν με ενοχλει..ειναι απολυτα σεβαστο. Ξερεις και ο ιδιος ο Χριστος ειπε "οποιος θελει ακολουθει" δεν εξαναγκασε κανεναν.Δεν θυμαμαι αν με ρωτησες εσυ..εγω ναι θα το βαπτισω το παιδι μου,ειμαι Χριστιανη Ορθοδοξη. Εχεις την εντυπωση οτι οποιος βαπτιζεται γινεται Λουκα? Και εγω περασα αμφισβητησεις πανω σε αυτο το θεμα.

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω το προβλημα σας..ειστε αθεοι? μην βαπτισετε τα παιδια σας . Εγω που ειμαι Χριστιανη θα τα βαπτισω. Αποποιησου το θρησκευμα σου,ζησε την αθεια σου και συνεχισε την ζωη σου οπως θες.Ασε και τους υπολοιπους να κανουν αυτο που θελουν εκεινοι και για τους ιδιους και για τα παιδια τους.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αποποιησου το θρησκευμα σου,ζησε την αθεια σου και συνεχισε την ζωη σου οπως θες.Ασε και τους υπολοιπους να κανουν αυτο που θελουν εκεινοι και για τους ιδιους και για τα παιδια τους.

Συμφωνώ, αλλά με ένα διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας όμως, όπως έχουν κάνει εδώ και δεκαετίες πολλά πολιτισμένα κράτη...

Εξάλλου μέχρι κι ο Χριστός έκανε "διαχωρισμό" με το "απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ" :P

• Like 3
Δημοσ.

ανθρωποι σταματηστε να μαλωνετε,ειρηνη υμιν, αγαπατε αλληλους,μην ξεχνατε οτι ολοι εχετε βαπτιστει,εχετε την χαρη της εκκλησια μας ,πορευθείτε εις τον δρομο της συγχωρεσης,μην μισειτε τους αδελφους σας

Δημοσ.

Από την άλλη βλέπω ότι πολλοί "άθεοι" νοιάζονται και κόπτονται τι κάμουν οι συνάνθρωποι τους, με έμμεσες προσωπικές επιθέσεις και χλευασμό για τα πιστεύω των άλλων,εφόσον δεν είναι και αυτοί "άθεοι",χάνοντας έτσι την ουσία του αθεϊσμού.

Για εμένα το πιο σημαντικό είναι το bold. Πιο ειδικά, αν οι πράξεις ή τα λόγια τους προκαλούν με τους τρόπους που προανέφερα, δεν ξέρω αν τότε είναι άξιες χλευασμού και επίθεσης, αλλά σίγουρα χρήζουν κριτικής. Αυστηρότατης μάλιστα.

Δε μπορεί ο οποιοσδήποτε να βγαίνει και να λέει ό,τι του καπνίσει, προσβάλλοντας έμμεσα ή άμεσα τον άλλον, και να περιμένει να «σεβαστούν» τις απόψεις του και να μην ανταποδώσουν υπό την κάλυψη της πίστης. Όχι μόνο στη θρησκεία, παντού.

Τεράστιο θέμα πάντως και είμαστε οφτόπικ εδώ και αρκετές σελίδες.  B)

• Like 1
Δημοσ.

Ποιό συνταγματικό θρήσκευμα τσαμπουνάς; Ανεξιθρησκεία έχουμε, κι' ας μην έχουμε ακόμη χώρους λατρείας για άλλους πιστούς πέραν των χριστιανών διαφορετικού δόγματος. Η ελληνορθοδοξία είναι απλώς η επικρατούσα θρησκεία.

Δέκα χρόνια πιπίλισμα και στην δευτέρα (ή τρίτη Λυκείου, δεν θυμάμαι καλά) κάτι μας κουτσοείπανε και για τις άλλες θρησκείες.

Οσο για την απαλλαγή, ναι υπάρχει. Είδα και την αντιμετώπιση που επεφύλαξαν στους απαλλαγμένους μερικοί πολύ πιστοί της θρησκείας της αγάπης, κάτι καταπιεσμένοι, μικρόνοες, φανατισμένοι, μισαλλόδοξοι άνθρωποι.

Στα σχολεια παντα υπαρχουν αναφορες και στις αλλες θρησκειες,Αυτο που λες εσυ ομως ειναι κατι διαφορετικο,το να αλλαξει ο προσανατολισμος και να μιλαμε για Ισλαμ (πραγμα που ηδη συμβαινει..) μπορει να καταλαβει την διαφορα αυτη το μεγαλειωδες μυαλο σου?Αλλο να γινονται αναφορες στις αλλες θρησκειες και αλλο να παιρνουν την θεση του συνταγματικου θρησκευματος της χωρας. Αα να σε ενημερωσω επισης οτι για τα θρησκευτικα που τοσο μισειτε και δικαιωμα σας εδω και χροοοονια υπαρχει και η απαλλαγη..ειχα Εβραιο συμμαθητη που ειχε παρει απαλλαγη.

Δυστυχια σου Ελλας με τα τεκνα που γεννας ω Ελλας ηρωων χωρα τι γαιδαρους βγαζεις τωρα.

Δημοσ.

Βεβαιως και εχουμε ανεξιθρησκεια με επικρατουσα θρησκεια την ορθοδοξια. Να το αλλαξουμε και αυτο? Τι θελετε να ακουτε τον δημοκραταρο ιμαμη? Δεν σας καταλαβαινω ειλικρινα :)

Δημοσ.

Αυτό που λένε οι χριστιανοί ότι όποιος θέλει ακολουθεί, είναι το πιο σωστό.

Ας γίνει πλήρης διαχωρισμός εκκλησίας κράτους, να πληρώνουν ΜΟΝΟ οι πιστοί μιας θρησκείας τα έξοδα της θρησκείας τους και ας κάνουν ό,τι θέλουν (εφόσον είναι νόμιμοι).

Κανένα πρόβλημα με αυτό. Θα γίνει αυτό που θέλουν οι χριστιανοί. Δηλαδή, να ακολουθούν την θρησκεία τους όσοι πιστεύουν και να μην εξαναγκάζονται όλοι οι άλλοι που δεν θέλουν. Βέβαια, απορώ γιατί όταν προτείνεται κάτι τέτοιο όλοι οι θρησκόληπτοι αντιδρούν.

Υ.Γ. Πράγμα το οποίο σημαίνει και πλήρη εξίσωση γάμων, πλήρης ισχύς του συμφώνου συμβίωσης, πλήρης εξίσωση κηδειών κτλ.

Έχουν δίκιο οι θρησκόληπτοι σε αυτό. Να ακολουθούν τις θρησκείες μόνο όσοι πιστεύουν και όσοι θέλουν. Ελπίζω να το θυμούνται όμως όταν τους ζητείται η γνώμη τους και να μην διαπράττουν το αμάρτημα του "λέω ψέματα".

• Like 2
Δημοσ.

Ξερεις και ο ιδιος ο Χριστος ειπε "οποιος θελει ακολουθει" δεν εξαναγκασε κανεναν.

Απλά όποιος δεν θέλει έχει κλείσει θέση για αιώνια βασανιστήρια! :D

Δημοσ.

Βεβαιως και εχουμε ανεξιθρησκεια με επικρατουσα θρησκεια την ορθοδοξια. Να το αλλαξουμε και αυτο? Τι θελετε να ακουτε τον δημοκραταρο ιμαμη? Δεν σας καταλαβαινω ειλικρινα :)

Οπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, αυτό το <<συνταγματική θρησκεία>> σημαίνει οτι, επισήμως, δια νόμου, στον τόπο μας δοξάζουμε τον τάδε θεό. Αυτό διαφέρει απο την ανεξιθρησκεία και την επικρατούσα θρησκεία.

Τα ουδόλως δημοκρατικά φρονήματα πλείστων όσων καθ' ημάς μουλάδων τα παραβλέπεις. ;)

Δημοσ.

Τα πάντα ματαιότης.

tyTc1Nl.jpg

Το μόνο πράγμα που έπρεπε να καταλάβεις από αυτό που έγραψα πριν είναι το εξής:

Εσύ η ίδια θα έβγαζες αφρούς για κάτι που, όταν τυχαίνει να συμβαδίζει με τα αυθαίρετα προσωπικά πιστεύω σου, με μπλαζέ ύφος απορρίπτεις ως "σιγά μωρέ το πρόβλημα". Ή μήπως δε θα έβγαζες αφρούς επειδή "θα έπαιρνες στα παιδιά σου απαλλαγή" όπως συστήνεις στους άλλους και όλα καλά;

Η υποκρισία είναι χειρότερο πράγμα από την ηλιθιότητα. Τουλάχιστον το δεύτερο δε συμβαίνει επίτηδες.

Δημοσ.

Απλά όποιος δεν θέλει έχει κλείσει θέση για αιώνια βασανιστήρια! :D

Παλιά βάρβαρα πράγματα. Τώρα που είμαστε όλοι πολιτισμένοι, μπορεί να γίνει αυτό που είπε το πρόσωπο που πιστεύουν.

Όταν, με το καλό, αρχίσουν να είναι πιστοί και στα λόγια τους αλλά και στο παραπάνω και διεκδικήσουν αυτή την κάθαρση από τους άπιστους ή/και την ελευθερία να πάει κανείς στην "κόλαση", εγώ θα διαδηλώσω μαζί τους για να διαχωριστούν οι εκκλησίες και οι θρησκείες από το κράτος.

Δημοσ.

Να το αλλαξουμε και αυτο? Τι θελετε να ακουτε τον δημοκραταρο ιμαμη? Δεν σας καταλαβαινω ειλικρινα :)

Ε, όχι! Να πάθουμε τέτοια ζημιά και να βγει η θρησκεία από το Σύνταγμα?! Ποτέ!

Το να μην ακούμε κανέναν δεν παίζει???

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...